قیمت طلا امروز




 سایت دیپلماسی ایرانی / ۱۴۰۵/۰۴/۱۶

حمله اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه و معادلات جدید جنگ - دیپلماسی ایرانی

صارم شیراوند در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: تجربه این جنگ نشان می‌دهد که حتی قدرت‌های بزرگ نیز در برابر حملات دقیق و کم‌هزینه به...
 حمله اوکراین به زیرساخت‌های انرژی روسیه و معادلات جدید جنگ - دیپلماسی ایرانی



۳۱ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

روسیه: پیشنهادهای جدید صلح اوکراین باید با واقعیت‌های میدانی منطبق باشد

به گزارش تجارت نیوز، روسیه اعلام کرد آماده است پیشنهادهای جدید درباره چگونگی دستیابی به توافق برای پایان جنگ اوکراین را بررسی کند اما تاکید کرد هرگونه طرح صلح باید با «واقعیت‌های میدانی» منطبق باشد.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه، در گفت‌وگویی با رسانه روسی «نیوز» که امروز منتشر شد، گفت ایالات متحده آمادگی خود را برای «گفت‌وگویی سازنده» نشان داده و به گفته او، واشنگتن درک بیشتری از مواضع روسیه پیدا کرده است.

ریابکوف افزود: «در این مرحله، مهم‌تر از هر چیز این است که واشنگتن تا چه اندازه قادر است بر تصمیم‌های رژیم کی‌یف و حامیان اروپایی آن تاثیر بگذارد؛ کسانی که همچنان رویای شکست راهبردی روسیه را در سر می‌پرورانند.»

این مقام روس در عین حال تصریح کرد که مسکو برای شنیدن ایده‌های جدید درباره روند صلح آمادگی دارد، مشروط بر اینکه این پیشنهادها شرایط و تحولات موجود در میدان جنگ را نادیده نگیرند.

اظهارات ریابکوف در حالی مطرح می‌شود که تلاش‌های دیپلماتیک برای یافتن راهی جهت پایان دادن به جنگ اوکراین ادامه دارد و نقش آمریکا در نزدیک کردن مواضع مسکو و کی‌یف همچنان یکی از محورهای اصلی مذاکرات است.

منبع: ایرنا


۲ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

زلنسکی: نبود سامانه پاتریوت به قیمت جان اوکراینی ها تمام می شود

به گزارش تجارت نیوز، نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که روسیه در یک حمله گسترده شبانه، ده‌ها موشک کروز، بالستیک و مافوق صوت و ۱۶۸ پهپاد به سمت این کشور شلیک کرده است.

نیروی هوایی اوکراین ادعا کرد که تقریباً اکثر پهپادها و موشک‌های کروز سرنگون شده‌اند. اما این نیرو در خصوص مقابله با موشک های بالستیک هیچ گزارشی نداد.

ولودیمیر زلنسکی حمله روز پنجشنبه را یکی از بی رحمانه ترین، حساب‌شده‌ترین و بزرگ‌ترین حملات روسیه در طول جنگ ۴.۵ ساله خواند.

ویتالی کلیچکو شهردار کی یف گفت: طبقات فوقانی یک بلوک مسکونی ۹ طبقه در منطقه سولومیانسکی کی یف تخریب شد و حداقل هشت نفر در آن کشته شدند. وی جمعه را روز عزای عمومی اعلام کرد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مسکو از حملات هوایی و پهپادها برای حمله به اهدافی در داخل و اطراف کی یف، از جمله تأسیسات تولید قطعات پهپاد، یک انبار نظامی و یک مرکز لجستیکی استفاده کرده است.

در حالی که روسیه در ماه‌های اخیر حملات بالستیک خود را تشدید کرده است، زلنسکی از متحدان خود درخواست کرده که ذخایر موشک های پاتریوت اوکراین را دوباره جایگزین کنند.

این موشک های رهگیر،‌ تنها سلاح موجود در زرادخانه اوکراین است که قادر به سرنگونی موشک بالستیک می باشد.

زلنسکی در تلگرام گفت: هر موشک اضافی جان مردم ما را نجات می‌دهد.

وی افزود که موشک‌های جایگزین دریافت نشده‌اند. متأسفانه پاسخ جهان به چنین حملاتی همیشه کافی نیست.

به گزارش ایرنا،‌ پیش از این نشریه اکونومیست در گزارشی با اشاره به کمبود فزاینده موشک‌های رهگیر برای سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت، نوشت: این موضوع باعث ایجاد وحشت در اوکراین و نگرانی سایر کشورهایی شده است که به این سلاح متکی هستند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پیش‌تر از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درخواست کرده بود تا یک محموله کمک‌های پدافندی فوری شامل ۳۰۰ موشک پدافند هوایی پاتریوت برای کی‌یف ارسال کند.

زلنسکی در مصاحبه با آکسیوس اعلام کرد که از ترامپ درخواست کرده است یک «بسته اضطراری زمستانی» شامل موشک‌های رهگیر سامانه پدافند هوایی پاتریوت در اختیار اوکراین قرار دهد تا این کشور بتواند از حملات روسیه به زیرساخت‌های انرژی خود جلوگیری کند.

آکسیوس درباره دلیل این درخواست زلنسکی نوشت: ذخایر موشک‌های رهگیر پاتریوت اوکراین تقریبا به پایان رسیده است و بدون این موشک‌ها، این کشور قادر به مقابله با موشک‌های بالستیک نیست. همین مساله باعث شد اوکراین نتواند حملات اخیر روسیه به کی‌یف را دفع کند.

منبع: ایرنا


۲ ساعت قبل / سایت تجارت نیوز

روسیه: ایران مستقل است/فقط تهران درباره مذاکره با آمریکا تصمیم می‌گیرد

به گزارش تجارت نیوز، واسیلی نبنزیا» عصر پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در نیویورک در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به روابط دوجانبه میان ایران و روسیه، مسکو بر تهران فشار وارد می‌کند تا تلاش کند مذاکرات را از سر بگیرد و به این جنگ پایان دهد، گفت: روسیه، به‌عنوان یک اصل، بر هیچ‌کس فشاری وارد نمی‌کند؛ چه ایران باشد و چه هر کشور دیگری. ایران یک کشور مستقل است. آنها خودشان تصمیم می‌گیرند.

نماینده روسیه در سازمان ملل افزود: ما درباره این موضوع نیز صحبت کردیم و می‌دانیم که منشا این درگیری در کاری که ایران انجام داده یا انجام نداده نیست، بلکه در تجاوز بی‌محابا و بدون دلیلی است که ایالات متحده علیه ایران انجام داد. و فکر نمی‌کنم این ایران بوده باشد که از اجرای توافق‌هایی که میان ایالات متحده و ایران با کمک میانجی‌ها حاصل شده بود، عقب‌نشینی کرده باشد.

نبنزیا تاکید کرد: بنابراین فکر نمی‌کنم ما باید ایران را به‌خاطر این موضوع مقصر بدانیم. اما این مساله در شورای امنیت در حال بررسی است. امسال این اتفاق نیفتاد، اما مطمئنم که در ماه‌های آینده به آن رسیدگی خواهیم کرد.

در واکنش به کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران: نگران اقتصاد روسیه نباشید

سفیر روسیه در سازمان ملل درباره کارزار اقتصادی آمریکا علیه ایران و پیامدهای آن برای سایر کشور و نیز موضع روسیه در این زمینه گفت: ما آن‌قدر تحریم و وعده برای منزوی کردن اقتصاد روسیه دیده‌ایم که دیگر توجه زیادی به آنها نمی‌کنیم، چون توانسته‌ایم خود را با هر تحریمی که آنها اعمال کرده‌اند یا هر تهدیدی که در این مسیر شنیده‌ایم، سازگار کنیم. فکر می‌کنم از عهده این موضوع هم برخواهیم آمد. نگران اقتصاد روسیه نباشید.

واکنش نماینده روسیه به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز

نبنزیا در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز و اعلام کردن آن به عنوان قلمرو آمریکا نیز با لبخندی طعنه آمیز گفت: رئیس‌جمهور ترامپ ادعاهای ارضی متعددی درباره نقاط مختلف جهان مطرح کرده است. امروز ما در نمایندگی دانمارک با نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل گفت‌وگو داشتیم. نام اتاقی که در آن جلسه برگزار شد، «گرینلند» بود. آیا این موضوع شما را یاد چیزی نمی‌اندازد؟

سفیر روسیه افزود: او (ترامپ) درباره ونزوئلا و بخش‌های دیگری از جهان نیز صحبت کرده است. نمی‌دانم چنین اقدامی چگونه می‌تواند مطابق با حقوق بین‌الملل انجام شود. اما به هر حال، رئیس‌جمهور ترامپ بهتر از هر کسی می‌داند چه می‌گوید. حالا باید ببینیم او قصد دارد این موضوع را چگونه عملی کند!

ایران و آمریکا پس 2 دور جنگ و چند دور مذاکره غیرمستقیم، به یک یادداشت تفاهم برای کاهش تنش‌ها و پیشبرد مسیر دیپلماسی دست یافتند اما این تفاهم هیچ‌گاه به مرحله اجرا نرسید و واشنگتن رویکردی متناقض میان مذاکره و فشار اتخاذ کرده است.

رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

ترامپ که به شدت به دلیل پیامدهای تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی‌ که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه واشنگتن سالهاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز – دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.

منبع: ایرنا




 بیانیه وزارت خارجه: تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا، اقدامی پیشاپیش شکست خورده است که نتیجه‌ای جز تکرار ناکامی‌های گذشته نخواهد داشت/ از همه ظرفیت‌ها برای دفع شرارت دشمن بهره می‌گیریم
۱۶ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

بیانیه وزارت خارجه: تحریم‌های جدید علیه ایران از سوی آمریکا، اقدامی پیشاپیش شکست خورده است که نتیجه‌ای جز تکرار ناکامی‌های گذشته نخواهد داشت/ از همه ظرفیت‌ها برای دفع شرارت دشمن بهره می‌گیریم

وزارت امور خارجه درباره تحریم‌های اقتصادی جدید آمریکا علیه ایران بیانیه صادر کرد.

 فوری/ فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل تعطیل شد
۱۹ ساعت قبل / سایت اکوایران

فوری/ فرودگاه بن‌گوریون اسرائیل تعطیل شد

اعتصاب ناگهانی کارکنان و کمبود نیرو در فرودگاه بن‌گوریون، همزمان با شلوغ‌ترین روز سال، صدها پرواز و بیش از ۱۰۰ هزار مسافر را با اختلال گسترده مواجه کرد.

 پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟
۲ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

پشت پرده لکه نفتی قشم | آیا نفت را عمدا به دریا ریخته‌اند؟

در حالی که در شبکه‌های اجتماعی ادعا شده آلودگی گسترده سواحل قشم ممکن است ناشی از «رهاسازی عمدی نفت از چاه‌ها» باشد، کارشناسان با استناد به تصاویر ماهواره این فرضیه را بسیار بعید می‌دانند.

 واکنش قالیباف به اقدام رئیس مجلس عراق در انتشار نقشۀ خلیج فارس + عکس
۱۶ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

واکنش قالیباف به اقدام رئیس مجلس عراق در انتشار نقشۀ خلیج فارس + عکس

رئیس‌مجلس در مراسم چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در کربلا در واکنش به اقدام مشکوک رئیس‌مجلس عراق در انتشار نقشۀ خلیج فارس با نام جعلی گفت: اینجانب در این...

 از کودتای 28 مرداد تا جنگ 40 روزه؛ آرزوی 200ساله ایرانیان حالا محقق شد - تسنیم
۱۸ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

از کودتای 28 مرداد تا جنگ 40 روزه؛ آرزوی 200ساله ایرانیان حالا محقق شد - تسنیم

پرویز امینی: آرزوی تاریخی دویست‌ساله ایرانیان (در استقلال و امنیت)، در جنگ‌های 12روزه و 40روزه تحقق یافت.

 فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)
۱۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

فیلم/ آیین بزرگداشت چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب در حرم امام رضا(ع)

آیین چهلمین روز تدفین رهبر شهید انقلاب پنجشنبه شب با حضور فرزندان ایشان و اقشار مختلف مردم در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد.