قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

رویارویی مارکوزه و پوپر پس از مدت‌ها در نشر خوارزمی - تسنیم

کتاب «انقلاب یا اصلاح» مناظره دو غول اندیشه قرن بیستم یعنی «هربرت مارکوزه» و «کارل پوپر»منشر شد.
 رویارویی مارکوزه و پوپر پس از مدت‌ها در نشر خوارزمی - تسنیم
فرهنگی

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «انقلاب یا اصلاح» کتابی در حوزه فلسفه سیاسی و اندیشه اجتماعی است که در سال 1981 منتشر شد. این اثر صرفاً نوشته یک نویسنده نیست، بلکه متن یک مناظره فکری میان هربرت مارکوزه و کارل پوپر است. این کتاب یکی از مهم‌ترین رویارویی‌های فکری میان دو جریان بزرگ قرن بیستم، یعنی مارکسیسم انتقادی و لیبرالیسم دموکراتیک، به شمار می‌رود.

پرسش محوری کتاب این است: اگر جامعه دچار بی‌عدالتی و سلطه شده باشد، راه تغییر چیست؟ انقلاب یا اصلاحات؟». دو متفکر پاسخ‌های کاملاً متفاوتی به این پرسش می‌دهند: هربرت مارکوزه معتقد است که سرمایه‌داری پیشرفته، حتی در جوامع دموکراتیک، ساختارهای سلطه را بازتولید می‌کند و اصلاحات جزئی قادر به تغییر بنیادین آن نیستند.

از نگاه او، آزادی واقعی تنها با دگرگونی ریشه‌ای ساختارهای اقتصادی، فرهنگی و سیاسی امکان‌پذیر است. کارل پوپر اما برعکس، انقلاب را خطرناک می‌داند؛ زیرا معمولاً به خشونت، تمرکز قدرت و استبداد منجر می‌شود. او از نظریه مشهور خود با عنوان «مهندسی اجتماعی گام‌به‌گام» دفاع می‌کند؛ یعنی جامعه باید از طریق اصلاحات تدریجی، نقد مستمر و نهادهای دموکراتیک بهبود یابد. «هنر بیان» در کتابفروشی‌ها

این کتاب فقط درباره «انقلاب یا اصلاح» نیست، بلکه موضوعات عمیق‌تری را نیز بررسی می‌کند، از جمله ماهیت انسان و جامعه، مفهوم آزادی، سرمایه‌داری و ازخودبیگانگی، نقش دموکراسی، امکان تحقق عدالت اجتماعی، رابطه فلسفه و سیاست، جایگاه علم در شناخت جامعه، نقد مارکسیسم و نقد لیبرالیسم و خشونت سیاسی و مشروعیت آن.

این اثر از آن جهت ارزشمند است که به جای ارائه یک دیدگاه یک‌جانبه، دو فیلسوف برجسته با مبانی فکری کاملاً متفاوت را روبه‌روی هم قرار می‌دهد. به همین دلیل، خواننده هم‌زمان با استدلال‌های هر دو طرف آشنا می‌شود و می‌تواند درباره پرسش‌هایی مانند «آیا اصلاحات تدریجی واقعاً می‌توانند جامعه را متحول کنند؟» نظریات را مقایسه کند.

این کتاب برای اولین بار در سال 1351 با ترجمه هوشنگ وزیری از سوی انتشارات خوارزمی منتشر شده و به تازگی چاپ پنجم آن با طرح جلدی تازه از سوی انتشارات خوارزمی منتشر شده است.

انتهای پیام/  



 پایان  پایتخت؟

پایان پایتخت؟

محسن تنابنده، طراح و بازیگر اصلی «پایتخت»، یک بار دیگر خبرهای مربوط به ساخت فصل هشتم این سریال را تکذیب کرد؛ موضعی که نشان می‌دهد ادامه یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی ایران، دست‌کم در شرایط فعلی در دستور کار سازندگان قرار ندارد.

 رسوایی امنیتی در نتفلیکس؛ فیلم نیکلاس کیج از دفتر این شرکت دزدیده شد

رسوایی امنیتی در نتفلیکس؛ فیلم نیکلاس کیج از دفتر این شرکت دزدیده شد

فیلم اکران‌نشده «استقامت» با بازی نیکلاس کیج، پس از آنکه یک نسخه از آن از دفتر نتفلیکس در هالیوود به سرقت رفت، باعث نگرانی فیلمسازان در این شهر شده است.

 تصاویری از مراسم اربعین رهبر شهید ایران | ثبت لحظات دلتنگی با شعار  «با تو در عهدیم تا صبح ظهور»

تصاویری از مراسم اربعین رهبر شهید ایران | ثبت لحظات دلتنگی با شعار «با تو در عهدیم تا صبح ظهور»

چهل غروب از آن وداع تاریخی مردم ایران با پیکر رهبر شهید انقلاب گذشت، روزهایی سرشار از دلتنگی که با یاد سرخ مجاهدت‌های رهبر فقید انقلاب سپری شد.

 تشکیک درباره آثار«شکسپیر»

تشکیک درباره آثار«شکسپیر»

آرمان امروز : این ایده که ویلیام شکسپیر در واقع نمایشنامه‌های خودش را ننوشته، باعث ایجاد سوء برداشت‌ها و توهمات زیادی شده است! اما آیا جایگزینی برای او وجود دارد؟ ویتنی گریسما مورخ فرهنگ عامه و کارشناس رسانه‌های جمعی در مطلبی که در سایت ادبی کالکتر (Collector) منتشر شده است، می‌گوید: این ایده [ ]

 فیلیمو و فیلم‌نت در صدر نصب اپلیکیشن‌های نمایش خانگی؛ بیش از ۴۰ میلیون ایرانی تماشاگر موبایلی‌اند

فیلیمو و فیلم‌نت در صدر نصب اپلیکیشن‌های نمایش خانگی؛ بیش از ۴۰ میلیون ایرانی تماشاگر موبایلی‌اند

آمار نصب چهار اپلیکیشن اصلی شبکه نمایش خانگی نشان می‌دهد فیلیمو با بیش از ۴۳ میلیون نصب، در صدر این بازار قرار دارد و فیلم‌نت نیز با عبور از ۱۰ میلیون نصب، یکی از بازیگران اصلی تماشای آنلاین فیلم و سریال در موبایل است. بیش از ۴۰ میلیون ایرانی شبکه نمایش خانگی را روی موبایل خود تماشا می‌کنند.

 گفت‌وگوی صمیمانه درباره ۱۶۸پروانه | صحبت اسماعیل بقایی و هوشنگ‌کرمانی درباره شهدای میناب

گفت‌وگوی صمیمانه درباره ۱۶۸پروانه | صحبت اسماعیل بقایی و هوشنگ‌کرمانی درباره شهدای میناب

ماجرای پرکشیدن پروانه‌های میناب، سندی بر جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی است؛ داغی که هیچ‌گاه به سردی نمی‌گراید و دل هر انسان آگاهی در هر گوشه جهان را به درد می‌آورد.

 روایت تلخ حادثه سینما رکس آبادان

روایت تلخ حادثه سینما رکس آبادان

حادثه سینما رکس آبادان در ۲۸ مرداد ۱۳۵۷، در یکی از شب‌های شلوغ نمایش فیلم، گوزن‌ها به کارگردانی مسعود کیمیایی، دچار آتش‌سوزی شد.

 راه روشن است

راه روشن است

هفتصد و سی و یکمین شماره مجله دانشمند با موضوع روایت پیشرفت‌های علمی ایران در دوران امام شهید رحمه‌الله‌علیه در ۶۰۰ صفحه منتشر شد.