قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۹

9 مرداد سالروز درگذشت محمد نوری؛ صدایی ماندگار در خاطره موسیقی ایران

رکنا: محمد نوری از برجسته‌ترین و محبوب‌ترین خوانندگان موسیقی ایران بود که با صدای گرم، شیوه خوانندگی منحصربه‌فرد و آثار ارزشمندش، جایگاهی ویژه در تاریخ موسیقی کشور به دست آورد. سالگرد درگذشت او فرصتی است برای گرامیداشت هنرمندی که ترانه‌هایش همچنان در حافظه جمعی ایرانیان زنده است.
 9 مرداد سالروز درگذشت محمد نوری؛ صدایی ماندگار در خاطره موسیقی ایران

 به گزارش رکنا، محمد نوری در ۱ دی ۱۳۰۸ در رشت متولد شد و از دهه ۱۳۳۰ فعالیت هنری خود را آغاز کرد. او با بهره‌گیری از دانش موسیقی کلاسیک و علاقه عمیق به فرهنگ و ادبیات ایران، سبکی ویژه خلق کرد که میان موسیقی پاپ، کلاسیک و ملی ایرانی پیوندی دلنشین برقرار می‌کرد.

آثار ماندگاری همچون «جان مریم»، «ایران ایران»، «شالیزار»، «جمعه بازار» و «سرزمین خورشید» تنها بخشی از میراث هنری او هستند. محمد نوری همواره در انتخاب شعر و موسیقی دقت فراوانی داشت و به همین دلیل بسیاری از آثارش پس از گذشت سال‌ها همچنان شنیدنی و تأثیرگذار باقی مانده‌اند.

او علاوه بر خوانندگی، سال‌ها به آموزش موسیقی پرداخت و شاگردان بسیاری را تربیت کرد. نوری اعتقاد داشت موسیقی باید در خدمت فرهنگ، اخلاق و ارتقای سلیقه هنری جامعه باشد و این نگاه در تمام دوران فعالیتش مشهود بود.

محمد نوری پس از سال‌ها فعالیت هنری و فرهنگی، سرانجام در ۹ مرداد ۱۳۸۹ در سن ۸۰ سالگی چشم از جهان فروبست. درگذشت او ضایعه‌ای بزرگ برای موسیقی ایران بود، اما آثار و آموزه‌هایش همچنان الهام‌بخش هنرمندان و دوستداران موسیقی است.

در سالگرد درگذشت محمد نوری، یاد هنرمندی را گرامی می‌داریم که با صدایی سرشار از عشق به ایران و انسانیت، خاطراتی فراموش‌نشدنی برای چند نسل از ایرانیان رقم زد. نام و یادش همواره در تاریخ موسیقی ایران جاودان خواهد ماند.

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1234780

اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید: …





 اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت

اصغر فرهادی «قلب سارایوو» را گرفت

اصغر فرهادی، کارگردان برجسته ایرانی و برنده دو جایزه اسکار، در مراسمی در تئاتر ملی سارایوو، جایزه افتخاری «قلب سارایوو» را به پاس «سهم برجسته‌اش در هنر سینما» دریافت کرد.

 ببینید| شکوه و ابهت امام شهید خامنه‌ای(ره) از زبان استاد افشین علا - تسنیم

ببینید| شکوه و ابهت امام شهید خامنه‌ای(ره) از زبان استاد افشین علا - تسنیم

استاد افشین علا در گفتگو با برنامه غمزه درباره ویژگی‌های شخصی رهبر شهید انقلاب اسلامی نکاتی بیان کرد.

 دزدی هنری در سالزبورگ

دزدی هنری در سالزبورگ

نمایش بزرگداشت دویست وهفتادمین سالگرد تولد ولفگانگ آمادئوس موتزارت در شهر زادگاهش، سالزبورگ با یک سرقت گسترده به‌طور جدی خراب شد.

 عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، پس از ۱۴ سال دوری از قاب تلویزیون، سیدمحمد سادات اخوی امسال با برنامه «چهارگاه» به آنتن شبکه چهار سیما بازگشت و این بازگشت، با میزبانی برنامه «دچار» در شبکه نسیم ادامه یافت؛ برنامه‌ای که کوشیده از زاویه‌های ادبی، هنری و تاریخی به واقعه عاشورا نگاه کند. سیدمحمد سادات اخوی در این

 ناگفته‌های مهم افشین علا از گلایه‌هایش در فتنه 88 و برخورد امام شهید - تسنیم

ناگفته‌های مهم افشین علا از گلایه‌هایش در فتنه 88 و برخورد امام شهید - تسنیم

افشین علا شاعر برجسته کشور ناگفته‌های بسیار مهمی از گلایه‌هایش در فتنه 88 و نوع برخورد امام شهید را بیان کرد.

 غفلت از دین؛ دومین اشتباه بزرگ مصدق که زمینه‌ساز کودتای 28 مرداد شد - تسنیم

غفلت از دین؛ دومین اشتباه بزرگ مصدق که زمینه‌ساز کودتای 28 مرداد شد - تسنیم

جامعه شناس سیاسی درباره کودتا 28 مرداد گفت: نادیده گرفتن نقش دین و مذهب یکی از اشتباهات مصدق است.