قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۳/۱۹

ضرورت پوست‌اندازی زیرساختی در دوران پسابحران

بررسی تجربه‌های پسابحران در جهان نشان می‌دهد که «بازسازی» و «نوسازی» به تنهایی نمی‌توانند ضامن امنیتِ شریان‌های حیاتی باشند و حرکت به سمت شبکه‌های تاب آور الزامی برای بقای اقتصادی است.
 ضرورت پوست‌اندازی زیرساختی در دوران پسابحران



2
 احتمال وقوع سیلاب در پنج استان کشور
۱ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

احتمال وقوع سیلاب در پنج استان کشور

صفحه سیاست-

امید محترمی، سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، از احتمال وقوع سیلاب و آب‌گرفتگی در برخی مناطق پنج استان خبر داد.

او گفت در پی صدور هشدار سطح نارنجی، استان‌های گلستان، خراسان شمالی، شرق مازندران و ارتفاعات شمالی خراسان رضوی و سمنان در روز جمعه با خطر بارش‌های شدید و سیلابی شدن مسیرها مواجه هستند.

به گفته محترمی، رگبار شدید باران، آب‌گرفتگی و وزش باد شدید، پدیده‌های غالب جوی در این مناطق خواهد بود.

سخنگوی سازمان مدیریت بحران از شهروندان خواست روز جمعه از توقف و تردد در بستر رودخانه‌ها، مسیل‌ها و اطراف پل‌ها خودداری کنند و آمادگی لازم را برای احتمال وقوع سیلاب داشته باشند.

او همچنین اعلام کرد ستادهای مدیریت بحران در استان‌های درگیر در وضعیت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.

 


1
 هشدار نسبت به نابودی سرمایه‌گذاری در صنعت سی‌ان‌جی/  کاهش ۱۷ درصدی مصرف همزمان با رشد افسارگسیخته بنزین
۲۵ دقیقه قبل / خبرگزاری ایلنا

هشدار نسبت به نابودی سرمایه‌گذاری در صنعت سی‌ان‌جی/ کاهش ۱۷ درصدی مصرف همزمان با رشد افسارگسیخته بنزین

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محمود جان‌محمدی در نشست راهکارهای رفع ناترازی بنزین با انتقاد از کم‌توجهی به جایگاه سی‌ان‌جی در سیاست‌گذاری‌های کلان انرژی، اظهار داشت: در شرایطی که مصرف بنزین کشور سالانه بین ۶ تا ۸ درصد رشد دارد، مصرف سی‌ان‌جی در سال گذشته با کاهش ۱۷ درصدی مواجه شده است؛ روندی که اگر اصلاح نشود، سرمایه‌گذاری‌های عظیم انجام‌شده در این بخش را به سمت نابودی سوق می‌دهد.

وی با اشاره به سرمایه‌گذاری ۴ تا ۵ میلیارد دلاری برای ایجاد زیرساخت‌های صنعت سی‌ان‌جی، تأکید کرد: به‌جای هزینه‌کردن برای واردات بنزین یا پروژه‌های پرهزینه جدید برای جبران ناترازی سوخت، باید از ظرفیت‌های موجود با حداکثر بهره‌وری استفاده کرد.

بی‌اعتنایی خودروسازان به قانون؛ تولید دوگانه‌سوزها به صفر رسید

رئیس انجمن سی‌ان‌جی، یکی از دلایل اصلی افت مصرف این سوخت پاک را عملکرد خودروسازان دانست و تصریح کرد: طبق اسناد بالادستی، خودروسازان مکلف هستند حداقل ۳۰ درصد از محصولات خود را به‌صورت دوگانه‌سوز تولید کنند؛ اما متأسفانه سهم تولید این خودروها در سال‌های اخیر بین صفر تا ۴ درصد باقی مانده است. این در حالی است که خودروهای داخلی با مصرف بالای ۱۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر، فشار سنگینی بر منابع ارزی و سوختی کشور وارد می‌کنند.

سهم ۱۳ درصدی سی‌ان‌جی از سبد سوخت

جان‌محمدی با بیان اینکه خودروهای دوگانه‌سوز حدود ۲۰ درصد ناوگان کشور را تشکیل می‌دهند و به دلیل کاربری در بخش حمل‌ونقل عمومی و باری، ۲۴ تا ۲۶ درصد از کل پیمایش کشور را بر عهده دارند، خاطرنشان کرد: با وجود این ظرفیت، سهم فعلی سی‌ان‌جی در سبد سوخت به ۱۳ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است. همچنین شمار خودروهای دوگانه‌سوز در ناوگان ۱.۵ میلیون دستگاهی وانت‌های فعال کشور بسیار کمتر از ظرفیت‌های فنی و نیاز واقعی است.

**راهکار فوری برای احیای صنعت**

وی ایجاد «فاصله قیمتی معنادار و جذاب» میان بنزین و سی‌ان‌جی را مهم‌ترین راهکار برای بازگشت مردم به استفاده از این سوخت دانست و افزود: نخستین قدم، بازگرداندن جایگاه‌های تعطیل‌شده به چرخه فعالیت و ایجاد مشوق برای مصرف‌کنندگان است. 

رئیس انجمن سی‌ان‌جی  هشدار داد: اگر دولت به وحدت رویه در سیاست‌گذاری انرژی دست نیابد، فرصت احیای این صنعت به‌سرعت از دست می‌رود و در آینده، هزینه‌های بسیار سنگین‌تری برای مدیریت بحران مصرف سوخت به کشور تحمیل خواهد شد. خبر در حال تکمیل می باشد...