قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایرنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۴

آتش‌سوزی گسترده در جنوب‌غرب فرانسه؛ بیش از ۲۵۰ هزار نفر تخلیه شدند

تهران-ایرنا- گسترش آتش‌سوزی‌های گسترده در جنوب‌غرب فرانسه تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نفر را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده است.
 آتش‌سوزی گسترده در جنوب‌غرب فرانسه؛ بیش از ۲۵۰ هزار نفر تخلیه شدند

به گزارش ایرنا از نیوزمکس، مقام‌های فرانسوی اعلام کردند آتش‌سوزی مهیب در منطقه ژیروند، محل استقرار شهر بوردو، همچنان از کنترل خارج است و تنها در شب گذشته ۵۵ هزار نفر دیگر از ساکنان پنج منطقه در جنوب‌غرب این شهر تخلیه شدند. با این تخلیه‌ها، شمار افراد جابه‌جا شده در منطقه ژیروند به حدود ۲۲۰ هزار نفر رسیده است.

لوران نونز، وزیر کشور فرانسه، با اشاره به شرایط دشوار عملیات اطفای حریق گفت وضعیت همچنان «بسیار نامساعد» است.

به گفته او، آتش بار دیگر به شکلی غیرقابل پیش‌بینی شعله‌ور شده، بادهای خاص خود را ایجاد کرده و به‌صورت نامنظم به سمت منطقه بوردو پیشروی کرده است، هرچند تا پایان شب از شدت آن کاسته شد.

بر اساس اعلام استانداری ژیروند، وسعت مناطق سوخته اکنون به حدود ۴۲ هزار هکتار رسیده است؛ مساحتی که حدود هفت برابر جزیره منهتن و چهار برابر شهر پاریس برآورد می‌شود.

بیشتر این مناطق را جنگل‌های کاج و پوشش گیاهی خشک تشکیل می‌دهد که در پی موج‌های متوالی گرما، به‌شدت مستعد آتش‌سوزی شده‌اند.

عملیات مهار آتش با مشارکت گسترده نیروهای امدادی ادامه دارد. ۲ هزار و ۵۰۰ آتش‌نشان با پشتیبانی ۱۸ فروند هواپیما و بالگرد در حال مقابله با شعله‌ها هستند.

همچنین ارتش فرانسه برای کمک به عملیات وارد عمل شده و چند کشور اروپایی نیز هواپیماهای آب‌پاش، بالگرد و نیروهای آتش‌نشانی به منطقه اعزام کرده‌اند.

در اسپانیا نیز آتش‌سوزی‌های گسترده در منطقه والنسیا و همچنین غرب مادرید ادامه دارد. مقام‌های این کشور اعلام کردند در مجموع ۱۱۶ هزار نفر طی روزهای اخیر تخلیه شده‌اند. در حومه شهر والنسیا، آتش‌سوزی در منطقه مانیسس جان یک نفر را گرفت که نخستین قربانی موج اخیر آتش‌سوزی‌ها در اسپانیا محسوب می‌شود.

اوایل همین ماه نیز آتش‌سوزی بزرگی در جنوب اسپانیا ۱۳ کشته بر جای گذاشت که مرگبارترین آتش‌سوزی این کشور در سال‌های اخیر به شمار می‌رود.



۵ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

واکنش ۴ کشور اروپایی به پروژه شهرک‌سازی اسرائیل در کرانه باختری

به گزارش آفتاب نیوز،

چهار کشور اروپایی فرانسه، آلمان، ایتالیا و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک، اعلام کردند که تصمیم اسرائیل برای انتشار پیشنهاد‌های جدید به منظور اجرای پروژه شهرک سازی E۱ در کرانه باختری، غیرقابل قبول است.

این چهار کشور اروپایی همچنین در بیانیه مشترک خود، مجددا بر تلاش‌هایشان برای دستیابی به راه‌حل دو دولتی تأکید کردند.

پیش از این، ۸۵ عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای از مارکو روبیو وزیر خارجه این کشور، خواستند برای جلوگیری از اجرای طرح شهرک‌سازی E-۱ در شرق قدس مداخله کند.

این نمایندگان هشدار دادند اجرای این طرح ضربه‌ای تازه به فرصت تشکیل کشور مستقل فلسطین وارد می‌کند.

در این نامه آمده است، رژیم صهیونیستی پس از تکمیل بخش بزرگی از روند‌های اداری، به مرحله اجرای عملی این طرح نزدیک شده است.

طرح E-۱ با هدف تقویت ارتباط میان قدس و شهرک معالیه ادومیم دنبال می‌شود؛ اقدامی که می‌تواند جدایی مناطق کرانه باختری از یکدیگر را تشدید کند.


۸ ساعت قبل / سایت اسپوتنیک

بیش از 3 هزار مهاجر از ساحلی در سئوتا منتقل شدند

بیش از 3 هزار مهاجر از ساحلی در سئوتا منتقل شدند

پلیس اسپانیا بیش از 3 هزار مهاجر غیرقانونی را از ساحلی در سئوتا منتقل کرد. آن‌ها پیش از این در آنجا اردوگاه خودجوشی برپا کرده و با نی، ریسمان و کارتن کلبه‌هایی ساخته بودند. به نوشته «ال موندو»، این اردوگاه تقریباً در امتداد 0.5 کیلومتر گسترده شده بود.

مهاجران 3 هفته در شرایط غیربهداشتی زندگی می‌کردند و برای دستشویی از دریا استفاده می‌کردند. برای 3 هزار نفر تنها 2 حمام وجود داشت.

آن‌ها روزانه یک‌بار از صلیب سرخ غذا دریافت می‌کردند. در اردوگاه همچنین یک بازار کوچک و یک مسجد موقت ایجاد شده بود.

مهاجران غیرقانونی به مراکز موقت اسکان که به‌صورت اضطراری ساخته شده‌اند، منتقل شدند. در آنجا درخواست‌های پناهندگی آنان بررسی خواهد شد و برای بیشتر آن‌ها روند اخراج آغاز می‌شود.

Sputnik Iran | Rubika | Bale | Web

برای مشاهده این ویدئو، لطفاً JavaScript را فعال کنید و مرورگر اینترنت خود را که از ویدئوی HTML5 پشتیبانی می کند ارتقاء دهید© telegram ir_sputnik

برای مشاهده این ویدئو، لطفاً JavaScript را فعال کنید و مرورگر اینترنت خود را که از ویدئوی HTML5 پشتیبانی می کند ارتقاء دهید© telegram ir_sputnik


۹ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

گرمای طاقت فرسا ۱۴ هزار آلمانی را به کام مرگ فرستاد

جوان آنلاین: گزارش موسسه رابرت کخ نشان می‌دهد که حدود ۹ هزار و ۶۰۰ فقره از این موارد مرگ و میر ظرف یک هفته در اواخر ماه ژوئن که آلمان با دمای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد دست و پنجه نرم می‌کرد، ثبت شد.

به گزارش ایرنا، آمار امروز موسسه بهداشت عمومی اسپانیا نیز نشان می‌دهد که از یکم ژوئن نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ فقره مرگ و میر ناشی از گرما را ثبت کرده است. مسئولان بهداشتی فرانسه هم اعلام کردند که در همین مدت بیش از ۷ هزار و ۳۰۰ فقره فوتی اضافی را ثبت کرده‌اند.

در آلمان، بیشترین سهم مرگ و میر ناشی از گرما در گروه سنی بالای ۷۵ سال رخ داده است.

موسسه کخ اعلام کرد که داده‌های مرگ و میر ناشی از گرما را در دهه گذشته جمع‌آوری کرده و رکورد قبلی ۸ هزار و ۹۰۰ فقره مرگ مرتبط با گرما در سال ۲۰۱۸ بوده است. گزارش جداگانه یک نشریه پزشکی نیز حاکی از حدود ۱۰ هزار فوتی ناشی از ناشی از گرما در سال ۱۹۹۴ بوده است.

در این گزارش آمده که در برخی سال‌ها، مرگ و میر ناشی از گرما به زیر ۲ هزار نفر کاهش یافته که «این تفاوت‌ها مرتبط با شدت متفاوت موج‌های گرما است».

تابستان امسال، گرما و خشکسالی بزرگترین اقتصاد اروپا را تحت تأثیر قرار داده و همچنین باعث آتش‌سوزی جنگل ها، کاهش بازده محصولات کشاورزی و کاهش سطح آب در رودخانه‌های اصلی قابل کشتیرانی شده است.




 سوریه؛ خط مقدم تقابل
۱۸ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

سوریه؛ خط مقدم تقابل

ترکیه روز چهارشنبه آنچه را که «ادعاهای غیرقابل قبول» اسرائیل درباره موضع نظامی این کشور در سوریه خواند، به‌شدت رد کرد. این واکنش پس از آن صورت گرفت که رژیم اسرائیل یک پایگاه هوایی سوریه در نزدیکی مرز ترکیه را بمباران کرد و مدعی شد سوریه در آستانه موافقت با استقرار نیروهای ترکیه در این پایگاه بوده است.

 تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، حزب‌الله، روسیه و کوبا
۵ ساعت قبل / سایت تابناک

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، حزب‌الله، روسیه و کوبا

دولت آمریکا روز پنجشنبه افراد و نهادهای مرتبط با چند کشور را تحریم کرد.

 توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک
۱۴ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک

دنیای اقتصاد: با وجود تلاش‌های دولت آمریکا برای محدودیت انرژی‌های تجدیدپذیر، دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اکنون شاهد شکوفایی غیرمنتظره انرژی‌های پاک است.

 کاتس: اردوغان ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناک پیش می‌برد
۱۳ ساعت قبل / سایت هم میهن

کاتس: اردوغان ترکیه را به سمت ماجراجویی‌های خطرناک پیش می‌برد

وزیر اسرائیل با طرح این ادعا که رئیس‌جمهور ترکیه این کشور را به سوی ماجراجویی‌های خطرناک سوق می‌دهد، گفت: بهتر است اردوغان عزم و اراده ما را برای دفاع از خود امتحان نکند.

 عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد - تسنیم
۱۷ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد - تسنیم

وزیر امور خارجه در واکنش به تهدیدات آمریکا علیه ایران نوشت که سیاست‌های شکست خورده بازهم شکست می‌خورد.

 فرودگاه بن‌گوریون تعطیل شد
۱۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

فرودگاه بن‌گوریون تعطیل شد

اعتصاب کارکنان، فرودگاه بن‌گوریون را تعطیل و ۱۰۰ هزار مسافر را سرگردان کرد. وزیر رژیم صهیونیستی کارگران را به گروگان‌گیری متهم کرد و خواستار مجازات آن‌ها شد.