قیمت طلا امروز




 سایت اکوایران / ۱۴۰۵/۰۵/۰۵

اقتصاد ایران در مسیر فقر بیشتر؟ هشدار بهکیش درباره افت سرمایه‌گذاری

محمدمهدی بهکیش، اقتصاددان، در پنل «الزامات خروج از رکود، سرمایه‌گذاری خارجی و رسیدن به رشد پایدار» در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵» تأکید کرد که دستیابی به رشد اقتصادی پایدار بدون دسترسی به سرمایه، فناوری و بازارهای بین‌المللی امکان‌پذیر نیست و تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد توسعه اقتصادی از مسیر تعامل با اقتصاد جهانی می‌گذرد.
 اقتصاد ایران در مسیر فقر بیشتر؟ هشدار بهکیش درباره افت سرمایه‌گذاری
محمدمهدی بهکیش، اقتصاددان، در پنل «الزامات خروج از رکود، سرمایه‌گذاری خارجی و رسیدن به رشد پایدار» در همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵» تأکید کرد که دستیابی به رشد اقتصادی پایدار بدون دسترسی به سرمایه، فناوری و بازارهای بین‌المللی امکان‌پذیر نیست و تجربه کشورهای مختلف نشان می‌دهد توسعه اقتصادی از مسیر تعامل با اقتصاد جهانی می‌گذرد. وی با اشاره به اینکه پیش از تحولات اخیر، مجموعه‌ای از پیشنهادهای اصلاحی در حوزه دولت، بنگاه‌ها، تجارت خارجی و تسهیل مبادلات اقتصادی تدوین شده بود، گفت در شرایط کنونی، مهم‌ترین اولویت، بررسی پیامدهای اقتصادی جنگ و یافتن راهکارهایی برای کاهش آثار آن بر اقتصاد کشور است.

بهکیش با مرور تجربه کشورهای مختلف، ژاپن را نمونه‌ای از بازسازی موفق پس از جنگ دانست و اظهار کرد این کشور پس از جنگ جهانی دوم، به جای تداوم تقابل، مسیر همکاری اقتصادی با آمریکا را در پیش گرفت و همین رویکرد زمینه‌ساز جهش اقتصادی آن شد.

وی همچنین به تجربه ویتنام اشاره کرد و گفت این کشور پس از سال‌ها جنگ، از اواسط دهه ۱۹۸۰ با اصلاحات اقتصادی و گشودن درهای اقتصاد خود، به یکی از صادرکنندگان بزرگ جهان تبدیل شد؛ به‌گونه‌ای که اکنون سالانه حدود ۲۰۰ میلیارد دلار به آمریکا صادرات دارد، در حالی که کل صادرات ایران به حدود ۵۰ میلیارد دلار نیز نمی‌رسد.

این اقتصاددان با اشاره به نیازهای سرمایه‌ای اقتصاد ایران تصریح کرد: برای توسعه صنعت نفت و گاز، بازسازی زیرساخت‌های آسیب‌دیده و ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید و صادرات، حدود ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مورد نیاز است؛ رقمی که بدون رفع محدودیت‌های اقتصادی، دسترسی به بازارهای جهانی و جذب سرمایه خارجی، تأمین آن بسیار دشوار خواهد بود.

بهکیش هشدار داد که اقتصاد ایران در شرایط فعلی حتی توان جبران استهلاک سرمایه موجود را ندارد و ادامه این روند می‌تواند به کاهش بیشتر سرمایه‌گذاری، افت تولید و گسترش فقر منجر شود.

وی با اشاره به تجربه چین نیز گفت این کشور در حالی مسیر توسعه را آغاز کرد که درآمد سرانه آن در سال ۱۹۷۹ حدود نصف ایران بود، اما با اتخاذ سیاست تعامل با اقتصاد جهانی و جذب سرمایه و فناوری، توانست به یکی از بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان تبدیل شود.

این اقتصاددان تأکید کرد سیاست‌گذاران باید هزینه و فایده تداوم تقابل با جهان را از منظر منافع اقتصادی کشور ارزیابی کنند و با تبدیل تقابل به تعامل، زمینه جذب سرمایه، انتقال فناوری و توسعه صادرات را فراهم آورند.

بهکیش همچنین نقش دولت و بخش خصوصی را در عبور از شرایط فعلی مهم دانست و گفت دولت باید با بهبود فضای کسب‌وکار، تسهیل تجارت و گسترش بازارها، زمینه فعالیت بخش خصوصی را فراهم کند و بنگاه‌های اقتصادی نیز با افزایش بهره‌وری و اصلاح ساختار، خود را با شرایط جدید تطبیق دهند.

وی در پایان با بیان اینکه راهکارهای خروج از وضعیت کنونی وجود دارد، اظهار کرد همکاری دولت، بخش خصوصی و مردم می‌تواند زمینه بازسازی اقتصاد و دستیابی به رشد پایدار را فراهم کند.

 



 یارانه

یارانه


 چگونه جنگ‌‌ ایران و اوکراین به شوک انرژی تبدیل شدند؟

چگونه جنگ‌‌ ایران و اوکراین به شوک انرژی تبدیل شدند؟

اقتصادنیوز: جنگ‌های ایران و اوکراین دیگر شوک‌های موازی نیستند. آن‌ها اکنون در حال ترکیب هم‌افزایی هستند و پیامدهایشان اقتصاد و سیاست را در سراسر جهان متاثر ساخته است.

 فیلم | «چپ‌نو»؛ پروژه رفع بدنامی از چپ‌ها؟

فیلم | «چپ‌نو»؛ پروژه رفع بدنامی از چپ‌ها؟

اقتصادنیوز: آیا «چپ نو» می‌تواند آبروی از دست‌رفته‌ جریان چپ در ایران را برگرداند؟ شریعتی مارکسیست بود یا...؟

 نهنگ‌ها چه زمانی خریدار طلا شدند؟

نهنگ‌ها چه زمانی خریدار طلا شدند؟

قیمت دلار پس از فشردگی در نمودار و منفی شدن مواضع طرفین ایرانی و آمریکایی امروز با افزایش به 188 هزار تومان رسید. قیمت دلار طی 10 روز گذشته زیر این سطح و در محدوده مشخص نوسان داده بود. با افزایش قیمت دلار، بازار طلا و سکه به سقف سه ماهه رسیدند.

 افزایش سقف تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن

افزایش سقف تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن

هیات عالی بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات پرداختی از محل اوراق گواهی حق تقدم برای ساخت و خرید واحد مسکونی، ودیعه و جعاله موافقت کرد.

 ایست شاخص در آستانه مرز مهم

ایست شاخص در آستانه مرز مهم

بورس تهران در معاملات روز سه‌شنبه، یک قدم دیگر به فتح کانال 6‌میلیون‌واحدی نزدیک شد؛ اما افزایش عرضه‌ها در نزدیکی این مرز مهم، مانع از تداوم صعود شاخص کل تا پایان معاملات شد. دماسنج اصلی بازار سهام که در مقاطعی از دادوستدهای روز گذشته تا ارتفاع 5‌میلیون و 970هزار واحد نیز پیشروی کرده بود، در نهایت با رشد 0.84درصدی در سطح 5‌میلیون و 947هزار واحد آرام گرفت. همزمان، خروج حدود یک همت پول توسط سرمایه‌گذاران حقیقی و سرخپوش شدن 48درصد از نمادها نشان داد که بخشی از فعالان بازار در آستانه ورود شاخص به کانال 6‌میلیونی، ترجیح داده‌اند به شناسایی سود بپردازند.

 سهم خرید استانی پالایشگاه اصفهان

سهم خرید استانی پالایشگاه اصفهان

دنیای‌ اقتصاد – اصفهان: مدیرعامل، معاونان و مدیران ارشد شرکت پالایش نفت اصفهان در نشست مشترک با اعضای انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت استان اصفهان، بر تقویت همکاری با سازندگان داخلی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های بومی تاکید کردند.

 راز ساخت صنعت خلاق

راز ساخت صنعت خلاق

چه میزان از آسیب‌پذیری موجود به ماهیت ذاتی تبلیغات بازمی‌گردد؟ اگر بخواهیم به‌عنوان فردی فعال در صنعت بازاریابی و تبلیغات و از سوی دیگر، با سال‌ها تجربه حضور در کسب‌وکارها صحبت کنیم، ابتدا باید یک نکته را روشن کنیم. این پرسش شبیه آن است که بپرسیم آسیب واردشده به صنایع دیگر تا چه میزان به ماهیت ذاتی همان صنعت بازمی‌گردد.