قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۴/۲۸

معامله اتمی اسلام‌آباد در خلیج‌فارس

دنیای‌اقتصاد: به گفته پنج منبع آگاه، پاکستان در حال مذاکره برای یک پیمان دفاعی گسترده‌ با کویت در ازای همکاری و سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی بوده است. به گفته این منابع، مذاکرات هنوز در مراحل اولیه است. «مبشر بخاری» و «آصف شهزاد» در گزارشی برای رویترز نوشتند، چتر هسته‌ای پاکستان ممکن است علاوه بر عربستان شامل کویت هم بشود. یک مقام امنیتی پاکستان که از این گفت‌وگوها آگاه است، گفت: «لیست آرزوهای کویت شامل همه چیز می‌شود. اما بگذارید در مورد یک چیز شفاف بگویم: ما در این مرحله به اعزام نیروهای رزمی فکر نمی‌کنیم و نمی‌توانیم چنین موضوعی را بررسی کنیم.»
 معامله اتمی اسلام‌آباد در خلیج‌فارس



رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر درباره آخرین روندهای دیپلماتیک

 رایزنی تلفنی عراقچی و عاصم منیر درباره آخرین روندهای دیپلماتیک
 سایت خبرآنلاین / ۲ ساعت قبل
وزیر خارجه ایران و فرمانده ارتش پاکستان در گفت‌وگویی تلفنی، ضمن بررسی آخرین تحولات منطقه و ابعاد مختلف وضعیت کنونی، درباره آخرین روندهای دیپلماتیک و تلاش‌های جاری برای پیشبرد راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک و نیز تقویت رایزنی‌ها و همکاری‌ها تبادل نظر کردند.

به گزارش خبرآنلاین، «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر امروز چهارشنبه با فیلد مارشال «عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان به صورت تلفنی گفتگو کرد.

طرفین در این تماس، ضمن بررسی آخرین تحولات منطقه و ابعاد مختلف وضعیت کنونی، درباره آخرین روندهای دیپلماتیک و تلاش‌های جاری برای پیشبرد راهکارهای سیاسی و دیپلماتیک و نیز تقویت رایزنی‌ها و همکاری‌ها تبادل نظر کردند.

۳۱۰۳۱۰ کد مطلب 2262770



روسیه به تهدید ترامپ علیه عمان واکنش نشان داد

 روسیه به تهدید ترامپ علیه عمان واکنش نشان داد
 سایت فرتاک / ۲ ساعت قبل
روسیه به تهدیدات دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نسبت به عمان واکنش نشان داد و این تهدیدات را تلاشی برای فشار بر این کشور تلقی کرد. این موضوع با اهمیت زیادی در منطقه خلیج فارس همراه است.

به گزارش فرتاک نیوز؛ به نقل از خبرگزاری تاس، گئورگی بوریسنکو معاون وزیر خارجه روسیه در سخنانی به خبرنگاران گفت که تهدیدهای ترامپ، تلاشی برای اعمال فشار بر عمان به شمار می‌رود. او همچنین ابراز امیدواری کرد که اوضاع به‌سرعت حل و فصل شده و صلح و آرامش به منطقه خلیج فارس بازگردد، چرا که این موضوع برای کشورهای منطقه و جهان اهمیت ویژه‌ای دارد.

این دیپلمات روس تصریح کرد: "تهدیدها همیشه وجود دارند، اما ما بر این باوریم که عقل سلیم در نهایت پیروز خواهد شد."

بوریسنکو اظهار داشت که همه طرف‌ها باید به دنبال یک راه‌حل مسالمت‌آمیز باشند تا از ایجاد تلفات جدید و تخریب بیشتر زیرساخت‌ها جلوگیری شود. او همچنین تأکید کرد که روسیه تمام تلاش خود را برای دستیابی به این هدف به کار خواهد بست.

معاون وزیر خارجه روسیه یادآور شد که مسکو در خردادماه ۱۴۰۵، پیشنهادی به‌روز شده برای امنیت جمعی در خلیج فارس ارائه داده است و امیدوار است که شرکای ایرانی و عرب این پیشنهاد را با دقت بررسی کنند.

بوریسنکو همچنین در پاسخ به سوالی درباره عوارض کشتی‌ها در تنگه هرمز گفت که روسیه معتقد است عبور از شریان‌های دریایی باید آزاد باشد و این موضوع شامل تنگه هرمز نیز می‌شود. او انتظار دارد که وضعیت تردد در این تنگه به حالت عادی بازگردد.

در روز چهارشنبه، بوریسنکو و سفیر عمان در مسکو درباره اوضاع خلیج فارس گفتگو کردند و بر لزوم یافتن راه‌حل‌های سیاسی و دیپلماتیک تأکید کردند.

گریگوری کاراسین، رئیس کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون روسیه نیز به تهدیدات ترامپ واکنش نشان داد و آن را واکنشی به توافق احتمالی ایران و عمان در مورد تنگه هرمز دانست. او تصریح کرد که این وضعیت به‌طور طبیعی باعث نارضایتی ایالات متحده خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز از تداوم مذاکرات ایران و عمان برای سامان‌دهی تردد ایمن کشتی‌ها در تنگه هرمز خبر داد و فضای مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد. اسماعیل بقائی تأکید کرد که این مذاکرات با تمرکز بر تأمین حقوق حاکمیتی و ملاحظات امنیت ملی دو کشور در حال پیگیری است. حتما بخوانید: اصول صحیح نوشیدن آب در فصل گرما؛ جرعه‌جرعه بنوشید پف و تیرگی زیر چشم؛ دلایل و راهکارهای ساده برای داشتن چشم‌هایی شاداب قیمت ارز امروز ۲۸ مرداد؛ دلار و یورو چند شد؟



هشدار اندیشکده صهیونیستی از افول چتر امنیتی آمریکا / «پیمان مکه» معادلات آمریکا و رژیم صهیونیستی را به‌هم می‌زند

 هشدار اندیشکده صهیونیستی از افول چتر امنیتی آمریکا / «پیمان مکه» معادلات آمریکا و رژیم صهیونیستی را به‌هم می‌زند
 خبرگزاری دانشجو / ۲ ساعت قبل
یک اندیشکده صهیونیستی با ابراز نگرانی از پیامدهای «پیمان مکه» اذعان کرد شکل‌گیری سازوکار امنیتی مستقل میان عربستان، ترکیه و پاکستان می‌تواند وابستگی منطقه به...

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «مرکز امور خارجی و امنیتی قدس» در تحلیلی به زبان عبری، توافق دفاعی مکه میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان را نشانه‌ای از تغییر تدریجی معماری امنیتی منطقه ارزیابی کرده است؛ تغییری که به نوشته این مرکز، می‌تواند انحصار دیرینه آمریکا در تأمین امنیت برخی کشورهای منطقه را تضعیف کند.

این اندیشکده صهیونیستی تأکید کرده است با وجود تمجیدهایی که از توافق مکه صورت گرفته، نباید از این واقعیت غافل شد که این پیمان می‌تواند نقطه آغاز روندی باشد که وابستگی کشورهای منطقه به واشنگتن را کاهش می‌دهد.

در این تحلیل، پیمان دفاع مشترک مکه که هفتم آگوست میان عربستان سعودی، ترکیه و پاکستان به امضا رسیده، به‌صراحت «زنگ خطر» برای آمریکا و رژیم صهیونیستی توصیف شده است.

براساس مفاد اعلام‌شده این توافق، هرگونه حمله مسلحانه به یکی از سه کشور عضو، حمله به همه آنها تلقی خواهد شد. مقامات پاکستان و ترکیه نیز تأکید کرده‌اند این پیمان ماهیتی دفاعی دارد و علیه کشور مشخصی طراحی نشده است.

با این حال، مرکز اسرائیلی معتقد است پیامدهای واقعی این توافق می‌تواند بسیار فراتر از اهداف اعلامی آن باشد و در نهایت به کاهش نقش آمریکا در ساختار امنیتی منطقه منجر شود.

در این تحلیل آمده است برخی در واشنگتن ممکن است پیمان مکه را سازوکاری برای تقسیم بار امنیتی بدانند، اما شکل‌گیری یک چارچوب دفاعی مستقل در میان سه کشور مهم اسلامی می‌تواند در بلندمدت به چالشی تازه برای نفوذ آمریکا تبدیل شود.

این اندیشکده با نگرانی از افزایش استقلال امنیتی منطقه نوشته است عربستان، ترکیه و پاکستان در حال ایجاد سازوکاری هستند که مستقیماً به واشنگتن وابسته نیست؛ موضوعی که می‌تواند محاسبات سنتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه را با اختلال مواجه کند.

در این گزارش یادآوری شده است که عربستان برای دهه‌ها آمریکا را ضامن اصلی امنیت خود می‌دانست، ترکیه عضو ناتو است و پاکستان نیز روابط امنیتی طولانی با واشنگتن داشته است؛ با این وجود، همین کشورها اکنون به سمت ایجاد یک چارچوب دفاع جمعی مستقل حرکت کرده‌اند.

مرکز اسرائیلی این تحول را نشانه‌ای از کاهش اعتماد برخی شرکای سنتی آمریکا به تضمین‌های امنیتی واشنگتن دانسته و تصریح کرده است عربستان دیگر تمایلی ندارد امنیت خود را به‌طور کامل به ایالات متحده گره بزند.

بر اساس این تحلیل، اعضای پیمان مکه لزوماً در مسیر تقابل با آمریکا قرار نمی‌گیرند، اما ممکن است در آینده تصمیم‌هایی اتخاذ کنند که با منافع واشنگتن و غرب همسو نباشد؛ مسئله‌ای که برای ساختار امنیتی مطلوب آمریکا و رژیم صهیونیستی نگران‌کننده ارزیابی شده است.

این اندیشکده همچنین نسبت به تقویت قدرت امنیتی سه کشور مسلمان ابراز نگرانی کرده و نوشته است حتی اگر پیمان مکه هیچ‌گاه به یک «ناتوی اسلامی» واقعی تبدیل نشود، نفس حرکت منطقه به سمت سازوکارهای مستقل امنیتی، برای آمریکا و اسرائیل پیامد راهبردی دارد.

در جمع‌بندی این تحلیل آمده است آنچه برای واشنگتن و تل‌آویو نگران‌کننده است، صرفاً متن یک توافق دفاعی نیست، بلکه جهت‌گیری تازه‌ای است که از کاهش اتکا به آمریکا، تقویت بازیگران منطقه‌ای و ظهور بلوک‌های امنیتی مستقل حکایت دارد؛ روندی که می‌تواند بخشی از نفوذ سنتی آمریکا و رژیم صهیونیستی بر معادلات منطقه را فرسوده کند.



روسیه چه در گوش عمان خواند؟

 روسیه چه در گوش عمان خواند؟
 روزنامه آرمان امروز / ۳ ساعت قبل
آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: وزارت امور خارجه روسیه امروز اعلام کرد که گئورگی بوریسنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه و حمود بن سالم التویه، سفیر عمان در روسیه خواستار حل‌وفصل دیپلماتیک سریع اوضاع در خلیج فارس شدند. خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: «در جریان این گفت‌وگو، تبادل نظر [ ]

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: وزارت امور خارجه روسیه امروز اعلام کرد که گئورگی بوریسنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه و حمود بن سالم التویه، سفیر عمان در روسیه خواستار حل‌وفصل دیپلماتیک سریع اوضاع در خلیج فارس شدند.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که در بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است: «در جریان این گفت‌وگو، تبادل نظر درباره اوضاع منطقه خلیج فارس انجام گرفت و بر ضرورت یافتن هرچه سریع‌تر راهکارهای مورد قبول طرفین از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک، بر اساس حقوق بین‌الملل و با در نظر گرفتن منافع مشروع همه کشورهای منطقه تاکید شد.»

وزارت خارجه روسیه افزود که روسیه و عمان درباره اهمیت تضمین آزادی کشتیرانی بین‌المللی موضع مشترکی دارند.

دو طرف همچنین به بررسی مسائل جاری مرتبط با روابط دوستانه دیرینه روسیه و عمان پرداختند، از جمله حفظ گفت‌وگوی فعال سیاسی و گسترش همکاری‌های سودمند متقابل در حوزه‌های تجاری، اقتصادی و فرهنگی-انسانی.

او به خبرنگاران گفت: «روسیه معتقد است که تردد در تمام مسیرهای دریایی مورد استفاده برای کشتیرانی بین‌المللی باید آزاد باشد. ما معتقدیم که همین موضوع در مورد تنگه هرمز نیز صدق می‌کند.»

این دیپلمات گفت که مسکو انتظار دارد اوضاع به حالتی بازگردد که در آن هرگونه کشتیرانی تجاری از این تنگه بدون هیچ محدودیتی برای همه امکان‌پذیر باشد.

گفت‌وگوی مسکو و مسقط درباره وضعیت خلیج فارس و آزادی دریانوردی از تنگه هرمز در حالی انجام شده است که وزارت امور خارجه ایران پیشتر درباره مذاکرات با عمان به عنوان کشور ساحلی دیگر در تنگه هرمز پیرامون تعیین مسیر امن مورد توافق برای تردد دریایی از این آب‌راه اعلام کرده بود که تفاهم بر سر مسیر تردد ایمن کشتیرانی از تنگه هرمز، شرط لازم برای بازگشایی تنگه هرمز است.


 روسیه «سوریه اسد» را از دست داد ولی همه چیز را نباخت/ پایگاه‌های کلیدی از کنترل کامل مسکو خارج شد

روسیه «سوریه اسد» را از دست داد ولی همه چیز را نباخت/ پایگاه‌های کلیدی از کنترل کامل مسکو خارج شد

توافق دمشق-مسکو موقعیت ممتاز روسیه در سوریه تحت اسد را پایان می‌دهد، اما دسترسی مورد نیاز برای باقی ماندن به عنوان یک بازیگر منطقه‌ای را حفظ می‌کند.

 درخواست عراق از ایران برای صادرات نفت از تنگه‌هرمز

درخواست عراق از ایران برای صادرات نفت از تنگه‌هرمز

رئیس پارلمان عراق در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران خواستار آن شد که برای عراق در صادرات نفت از مسیر تنگه هرمز استثنا در نظر گرفته شود.

 آخرین نظرسنجی در اسرائیل؛ پیشتازی «گادی آیزنکوت»، نتانیاهو در جایگاه دوم

آخرین نظرسنجی در اسرائیل؛ پیشتازی «گادی آیزنکوت»، نتانیاهو در جایگاه دوم

نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مؤسسه «کانتار» که در شبکه ۱۱ تلویزیون اسرائیل منتشر شد، از تداوم پیشتازی «گادی آیزنکوت»، رئیس حزب «یاشار» در رقابت‌های انتخاباتی کنست...

 تقدیر الزیدی از حمایت ایران طی جنگ با داعش

تقدیر الزیدی از حمایت ایران طی جنگ با داعش

نخست‌وزیر عراق در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، حمایت ایران از عراق طی جنگ علیه داعش را تحسین کرد.

 ضد و نقیض گویی آمریکا؛ ترامپ دوباره مدعی مذاکره با ایران شد

ضد و نقیض گویی آمریکا؛ ترامپ دوباره مدعی مذاکره با ایران شد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا که به رغم ادعای پیروزی، در میدان نظامی و جنگ علیه ایران ناکام بوده است، بار دیگر ادعاهایش درباره برنامه هسته ای ایران و تنگه هرمز را تکرار و در اظهاراتی متناقض ادعا کرد: شاید در مقطعی مذاکراتی انجام شود.

 دولت ۱۰۰ میلیون‌دلاری‌ها؛ ثروت مقام‌های ترامپ معادل چند هزار سال درآمد مردم آمریکاست؟

دولت ۱۰۰ میلیون‌دلاری‌ها؛ ثروت مقام‌های ترامپ معادل چند هزار سال درآمد مردم آمریکاست؟

دونالد ترامپ دولت خود را با تمرکز کم‌سابقه‌ای از ثروت در میان مقام‌های ارشد تشکیل داده است. ۵۷ مقام دولت او دست‌کم ۱۰۰ میلیون دلار دارایی دارند.

 سرگردانی نفتکش‌های چینی برگشت خورده از تنگه هرمز

سرگردانی نفتکش‌های چینی برگشت خورده از تنگه هرمز

بلومبرگ می‌گوید که دو نفتکش چینی که از مسیر عمانی برگشت خورده‌اند، در میانه تنگه سرگردانند.

 جواب قاطع تحلیلگر ایرانی به کارشناس اماراتی: ما خودمان تعیین می‌کنیم چگونه به دشمن پاسخ بدهیم!

جواب قاطع تحلیلگر ایرانی به کارشناس اماراتی: ما خودمان تعیین می‌کنیم چگونه به دشمن پاسخ بدهیم!

جواب‌های قاطع محمد غروی، تحلیلگر ایرانی به کارشناسان شبکه اماراتی: ادعا می‌کنید نقشی در جنگ علیه ما نداشته‌اید، پس جنگنده‌های آمریکایی از کدام فرودگاه‌های منطقه برخاستند و کودکان ایرانی را هدف قرار دادند؟! ما کشوری هستیم که مورد حمله قرار گرفته‌ایم و خودمان تعیین می‌کنیم چگونه پاسخ دشمن را بدهیم.