قیمت طلا امروز




 خبرگزاری میزان / ۱۴۰۵/۰۳/۲۳

گروسی دبیرکل سازمان ملل می‌شود؟

رقابت‌ها برای سمت دبیرکل سازمان ملل در حال تشدید شدن است و ۵ نامزد برای این کرسی با یکدیگر رقابت می‌کنند.
 گروسی دبیرکل سازمان ملل می‌شود؟



۱ ساعت قبل / سایت مشرق

هشت نامزد دبیرکلی سازمان ملل

به گزارش مشرق، منابع مطلع روز جمعه به وقت محلی در مقر سازمان ملل گفتند: در دومین دور رای گیری غیرعلنی شورای امنیت درباره انتخاب دبیرکل جدید سازمان ملل، «رودریگز بیرکت» از «ربکا گرینسپن» معاون پیشین رئیس جمهوری کاستاریکا که در دور نخست پیشتاز بود، پیشی گرفته است.

در این رای گیری غیررسمی، رودریگز بیرکت ۸ رای، خانم گرینسپن ۷ رای و رافائل گروسی نیز ۷ رای بدست آوردند و به این ترتیب، شورای امنیت سازمان ملل نتوانست بر سر یک نامزد برای دبیرکلی سازمان ملل به اجماع برسد.

سایر نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل، مکی سال ۶ رای، اولارا اوتوننو ۵ رای، خانم ماریا فرنانداس اسپینوسا گارس ۴ رای و خانم میشل باشله ۲ رای موافق، بدست آوردند. نامزد جدید دبیرکلی سازمان ملل نیز هیچ رای موافقی بدست نیاورد بلکه ۸ رای مخالف و هفت رای ممتنع کسب کرد!

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه برای دومین بار رای‌گیری غیررسمی را برگزار کرد تا میزان حمایت از نامزدهای جانشینی آنتونیو گوترش، دبیرکل کنونی سازمان ملل را بررسی کند که در پایان سال جاری میلادی دومین دوره پنج‌ساله خود را به پایان خواهد رساند.

هشت نامزد دبیرکلی سازمان ملل برای تصدی این سمت در حالی رقابت می‌کنند که این نهاد بین المللی با شکاف‌های عمیقی در درون خود مواجه است. حتی اگر یکی از نامزدها ۹ رای لازم را در شورای امنیت ۱۵ عضوی به دست آورد ــ شورایی که دبیرکل آینده سازمان ملل را انتخاب و سپس نام او را برای تایید به مجمع عمومی ارائه می‌کند ــ آن نامزد باید از وتو شدن نیز در امان بماند.

خانم ایوون ای باکی، دیپلمات و سیاستمدار ۷۵ ساله اکوادوری، به‌عنوان هشتمین نامزد دبیرکلس سازمان ملل سفیر کشورش در واشنگتن فعالیت کرده که روابط نزدیکی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برقرار کرده است.

او که از سوی کشور تونگا برای این سمت نامزد شده، ارتباطات گسترده‌ای در منطقه خلیج فارس دارد و پیش‌تر سفیر اکوادور در قطر بوده است. باکی که از والدینی لبنانی متولد شده، در میانجیگری برای برقراری گفت‌وگو میان اکوادور و پرو پس از جنگ کوتاه مرزی دو کشور در سال ۱۹۹۵ نقش مهمی داشت. او در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «من ویرانی‌های جنگ را از نزدیک تجربه کرده‌ام. آماده‌ام برای احیای وعده بنیادین منشور سازمان ملل، یعنی نجات نسل‌های آینده از بلای جنگ، کمک کنم.» هر کسی که در ژانویه ۲۰۲۷ سکان هدایت سازمان ملل را به دست بگیرد، باید این سازمان را از میان آشفتگی‌های ژئوپلیتیکی و بحران مالی عبور دهد؛ آن هم در شرایطی که حتی دیپلمات‌ها و مقام‌های سازمان ملل مستقر در نیویورک نیز آشکارا درباره میزان ارتباط و اهمیت این سازمان در امور جهانی تردید دارند. اما هنگامی که سازمان ملل رهبر جدیدی انتخاب می‌کند، پرسش درباره نقش این سازمان در جنگ و صلح ناگزیر دوباره به مرکز توجه بازخواهد گشت.

ملاحظات و فشارهای دیگری نیز در محاسبات کشورهای عضو نقش خواهند داشت. یکی از آنها تلاش چند دهه‌ای برای آن است که سازمان ملل نخستین زن را به مقام دبیرکل منصوب کند. عامل دیگر، اصرار کشورهای آمریکای لاتین است که دبیرکل بعدی سازمان ملل از این منطقه باشد؛ موضوعی که با یک عرف غیرالزام‌آور و البته نه‌چندان منظم و دقیقا رعایت‌شده همخوانی دارد؛ عرفی که بر اساس آن، این سمت باید میان مناطق مختلف جهان به‌صورت دوره‌ای جابه‌جا شود.

آخرین دبیرکل پیشین سازمان ملل که از آمریکای لاتین بود، خاویر پرز د کوئیار بود که از سال ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۱ در این سمت خدمت کرد. اینکه این عوامل در جریان رقابت انتخاباتی چگونه بر نتیجه اثر خواهند گذاشت، هنوز مشخص نیست.

برخی دیپلمات‌ها هشدار می‌دهند که ممکن است نامزدهای زن به‌طور ناعادلانه در قالب کلیشه‌هایی قرار گیرند که آنها را کمتر از رقبای مرد ، خود را مناسب مدیریت مسائل صلح و امنیت می‌دانند. همچنین این تصور وجود دارد که ایالات متحده، موضع خود را درباره آنچه آن را مبارزه با «ایدئولوژی جنسیتی» و «ایدئولوژی تبعیض‌آمیز برابری» می‌نامد، در تعارض با تلاش‌ها برای پیشبرد انتخاب یک زن به‌عنوان دبیرکل سازمان ملل خواهد دید.

دیپلمات ها می گویند: ترجیحات دولت دونالد ترامپ نیز قطعا بر موضع‌گیری سایر کشورهای عضو و همچنین نامزدها، پیش از ورود آنها به این مسیر دشوار انتخاباتی تاثیر خواهد گذاشت. اما جدا از این مسائل، آنچه اهمیت اساسی خواهد داشت، توانایی اثبات‌شده هر نامزد برای انجام این وظیفه است.هر نامزد باید با مجموعه‌ای از ایده‌ها و طرح‌های مشخص وارد رقابت شود که هدف آنها تقویت اعتبار سازمان ملل در زمینه صلح و امنیت بین‌المللی باشد. این موضوع باید بخش محوری راهبرد او برای کمک به سازمان ملل در عبور از این دوره فشار شدید ژئوپلیتیکی باشد.


۴ ساعت قبل / سایت مشرق

ارتش اسرائیل بی‌اخلاق‌ترین ارتش جهان است

به گزارش مشرق، «فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین امروز جمعه اعلام کرد که ارتش اسرائیل همچنان محاصره شهرک قصرة در کرانه باختری را در کنار شهرک‌نشینان صهیونیست ادامه می‌دهد و آب آن را نیز قطع کرده است.

آلبانیز افزود که حملات اسرائیل به نوار غزه از زمان آتش‌بس تاکنون به شهادت بیش از ۱۲۰۰ فلسطینی انجامیده است.

وی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ارتش اسرائیل «بی‌اخلاقی‌ترین ارتش جهان» است.

این سخنان آلبانیز در حالی است که سردمداران رژیم صهیونیستی در اوج وقاحت بارها مدعی شده‌اند که ارتش این رژیم اخلاق‌مدارترین ارتش جهان است.

این مسئول سازمان ملل تصریح کرد: نظامیان و شهرک‌نشینان صهیونیست آب شهرک قصره در نابلس را قطع کرده و محاصره آن را ادامه می‌دهند، ارتش اسرائیل همچنین در غزه به ویرانگری گسترده و کشتارها ادامه دارد و از زمان برقراری آتش‌بس تاکنون بیش از ۱۲۰۰ نفر، از جمله ۳۰۰ کودک، را کشته است.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که شهرک‌نشینان صهیونیست امروز جمعه برای سیزدهمین روز متوالی به محاصره سه خانواده فلسطینی در شهرک قصره ادامه دادند؛ این اقدام در میان استقرار گسترده نظامیان ارتش اشغالگر صورت می‌گیرد.

کرانه باختری از زمان آغاز نسل‌کشی در غزه در سال ۲۰۲۳ میلادی شاهد تشدید حملات ارتش اشغالگر و شهرک‌نشینان صهیونیست بوده است؛ حملاتی که بر اساس داده‌های فلسطینی، به شهادت بیش از ۱۱۸۲ فلسطینی، زخمی‌شدن هزاران نفر و بازداشت حدود ۲۴ هزار نفر در این منطقه انجامیده است.

از ابتدای سال ۲۰۲۶ نیز تشدید تنش‌ها در کرانه باختری به شهادت ۸۷ فلسطینی منجر شده است.




 برگزاری نشست هماهنگی ناتو برای امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

برگزاری نشست هماهنگی ناتو برای امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز

فرمانده ارشد ناتو با برگزاری نشستی مجازی، موضوع تسهیل همکاری برای حمایت از آزادی ناوبری در تنگه هرمز را بررسی کرد، اما تأکید کرد که این اقدامات در قالب مأموریت رسمی ناتو انجام نمی‌شود.

 ولیعهد عربستان روز یکشنبه به پاریس می‌رود
۱۶ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

ولیعهد عربستان روز یکشنبه به پاریس می‌رود

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روزهای یکشنبه و دوشنبه در پاریس از محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در چارچوب سفر رسمی وی استقبال خواهد کرد.

 خیز ترکیه برای بازداشت نتانیاهو /  ترکیه درخواست اعلان قرمز اینترپل صادر کرد
۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

خیز ترکیه برای بازداشت نتانیاهو / ترکیه درخواست اعلان قرمز اینترپل صادر کرد

وزیر دادگستری ترکیه اعلام کرد که آنکارا از وزارت کشور خواسته است برای پیگرد بین‌المللی بنیامین نتانیاهو به اتهام نسل‌کشی، اعلان قرمز صادر کند.

 وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا
۲۳ ساعت قبل / سایت تابناک

وقوع سانحه هوایی مرگبار در آمریکا

در پی برخورد یک بالگرد پلیس ایالتی با یک هواپیمای کوچک در جریان یک مانور آموزشی در فرودگاهی در پنسیلوانیا در شامگاه ۱۹ آگوست، یک خلبان کشته و دو افسر پلیس زخ...

 آمریکا تحریم‌ها علیه کوبا را تشدید کرد
۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

آمریکا تحریم‌ها علیه کوبا را تشدید کرد

ایالات متحده تحریم‌ها علیه کوبا را تشدید کرد و سه مقام مرتبط با یک سازمان دولتی که روابط کوبا با فعالان همبستگی خارجی را ترویج می‌دهد، به همراه ۹ نهاد دولتی...

 آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه
۷ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه

روسیه یک رزمایش موشکی بی‌سابقه با حضور کشتی‌های نیروی دریایی و یک پرتابگر زمینی در نزدیکی جزایری در شرق دور خود که مورد ادعای ژاپن نیز هستند، انجام داد.