قیمت طلا امروز




 سایت تابناک / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

ورود «سازمان بازرسی» و «دیوان محاسبات» به پرونده مدیران وزارت رفاه/ ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای به مدیرعامل شستا

ماجرای احراز صلاحیت مدیران در بدنه وزارت رفاه و شرکت‌های زیرمجموعه‌ای چون شستا، حالا به یک پرونده جدی نظارتی تبدیل شده؛ مسئله‌ای که با ورود دیوان محاسبات و س...
 ورود «سازمان بازرسی» و «دیوان محاسبات» به پرونده مدیران وزارت رفاه/ ضرب‌الاجل یک‌هفته‌ای به مدیرعامل شستا

آنچه امروز در راهروهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شرکت های تابعه می‌گذرد، فراتر از یک جابه‌جایی ساده مدیریتی است؛ این یک «شبیخون به ضوابط» است که حالا با سد محکم نهادهای نظارتی برخورد کرده است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک؛ در حالی که شعار «شایسته‌سالاری در دولت چهاردهم» گوش فلک را کر کرده، آمارهای تکان‌دهنده از وضعیت احراز صلاحیت‌ها در بزرگ‌ترین شرکت های اقتصادی دولت، حکایت از فاجعه‌ای مدیریتی دارد که مستقیماً اعتبار «احمد میدری» در مقام وزیر و «محمدرضا سعیدی» در سکان‌داری شستا را نشانه رفته است. ۹۸ درصد انتصابات زیر تیغ نهادهای نظارتی

نامه های رسمی نهادهای نظارتی نشان می‌دهد که دیوان محاسبات پس از کالبدشکافی ساختار مدیریتی شرکت‌های زیرمجموعه وزارت رفاه، به عدد حیرت‌انگیزی دست یافته است. به گونه ای که از مجموع ۱۹۸۴ پست مدیریتی بررسی شده، فرآیند قانونی احراز صلاحیت برای ۱۹۴۱ پست طی نشده است! به عبارت ساده‌تر، بیش از ۹۸ درصد از مدیرانی که بر مقدرات معیشتی بازنشستگان و کارگران تکیه زده‌اند، از فیلترهای قانونی عبور نکرده‌اند. پرونده اول: «تاپیکو» و میان‌بُر زدن از روی قانون

در جدیدترین پرده از این بحران، نام «روح‌الله شهیدی‌پور» مدیرعامل هلدینگ بزرگ تاپیکو به میان آمده است. دیوان محاسبات در نامه‌ای تند و تیز به تاریخ سوم مردادماه، مستقیماً «محمدرضا سعیدی» مدیرعامل شستا را خطاب قرار داده و نسبت به انتصاب غیرقانونی در صدر این هلدینگ راهبردی هشدار داده است.

طبق مستندات حسابرسی، شهیدی‌پور فاقد حداقل ۳ سال سابقه مدیریت عامل یا عضویت موظف در هیئت‌مدیره است؛ شرطی که نص صریح مصوبه هیئت وزیران و دستورالعمل‌های حاکمیتی است. دیوان محاسبات در این نامه خطاب به مدیرعامل شستا، با تعیین فرصت یک‌هفته‌ای برای ارائه دلایل و مستندات، پرونده را به دادسرا ارجاع داده تا مشخص شود مدیرعامل شستا با چه مجوزی، صندلی حساس پتروشیمی‌های تامین اجتماعی را به فردی سپرده که از دید ناظران قانونی، واجد شرایط نیست. پرونده دوم: لجبازی با قانون در «صبا انرژی»

اما دامنه تخلفات به شستا محدود نمی‌ماند. سازمان بازرسی کل کشور نیز در مکاتبه‌ای به تاریخ ۴ مردادماه، احمد میدری را به دلیل بدعت در تفسیر قوانین مورد تشر قرار داده است. موضوع به بازگشت «علی پناهی» به مدیرعاملی هلدینگ صبا انرژی (صندوق بازنشستگی کشوری) بازمی‌گردد.

در هفته های گذشته، وزارت رفاه در تلاشی عجیب و لابی افراد پرحاشیه و نزدیک به وزیر، قصد داشت با استناد به مقررات غیرمرتبط، حکم پایان مسئولیت پناهی را متوقف کند؛ اقدامی که حالا با واکنش صریح سازمان بازرسی مواجه شده است. این سازمان در نامه‌ای خطاب به وزیر، صراحتاً تاکید کرده است که طبق قانون برنامه هفتم پیشرفت و دستورالعمل‌های مصوب ۱۴۰۴، هرگونه استنباط مغایر با نص صریح قانون در انتصاب مدیران ممنوع است. این نامه عملاً به معنای ابطال رویه «تفسیر به رأی» در ساختمان وزارت رفاه است. پرسش از وزیر: سفره مردم یا سهم رفقا؟

احمد میدری که دو سال قبل با ژست نخبگانی و آکادمیک بر کرسی وزارت تکیه زد، اکنون باید پاسخ دهد: چگونه تحت نظر او، یک شبکه بیش از ۱۹۰۰ نفری از مدیران بدون احراز صلاحیت، سکان شرکت‌ها را در دست گرفته‌اند؟ آیا وزارت رفاه به حیاط‌خلوت انتصابات رفاقتی تبدیل شده است؟

از سوی دیگر، محمدرضا سعیدی در شستا باید شفاف کند که چرا هشدار نهادهای نظارتی درباره هلدینگ‌های استراتژیکی مثل تاپیکو را نادیده گرفته است؟ مدیرانی که بدون سابقه کافی و صرفاً با تکیه بر روابط، بر صندلی‌های چندده‌هزار میلیارد تومانی می‌نشینند، چه تضمینی برای حفظ دارایی‌های کارگران ارائه می‌دهند؟

ضرب‌الاجل برای تغییر؛ افکار عمومی در انتظار برکناری

ورود هم‌زمان دیوان محاسبات و سازمان بازرسی، نشان‌دهنده آن است که صبر دستگاه‌های نظارتی لبریز شده است. ارجاع پرونده‌ها به دادسرا و اولتیماتوم‌های یک‌هفته‌ای، پایان فصلِ «مدیریت‌های غیرقانونی» را نوید می‌دهد.

امروز توپ در زمین وزارت رفاه است؛ اگر وزیر رفاه و مدیرعامل شستا در اصلاح این وضعیت تعلل کنند، هزینه‌ی این ایستادگی در برابر قانون، نه تنها گریبان شرکت‌های تابعه، بلکه آینده سیاسی خود آن‌ها را نیز در دولت خواهد گرفت. حال باید دید سرانجام آقای وزیر، قانون را اجرا می کند یا همچنان در برابر اجرای قانون ایستادگی می کند؟

 





 عضو اتاق بازرگانی: امارات نقش تجاری مهمی برای ایران ندارد | فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شده است
۷ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

عضو اتاق بازرگانی: امارات نقش تجاری مهمی برای ایران ندارد | فروش املاک ایرانیان مقیم امارات مشروط شده است

اقتصادنیوز: عضو اتاق بازرگانی با اشاره به تاثیر محدود قطع مبادلات تجاری کشور با امارات، گفت: پس از جنگ اخیر و شرایط خاص تنگه هرمز، امارات نقش هاب تجاری‌اش برای ایران را از دست داده و دیگر مبدایی برای ورود و خروج کالا‌های ما در جنگ نبوده است.

 تعلل بورس پشت مرز 6میلیونی
۱۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تعلل بورس پشت مرز 6میلیونی

دنیای اقتصاد: بورس تهران در هفته گذشته اگرچه توانست با ثبت بازدهی ۳.۸درصدی، مسیر صعودی خود را ادامه دهد، اما در عبور از مرز روانی ۶میلیون واحد ناکام ماند. افزایش عرضه‌ها در نزدیکی این سطح، مانع از تداوم رشد شاخص کل شد؛ سطحی که از نگاه برخی تحلیلگران می‌تواند به مقاومتی مهم برای بازار تبدیل شود. در مقابل، آرام‌تر شدن فضای ریسک¬ها می‌تواند عبور از این مرز را تسهیل کند. با این حال، رشد نزدیک به ۱۴۰درصدی بازدهی یکساله بورس و سبقت آن از تورم، احتمال اصلاح کوتاه‌مدت نماگرهای سهامی را نیز افزایش داده است.

 جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!
۷ ساعت قبل / سایت نورنیوز

جنگ بزرگ ترامپ، به نبرد با قیمت گوشت چرخ کرده رسید!

جنگ با ایران را ترامپ با «هرمز و نفت» شروع کرد؛ حالا به «گوشت چرخ‌کرده» رسیده! قرار بود جنگ، معادلات انرژی را به نفع آمریکا تغییر دهد؛ اما حالا کاخ سفید برای ارزان‌کردن همبرگر، 300 هزار تن گوشت وارد می‌کند. در آستانه انتخابات، تنگه هرمز جای خود را به #همبرگر داده است!

 هشدار همتی
۱ ساعت قبل / روزنامه شرق

هشدار همتی

«ممکن است بدمن دولت شوم اما باید به هرکس که پول خواست بگویم شرمنده نداریم»؛ این جملاتی است که عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی، در یک گفت‌وگوی صریح و کم‌سابقه در تلویزیون به زبان آورد و شفاف گفت که دولت در تنگنای مالی پیچیده‌ای به سر می‌برد.

 مرزهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی نمی‌شوند؛ ۸۵ درصد تجارت ایران از جنوب انجام می‌شود-مسعود دانشمند
۱۳ ساعت قبل / سایت عصرایران

مرزهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی نمی‌شوند؛ ۸۵ درصد تجارت ایران از جنوب انجام می‌شود-مسعود دانشمند

به گفته عضو پرسابقه اتاق بازرگانی ایران، حجم تجارت ایران با امارات در گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار صادرات و واردات بود، اما بخش قابل توجهی از این مناسبات در یک...

 هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟
۱۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

هشدار جی‌پی‌مورگان نسبت به سقوط بازارها در پائیز | هوش مصنوعی یادآور سال ۲۰۰۰ است؟

اقتصادنیوز: با وجود اینکه شاخص‌های اصلی در روند صعودی باقی مانده‌اند، جی‌پی‌مورگان خطرات فزاینده‌ای را برای رکود بازار در اواخر تابستان یا اوایل پاییز پیش‌بینی می‌کند.