قیمت طلا امروز




 روزنامه دنیای اقتصاد / ۱۴۰۵/۰۴/۲۱

اطلاعیه سازمان دریانوردی انگلیس درباره آتش سوزی یک کشتی کانتینربر در تنگه هرمز/ خدمه کشتی را رها کردند

در اطلاعیه عملیات تجارت دریایی بریتانیا آمده است: مقامات نظامی گزارش داده‌اند که بخش عقبی یک کشتی کانتینربر آسیب دیده و این موضوع باعث وقوع آتش‌سوزی در داخل کشتی شده است.
 اطلاعیه سازمان دریانوردی انگلیس درباره آتش سوزی یک کشتی کانتینربر در تنگه هرمز/ خدمه کشتی را رها کردند



۴۷ دقیقه قبل / سایت خبرفوری

ترافیک کشتیرانی در خلیج فارس ۴ درصد نسبت به قبل از درگیری، کاهش یافته است

سازمان عملیات تجاری بریتانیا (UKTrade) در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد که کاهش ترافیک کشتیرانی خلیج فارس، تأثیر عمیق درگیری منطقه‌ای بر تجارت جهانی را برجسته می‌کند.

به گزارش رویترز، این آژانس افزود: «این داده‌ها چالش‌های لجستیکی و امنیتی پیش روی کشتیرانی بین‌المللی، به ویژه در مناطق جنگی را به ما یادآوری می‌کند.»

این در حالی است که داده‌های شرکت فرانسوی ردیابی کشتی‌ها (کپلر) نشان می‌دهد که در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد خطرات کشتیرانی در خاورمیانه، در حالی که مذاکرات صلح بین ایالات متحده و ایران همچنان متوقف مانده است، هفت کشتی حامل کالا روز پنجشنبه از تنگه هرمز عبور کردند.

منطقه خلیج فارس یک آبراه حیاتی است که بازارهای آسیایی و اروپایی را به هم متصل می‌کند و بنابراین هرگونه اختلالی می‌تواند عواقب گسترده‌ای داشته باشد. رسیدگی به این مسائل برای تضمین تداوم تجارت و تبادل اقتصادی، به ویژه در زمانی که بسیاری از کشورها هنوز در حال بهبودی از اثرات درگیری هستند، بسیار مهم است.


۵۱ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

تهدیدهای ترامپ علیه عمان؛ چرا مسقط دیگر واشنگتن را جدی نمی‌گیرد؟

صفحه سیاست-

سایت «المانیتور» در گزارشی اعلام کرد تهدیدهای اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، مبنی بر حمله به عمان، موجب حیرت، تعجب و ناخرسندی در مسقط شده است؛ هرچند مقام‌های عمانی تلاش دارند این تهدیدها را بیش از اندازه جدی نگیرند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های عمانی اعلام کرده‌اند که نخستین تهدید ترامپ برای بمباران این کشور برای آنها «شوک‌آور» بوده، اما تکرار چنین تهدیدهایی اکنون بیش از هر چیز با نارضایتی مواجه شده است.

یک منبع عمانی در این‌باره گفته است که مقام‌های مسقط «در واقع این موضوع را جدی نمی‌گیرند». یک دیپلمات عمانی نیز تأکید کرده است که این کشور به‌تدریج به تکرار تهدیدهای ترامپ عادت کرده و بارها چنین اظهاراتی را شنیده است.

این واکنش نشان می‌دهد که تهدیدهای واشنگتن، دست‌کم در نگاه بخشی از محافل سیاسی عمان، دیگر الزاماً به‌عنوان یک ابزار مؤثر برای تغییر رفتار مسقط تلقی نمی‌شود. واشنگتن‌پست؛ ترامپ از بن‌بست منطقه‌ای خشمگین است

همزمان، روزنامه «واشنگتن‌پست» در تحلیلی، لحن اخیر ترامپ علیه عمان و برخی دیگر از شرکای آمریکا را نشانه افزایش خشم و سرخوردگی رئیس‌جمهور این کشور دانسته است.

بر اساس این تحلیل، ترامپ که در وادار کردن تهران به پذیرش خواسته‌های واشنگتن با دشواری مواجه شده، به نظر می‌رسد بخشی از فشار و نارضایتی خود را متوجه شرکای منطقه‌ای آمریکا کرده است.

تهدید علیه عمان در این چارچوب اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ چراکه مسقط طی سال‌های گذشته یکی از مهم‌ترین کانال‌های ارتباطی میان ایران و غرب بوده و در مقاطع مختلف برای کاهش تنش‌ها و انتقال پیام میان طرف‌های درگیر نقش‌آفرینی کرده است. تنگه هرمز؛ نقطه اصلی اختلاف

یکی از مهم‌ترین محورهای این تحولات، مسئله تنگه هرمز است. تحلیلگران معتقدند نگرانی واشنگتن تنها به مواضع عمان محدود نمی‌شود، بلکه احتمال شکل‌گیری ترتیبات منطقه‌ای برای مدیریت و بازگشایی تردد در تنگه هرمز بدون پذیرش کامل خواسته‌های آمریکا، یکی از عوامل افزایش فشارهای ترامپ است.

در چنین شرایطی، هرگونه توافق یا تفاهم میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌تواند بخشی از محاسبات واشنگتن را تغییر دهد؛ زیرا آمریکا تلاش دارد مدیریت امنیت و تردد دریایی در منطقه را در چارچوب ترتیبات مورد نظر خود حفظ کند.

آلن ایر، دیپلمات پیشین آمریکا و عضو تیم مذاکره‌کننده این کشور در مذاکرات منتهی به برجام، نیز در همین زمینه گفته است که اظهارات اخیر ترامپ نشان‌دهنده سرخوردگی او از ناتوانی در دستیابی به حداقل هدف خود، یعنی بازگشت رفت‌وآمد در تنگه هرمز به وضعیت عادی، است. چرا عمان برای آمریکا اهمیت دارد؟

اهمیت عمان برای واشنگتن تنها به موقعیت جغرافیایی این کشور محدود نیست. مسقط طی دهه‌های گذشته سیاست خارجی متفاوتی را در پیش گرفته و تلاش کرده است روابط خود را با طیف‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی حفظ کند.

همین رویکرد باعث شده عمان در بسیاری از بحران‌های منطقه‌ای به کانالی برای گفت‌وگو تبدیل شود. بنابراین فشار مستقیم بر مسقط می‌تواند با یک تناقض جدی روبه‌رو شود؛ آمریکا از یک سو به کانال‌های ارتباطی عمان نیاز دارد و از سوی دیگر، تهدید این کشور می‌تواند ظرفیت میانجیگری و اعتماد متقابل را تضعیف کند.

از این منظر، تهدید علیه عمان ممکن است بیش از آنکه یک ابزار فشار مؤثر باشد، به محدود شدن یکی از مسیرهای دیپلماتیک واشنگتن در منطقه منجر شود. تهدید یا نشانه ضعف در برابر بن‌بست؟

نکته قابل توجه در تحولات اخیر، فاصله میان ادبیات تهدیدآمیز ترامپ و واقعیت‌های میدانی و دیپلماتیک منطقه است. اگرچه واشنگتن همچنان از ابزارهای نظامی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است، اما تکرار تهدید علیه متحدان و شرکای منطقه‌ای می‌تواند نشانه دشوارتر شدن مسیر دستیابی به اهداف آمریکا باشد.

در مقابل، واکنش عمان نیز نشان می‌دهد که کشورهای منطقه الزاماً حاضر نیستند سیاست‌های خود را صرفاً بر اساس تهدیدهای واشنگتن تنظیم کنند. مسقط تلاش دارد ضمن حفظ روابط خود با آمریکا، کانال‌های ارتباطی خود با ایران و دیگر بازیگران منطقه‌ای را نیز حفظ کند. معادله جدید در خلیج فارس

مجموع این تحولات را می‌توان نشانه‌ای از تغییر در معادلات امنیتی خلیج فارس دانست؛ جایی که کشورهای منطقه بیش از گذشته به دنبال مدیریت مستقیم بحران‌ها و حفظ کانال‌های ارتباطی خود هستند.

در چنین شرایطی، تداوم تهدیدهای ترامپ علیه عمان ممکن است نتیجه‌ای متفاوت با هدف اولیه واشنگتن داشته باشد. به جای وادار کردن مسقط به عقب‌نشینی، این رویکرد می‌تواند کشورهای منطقه را به سمت افزایش هماهنگی برای کاهش وابستگی به تصمیمات آمریکا سوق دهد.

از این منظر، مسئله اصلی تنها تهدید ترامپ علیه عمان نیست؛ بلکه این پرسش مطرح است که آیا واشنگتن همچنان قادر است با اتکا به فشار و تهدید، معادلات منطقه‌ای را مطابق خواست خود شکل دهد یا آنکه کشورهای خلیج فارس به سمت ترتیبات مستقل‌تری برای مدیریت بحران، امنیت دریایی و مسئله تنگه هرمز حرکت خواهند کرد.

 


۱ ساعت قبل / سایت صفحه سیاست

کاهش تردد کشتی‌ها در خلیج فارس؛ تجارت دریایی زیر فشار ناامنی

صفحه سیاست-

بر اساس اعلام سازمان عملیات تجاری بریتانیا (UKTrade)، کاهش ترافیک کشتیرانی در خلیج فارس نشان‌دهنده تأثیر قابل توجه درگیری‌های منطقه‌ای بر تجارت جهانی است.

این سازمان تأکید کرده است که آمار موجود، چالش‌های لجستیکی و امنیتی پیش روی کشتیرانی بین‌المللی، به‌ویژه در مناطق درگیر جنگ، را برجسته می‌کند.

در همین حال، داده‌های شرکت فرانسوی ردیابی کشتی‌ها «کپلر» نشان می‌دهد که روز پنجشنبه، در شرایطی که نگرانی‌ها درباره خطرات کشتیرانی در خاورمیانه ادامه دارد و مذاکرات صلح میان آمریکا و ایران متوقف مانده است، هفت کشتی حامل کالا از تنگه هرمز عبور کرده‌اند.

تنگه هرمز؛ شاهراه تجارت جهانی

خلیج فارس یکی از آبراه‌های حیاتی جهان به شمار می‌رود که بازارهای آسیایی و اروپایی را به یکدیگر متصل می‌کند. هرگونه اختلال در این مسیر می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای زنجیره تأمین، تجارت بین‌المللی و مبادلات اقتصادی داشته باشد.

تداوم امنیت کشتیرانی در این منطقه، به‌ویژه در شرایطی که بسیاری از کشورها همچنان در حال جبران آثار درگیری‌های اخیر هستند، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.




 فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟
۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

فروپاشی اقتصادی چیست و چه شرایطی آن را می‌سازد؟

اکوایران: این روزها کم نمی‌شنویم که اقتصاد ایران در آستانه فروپاشی قرار دارد. این جمله در گفت‌وگوهای روزمره، در تحلیل‌های کارشناسی و گاهی حتی در اظهارنظرهای رسمی تکرار می‌شود، اما پیش از قضاوت درباره درست یا نادرست بودنش باید دید فروپاشی اقتصادی در ادبیات اقتصادی دقیقا به چه معناست و چه شرایطی باید کنار هم جمع شوند تا بشود این برچسب را روی یک اقتصاد گذاشت.

 خشت‌گذاری ۱۰ مدرسه تعاملی و آینده‌نگر در تهران
۳۶ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

خشت‌گذاری ۱۰ مدرسه تعاملی و آینده‌نگر در تهران

سخنگوی شهرداری تهران از برگزاری آیین خشت‌گذاری ۱۰ مدرسه با محوریت معماری تعاملی و آینده‌نگر خبر داد.

 پیش‌بینی بارش‌های فراتر از نرمال در ایران همزمان با احتمال وقوع «سوپر النینو»
۱ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

پیش‌بینی بارش‌های فراتر از نرمال در ایران همزمان با احتمال وقوع «سوپر النینو»

کارشناسان نسبت به وقوع پدیده سوپر النینو و احتمال بارش‌های سیل‌آسا در فلات ایران هشدار صادر کرده و اعلام کرده‌اند که در این زمینه دستگاه‌ها آماده باشند.

 خداحافظی با بازار بزن و دررو / دستور دادستان تهران «حیات‌خلوت» خودروسازان را ویران می‌کند؟
۲۸ دقیقه قبل / سایت تابناک

خداحافظی با بازار بزن و دررو / دستور دادستان تهران «حیات‌خلوت» خودروسازان را ویران می‌کند؟

در حالی که مردم در آتش قیمت‌های کاذب و بدعهدی‌های بی‌پایان خودروسازان می‌سوزند، دستور قاطع دادستان تهران برای نظارت آنلاین، پرده از یک واقعیت تلخ برمی‌دارد.

 ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

ایجاد صندوقی برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده از جنگ

مدیرعامل بانک مسکن گفت: با توجه به آسیب‌هایی که در جریان جنگ اخیر به بخشی از واحدهای مسکونی وارد شده، پیشنهاد ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری بازسازی مسکن را مطرح کرده‌ایم تا بتوان از ظرفیت بازار سرمایه برای بازسازی این واحدها استفاده کرد.

 ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه قزوین–کرج–تهران/ چالوس و تهران–شمال یک‌طرفه شد
۱ ساعت قبل / سایت رکنا

ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه قزوین–کرج–تهران/ چالوس و تهران–شمال یک‌طرفه شد

رکنا:جانشین پلیس راه راهور فراجا از ممنوعیت تردد در مسیر جنوب به شمال محور چالوس و آزادراه تهران–شمال تا اطلاع بعدی و ترافیک سنگین در برخی محورهای شمالی و آزادراه قزوین–کرج–تهران خبر داد.