پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

اعمال لیپیدها در غذا


- اسيدهاى چرب به غذا طعم و بو مى‌دهند. بنابراين آنها را لذيذ مى‌کنند. اسيدهاى چرب با زنجيره کوتاه فرار و ويژگى‌دهنده هستند: مثلاً در کره حرارت دادن مواد غذائى موجب آزاد شدن اسيدهاى چرب در هوا و بينى مى‌شود.
- چربى‌ها در مواد غذائى کريستال‌هاى نرمى توليد مى‌کنند که در ظاهر غذا اثر مى‌گذارد: مثلاً در بستني
- چربى‌ها حس سيرى ايجاد مى‌کنند. زمان هضم چربى‌ها از مواد مغذى زيادمقدار ديگر طولانى‌تر است پس حس گرسنگى را به تأخير مى‌اندازند.
- انواع مختلف چربى‌ها بافت‌هاى گوناگون در غذاها به‌وجود مى‌آورند: مثلاً سُس‌هاى نرم، کيک‌هاى با بافت يکنواخت
- چربى‌ها غنى‌ترين منبع انرژى هستند.
- ليپيدهاى غذائى مواد مغذى ضرورى را براى بدن فراهم مى‌سازند، به‌خصوص اسيدهاى چرب ضرورى و ويتامين‌هاى محلول در چربي. هم‌چنين جذب اين ويتامين‌ها را تسهيل مى‌کنند.


همچنین مشاهده کنید