قیمت طلا امروز




 سایت ورزش ۳ / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

بدترین فاجعه لیگ برتر در همه این سال ها!

اگر قرار بود برنده پلی آف سه‌جانبه نماینده ایران نباشد، اصلاً چرا تورنمنت برگزار شد؟
 بدترین فاجعه لیگ برتر در همه این سال ها!

به گزارش ورزش سه، این سؤال، تمام ماجرای سهمیه لیگ قهرمانان آسیا ۲ را خلاصه می‌کند؛ موردی که بیش از هر چیز، آشفتگی در تصمیم‌گیری مدیران فدراسیون فوتبال را به نمایش گذاشت.

فدراسیون فوتبال برای تعیین آخرین سهمیه ایران در لیگ قهرمانان آسیا ۲، در تصمیمی عجیب به برگزاری پلی آف گرفت که از همان ابتدا با انتقادات فراوانی روبه‌رو بود؛ هم به خاطر اینکه چنین راهکاری در آیین‌نامه مسابقات پیش‌بینی نشده بود و هم به دلیل زمان اندک برای آماده‌سازی تیم‌ها آن هم بعد از لغو برگزاری لیگ برتر و بحبوحه‌ی فضا جنگی کشور. با این حال، سه باشگاه را به میدان فرستاد، مسابقات برگزار شد، چادرملو با شایستگی دو تیم دیگر را شکست داد و همه تصور کردند پرونده جنجالی انتخاب نماینده سوم آسیایی بسته شده است.

اما فدراسیون نشان داد قابلیت های شگفت انگیزی در شوکه کردن اهالی فوتبال ایران دارد.

چند روز بعد با ارسال نامه AFC به فدراسیون مشخص شد چادرملو، اصلاً نماینده ایران نیست و AFC از قبل با توجه به نامه قبلی فدراسیون، گل گهر را به عنوان نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا 2 پذیرفته است.

فدراسیون از ابتدا می‌دانست AFC برای معرفی نمایندگان ایران مهلت مشخصی تعیین کرده و اسامی باید حداکثر تا ۱۰ خرداد اعلام می‌شد. حتی درخواست فدراسیون برای تمدید این مهلت نیز از سوی AFC پذیرفته نشد. ممبینی یکبار به صراحت اعلام کرد که گل گهر نماینده ایران در آسیا است؛ با این وجود، بعد از پایان همان مهلت، کمیته‌ای موقت تشکیل شد تا درباره تعیین نماینده تصمیم بگیرد و در نهایت نیز مقرر شد اگر تا ۳۱ خرداد رأی کمیته استیناف صادر نشود، تورنمنت سه‌جانبه برگزار شود؛ تصمیمی که در نهایت هم اجرا شد.

اما سؤال اینجاست؛ اگر همه از ددلاین‌های AFC اطلاع داشتند، چرا اساساً چنین فرآیندی طراحی شد؟ اگر می‌دانستند AFC مهلت را تمدید نمی‌کند، این تورنمنت قرار بود چه مشکلی را حل کند؟ و اگر از این مقررات اطلاع نداشتند، چگونه مهم‌ترین تصمیم مربوط به سهمیه آسیایی فوتبال ایران بدون اطلاع دقیق از ضوابط AFC اتخاذ شد؟

آیا فدراسیون فوتبال از سازوکار معرفی نمایندگان به مسابقات آسیایی بی‌اطلاع بود؟ یا تصور می‌کرد AFC هم مانند فوتبال ایران، با تصمیمات خلق‌الساعه و مصلحت‌اندیشی‌های لحظه‌ای کنار می‌آید و تغییر نماینده ایران را می‌پذیرد؟

مشکل فقط یک تصمیم اشتباه نیست؛ مشکل، آشفتگی در فرآیند تصمیم‌گیری است. در این روند، هر بخش فدراسیون انگار مسیر خودش را می‌رفت؛ دبیرکل یک اقدام انجام داد، کمیته‌ای موقت تصمیم دیگری گرفت، سازمان لیگ مسابقات را برگزار کرد و در نهایت AFC مسیر که از اول تعیین کرده بود را رفت. مگر فدراسیون به شکل جزیره‌ای اداره می‌شود؟ مگر رئیس فدراسیون، دبیرکل، سازمان لیگ و اعضای کمیته تصمیم‌گیر از یک مقررات واحد تبعیت نمی‌کنند؟ اگر همه از محدودیت‌های زمانی و مقررات AFC خبر داشتند، چرا تصمیمی گرفته شد که از ابتدا احتمال بی‌اثر شدنش وجود داشت؟

فاجعه اما فقط این نیست. فاجعه آنجاست که بعد از این اتفاق، هیچ‌کس احساس نکرد باید پاسخگو باشد. نه رئیس فدراسیون، نه دبیرکل، نه سازمان لیگ، نه اعضای کمیته‌ای که این تصمیم را گرفتند. نه توضیح شفافی ارائه شد، نه مسئولیتی پذیرفته شد و نه حتی مشخص شد چه کسی باید پاسخگوی باشگاه چادرملو باشد. باشگاهی که علی رغم اعلام مخالفت خود با برگزاری چنین تورنمنتی، در جهت احترام به روح جوانمردانه فوتبال حاضر به حضور شد، آن‌هم بدون حضور بازیکنان خارجی خود و تنها با دو جلسه تمرین! حالا چطور اخباری سرمربی چادرملو می‌تواند جواب بازیکنان جوان خود را بدهد که سودای حضور در آسیا را در سر داشتند.

حال یک سؤال فرضی و در عین حال مهم باقی می‌ماند. اگر به جای چادرملو، پرسپولیس برنده این تورنمنت شده بود و سپس AFC اعلام می‌کرد نماینده ایران تیم دیگری است، آیا این پرونده همین‌قدر بی‌سروصدا تمام می‌شد؟ آیا فدراسیون می‌توانست هفته‌ها سکوت کند و هیچ توضیحی ندهد؟ آیا با وجود فشار رسانه‌ها، مدیران باشگاه و میلیون‌ها هوادار، باز هم می‌شد بدون پذیرش مسئولیت از کنار چنین اتفاقی عبور کرد؟

پاسخ قطعی این سؤال روشن است، اما یک واقعیت عیان تر است؛ وقتی این اتفاق برای چادرملو رخ داد، هزینه مدیریتی آن برای فدراسیون تقریباً صفر بود. نه مدیری برکنار شد، نه کسی استعفا داد، نه حتی توضیحی ارائه شد که افکار عمومی بداند این تصمیم بر چه مبنایی گرفته شده است و اصلا به چه علت چادرملو نتوانست رهسپار آسیا شود. همین مسئله نشان میدهد که میزان پاسخگویی در فوتبال ایران، گاهی بیش از آنکه تابع اهمیت یک تصمیم باشد، تابع میزان فشار رسانه‌ای و تعداد هواداران و حامیان باشگاه‌هاست.

وقتی مهم‌ترین تصمیمات اجرایی بدون هماهنگی با مقررات AFC اتخاذ می‌شود و بعد هم هیچ‌کس مسئولیت آن را نمی‌پذیرد، سؤال اصلی همچنان پابرجاست: اگر قرار نبود برنده پلی آف سه‌جانبه نماینده ایران باشد، اصلاً چرا این تورنمنت برگزار شد؟ و اگر قرار بود باشد، چرا هیچ‌کس امروز پاسخگوی بی‌اعتبار شدن همان تصمیم نیست؟

عادل عابدجوی- وکیل ورزشی



۳ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

بهمنی: امکان برگزاری زودتر بازی‌ها وجود ندارد

زمان برگزاری مسابقات فوتبال و به‌خصوص انتخاب ساعت انجام بازی‌ها، همواره یکی از موضوعات مورد توجه هواداران بوده است. حجت‌الله بهمنی، مسئول سازمان لیگ، درخصوص دلایل برگزاری بسیاری از مسابقات در ساعات شب به «ایران ورزشی» گفت: «یکی از موضوعاتی که درباره زمان برگزاری مسابقات مطرح است، ساعت انجام بازی‌هاست. اینکه مسابقات را در ساعت هفت شب برگزار می‌کنیم، چند دلیل دارد. بخشی از این موضوع به شرایط آب‌وهوایی و استانداردهای برگزاری مسابقات برمی‌گردد و مطمئن باشید اگر ساعت دیگری بازی را برگزار کنیم، قطعاً تیم‌ها اعتراض می‌کنند.»

وی افزود: «در ساعات ابتدایی روز و حتی عصر، گرمای هوا بسیار زیاد است و برگزاری مسابقه در این شرایط می‌تواند برای بازیکنان و هواداران دشوار باشد. بنابراین یکی از دلایل انتخاب ساعات شب، همین مسأله گرما و رعایت استانداردهای برگزاری مسابقات است.»

بهمنی ادامه داد: «موضوع دوم، پخش تلویزیونی مسابقات است. کیفیت تصاویر و نحوه پوشش تلویزیونی اهمیت زیادی دارد و برنامه‌ریزی صداوسیما نیز به شکلی است که مسابقات در ساعاتی پخش شوند که مردم بتوانند در کنار کار و زندگی روزمره، آنها را دنبال کنند.»

مسئول سازمان لیگ تصریح کرد: «فوتبال فقط یک مسابقه ورزشی نیست؛ فوتبال می‌تواند شور و نشاط اجتماعی ایجاد کند. به‌خصوص برای جوانان ما که با توجه به شرایط جامعه، تفریحات زیادی در اختیار ندارند، برگزاری مسابقات فوتبال می‌تواند فضای خوبی برای ایجاد نشاط و هیجان مثبت فراهم کند. خود من بعد از بازی اصفهان دیدم که مردم چقدر خوشحال بودند و این نشان می‌دهد فوتبال چه تأثیری در ایجاد نشاط اجتماعی دارد.»

وی با اشاره به اهمیت مسائل تجاری و تبلیغاتی گفت: «از طرف دیگر، برگزاری مسابقات در شب برای تبلیغات محیطی و LEDهای دور زمین هم مزیت دارد. تابلوهای تبلیغاتی در شب وضوح و جلوه بیشتری دارند و بهتر دیده می‌شوند و این موضوع برای باشگاه‌ها و مجموعه‌های تبلیغاتی نیز اهمیت زیادی دارد.»

بهمنی در پایان خاطرنشان کرد: «بنابراین انتخاب ساعت برگزاری مسابقات، مجموعه‌ای از عوامل مختلف را در نظر می‌گیرد؛ از شرایط آب‌وهوایی و استانداردهای مسابقات گرفته تا پخش تلویزیونی، نشاط اجتماعی و مسائل مربوط به تبلیغات محیطی. همه این موارد در کنار یکدیگر بررسی می‌شوند تا بهترین زمان برای برگزاری مسابقات انتخاب شود.»

انتهای پیام/


۴ ساعت قبل / سایت فوتبالی

تارتار، سهراب و نکونام؛ کدامیک 9 امتیازی می‌شوند؟

پایگاه خبری فوتبالی- در هفته سوم لیگ برتر سه مربی فرصت کسب تمامی امتیازات ممکن از سه بازی را دارند.

به گزارش فوتبالی، پس از انجام دو هفته از بازی‌های لیگ برتر، سه تیم با کسب دو برد و حداکثر امتیازات در رده‌های بالای جدول قرار گرفتند. پرسپولیس، استقلال و تراکتور سه تیم بالای جدول، در هفته سوم نیز به دنبال کسب سومین پیروزی خود هستند. البته به دلیل تقابل مستقیم پرسپولیس و تراکتور، این امکان برای هر سه تیم وجود ندارد تا بتوانند به طور همزمان امتیازات خود را به عدد 9 افزایش دهند.

پرسپولیس

تیم تارتار فراتر از حد انتظار ظاهر شد و در هر دو بازی نخست، به نتایجی دست یافت که بهترین شروع این تیم در 23 فصل اخیر است. پرسپولیس در هشت دوره مختلف لیگ برتر توانسته لیگ را با دو برد در ابتدای فصل آغاز کند اما تنها در سه دوره و با سه مربی مختلف این روند را تا هفته سوم هم ادامه داد.

در لیگ برتر سوم، وینگو بگوویچ در پایان هفته سوم توانست به سومین برد خود دست یابد. در لیگ هفتم هم افشین قطبی همین روند را تکرار کرد و در سه بازی اول 9 امتیازی شد. در لیگ برتر هفدهم هم برانکو توانست در سه بازی نخست پرسپولیس در لیگ به سه برد دست یابد و به روند خوب تیمش ادامه دهد. اکنون تارتار به دنبال آن است تا پس از ده سال، روند سه برد متوالی در سه هفته ابتدایی فصل را تکرار کند.

استقلال تهران

آبی‌پوشان تا کنون در شش دوره مختلف لیگ برتر کار خود را با دو برد آغاز کرده، اما تنها در دو دوره توانستند هفته سوم را با برد پشت سرگذاشته و به 9 امتیاز دست یابند و سهراب می‌تواند سومین مربی لقب بگیرد که در پایان هفته سوم، تیمش به حداکثر امتیازات دست یافته است.

در لیگ برتر ششم که هدایت استقلال برعهده صمد مرفاوی بود، استقلال پس از پشت سرگذاشتن ذوب آهن و مس کرمان، در هفته سوم نیز فجرسپاسی را مغلوب کرد و به امتیاز ممکن دست یافت. در لیگ برتر بیست و یکم، فرهاد مجیدی فصل را با دو برد مقابل هوادار و ذوب آهن، در هفته سوم در مصاف با تراکتور هم به برتری رسید. در این فصل هم بختیاری‌زاده این فرصت را دارد تا نام خود را در کنار مرفاوی و مجیدی قرار دهد.

تراکتور

داستان تراکتور و جواد نکونام متفاوت از دو تیم و مربی قبلی است. تراکتور تاکنون در هیچ دوره‌ای حتی نتوانسته بود در دو بازی ابتدایی به دو برد دست یابد اما پرشورها با حضور جواد نکونام توانستند به این مهم دست یابند. در صورتی که جواد نکونام هفته سوم را با برد سپری کند، برای اولین بار در تاریخ باشگاه و همچنین در دوران مربیگری خودش به چنین عملکردی دست پیدا خواهد کرد و این شروع رؤیایی را برای خود رقم خواهد زد.


۶ ساعت قبل / سایت فوتبالی

تاجرنیا: جام قهرمانی را ندهند به CAS شکایت می‌کنیم

پایگاه خبری فوتبالی- سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال همچنان به دنبال معرفی این تیم از سوی فدراسیون فوتبال به عنوان قهرمان فصل گذشته است.

به گزارش فوتبالی، بعد از آن که لیگ بیست و پنجم به دلیل شروع جنگ متوقف شد فدراسیون فوتبال ایران باید اسامی نمایند‌ه‌های ایران برای حضور در مسابقات لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا دو را به  AFC  اعلام می‌کرد.

در نهایت تصمیم گرفته شد جدول لیگ برتر فریز شود. در روزی که جدول فریز شد استقلال در صدر جدول بود و تیم‌های تراکتور، سپاهان و گل گهر در رده‌های دوم تا چهارم قرار داشتند.

با اعلام سازمان لیگ استقلال و تراکتور نماینده ایران در لیگ نخبگان شدند و سپاهان به لیگ قهرمانان آسیا دو معرفی شد. اما پس از عدم صدور مجوز حرفه‌ای سپاهان و طی اتفاقاتی عجیب و غریب گل گهر سیرجان نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا دو شد.

بعد از این اتفاق فدراسیون و سازمان لیگ قصد داشتند ادامه مسابقات لیگ را برگزار کنند اما شرایط به قدری نابسامان و زمان به قدری کم بود که در نهایت تصمیم بر این شد که لیگ نیمه کاره به پایان برسد.

حالا اما باشگاه استقلال مدعی است که چون در جدول فریز شده در صدر قرار داشته باید به عنوان قهرمان لیگ برتر هم معرفی شود. موضوعی که با مخالفت باشگاه‌هایی مثل پرسپولیس، سپاهان و تراکتور مواجه شده است.

علی تاجرنیا سرپرست مدیرعاملی استقلال ساعتی پیش در یک گفت‌وگوی تلویزیونی در این باره گفت: «ما مستندات را ارائه کرده‌ایم اما متاسفانه طبق ضرب المثل «چیزی که برای من نفعی ندارد برای دیگران هم نداشته باشد» استراتژی بعضی‌ها این است. اگر اصراری در این باره از سوی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ وجود داشته باشد کم کم این مساله را به ذهن متبادر می‌کند که رفتارها با تیم‌های مختلف عادلانه نیست و ما شاهد یک نوع تبعیض هستیم. این که افراد و جامعه فوتبال بگویند که اگر تیم دیگری در صدر جدول بود جام قهرمانی به آن تیم داده می‌شد نکته جالبی نیست.»

تاجرنیا درباره تصمیم نهایی استقلال در این باره گفت: «این موضوعی نیست که ما بخواهیم با آن کنار بیاییم و اگر ابزار قانونی وجود داشته باشد طبیعتا آن را دنبال می‌کنیم. البته شکل دنبال کردن ما طبیعتا مثل سایر تیم‌ها با لابی‌های سیاسی نیست. ما سعی می‌کنیم مسیرهای قانونی را دنبال کنیم.»




 بصره، میزبان استقلال در لیگ نخبگان آسیا؟
۸ ساعت قبل / سایت فوتبالی

بصره، میزبان استقلال در لیگ نخبگان آسیا؟

پایگاه خبری فوتبالی- تکلیف محل میزبانی استقلال از حریفانش در لیگ نخبگان آسیا، هنوز به صورت قطعی مشخص نشده است.به گزارش فوتبالی، بر خلاف تراکتور و گل گهر که محل برگزاری مسابقاتشان در آسیا را انتخاب کردند، استقلال در موعد مقرر نتوانست این کار را انجام دهد تا کنفدراسیون فوتبال آسیا تصمیم بگیرد که خودش محل میزبانی شاگردان سهراب بختیاری‌زاده از حریفانشان را انتخاب کند.البته که باشگاه استقلال در واکنش به این خبر اعلام کرد که در حال رایزنی با کنفدراسیون فوتبال آسیاست تا تکلیف محل برگزاری مسابقات این تی ...,استقلال,لیگ نخبگان آسیا,پیشنهاد سردبیر,علی تاجرنیا

 دوری حداقل سه هفته‌ای مهران احمدی از میادین به دلیل مصدومیت کشاله ران
۱۸ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

دوری حداقل سه هفته‌ای مهران احمدی از میادین به دلیل مصدومیت کشاله ران

مهران احمدی، هافبک تیم فوتبال استقلال، به دلیل مصدومیت کشاله ران، حداقل تا سه هفته دیگر نمی‌تواند بازی کند.

 تأیید رسمی باشگاه الوحده؛ محمد قربانی با دریافت پیشنهاد مناسب به ایران بازمی‌گردد
۱۸ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

تأیید رسمی باشگاه الوحده؛ محمد قربانی با دریافت پیشنهاد مناسب به ایران بازمی‌گردد

الوحده امارات در صورت دریافت پیشنهاد مناسب، با فروش محمد قربانی موافقت می‌کند. پرسپولیس و تراکتور مشتریان جدی او هستند.

 چراغ سبز سازمان لیگ به یاسر آسانی ؛ قرارداد دوساله همچنان معتبر و پابرجا
۱۸ ساعت قبل / سایت پارس فوتبال

چراغ سبز سازمان لیگ به یاسر آسانی ؛ قرارداد دوساله همچنان معتبر و پابرجا

یاسر آسانی مشکلی برای به میدان رفتن ندارد و شکایت علیه استقلال در این مورد به جایی نمی‌رسد. آسانی قرارداد دو فصل با استقلال دارد.

 مورد عجیب لوسیل در لیگ ستارگان قطر؛ 6 ایرانی در ترکیب اصلی
۸ ساعت قبل / سایت فوتبالی

مورد عجیب لوسیل در لیگ ستارگان قطر؛ 6 ایرانی در ترکیب اصلی

پایگاه خبری فوتبالی- رکورد حضور بازیکنان ایرانی در یک تیم خارجی شکسته شد.به گزارش فوتبالی، فصل جدید لیگ ستارگان قطر از دیشب با برگزاری دو بازی آغاز شد. در اولین بازی که برای فوتبالدوستان ایرانی اهمیتی نداشت تیم‌های الوکره و القطر به تساوی دو بر دو رسیدند اما بازی دوم به دلیل خاصی برای علاقمندان به فوتبال ایران جالب بود.در این بازی الریان قطر میزبان تیم تازه وارد لوسیل بود و با یک گل میهمانش را شکست داد. دلیل اهمیت این بازی برای ایرانی‌ها، حضور چند بازیکن ایرانی در ترکیب لوسیل بود.آرشا شکوری، علی ...,امید ابراهیمی,علی نعمتی,پیشنهاد سردبیر,آرشا شکوری,لوسیل,لژیونر,لیگ ستارگان قطر

 پیروزی جوانان ایران مقابل تایلند در دیداری تدارکاتی
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

پیروزی جوانان ایران مقابل تایلند در دیداری تدارکاتی

تیم فوتبال جوانان ایران در ادامه اردوی آماده‌سازی خود در تایلند، تیم زیر ۲۰ سال میزبان را با دو گل شکست داد.