قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

تغییر روز تعطیلی کارخانه‌ها به جای قطع برق؛ شرط مهم برای حفظ حقوق کارگران

درست است که جایگزین کردن روز جمعه با روز قطعی برق می تواند کمکی برای تولید باشد و جبران تعطیلی وسط هفته را بکند، اما باید درنظر داشت که پرداخت جمعه کاری هزین...
 تغییر روز تعطیلی کارخانه‌ها به جای قطع برق؛ شرط مهم برای حفظ حقوق کارگران

یک کارشناس حوزه کار با اشاره به پیشنهاد جایگزینی روز قطعی برق کارخانه‌ها با تعطیلی هفتگی گفت: هرگونه جابه‌جایی روز قطع برق با روز تعطیل باید با رعایت قانون کار، توافق کارگران و پرداخت فوق‌العاده جمعه‌کاری انجام شود، در غیر این صورت حقوق کارگران تضییع خواهد شد.

ولی الله صالحی در گفت وگو با ایسنا، درباره پیشنهاد جایگزینی روز قطع برق کارخانه با تعطیلی هفتگی‌ و اینکه آیا این پیشنهاد منافع کارگران را تامین می‌کند یا خیر؟گفت: در جلسه اخیر فعالان اقتصادی با رئیس جمهور پس از همایش روز ملی صنعت و معدن، پیشنهاد جایگزین کردن روز قطع برق کارخانه با جمعه مطرح شد به این معنا که کارفرما روز قطع برق را تعطیل و روز جمعه را جایگزین آن کند و کارگران روز جمعه سرکار بیایند.

وی درباره لزوم توجه به حقوق نیروی کار در چنین مواردی اظهار کرد: قطعا باید حق و حقوق کارگران پرداخت شود. اگر کارفرما از کارگران خواست تا روز جمعه سرکار حاضر شوند باید به آنها جمعه کاری بدهد. در قانون کار این وضعیت، تغییر شرایط کاری به شمار می رود و اگر روز تعطیل رسمی کارگر به خدمت گرفته شود طبق قانون، اضافه بر مزد و جمعه کاری به او تعلق می گیرد.

این کارشناس حوزه کار تصریح کرد: درست است که جایگزین کردن روز جمعه با روز قطعی برق می تواند کمکی برای تولید باشد و جبران تعطیلی وسط هفته را بکند، اما باید درنظر داشت که پرداخت جمعه کاری هزینه ای است که به کارفرما تحمیل می شود و همین مسأله برای کارفرمایان بار مالی دارد و مشکل آفرین است.

این کارشناس حوزه کار در پاسخ به این پرسش که اگر کارگران به دلایل مذهبی یا ماندن در کنار خانواده حاضر به جمعه کاری نباشند، تکلیف چیست؟ اینطور توضیح داد: طبیعی است که برخی کارگران نپذیرند چون ممکن است برای آن روز برنامه ریزی کرده باشند، ولی اگر بناست کارخانه‌ای بنا به ضرورت وسط هفته تعطیل باشد، کارفرما می تواند به کارگر بگوید امروز تعطیل است و به جایش روز جمعه سرکار بیاید اما اگر کار در روز جمعه را نپذیرفت و حضور در محیط کار اجتناب ناپذیر بود، می تواند به او مرخصی بدهد تا بابت عدم حضور در روز قطعی برق، بیمه او دچار مشکل نشود.

صالحی خاطرنشان کرد: تعطیلی کارخانه برای همان یک‌روز هم می تواند کارخانه را به لحاظ تولید دچار مشکل کند، ضمن آنکه وقتی روز جمعه جایگزین روز وسط هفته فرضا دوشنبه شود، باید حق و حقوق کارگر و اصطلاحا جمعه کاری به کارگر پرداخت شود و بر اساس قانون کار ۴۰ درصد اضافه بر مزد به کارگر تعلق می گیرد.

وی درباره رفع اختلاف بین کارگر و کارفرما در چنین شرایطی گفت: در قانون کار این ظرفیت پیش بینی شده که کارفرما با کارگران در قالب پیمان دسته جمعی تفاهم و توافق ‌می کند در شرایطی که کارخانه با مشکل قطعی برق مواجه می شود، روز قطع برق را تعطیل و در مقابل روز دیگری را که کارگران سرکار نمی روند با آن جایگزین کنند. پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر ایتالیا توافقنامه شنگن را با اسپانیا تعلیق کرد نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : زلنسکی: اوضاع در خط مقدم جنگ دشوار است تماشاخانه سورنا ؛ پهلوان نام‌دار سیستانی و قهرمان نبرد ایران و روم / مشهورترین فرمانده ایرانی و سرنوشت تلخی که داشت ۲۵ سال تلاش و عاشقی برای میراث فرهنگی ایران / این زن قلعه الموت را جهانی کرد فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



۱۱ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

رگبار و رعدوبرق در شمال کشور و ارتفاعات البرز

امروز (جمعه) در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و همچنین در ارتفاعات واقع در تهران، سمنان و البرز، ابرناکی، گاهی رگبار باران و رعدوبرق، وزش باد شدید و کاهش نسبی دما پیش بینی می‌شود.

این وضعیت فردا (شنبه) در دامنه‌های جنوبی البرز واقع در استان‌های البرز، تهران، سمنان، مازندران، شرق گلستان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی تداوم خواهد داشت.

همچنین طی امروز و فردا در ساعات بعد از ظهر و شب در جنوب استان‌های سیستان و بلوچستان، ارتفاعات کرمان، شمال و شرق هرمزگان، رگبار باران و وزش باد موقت پیش بینی می‌شود.

یکشنبه در ارتفاعات واقع در کهگیلویه و بویراحمد، ارتفاعات البرز غربی و غرب اصفهان، افزایش ابر و رگبار پراکنده انتظار می‌رود و در سایر مناطق جوی آرام و پایدار حاکم حاکم است.

یکشنبه در دامنه‌های جنوبی البرز، بخش‌هایی از مرکز، شمال غرب، شمال شرق و جنوب غرب و طی پنج روز آینده در شرق و جنوب شرق کشور، در بعضی ساعات وزش باد شدید موقت، گاهی گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا پیش بینی می‌شود.

طی دو روز آینده دریای خزر، جمعه خلیج فارس و تنگه هرمز و از جمعه تا یکشنبه دریای عمان مواج است.

امروز آسمان تهران صاف همراه با وزش باد، از بعدازظهر افزایش ابر و افزایش باد است. بیشینه دمای امروز پایتخت به ۳۷ و کمینه دمای آن به ۲۵ درجه سانتی‌گراد بالای صفر خواهد رسید.

انتهای پیام/


۱۶ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

تحلیل و پیش‌بینی بازار خودرو هفته اول شهریور 1405 / ردپای نرخ چهارم بنزین در بازار خودرو دیده شد؟ + جدول

به گزارش تجارت نیوز، بازار خودرو در هفته‌های اخیر بیش از آن‌که از یک روند قیمتی مشخص پیروی کند، درگیر انتظار و سنجش چشم‌انداز آینده بوده است. حجم پایین معاملات و نوسان محدود قیمت‌ها نشان می‌دهد که نه تقاضای کافی برای شکل‌گیری یک موج صعودی وجود دارد و نه فشار فروش به اندازه‌ای است که بتواند بازار را وارد یک مسیر نزولی پایدار کند. گزارش‌های اخیر نیز از تداوم رکود معاملاتی و حرکت قیمت‌ها در یک دامنه محدود حکایت دارند.

در این شرایط، بازار خودرو را نمی‌توان صرفاً با نرخ ارز توضیح داد. ارز زمانی به محرک جدی بازار تبدیل می‌شود که از محدوده‌های حساس عبور کند و این تغییر، انتظارات تورمی را در میان فعالان بازار تقویت کند. در غیر این صورت، حتی نوسانات روزانه نرخ ارز نیز الزاماً به تغییر متناسب قیمت خودرو منجر نمی‌شود. رفتار هفته‌های اخیر نیز نشان داده که واکنش بازار خودرو به تحولات ارزی، با فاصله و شدت متفاوتی نسبت به بازار ارز اتفاق می‌افتد.

در کنار ارز، ریسک سیاسی و چشم‌انداز مذاکرات همچنان یکی از مهم‌ترین متغیرهای تعیین‌کننده انتظارات است. بازار در حال حاضر با دو سناریوی متفاوت روبه‌روست: کاهش تنش و افزایش احتمال توافق می‌تواند انتظارات کاهشی را تقویت کند؛ چراکه در این حالت، چشم‌انداز بهبود واردات، افزایش تنوع و عرضه خودرو و کاهش فشارهای ارزی پررنگ‌تر می‌شود. در مقابل، تشدید تنش‌ها می‌تواند انتظارات تورمی را افزایش داده و خودرو را دوباره به‌عنوان ابزاری برای حفظ ارزش دارایی مطرح کند. به همین دلیل، ابهام سیاسی عملاً یکی از عوامل اصلی تعویق تصمیم خرید و فروش در بازار است.

از سوی دیگر، سمت عرضه نیز با محدودیت‌هایی مواجه است. کاهش تولید داخلی، مشکلات تأمین و محدودیت‌های وارداتی باعث شده است که حتی در شرایط رکود تقاضا، ظرفیت کاهش قیمت در همه بخش‌های بازار یکسان نباشد. در بازار وارداتی نیز کندی فرآیند واردات و فاصله میان ثبت سفارش و ورود واقعی خودرو، همچنان یکی از متغیرهای مهم عرضه محسوب می‌شود.

در نتیجه، شرایط فعلی را می‌توان حاصل برهم‌کنش چند نیروی متفاوت دانست؛ رکود تقاضا از یک سو بر معاملات فشار وارد می‌کند، ریسک‌های سیاسی و انتظارات تورمی از سوی دیگر رفتار خریداران و فروشندگان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و محدودیت عرضه در بخش‌هایی از بازار نیز بر روند قیمت‌ها اثر می‌گذارد. برآیند این عوامل تاکنون بازاری کم‌نوسان اما شکننده ساخته است. بازاری که ممکن است با یک تغییر جدی در هر یک از متغیرهای اصلی، از وضعیت فعلی خارج شود. اما کارشناسان چشم‌انداز بازار خودرو را چگونه ارزیابی می‌کنند؟ بازار خودرو طی 2 هفته گذشته در یک مدار کم‌نوسان حرکت کرده است / گمانه‌زنی‌های مرتبط با افزایش نرخ بنزین منجر به رشد نسبی تقاضا برای خرید خودروهای برقی شده است

مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودروسازی و فعال بازار خودررو، در گفت‌و‌گو با تجارت‌نیوز گفت: بازار خودرو طی دو هفته گذشته در هر سه بخش خودروهای داخلی، مونتاژی و وارداتی، نوسان قابل‌توجهی نداشته و قیمت‌ها در یک مدار کم‌نوسان حرکت کرده‌اند. با این حال، انتشار برخی اخبار درباره حامل‌های انرژی، به‌صورت استثنا بر بازار خودروهای برقی اثر گذاشته و باعث افزایش جزئی قیمت این خودروها و رشد نسبی تقاضا برای خرید آنها شده است.

او ادامه داد: با وجود برخی کاستی‌های زیرساختی در حوزه خودروهای برقی، به نظر می‌رسد بخشی از مصرف‌کنندگان همچنان این خودروها را به‌عنوان خودروی دوم و عمدتاً برای استفاده‌های درون‌شهری مورد توجه قرار می‌دهند. در این میان، خودروهای پلاگین هیبریدی که هم از موتور برقی و هم از موتور بنزینی استفاده می‌کنند، می‌توانند برای این گروه از مصرف‌کنندگان گزینه مناسب‌تری باشند. روند واردات خودروهایی با حجم موتور زیر 2500 سی‌سی پویایی لازم را ندارد / تداوم محدودیت در عرضه خودروهای وارداتی می‌تواند در بلندمدت منجر به اصلاح بازار خودرو شود

فرزانه عنوان کرد: در بخش خودروهای وارداتی نیز با وجود اعلام ورود محدود برخی خودروهای دارای کارت اقامت، روند ثبت سفارش خودروهای وارداتی زیر ۲۵۰۰ سی‌سی، به‌ویژه خودروهای مربوط به سهمیه جانبازی، همچنان پویایی لازم را ندارد. به نظر می‌رسد بخشی از این وضعیت به کنترل شرایط ارزی از سوی دستگاه‌های مربوطه بازمی‌گردد.

این کارشناس صنعت خودروسازی ادامه داد: در صورت ادامه این روند، تحقق وعده‌های برخی نهادها درباره واردات تعداد بالای خودرو تا پایان سال با تردید مواجه خواهد شد. تداوم محدودیت در واردات و کاهش عرضه خودرو در بازار نیز می‌تواند در بلندمدت به اصلاح قیمت‌ها منجر شود. باید توجه داشت که روند واقعی واردات خودرو، عملاً از زمان ورود خودروها به گمرکات آغاز می‌شود. پیش از خصوصی‌سازی باید چالش‌های مرتبط با بسترهای اقتصاد بین‌الملل و مدیریت راهبردی صنعت خودروسازی برطرف شوند

فرزانه اظهار کرد: در بخش خودروهای داخلی و مونتاژی نیز آخرین آمارهای رسمی همچنان از کاهش میانگین حدود ۳۰ درصدی تیراژ تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد. آثار این کاهش تولید در بازار نیز قابل مشاهده است. این وضعیت با توجه به اتفاقات یک سال اخیر و انباشت مشکلات صنعت خودرو طی دهه‌های گذشته، دور از انتظار نبوده است.

او اضافه کرد: در همین حال، موضوع خصوصی‌سازی خودروسازان نیز در شرایط فعلی صنعت و بازار خودرو مطرح شده است. با این حال، خصوصی‌سازی به‌تنهایی نمی‌تواند تمام مشکلات این صنعت را برطرف کند و پیش از آن باید بسترهای اقتصاد بین‌الملل و مدیریت راهبردی صنعت خودروسازی مورد بازبینی قرار گیرند. در غیر این صورت، این احتمال همچنان وجود دارد که خصوصی‌سازی نتواند به تسهیل مشکلات صنعت خودروسازی در کشور منجر شود. ثبت‌نام‌های طولانی‌مدت، مرحله‌ای و اقساطی ریسک‌های جانبی بالایی دارند

این فعال بازار خودرو در پایان گفت: برای مصرف‌کنندگان نیز با توجه به شرایط فعلی بازار، در صورتی که نیاز به خرید خودرو وجود دارد، بهتر است انتخاب متناسب با بودجه انجام شود و تا حد امکان خودرویی با مدارک کامل و پلاک آماده خریداری شود. همچنین توصیه می‌شود مصرف‌کنندگان از ثبت‌نام‌های طولانی‌مدت، مرحله‌ای و اقساطی که می‌تواند ریسک‌های جانبی بیشتری به همراه داشته باشد، تا حد امکان پرهیز کنند.

با صفحه تحلیل بازار خودرو تجارت‌نیوز همراه باشید.


۲۱ دقیقه قبل / سایت نورنیوز

جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز جمعه 30 مرداد

نورنیوز-گروه اقتصادی: برنامه احتمالی توزیع برق چهارمحال و بختیاری جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد.

جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری منتشر شد: 

 




 مرغ در سفره ایرانی ها کم شد
۱۴ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

مرغ در سفره ایرانی ها کم شد

اقتصادنیوز: با اینکه وزیر جهاد کشاورزی هنوز آماری از مصرف مرغ پس از گران شدن آن با حذف ارز ترجیحی ارائه نداده اما طبق آمارها با وجود کاهش تولید مرغ نیازی به واردات هم نیست.

 نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد
۱۹ ساعت قبل / سایت اکوایران

نتایج مثبت واکسن سرطان پوست سهام شرکت مدرنا را سه برابر کرد

سهام مدرنا پس از اعلام نتایج موفقیت‌آمیز واکسن سرطان پوست، در معاملات روز چهارشنبه ۱۷۷ درصد جهش کرد و حدود ۴۴ میلیارد دلار به ارزش بازار این شرکت افزود؛ اتفاقی که نگاه سرمایه‌گذاران را دوباره به آینده مدرنا و ظرفیت رشد آن در صنعت داروسازی جلب کرده است.

 روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟
۱۲ ساعت قبل / سایت نورنیوز

روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟

چند روز است رسانه‌های غربی با برجسته‌کردن عبور محدود نفتکش‌ها از مسیر جنوبی تنگه هرمز، از بازگشت جریان نفت سخن می‌گویند؛ اما ایجاد مسیر ویژه با حمایت نظامی آمریکا، افزایش هزینه حمل و نفت 94 دلاری نشان می‌دهد، هرمز هنوز به شرایط عادی بازنگشته است.

 گرانی بنزین چقدر روی زندگی مردم اثر می‌گذارد؟
۱۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

گرانی بنزین چقدر روی زندگی مردم اثر می‌گذارد؟

اکوایران: کسری روزانه حدود ۱۴ میلیون لیتر بنزین، دولت را بر سر یک دوراهی ساده «افزایش قیمت یا کاهش مصرف» قرار نداده است. سه سناریوی پیشنهادی دولت، از خاموشی نازل‌ها تا فروش آزاد مازاد و انتقال یارانه از خودرو به افراد، هرکدام می‌توانند شکل متفاوتی از فشار اقتصادی و اجتماعی را به خانوارها تحمیل کنند.

 هشدار نیویورک تایمز به آمریکا درباره شروع دوباره جنگ | قمار ترامپ با نوسان در موضع گیری هایش نتیجه معکوس داده است | پیامدهای درگیری مجدد به ایران محدود نمی‌ماند
۱۵ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

هشدار نیویورک تایمز به آمریکا درباره شروع دوباره جنگ | قمار ترامپ با نوسان در موضع گیری هایش نتیجه معکوس داده است | پیامدهای درگیری مجدد به ایران محدود نمی‌ماند

اقتصادنیوز:گزارش نیویورک‌تایمز نشان می‌دهد که ایران در برابر تهدیدهای ترامپ نه تنها تسلیم نشده، بلکه با در دست گرفتن کنترل شاهرگ اقتصاد جهانی در «تنگه هرمز»، شروط بی‌سابقه‌ای از جمله دریافت غرامت جنگی را روی میز رئیس‌جمهور آمریکا گذاشته است

 رئیس ستاد مرکزی اربعین: دولت در خرید و واردات اتوبوس مساعدت کرده
۱۸ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

رئیس ستاد مرکزی اربعین: دولت در خرید و واردات اتوبوس مساعدت کرده

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی تاکید کرد: یک مصوبه برای خرید و واردات دو هزار دستگاه اتوبوس و یک مصوبه سه هزار دستگاهی داریم، اما در روند خرید و واردات اتوبوس مشکلاتی وجود دارد که به دلیل دخیل بودن دستگاه‌های مختلف، زمان‌بر می‌شود.