قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۴/۰۱

ایران و آمریکا در مسیر دیپلماسی

ایران و ایالات متحده طی چهار دهه گذشته رابطه‌ای پیچیده، نوسانی و مبتنی بر چرخه‌ای از «نزدیکی و تخاصم» را تجربه کرده‌اند. در این دوره، دو کشور در مقاطع مختلف به توافق نزدیک شده یا حتی به تفاهم‌های عملی نیز رسیده‌اند؛ اما این روند هیچ‌گاه به یک ثبات پایدار منجر نشده و بارها با بازگشت تنش‌ها و بی‌اعتمادی متوقف شده است. خروج آمریکا از برجام -که بسیاری از کارشناسان بین‌المللی آن را بهترین دستاورد ممکن در چارچوب مذاکرات هسته‌ای می‌دانستند- بار دیگر سطح بی‌اعتمادی را در روابط دو کشور افزایش داد و مسیر همکاری را دشوارتر کرد. در ادامه، روابط دو کشور پس از حمایت‌های گسترده آمریکا از اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه و سپس ورود مستقیم به درگیری ۴۰روزه، وارد مرحله‌ای کاملا جدید شد. نهایتا با امضای یک تفاهم‌نامه مشترک در ۲۷خرداد۱۴۰۵، چشم‌انداز تازه‌ای در روابط تهران و واشنگتن شکل گرفت. این تفاهم‌نامه (Memorandum …
 ایران و آمریکا در مسیر دیپلماسی



۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

روایت‌هایی از تاثیر محدود قطع مبادلات تجاری کشور با ابوظبی: فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شد

به گزارش هم‌میهن آنلاین، علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی در گفت‌و‌گو با ایلنا و در پاسخ به این سوال که «آیا قطع مبادلات تجاری کشورمان با امارات در جنگ اخیر تاثیری بر تجارت کشور داشته است یا خیر؟» گفت: امارات جزو ۳ شریک اول تجاری ماست، زیرا از دیرباز به‌واسطه امکانات بندری و سهولت دسترسی، هابی برای واردات کالا به ایران و صادرات مجدد از کشور بوده است؛ اما پس از جنگ اخیر و شرایط خاص تنگه هرمز، این نقش را از دست داده و دیگر مبدایی برای ورود و خروج کالا‌های ما در جنگ نبوده است.

استقرار برخی از تراستی‌ها قبل از جنگ در امارات

این عضو اتاق بازرگانی، بُعد دوم اهمیت امارات برای ایران را در سهولت بحث‌های مالی در تجارت دانست و گفت: امارات نسبت به کشور‌های همسایه و به‌ویژه در کشور‌های حوزه خلیج فارس، همیشه در بحث‌های مالی روند بسیار مطلوب‌تری داشته و به همین دلیل، تجارت با این کشور راحت‌تر انجام می‌شده است.

شریعتی ادامه داد: به همین دلیل، بسیاری از تراستی‌ها و شرکت‌های کاغذی ایرانی که تحریم را دور می‌زدند، پیش از جنگ اخیر در دبی مستقر بودند.

دبی دیگر بهشت سرمایه‌گذاران نیست

این عضو اتاق بازرگانی به ابتدای جنگ اخیر اشاره کرد و گفت: امارات در ابتدای جنگ اخیر، با تعطیلی بیمارستان و باشگاه ایرانی‌های ساکن در این کشور و سپس، اخراج ایرانی‌هایی که در این کشور مستقر بودند یا لغو ویزای توریستی، نشان داد که در کدام سمت ایستاده است.

شریعتی افزود: این کار موجب شده که آسیب بزرگی به بازار ملک در دبی وارد شود. بازار ملک در دبی دوباره در حال نزدیک شدن به رکودی است که پیش از این در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ در این کشور تجربه شده بود.

به گفته وی، لجبازی امارات با ایرانیان در جنگ اخیر باعث شد که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی که در این کشور بودند، ترسیدند و سرمایه خود را خارج کردند. بدین ترتیب، این کشور شعار خود را که «دبی بهشت سرمایه‌گذاری است» به سخره گرفت و دود این اقدامات، اول به چشم خود این کشور می‌رود.

فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شد

این عضو اتاق بازرگانی با اشاره به مشکل ورود ایرانیان به امارات، گفت: بسیاری از ایرانیانی که اقامت کاری امارات را دارند، هنوز نمی‌توانند به این کشور سفر کنند و ایرانیانی که قادر به ورود به کشور هستند، یا از قبل ویزای طلایی دارند یا با پاسپورت کشور‌های دیگر به این کشور سفر می‌کنند.

شریعتی ادامه داد: در حال حاضر امارات قانونی را وضع کرده است برای شهروندان حدود ۱۵ کشور که در این کشور اقامت دارند و ایران نیز جزو این کشورهاست، به این معنا که اگر ایرانیان مقیم امارات بخواهند ملک خود را بفروشند اداره امنیت و فروش این کشور ابتدا باید اجازه این کار را بدهد.

وی ادامه داد: امارات اشتباه اول خود را در مورد لغو اقامت ایرانیان انجام داد و حالا با این اشتباه دوم، که همین چند روز گذشته کرده چاقو را محکم‌تر به خودش زده است، زیرا بازار ۲۵۰ میلیارد دلاری ملک قطعا لطمه شدیدی به دلیل این اقدامات احساسی خواهد خورد.

بهانه جدید تراستی‌ها برای بازنگرداندن پول نفت به کشور

این عضو اتاق بازرگانی گفت: تراستی‌هایی که در آنجا مقیم بودند از چند ماه قبل با توجه به اتفاقات اخیر، پول خود را جابه‌جا کرده و از این کشور رفته بودند؛ ولی تراستی‌هایی که می‌خواهند این پول را به کشور برنگردانند، بهانه‌ای پیدا کردند وگرنه خیلی وقت بود که تجارت و مبادلات مالی ما با امارات بسته شده بود.

شریعتی افزود: نکته مهم در مورد بانک‌های ایرانی است که در شعبه امارات خود، حجم زیادی سپرده و اندوخته داشتند و کار می‌کردند. در این مورد وزیر اقتصاد باید شفاف‌سازی کند که چه اتفاقی برای فعالیت این بانک‌ها افتاده است.

وی با تاکید بر اینکه قطع مبادلات تجاری با این کشور تاثیر زیادی ندارد، گفت: مبادلات مالی چند ماه بود که بسته شده بود، فقط امیدوارم قانون جدید باعث مسدودی منابع ایران در این کشور نشود، زیرا اگر امارات بخواهد به این بهانه پول‌های ایرانیان، تراستی‌های ایرانی یا بانک‌های ایرانی را بلوکه کند، این پول ممکن است عدد بزرگی باشد.

 

به کانال تلگرام هم میهن بپیوندید

به کانال بله هم میهن بپیوندید

به کانال روبیکا هم میهن بپیوندید


۲۲ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

نبرد اصلی در میدان تورم و معیشت

60 روز پس از پايان درگيري نظامي، اقتصاد ايران وارد مرحله ‌اي شده كه بسياري از اقتصاددانان آن را دشوارتر از دوران جنگ مي ‌دانند. اگرچه ايران توانست در برابر حملات نظامي مقاومت كند و سناريوي فروپاشي سريع كه برخي تحليلگران خارجي مطرح مي ‌كردند محقق نشد، اما واقعيت اين است كه هزينه ‌هاي اقتصادي جنگ همچنان بر دوش اقتصاد كشور سنگيني مي ‌كند. كاهش درآمدهاي ارزي، اختلال در تجارت، فشار بر بودجه دولت، تورم بالا و افت قدرت خريد، مجموعه ‌اي از چالش ‌هايي است كه اكنون سياستگذاران با آن روبه ‌رو هستند.  در همين حال، آثار جنگ تنها به داخل مرزهاي ايران محدود نماند. افزايش قيمت جهاني انرژي، نوسان بازارهاي مالي و رشد هزينه حمل ‌ونقل دريايي، اقتصاد جهاني را نيز تحت تأثير قرار داد. با اين حال، تفاوت مهم آنجاست كه بسياري از اقتصادهاي جهان از ابزارهاي مالي و پولي متنوع براي جبران اين شوك برخوردارند، اما اقتصاد ايران همزمان با جنگ، با تحريم، محدوديت دسترسي به منابع ارزي و كسري بودجه نيز مواجه است؛ موضوعي كه مديريت شرايط را پيچيده ‌تر كرده است.

 

    تورم؛ مهم ‌ترين چالش اقتصاد پس از جنگ

امروز شايد هيچ شاخصي به اندازه تورم، وضعيت اقتصاد ايران را توضيح ندهد. رشد مداوم قيمت كالاهاي اساسي موجب شده فشار اصلي بر معيشت خانوارها وارد شود و حتي كاهش مقطعي سرعت تورم نيز نتواند احساس گراني را در زندگي روزمره مردم كاهش بدهد. تفاوت مهم ميان «كاهش نرخ تورم» و «كاهش قيمت ‌ها» دقيقادر همين نقطه است؛ قيمت ‌ها همچنان در حال افزايشند، هرچند ممكن است آهنگ رشد آنها كمتر شده باشد. در چنين فضايي، هزينه خوراك، مسكن، حمل ‌ونقل و خدمات عمومي سهم بزرگ ‌تري از درآمد خانوار را به خود اختصاص داده است. دهك ‌هاي پايين درآمدي بيش از ساير گروه ‌ها تحت فشار قرار گرفته ‌اند و همين مساله موجب شده سياست ‌هاي حمايتي دولت، از كالابرگ گرفته تا يارانه ‌هاي معيشتي، دوباره به محور اصلي بحث ‌هاي اقتصادي تبديل شود.

 

    تأمين كالا   عبور از بحران بدون  پايان نگراني

يكي از مهم ‌ترين دستاوردهاي مديريت اقتصادي در دوران جنگ، جلوگيري از كمبود گسترده كالا بود. برخلاف بسياري از پيش ‌بيني ‌ها، بازار ايران با قحطي يا ناياب شدن فراگير كالاهاي اساسي روبه ‌رو نشد و زنجيره تأمين تا حد زيادي حفظ شد. اين موضوع نتيجه تركيبي از مديريت واردات، استفاده از ذخاير راهبردي، همكاري توليدكنندگان و كنترل شبكه توزيع بود. اما عبور از بحران تأمين كالا به معناي پايان بحران معيشت نيست. امروز مساله اصلي، «وجود كالا» نيست؛ بلكه «توان خريد كالا» است. حتي اگر قفسه فروشگاه ‌ها پر باشد، كاهش قدرت خريد مي ‌تواند همان اندازه بر رفاه خانوار اثر بگذارد كه كمبود فيزيكي كالا.

 

    بودجه، ارز و  درآمدهاي دولت

اقتصاد ايران پس از جنگ با يك معادله دشوار روبروست. از يك سو هزينه ‌هاي جاري دولت، پرداخت حقوق كاركنان، حمايت ‌هاي اجتماعي و بازسازي زيرساخت ‌ها افزايش يافته و از سوي ديگر درآمدهاي ارزي و نفتي تحت فشار قرار گرفته است. محدوديت صادرات نفت و دشواري دسترسي به منابع مالي خارجي، فضاي بودجه ‌اي دولت را تنگ ‌تر كرده و همين موضوع نگراني درباره كسري بودجه و آثار تورمي آن را افزايش داده است.  در چنين شرايطي، هر تصميم مالي دولت مستقيما بر تورم اثر مي ‌گذارد. اگر كسري بودجه از مسير استقراض يا افزايش پايه پولي جبران شود، فشار تورمي تشديد خواهد شد و اگر هزينه ‌هاي حمايتي كاهش يابد، فشار بيشتري بر معيشت خانوار وارد مي ‌شود. همين دوگانگي، تصميم ‌گيري اقتصادي را به يكي از پيچيده ‌ترين مراحل سال ‌هاي اخير  رسانده است.

    نقش بانك مركزي

  در مديريت دوران پساجنگ

در ميان نهادهاي اقتصادي، شايد هيچ دستگاهي به اندازه بانك مركزي در مركز اين تحولات قرار نداشته باشد. اين نهاد همزمان بايد بازار ارز را مديريت كند، تورم را مهار كند، شبكه بانكي را اصلاح كند و منابع لازم براي تجارت و توليد را نيز تأمين كند؛ ماموريتي كه در شرايط تحريم و محدوديت منابع، دشوارتر از هميشه است. عبدالناصر همتي، رييس كل بانك مركزي در تازه ‌ترين اظهارات خود تأكيد كرده كه اولويت نخست اين بانك، تأمين ارز كالاهاي اساسي و دارو، حفظ ثبات نسبي بازار ارز و اصلاح نظام بانكي است. او همچنين از برخورد با اضافه ‌برداشت بانك ‌ها، كنترل خلق نقدينگي بي ‌ضابطه و هدايت منابع بانكي به سمت توليد به عنوان محورهاي اصلي برنامه بانك مركزي نام برده است.  عبدالناصر همتي در يك برنامه تلويزيوني اظهار كرد: برنامه ‌ريزي ‌هاي انجام ‌شده به گونه ‌اي بوده كه منابع ارزي لازم در اختيار كشور قرار دارد و از نظر تأمين كالاهاي اساسي و دارو نگراني نداريم. در اين زمينه حتي به مقام معظم رهبري نيز پيغام داده ‌ام و نامه نوشته ‌ام كه از نظر تأمين كالاهاي اساسي و دارو نگراني وجود ندارد و بانك مركزي و دولت اين نيازها را تأمين مي ‌كنند. وي افزود: اكنون نيز تأكيد مي ‌كنيم كه تأمين كالاهاي اساسي و دارو انجام خواهد شد و در حال حاضر در بازار كمبودي وجود ندارد. اين موضوع جزو برنامه ‌ريزي ‌هاي ما  بوده است.

 

    شتاب تورم نصف شده است

رييس ‌كل بانك مركزي ادامه داد: تلاش مي ‌كنيم با توجه به شرايط موجود، حداكثر توان خود را به كار بگيريم تا بهترين عملكرد را داشته باشيم. در حال حاضر نيز شتاب تورم در ماه گذشته تقريبا نصف شده است. همتي با بيان اينكه مهار تورم به معناي متوقف شدن يك ‌باره افزايش قيمت ‌ها نيست، گفت: تورم چيزي نيست كه يك ‌باره بتوان ترمز آن را كشيد و همان روز متوقف شود. در ماه گذشته شتاب تورم تقريبا نصف شد. برخي به من گفتند كه شما گفته ‌ايد تورم نصف شده، اما مردم همچنان شاهد افزايش قيمت ‌ها هستند؛ در حالي كه من نگفتم تورم افزايش پيدا نكرده، بلكه گفتم شتاب تورم گرفته شده است. وي ادامه داد: آمار مردادماه هنوز منتشر نشده است، اما با توجه به روندي كه مشاهده مي ‌كنم، احتمال مي ‌دهم تورم اين ماه تفاوت چنداني با ماه گذشته نداشته باشد. البته در مرداد و شهريور معمولاً قراردادهاي اجاره تمديد مي ‌شوند و افزايش اجاره ‌بها مي ‌تواند بر نرخ تورم تأثير بگذارد. رييس ‌كل بانك مركزي با اشاره به نگراني ‌ها درباره وقوع ابرتورم و تورم ‌هاي سه ‌رقمي اظهار كرد: بسياري تصور مي ‌كردند ابرتورم و تورم ‌هاي سه ‌رقمي ايجاد خواهد شد، اما فعلاً چنين اتفاقي رخ نداده است.

 

    افزايش ۲۳ درصدي كالابرگ منطقي است

همتي درباره افزايش قيمت كالاهاي اساسي نيز گفت: افزايش تورم كالاهاي اساسي تا حدي طبيعي بود؛ چراكه وقتي نرخ ارز ترجيحي حذف مي ‌شود، قيمت تمام ‌شده برخي كالاها مي ‌تواند چهار تا ۴.۵ برابر شود و طبيعي است كه قيمت اين كالاها نيز افزايش پيدا كند؛ بنابراين تورمي كه از اين محل ايجاد شد، قابل پيش ‌بيني بود. وي افزود: اما تورم ديگري كه از فروردين ‌ماه به بعد اتفاق افتاد، ناشي از فشار هزينه بود. آسيب به واحدهاي پتروشيمي و فولادي و همچنين ايجاد انتظارات تورمي باعث شد تورم در ارديبهشت و خردادماه دوباره مقداري افزايش پيدا كند. همتي تأكيد كرد: مهم ‌ترين وظيفه بانك مركزي مهار تورم است و بانك مركزي اين كار را انجام داده است. وي همچنين اعلام كرد: باتوجه به رشد نرخ ارز در مركز مبادله، رشد ۲۳ درصدي براي كالابرگ منطقي است و درحال برنامه ‌ريزي براي تامين منابع آن هستيم اما به هيچ عنوان از طريق چاپ پول منابع كالابرگ تامين نخواهد شد.

 

    هنوز چيزي از منابع بلوكه شده  آزاد نشده است

رييس ‌كل بانك مركزي، درباره تفاهم ‌نامه انجام ‌شده اظهار كرد: اين تفاهم ‌نامه به نفع كشورمان بود و كار زيادي روي آن انجام شده و زحمت زيادي براي آن كشيده شده بود. اين تفاهم ‌نامه مي ‌توانست پايه خوبي باشد، اما به هر دليلي فعلاً به محاق رفته است و ان ‌شاءالله دوباره احيا شود تا بتوانيم مذاكرات را ادامه دهيم؛ البته بر اساس منافع ملي خودمان.

وي افزود: معتقديم همه اين اقدامات بايد بر مبناي منافع ملي كشورمان و با تأييد مقام معظم رهبري پيش برود و دولت و شوراي عالي امنيت ملي نيز در اين زمينه مصمم و مصر هستند كه اين موضوع را در اين مسير پيش ببرند.

همتي ادامه داد: يكي از بندهاي اين تفاهم ‌نامه موضوع آزادسازي منابع بود. ما تفاهم ‌هاي اوليه ‌اي در قطر داشتيم كه بر اساس آن قرار بود ۱۲ ميليارد دلار از اين منابع ما به نحوي آزاد شود؛ 6 ميليارد دلار از منابعي كه از گذشته در قطر داشتيم و 6 ميليارد دلار ديگر از منابعي كه در جاهاي ديگر داشتيم. قرار بود قطر اعتباري در اختيار ما قرار بدهد كه پشتوانه آن همين منابعي باشد كه داشتيم تا كار معطل نماند و بتوانيم از آن اعتبار استفاده كنيم و بعدا در پايان اجراي قطعي توافق، منابع اصلي نيز قابل برداشت باشند. وي افزود: اما به هر حال، در نيمه راه، با اينكه تفاهم امضا شده بود و دو يادداشت تفاهم جدي و در واقع قرارداد نيز امضا شده بود، شرايط به اين شكل درآمد. من واقعا نمي ‌دانم، چون در بخش سياسي خيلي پيگيري نمي ‌كنم، اما در بخش اقتصادي اطلاع دارم كه فعلا اتفاق خاصي نيفتاده است. همتي تصريح كرد: تاكنون چيزي از پول ‌هاي بلوكه ‌شده در راستاي تفاهمنامه آزاد نشده است. رييس ‌كل بانك مركزي درباره بريكس نيز گفت: اگر بريكس بتواند از آن چيزي كه در حد ايده است به مرحله عمل برسد، اتفاق خوبي خواهد بود. من نيز در آنجا اين موضوع را مطرح و درخواست كردم كه بريكس به ‌تدريج به سمت عملياتي كردن ايده ‌هاي خود حركت كند. كارهاي خوبي انجام داده ‌ايم و پيشنهادهاي خوبي مطرح كرده ‌ايم و اميدوارم آينده خوبي براي بريكس رقم بخورد و ان ‌شاءالله بتواند در مبادلات، به ‌ويژه مبادلات تجاري ميان كشورها، شكل عملياتي پيدا كند. وي افزود: مهم ‌تر از همه، ما در آنجا پيشنهاد داديم كه يك كانال مالي ايجاد شود؛ يعني همان ‌طور كه براي رفت ‌وآمدهاي فيزيكي و ژئوپليتيكي، كريدورهايي داريم، مي ‌توانيم براي مسائل مالي نيز كريدور مالي داشته باشيم. با تكيه بر CBDC يا همان رمزارزهاي بانك ‌هاي مركزي، مي ‌توانيم با يكديگر همكاري كنيم و وابستگي خود را به ارزهاي ديگر كشورها كاهش بدهيم. به نظر من، اين ايده خوبي است و مي ‌تواند به پيشرفت اقتصاد كشورهاي عضو كمك كند. همتي ادامه داد: مهم ‌تر از خود بريكس، حاشيه بريكس و فرصتي است كه در اين چارچوب براي گفت ‌وگو با روساي بانك ‌هاي مركزي روسيه، چين، هند و ساير كشورها ايجاد مي ‌شود. با هند مذاكرات خوبي داشتيم و به توافقات خوبي رسيديم و با ساير اعضا نيز همين ‌طور. ما اكنون به دنبال اين هستيم كه بتوانيم در قالب روابط دوجانبه و سه ‌جانبه ميان اين اعضا، نقل ‌وانتقالات مالي و خريدهاي خود را انجام بدهيم. وي افزود: به نظر من، در همين حدي كه عرض كردم، اين اجلاس براي ما خوب و موفق بود. من و همكارانم در بانك مركزي نيز ان ‌شاءالله پيگيري ‌هاي لازم را ادامه مي ‌دهيم تا به نتايج خوبي برسيم و بتوانيم بخشي از فشارهاي تحريمي را از اين طريق خنثي كنيم.

 

    ۱۲ ميليارد دلار مطالبه ارزي ايران از عراق

رييس ‌كل بانك مركزي درباره روابط اقتصادي ايران و عراق گفت: همانطور كه مي ‌دانيد، روابط خوبي با اين كشور داريم؛ هم روابط سياسي خوبي داريم و هم روابط اقتصادي مناسبي ميان دو كشور برقرار است. ما پيش از جنگ، ۱۲ ميليارد دلار صادرات به عراق داشتيم كه ۴ ميليارد دلار آن مربوط به دولت، گاز و برق و مواردي از اين دست بود و ۸ ميليارد دلار نيز مربوط به بخش خصوصي بود. وي افزود: در صادرات بخش خصوصي، مشكلاتي ايجاد شده است. با وزير تجارت عراق مفصل درباره اين موضوع صحبت كرديم؛ درباره تعرفه ‌ها، اختلاف نرخ ارز و شرايطي كه اكنون در عراق ايجاد شده است. آنها نيز اكنون يك نرخ واحد ندارند؛ يك نرخ رسمي ارز دارند و يك نرخ نيز در بازار وجود دارد. صادركنندگان ما اگر بخواهند با نرخ بازار عمل كنند، مقداري از قدرت رقابت آنها كاهش پيدا مي ‌كند. بنابراين بايد براي اين موضوع فكري كنيم و درباره راهكارهاي آن صحبت كرديم. او ادامه داد: با وزير دارايي عراق نيز درباره مطالباتي كه از دولت عراق داريم صحبت كرديم و آنها قول دادند كه اين مطالبات را پرداخت كنند. البته آنها نيز مشكلات ما را دارند؛ يعني در واقع، به دليل بسته شدن تنگه هرمز، نمي ‌توانند صادرات انجام بدهند و حقوق كاركنان خود را عمدتا از درآمدهاي نفتي پرداخت مي ‌كردند، اما اكنون سه، چهار ماه است كه در پرداخت حقوق ‌هاي خود نيز دچار مشكل شده ‌اند. همتي افزود: موضوع دوم، پول ‌هاي ما در بانك ‌هاي عراقي است كه درباره آن نيز صحبت كرديم. ان ‌شاءالله اين مشكل حل شده و وضعيت بهتر خواهد شد و ان ‌شاءالله به ‌تدريج در روزها و هفته ‌هاي آينده بتوانيم استفاده لازم را از اين منابع داشته باشيم. وي ادامه داد: ديداري هم با نخست ‌وزير عراق داشتيم و در اين ديدار درباره مطالبات، مسائل اقتصادي و روابط اقتصادي دو كشور گفت ‌وگو شد. يك نكته مهمي كه با نخست ‌وزير عراق به نتيجه رسيديم اين بود كه بتوانيم با اتكا به منابعي كه در بانك TBI عراق داريم، اين منابع را به عنوان پشتوانه ‌اي براي صدور ضمانتنامه براي پيمانكاران ايراني كه در عراق فعاليت مي ‌كنند، قرار بدهيم. ايشان نيز اين موضوع را پذيرفت و دستور مساعدي صادر كرد. رييس كل بانك مركزي افزود: در مجموع، به نظر من مي ‌توانيم كارهاي خوبي با عراق انجام بدهيم و تيم مديريتي جديد عراق نيز آمادگي دارد كه اين روند را ان ‌شاءالله توسعه بدهد. همتي افزود: همه كشورهاي همسايه ما نيز اكنون شرايط مشابهي دارند. ما با قطري ‌ها صحبت مي ‌كنيم، با عراقي ‌ها صحبت مي ‌كنيم و با هر كدام از اين كشورها مذاكره داريم. اكنون تقريبا درآمدهاي كشورهايي مانند قطر و عراق از صادرات ‌شان نزديك به صفر شده است. ما نيز بالاخره با اين اتفاق مواجه شده ‌ايم و نفت صادر نمي ‌كنيم كه اين ديگر يك واقعيت است، اما ما پيش ‌بيني ‌هاي لازم را انجام داده بوديم. اين ‌طور نيست كه ما پيش ‌بيني نكرده باشيم و دولت و بانك مركزي اقدامات لازم را براي اين شرايط انجام نداده باشند.

وي اظهار كرد: تفاوت ما با دولت ‌هايي مانند قطر و عراق اين است كه آنها به ذخاير خود دسترسي دارند، اما ذخاير ما توسط امريكايي ‌ها مسدود شده و اجازه برداشت از آنها را به ما نمي ‌دهند. اقتصاد ايران اكنون در مرحله ‌اي قرار گرفته كه موفقيت در ميدان نظامي، به ‌تنهايي تضمين ‌كننده موفقيت در ميدان اقتصاد نيست. چالش اصلي كشور از اين پس، مهار تورم، حفظ قدرت خريد مردم، تأمين منابع بودجه و بازگرداندن ثبات به فضاي كسب ‌وكار خواهد بود. بانك مركزي، دولت و ساير نهادهاي اقتصادي ناچارند ميان حمايت از معيشت، كنترل نقدينگي و حفظ ثبات مالي تعادل برقرار كنند؛ زيرا آينده اقتصاد بيش از هر چيز به كيفيت مديريت اين دوران وابسته است.

 


۲۲ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

بهتر است امروز که در قدرت و عزت هستیم جنگ را پایان دهیم

رييس ‌ جمهور با تاكيد بر اينكه منكر كمبودها نيستيم، اما تلاش داريم با وفاق، كشور را پيش ببريم، گفت: بهتر است امروز كه در قدرت و عزت هستيم و تمام دنيا به پيروزي ما اذعان دارند و تأكيد مي ‌ كنند كه امريكا برخلاف تمام مقررات، به مدارس، بيمارستان ‌ ها و زيرساخت ‌ هاي ما حمله كرده و در دنيا منفور است، جنگ را پايان دهيم. مسعود پزشكيان صبح روز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ در سي ‌ ويكمين مجمع عمومي انجمن اسلامي جامعه پزشكي ايران، با گراميداشت ياد و خاطره حضرت امام خميني (ره)، رهبر شهيد انقلاب اسلامي و همه شهداي جنگ اخير، به ‌ ويژه شهداي جامعه پزشكي كشور كه جان خود را فدا كردند تا ايران پا برجا بماند، اظهار كرد: در دوره دانشجويي تمام دغدغه ما اين بود كه علم، مهارت و توانمندي بياموزيم تا بتوانيم به مردم و كشورمان خدمت كنيم. رييس ‌ جمهور با تاكيد بر اهميت نقش و جايگاه پزشكان در كشور افزود: باور دارم هر كدام از شما اگر اراده كنيد، بيش از هر دولتمردي توانمندي داريد و مي ‌ توانيد، مستقل از اينكه در حوزه اجرايي كشور چه فردي مسوول است و چه مي ‌ كند، نقش ‌ آفريني كنيد.

 

    درد را گفتن، درمان نيست

بايد درمان كرد

رييس ‌ جمهور با تأكيد بر ضرورت عبور از مرحله بيان مشكلات و حركت به سمت حل آنها، گفت: بيان دردها و مشكلات راه ‌ حل و كمك ‌ كننده نيست. درد را گفتن، درمان نيست؛ بايد درمان كرد. گاهي اوقات تكرار بيش از حد دردها اثرات منفي دارد. راه، چاره كردن درد است و البته اين كار ساده ‌ اي نيست. رييس ‌ جمهور با اشاره به آيات قرآن كريم درباره ضرورت حكومت بر مبناي حق، خاطرنشان كرد: خداوند در قرآن كريم خطاب به حضرت داوود مي ‌ فرمايد كه ما تو را مبعوث كرديم تا بر اساس حق ميان مردم، نه گروه و دسته ‌ اي خاص، حكومت كني و تابع هواي نفس نشوي؛ كساني كه تابع هواي نفس مي ‌ شوند، گرفتار عذاب عليم خواهند شد. رييس ‌ جمهور افزود: حضرت علي (ع) به مالك امر مي ‌ كند كه نفس را در مقابل شهوت ضايع كن. اين مسائل را بارها و بارها تكرار مي ‌ كنم تا يادمان نرود، مراقبت از نفس اين است كه انصاف را ميان دوست و دشمن رعايت كنيم. اگر حاكمان، قانون ‌ گذاران و قضات اين اصل را رعايت كنند، كشور درست خواهد شد.  پزشكيان ادامه داد: كافي است شما نيز در همين جايگاهي كه هستيد، صادقانه به مردم خدمت كنيد. اگر مردم صداقت را از شما ببينند، آن را خواهند پذيرفت. نيازي به شعار نيست؛ عمل شما بالاترين و بلندترين فرياد است و رفتار شما مهم ‌ ترين معيار براي جامعه است.

 

    اگر ما درست عمل كنيم و صادقانه به مردم خدمت كنيم چه كسي مي ‌ تواند از ما ايراد بگيرد يا جلوي ما بايستد؟

رييس ‌ جمهور گفت: اگر ما درست عمل كنيم، صادقانه به مردم خدمت كنيم و در راستاي توسعه و تقويت كشور گام ‌ برداريم، چه كسي مي ‌ تواند از ما ايراد بگيرد يا جلوي ما بايستد؟ پزشكيان با اشاره به برخي نارضايتي ‌ ها و گلايه ‌ هاي موجود در جامعه اظهار كرد: اگر ناراحتي يا گلايه ‌ اي در جامعه وجود دارد، به اين معناست كه ما آن گونه كه لازم بوده، عمل نكرده ‌ ايم. اينكه دانشجويان ما به گونه ‌ اي رفتار مي ‌ كنند كه مورد پسند نيست، قطعا انعكاس رفتار ماست.

رييس ‌ جمهور با تأكيد بر اهميت نقش جامعه پزشكي در حل مشكلات مردم گفت: دولت به شما نياز دارد. در بخش خدمات پزشكي تمام تلاش خود را به كار بگيريد تا مردم راضي و خشنود باشند. همه بايد تلاش كنيم كشوري را كه در آن زندگي مي ‌ كنيم به  الگويي  از موفقيت تبديل كنيم.

 

    به جاي دامن زدن به اختلاف بايد براي  خدمت به مردم دست به دست هم بدهيم

  پزشكيان همچنين با تأكيد بر اهميت جلب مشاركت مردمي در ارائه خدمات بهتر و باكيفيت ‌ تر به جامعه، تصريح كرد: مشاركت مردم و حضور مردم با اعتماد به كساني كه آنها را قبول دارند، امكان ‌ پذير است. جايگاه شما در نظام سلامت كشور جايگاهي است كه بسياري شما را قبول دارند. به جاي دامن زدن به اختلاف كه هيچگاه قابل قبول نيست، بايد براي خدمت به مردم دست به دست هم بدهيم.

 

    آنچه در جريان مذاكرات به دست آمد   دستاوردي بزرگ بود كه با وحدت و همدلي در شوراي عالي امنيت ملي به تصويب رسيد

رييس ‌ جمهور در بخش ديگري از سخنان خود در مجمع عمومي انجمن اسلامي جامعه پزشكي ايران، به مسائل و چالش ‌ هاي روز كشور، اقدامات و دستاوردهاي دولت و همچنين مسائل منطقه ‌ اي متأثر از جنگ تحميلي امريكا و رژيم صهيونيستي عليه كشورمان پرداخت و با تأكيد بر عنصر وحدت به عنوان كليد و رمز پيروزي و موفقيت كشور در مقابل دشمنان  اظهار كرد: آنچه در جريان مذاكرات به دست آمد، دستاوردي بزرگ بود كه با وحدت و همدلي در شوراي عالي امنيت ملي به تصويب رسيد و همه كساني كه در اين شورا هستند و دستي در آتش داشتند، با قاطعيت از آن دفاع كردند.  پزشكيان ادامه داد: در اين ميان عده ‌ اي هم خارج از گود نشسته ‌ اند؛ چون نمي ‌ دانند دولت در چه شرايطي است، مجلس در چه شرايطي است و فرماندهان در چه شرايطي هستند، بي ‌ محابا اظهارنظر و تحليل مي ‌ كنند، هيچ رنج و سختي هم به آنها نرسيده و بعد هم دم از گراني مي ‌ زنند. رييس ‌ جمهور توافق اخير را عزتمندانه و ارزشمند دانست و گفت: حتي يك بند در اين توافق پيدا نمي ‌ كنند كه حاكي از وادادگي باشد؛ همه تعهدات مربوط به طرف مقابل است.  پزشكيان با اشاره به سخنان امام علي (ع) درباره صلح اظهار داشت: امام علي (ع) مي ‌ فرمايد صلحي را كه دشمن تو را به آن دعوت مي ‌ كند، رد نكن؛ اما از او غافل نشو و مواظب باش، چون ممكن است بخواهد به تو نزديك شود و خدعه كند. بعد هم پيماني كه بستي، خلف پيمان نكن؛ هيچ فضيلتي بالاتر از  پايبندي به پيمان نيست كه متأسفانه خيلي وقت ‌ ها ما آن  را  ناديده  مي ‌ گيريم.

 

    به هيچ عنوان

در برابر قلدري  سر خم نخواهيم  كرد

رييس ‌ جمهور تصريح كرد: البته تمامي اين موضوعات به معناي اين نيست كه اگر آنها بخواهند تعرضي كنند، ما تسليم شويم. اين دو مساله جدا از هم است. ما به هيچ عنوان در برابر قلدري سر خم نخواهيم كرد و هيچ ترديدي در آن وجود ندارد. تا آخرين نفس مقابل آنها خواهيم ايستاد و پاسخ كوبنده به آنها خواهيم داد.

 

     بهتر است امروز كه در قدرت و عزت هستيم  جنگ را پايان بدهيم

  پزشكيان با بيان اينكه جنگ بايد در يك مقطع به پايان برسد، گفت: بهتر است امروز كه در قدرت و عزت هستيم و تمام دنيا به پيروزي ما اذعان دارند و تأكيد مي ‌ كنند كه امريكا برخلاف تمام مقررات، به مدارس، بيمارستان ‌ ها و زيرساخت ‌ هاي ما حمله كرده و در جهان منفور است، جنگ را پايان بدهيم. رييس ‌ جمهور افزود: امروز باور ما اين است كه تمام فرماندهان و نيروهاي مسلح ما با تمام وجود و گرفتن جان خود در كف دست، براي دفاع از كشور آمادگي كامل دارند. آنها نيز باور دارند كه دولت با تمام وجود به دنبال خدمت به مردم است.

 

    بايد سلايق متفاوت را بپذيريم

پزشكيان تأكيد كرد: بايد سلايق متفاوت را بپذيريم و بپذيريم كه اگر با هم باشيم، قدرتمنديم و اگر اختلاف باشد، نابود خواهيم شد. دشمن در اختلاف طمع كرده است و هنر اين است كه نگذاريم آتش اختلاف شعله ‌ ور شود. ما پيرو اميرالمومنين امام علي (ع) هستيم كه براي حفظ وحدت امت پيامبر (ص) ۲۵ سال سكوت كرد.

 

    وقتي شعار مي ‌ دهيم بايد سختي آن را هم بپذيريم

  پزشكيان با اشاره به مشكلات تورم و مسائل ناشي از جنگ اظهار كرد: انتقاد از مشكلات تورم و مسائل ناشي از جنگ با شعارهاي برخي همخواني ندارد. وقتي شعار مي ‌ دهيم، بايد سختي آن را هم بپذيريم. خداوند در قرآن مي ‌ فرمايد كه خوف، گرسنگي و نقص در مال و جان وجود دارد. وقتي شعار مي ‌ دهيم و حرف مي ‌ زنيم، بايد خود را براي آن آماده كنيم.

 

    ما مسووليم كه مشكل مردم را حل كنيم

رييس ‌ جمهور تأكيد كرد: ما مسووليم كه مشكل مردم را حل كنيم. براي من قابل قبول نيست كه در اين كشور مسوول باشم اما عده ‌ اي در هزينه معيشت، سلامت و درمان خود مشكل داشته باشند. من به عنوان مسوول بايد پاسخگوي نيازهاي مردم باشم.رييس ‌ جمهور با تجليل از نقش بي ‌ بديل مردم در دفاع از كيان كشور در مقابل تهاجم بيگانگان گفت: كساني كه در آن سوي مرزها نشسته ‌ اند و دشمن را به تهاجم به ايران دعوت مي ‌ كنند كه انسان از شنيدن آن شرم مي ‌ كند. آنها ايراني نيستند، اما كساني كه با تمام وجود چند ماه در خيابان ‌ ها ماندند و نقشه دشمنان را خنثي كردند، شايسته قدرداني هستند. همچنين كساني كه نيامدند اما با دشمن هم همكاري نكردند، شايسته قدرداني هستند. اميدوارم بتوانيم اين وحدت را روزبه ‌ روز در كشور تقويت كنيم  و متحد شويم.

 

    منكر كمبودها و كاستي ‌ ها هم نيستيم

  اما تلاش داريم با  وفاق كشور را پيش ببريم

  پزشكيان درباره عملكرد دولت نيز گفت: دولت در تلاش است مشكلات را حل كند. البته در اين مدت، به ‌ رغم همه مشكلات، دستاوردهاي زيادي هم داشتيم كه به آنها پرداخته نشد. منكر كمبودها و كاستي ‌ ها هم نيستيم، اما تلاش داريم با وفاق، كشور را پيش ببريم. رييس ‌ جمهور خطاب به اعضاي جامعه پزشكي ايران اظهار كرد: شما عزيزان جامعه پزشكي ايران نيز به جاي اينكه صرفا درد را بگوييد، به درمان بپردازيد. امروز مراكز بهداشت ما در محلات، بهتر از هر جاي ديگري براي رسيدگي به مردم است. پزشكيان در پايان تأكيد كرد: همه با هم بايد براي منسجم ‌ تر شدن و قوي ‌ تر شدن و در نهايت ايستادن در مقابل دشمن غدار، جنايتكار، استثمارگر و استعمارگر تلاش كنيم.

 




 نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید
۵ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

نسخه آشنا برای بحران انرژی/ یارانه حامل را کنار بگذارید، به «خدمت ضروری» برسید

اقتصادنیوز: مسئله اصلی مصرف بنزین نیست؛ مسئله نحوه جابه‌جایی مسافر و بار است. تا زمانی که شهروند برای یک سفر مشخص گزینه مناسب از نظر زمان، هزینه و دسترسی نداشته باشد، اصلاح قیمت سوخت به‌تنهایی نمی‌تواند الگوی مصرف را به‌صورت پایدار تغییر دهد.

 بازدهی دلار، یورو و درهم در هفته پایانی مرداد ۱۴۰۵ | یورو صدرنشین بازار ارز شد
۸ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

بازدهی دلار، یورو و درهم در هفته پایانی مرداد ۱۴۰۵ | یورو صدرنشین بازار ارز شد

اقتصادنیوز: بازار ارز در هفته پایانی مرداد، با وجود نوسانات رفت‌وبرگشتی و عقب‌نشینی دلار از سقف ۱۹۱ هزار تومان، در نهایت هفته‌ای سبز را پشت سر گذاشت؛ هفته‌ای که یورو با بیشترین بازدهی، صدرنشین بازار شد.

 مرزهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی نمی‌شوند؛ ۸۵ درصد تجارت ایران از جنوب انجام می‌شود-مسعود دانشمند
۹ ساعت قبل / سایت عصرایران

مرزهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی نمی‌شوند؛ ۸۵ درصد تجارت ایران از جنوب انجام می‌شود-مسعود دانشمند

به گفته عضو پرسابقه اتاق بازرگانی ایران، حجم تجارت ایران با امارات در گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار صادرات و واردات بود، اما بخش قابل توجهی از این مناسبات در یک...

 بازار - ۱۴۰۵/۰۵/29
۱ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بازار - ۱۴۰۵/۰۵/29

k: بازار

 چافست حاشیه سود ناخالص را هدف گرفت
۶ ساعت قبل / سایت صدای بورس

چافست حاشیه سود ناخالص را هدف گرفت

شرکت افست در کنفرانس اطلاع‌رسانی خود اعلام کرد با بهبود نرخ قراردادها نسبت به سال ۱۴۰۱، حاشیه سود ناخالص شرکت در شرایط عادی در محدوده ۲۰ درصد پیش‌بینی می‌شود. این شرکت کنترل هزینه‌ها و رشد درآمدها را عوامل اصلی پایداری این سطح از سودآوری دانست.

 آزادی واردات خودرو کارکرده
۱ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آزادی واردات خودرو کارکرده

آرمان امروز : عضو هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد واردات خودروهای کارکرده سه تا پنج سال ساخت آزاد شد فرشاد ابراهیم‌پور با اشاره به مصوبه مجلس برای واردات خودروهای سواری کارکرده اظهار کرد: سقف واردات خودروی سواری در سال جاری به میزان ۲۰ هزار دستگاه تعیین شده است. به گزارش ایسنا، وی افزود: در این [ ]