قیمت طلا امروز




 روزنامه توسعه ایرانی / ۱۴۰۵/۰۳/۲۷

سایه سنگین شماره ۲۰ ایران بر شانه‌های گلادیاتور خاموش؛ ناجی، مقصر و معمای یک ترکیب عجیب در لس‌آنجلس

نازنین دشتی در تب و تاب روزهایی که دهکده جهانی فوتبال غرق در هیجان مسابقات جام جهانی ۲۰۲۶ است و چشم ها به ساق پای ستارگان دوخته شده، یک اتفاق غیرمنتظره
 سایه سنگین شماره ۲۰  ایران  بر شانه‌های گلادیاتور خاموش؛    ناجی، مقصر و معمای یک ترکیب عجیب در لس‌آنجلس



۱۳ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

پیش‌بینی بارش‌های فراتر از نرمال در ایران همزمان با احتمال وقوع «سوپر النینو»

جهان صنعت نیوز ، پیرو تحلیل داده‌های اقلیمی یک دهه گذشته بر روی فلات ایران و بررسی الگوهای موج سینوسی، رفتار بارندگی و تغییرات شدید دمایی، پیش‌بینی می‌شود که پاییز و زمستان پیش‌رو، هم‌زمان با وقوع یک پدیده “سوپر النینو”، با بارش‌هایی فراتر از نرمال در فلات ایران همراه باشد. با توجه به زمان باقی‌مانده تا موسم بارش‌ها، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای حفاظت از خاک، مزارع، جنگل‌ها و مناطق مسکونی در برابر سیلاب‌های احتمالی، یک ضرورت انکارناپذیر است.

محمد جواد کیهان پور کارشناس اقلیم و هواشناسی با اشاره به اینکه داده‌های جدید نشان می‌دهد یک موج گرمای بی‌سابقه با دمای بیش از ۷.۵ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین، به صورت یک موج کلوین عظیم در زیر سطح اقیانوس آرام در حال حرکت به سمت شرق است گفت: این موج که به یک “قطار باری ۹۰۰۰ مایلی” تشبیه شده، رکوردهای تاریخی مانند ۱۹۹۷ را به چالش می‌کشد و احتمال شکل‌گیری یک سوپر النینو را به شدت افزایش داده است.

او گفت:سازمان هواشناسی جهانی هشدار داده که هم‌زمان با این رویداد، نشانه‌هایی از شکل‌گیری یک “قطب‌شکنی مثبت اقیانوس هند” نیز دیده می‌شود که می‌تواند اثرات این پدیده را بر روی فلات ایران تشدید کند.

وی بیان کرد: تأثیر بر فلات ایران و بارش‌های فرین: شواهد علمی نشان می‌دهد که رویدادهای سوپر النینو، الگوهای جوی را در سطح کره زمین دگرگون می‌کنند و می‌توانند منجر به بارش‌های سیل‌آسا در مناطقی مانند خاورمیانه شوند. تحلیل سری‌های زمانی سه دهه اخیر نیز نشان از افزایش شدید تغییرات اقلیمی در ایران دارد که با روند افزایش دما و وقوع رویدادهای حدی همراه بوده است.

کیهان پور توضیح داد: بررسی الگوهای موج سینوسی و تلرانس دمایی، هشداردهنده است و وقوع بارش‌های فرین و سیلاب‌های ناگهانی را محتمل‌تر می‌سازد، چراکه این رویداد اقلیمی بر روی یک زمینه گرم‌تر از پیش به وقوع می‌پیوندد.  ضرورت آمادگی و برنامه اقدام

پژوهشگر حوزه اقلیم و مدیریت آب تصریح کرد:توجه به اینکه اثرات مخرب این پدیده عمدتاً بین پاییز ۲۰۲۶ تا زمستان ۲۰۲۷ رخ خواهد داد، فرصت کوتاه باقی‌مانده ایجاب می‌کند که اقدامات زیر در اولویت قرار گیرند:اقدامات زیرساختی از جمله لایروبی فوری و پاکسازی مسیل‌ها و کانال‌های آب‌های سطحی در مناطق شهری و روستایی برای افزایش ظرفیت دفع آب‌های ناشی از بارش‌های سیل‌آسا. همچنین، مدیریت پیشگیرانه سطح آب مخازن سدها برای ایجاد ظرفیت ذخیره‌سازی و جلوگیری از سرریزهای ناگهانی و خطرساز.

او یادآور شد: آمادگی امدادی و کشاورزی از جمله اقدامات است که تقویت سیستم‌های پایش و هشدار سریع و اطلاع‌رسانی به موقع به کشاورزان، عشایر و ساکنان مناطق پرخطر. برداشت به موقع محصولات کشاورزی، عایق‌بندی انبارها و اجرای برنامه‌های حفاظت از خاک برای جلوگیری از فرسایش و خسارت به مزارع و جنگل‌ها ضروری است.

وی افزود:  اقدامات فردی و محلی: خودداری جدی از استقرار و تردد در حاشیه رودخانه‌ها، مسیل‌ها و مناطق سیل‌خیز. اطلاع از هشدارهای هواشناسی و همکاری با نهادهای امدادی برای کاهش خطرات جانی و مالی سیلاب‌های پیش‌رو.

او گفت: نشانه‌های علمی موجود به قدری قوی و هشداردهنده هستند که برنامه‌ریزی بر اساس سناریوی وقوع “سوپر النینو” و بارش‌های فرین، نه یک گزینه، بلکه یک ضرورت مدیریتی و ایمنی است. دقت پیش‌بینی‌های فصلی حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد است، اما با توجه به پتانسیل خسارت‌های جبران‌ناپذیر، هرگونه تعلل در اتخاذ تدابیر پیشگیرانه می‌تواند هزینه‌های سنگینی در پی داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان محیط زیست برچسب هاال نینو هواشناسی

شناسه : 606882

لینک کوتاه : لینک کپی شد


۴۰ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

آمریکا یک پهپاد ریپر خود را منهدم کرد

خدمه یک پهپاد MQ-۹A که دچار نقص فنی شده بود، در ماه اوت بیش از هفت دقیقه تلاش کردند تا پهپاد آسیب‌دیده خود را در هوا نگه دارند، اما یک سیم آسیب‌دیده در سیستم سوخت، موتور تازه نصب شده آن را به طور برگشت‌ناپذیری از کار انداخت و این پهپاد ۲۳ میلیون دلاری را پس از یک ماموریت یک روزه در خاورمیانه، به کام مرگ فرستاد.

به نقل از پایگاه خبری taskandpurpose، خلبان پهپاد ریپر که از پایگاهی در داکوتای جنوبی پرواز می‌کرد، پهپاد مشکل‌دار را به مدت تقریبا ۱۰ دقیقه هدایت کرد و سپس فرود اجباری انجام داد که باعث خم شدن ارابه فرود شد. نیروهای آمریکایی به جای تعمیر پهپاد آن را منهدم کردند.

بیش از ۴۰ فروند MQ-۹A آمریکا از سال ۲۰۲۴ از دست رفته است.

دو اپراتور این پهپاد شامل یک خلبان و یک اپراتور سیستم حسگر در ۹۰ روز گذشته تقریبا ۶۰ پرواز انجام داده‌اند، که بسیار بیشتر از تعداد پروازهای اکثر خلبانان نیروی هوایی در هواپیماهای سرنشین‌دار است. در ۳۰ روز قبل از سقوط این پهپاد، خلبان ۱۹ بار و اپراتور حسگر ۲۳ بار پرواز کرده‌اند. اگرچه نیروی هوایی بیش از ۲۰۰ فروند MQ-۹ در اختیار دارد، اما طبق گزارش شبکه ایمنی هوانوردی که حوادث هوایی نظامی و غیرنظامی را در سراسر جهان ردیابی می‌کند، تقریبا ۴۰ فروند MQ-۹A از زمان افزایش درگیری‌ها ایالات متحده علیه ایران در سال ۲۰۲۵ سقوط کرده‌اند که بیشتر آنها بر فراز ایران یا آفریقا سرنگون شده‌اند.

انتهای پیام


۱ ساعت قبل / خبرگزاری برنا

امام جمعه بندرعباس: انقلاب اسلامی به جهشی رو به جلو نیاز دارد

به گزارش خبرگزاری برنا هرمزگان، آیت الله محمد عبادی زاده، در خطبه‌های نماز جمعه این شهر، با گرامیداشت یاد و خاطره امام شهید و تسلیت سالروز شهادت امام حسن عسکری علیه‌السلام، به تبیین نقش‌آفرینی مردم در صحنه‌های حساس کشور پرداخت و اظهار کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم، صرفاً یک بعثت مردمی نیست؛ بلکه مسئولان نیز باید خود را مبعوث به خدمت بدانند، چراکه مردمی که در سخت‌ترین شرایط پای کار آمده‌اند، شایسته خدمتی مضاعف و بی‌وقفه هستند.

وی با اشاره به فشارهای اقتصادی و شرایط جنگ تحمیلی، از تلاش مجموعه مدیریتی استان برای حفظ آرامش و تأمین معیشت مردم قدردانی کرد و افزود: مدیریت معیشت در دوران دشوار، کاری بس سنگین است که نیازمند عزم راسخ و همدلی است، اما این مسیر نباید به حفظ وضع موجود ختم شود.

امام جمعه بندرعباس تاکید کرد: انقلاب اسلامی به جهشی رو به جلو نیاز دارد و این جهش، جز با نگاه تمدنی و زمینه‌سازی برای تحقق تمدن نوین اسلامی ممکن نیست.

امام جمعه بندرعباس در ادامه به روز جهانی مسجد اشاره و تصریح کرد: متأسفانه امروز نگاه ما به مساجد، اغلب به اقامه نماز و چند مراسم محدود شده، در حالی که در صدر اسلام، مسجد پایگاه علم آموزی، قضاوت، مشورت، تصمیم گیری های کلان و حتی سازماندهی دفاعی بود.

او بر ضرورت احیای این کارکردهای چندگانه متناسب با نیاز امروز جامعه تأکید کرد.

وی با تأکید بر محله‌محوری به عنوان محور اصلی کارکرد اجتماعی مسجد، خاطرنشان کرد: هر مسجد باید به کانون حل مسائل محله تبدیل شود و مردم خود با محوریت مسجد، بخشی از مشکلات فرهنگی، تربیتی و اجتماعی منطقه‌شان را مدیریت کنند.

عبادی زاده یادآور شد: مسجد نباید دولتی شود؛ حمایت دولت لازم است، اما اداره و پویایی آن تنها با حضور و اراده مردم معنا مییابد.

امام جمعه بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود، با گرامیداشت روز صنعت دفاعی، توان موشکی و پهپادی ایران را مرهون دانش بومی و استعداد جوانان ایرانی دانست و خاطرنشان کرد: در مقایسه با بودجه‌های نجومی نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی، دستاوردهای جمهوری اسلامی با منابع محدودتر، نشان از قدرت بازدارندگی و خودباوری دارد که امروز یکی از ارکان امنیت ملی ماست.

وی در پایان از مسئولان اجرایی خواست تا در چارچوب اختیارات قانونی، حمایت بیشتری از مساجد به عمل آورند و تأکید کرد: مدیران باید از ظرفیت نخبگان، صاحبان فکر و هیئتامنا در کنار امام جماعت و بسیج برای هماهنگی هرچه بیشتر استفاده کنند و از موازی کاری که به خنثی سازی فعالیت ها منجر می شود، پرهیز نمایند.




 ببینید | تصاویری از معارفه رسمی رونالدینیو در راونا ایتالیا
۱ ساعت قبل / سایت خبرآنلاین

ببینید | تصاویری از معارفه رسمی رونالدینیو در راونا ایتالیا

اسطوره فوتبال برزیل پس از ۱۱ سال از بازنشستگی خارج شد و به عضویت باشگاه ایتالیایی در سری ‌C ایتالیا درآمد. او هدف خود را به ثمر رساندن آخرین گل در یک بازی رسمی عنوان کرده است. ایگناسیو چیپرانی مالک باشگاه اعلام کرده است که رونالدینیو بخشی از پروژه توسعه برند باشگاه و مالک بخشی از سهام تیم نیز خواهد بود./فرارو

 پزشکیان: بهتر است امروز که در قدرت هستیم جنگ را پایان دهیم| حتی یک بند وادادگی در توافق اخیر وجود ندارد
۲ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

پزشکیان: بهتر است امروز که در قدرت هستیم جنگ را پایان دهیم| حتی یک بند وادادگی در توافق اخیر وجود ندارد

رئیس جمهور با تأکید بر جایگاه اثرگذار و مورد اعتماد جامعه پزشکی در نظام سلامت کشور، خواستار نقش آفرینی فعال پزشکان و کادر درمان در حل مشکلات مردم و ارتقای کیفیت خدمات سلامت شد و گفت: به جای بیان صرف دردها، باید برای درمان آنها گام برداریم و با صداقت در خدمت مردم باشیم.

 هشدار درباره قیمت‌سازی در فضای مجازی و ضرورت شناسنامه‌دار شدن آگهی‌های مسکن
۹ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

هشدار درباره قیمت‌سازی در فضای مجازی و ضرورت شناسنامه‌دار شدن آگهی‌های مسکن

یک فعال صنفی با هشدار نسبت به انتشار آگهی‌های جعلی و قیمت‌سازی در فضای مجازی گفت: فضای مجازی به بخشی از نیاز روزمره مردم تبدیل شده است، اما برای جلوگیری از التهاب‌آفرینی در بازار مسکن، آگهی‌ها باید شناسنامه‌دار، قابل رهگیری و منتشرکنندگان آن‌ها قابل شناسایی باشند.

 تهران خنک می شود
۴۸ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تهران خنک می شود

اداره کل هواشناسی استان تهران از کاهش نسبی دما طی امروز و فردا خبر داد و اعلام کرد با عبور موج ناپایداری از منطقه، از جمعه تا دوشنبه (۳۰ مرداد تا ۲ شهریور) افزایش ابر و وزش باد، گاهی باد شدید و در مناطق شمالی و ارتفاعات رگبار پراکنده و رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود.

 فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟
۴۶ دقیقه قبل / سایت اکوایران

فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟

اکوایران: این روزها کم نمی‌شنویم که اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد. این جمله در گفت‌وگوهای روزمره، در تحلیل‌های کارشناسی و گاهی حتی در اظهارنظرهای رسمی تکرار می‌شود، اما پیش از قضاوت درباره درست یا نادرست بودنش باید دید فروپاشی اقتصادی در ادبیات اقتصادی دقیقا به چه معناست و چه شرایطی باید کنار هم جمع شوند تا بشود این برچسب را روی یک اقتصاد گذاشت.

 پزشکیان: به جای بیان دردها، برای درمان مشکلات باید چاره کرد/ لازمه حفظ قدرت، وحدت است
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پزشکیان: به جای بیان دردها، برای درمان مشکلات باید چاره کرد/ لازمه حفظ قدرت، وحدت است

رئیس جمهور جایگاه جامعه پزشکی در نظام سلامت را اثرگذار و مورد اعتماد مردم برشمرد و گفت که به‌جای بیان صرف دردها، باید برای درمان آنها گام برداریم و با صداقت در خدمت مردم باشیم و بدانیم با وجود برخورداری از قدرت، اگر اختلاف باشد، نابود خواهیم شد.