قیمت طلا امروز




 سایت رکنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

۱۲ هزار ساختمان در حریم زلزله و ۲۷ گسل فعال زیر پای پایتخت

تهران؛ شهری که قلب سیاسی و اقتصادی ایران در آن می‌تپد، روی یکی از پیچیده‌ترین پهنه‌های لرزه‌ای جهان ساخته شده است. وجود ۲۷ گسل فعال، قرار گرفتن هزاران ساختمان در حریم خطر، حضور مراکز حیاتی روی پهنه‌های پرریسک و هم‌زمانی بحران فرونشست، پایتخت را با تهدیدی روبه‌رو کرده که زمان وقوع آن مشخص نیست، اما از نگاه کارشناسان وقوع زمین‌لرزه بزرگ در این منطقه اجتناب‌ناپذیر است.
 ۱۲ هزار ساختمان در حریم زلزله و ۲۷ گسل فعال زیر پای پایتخت

به گزارش رکنا ،  گزارش تحقیقی از تهدیدی که سال‌هاست در زیر پوست تهران جریان دارد؛ از برج‌های شمال شهر تا بافت‌های فرسوده جنوب، بخش‌هایی از پایتخت روی پهنه‌های پرخطر لرزه‌ای قرار گرفته‌اند.

تهران، پایتخت سیاسی و اقتصادی ایران، روی یکی از پیچیده‌ترین و پرخطرترین پهنه‌های لرزه‌ای جهان قرار دارد؛ شهری که توسعه شتاب‌زده، بلندمرتبه‌سازی گسترده و بی‌توجهی تاریخی به حریم گسل‌ها، خطر وقوع یک بحران بزرگ را افزایش داده است.

کارشناسان زمین‌شناسی هشدار می‌دهند اگرچه زمان وقوع زلزله بزرگ تهران قابل پیش‌بینی نیست، اما فعال بودن گسل‌های منطقه از نظر علمی قطعی است و بی‌توجهی به ضوابط ایمنی می‌تواند پیامدهایی فراتر از مرزهای پایتخت داشته باشد؛ چراکه بسیاری از مراکز حیاتی، مدیریتی و اقتصادی کشور در این شهر متمرکز شده‌اند.

۲۷ گسل فعال تهران؛ پایتخت در محاصره شبکه لرزه‌ای

بر اساس داده‌های مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران در میان شبکه‌ای از گسل‌های فعال قرار دارد. علی بیت‌اللهی، رئیس بخش زلزله‌شناسی این مرکز، اعلام کرده است که ۲۷ گسل شناخته‌شده فعال در محدوده تهران و اطراف آن وجود دارد که نشان‌دهنده فعال بودن ساختار لرزه‌ای این منطقه است.

سه گسل اصلی تهران شامل گسل مشا، گسل شمال تهران و گسل‌های ری، مهم‌ترین کانون‌های خطر محسوب می‌شوند.

گسل مشا؛ تهدیدی فراتر از محدوده شهری

گسل مشا اگرچه خارج از محدوده شهری تهران قرار دارد، اما سابقه زمین‌لرزه‌های بزرگ تاریخی دارد و توان لرزه‌زایی آن به اندازه‌ای است که در صورت فعال شدن، می‌تواند بخش بزرگی از زیرساخت‌های پایتخت را تحت تأثیر قرار دهد.

گسل شمال تهران؛ خطر در مناطق پرجمعیت و گران‌قیمت

گسل شمال تهران از شمال غرب تا شمال شرق شهر امتداد دارد و به دلیل نوع ساختاری خود، پهنه خطر گسترده‌ای ایجاد کرده است. بخش‌هایی از مناطق شمالی و مرتفع تهران که دارای تراکم بالای ساختمان‌های بلند هستند، در معرض این خطر قرار دارند.

گسل‌های ری؛ خطر در بافت‌های فرسوده جنوب تهران

گسل‌های ری در جنوب تهران با مناطقی دارای بافت فرسوده و تراکم جمعیتی بالا همپوشانی دارند و ظرفیت ایجاد زمین‌لرزه‌های …



 آتش‌سوزی عمدی یک خانه در ورامین؛ ۲ نفر دستگیر شدند
۹ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

آتش‌سوزی عمدی یک خانه در ورامین؛ ۲ نفر دستگیر شدند

رئیس پلیس آگاهی شرق استان تهران از شناسایی و دستگیری ۲ نفر در پرونده آتش‌سوزی عمدی یک منزل مسکونی در ورامین خبر داد.

 جاده چالوس تا اطلاع ثانوی یکطرفه شد
۱۲ دقیقه قبل / سایت اقتصاد ۲۴

جاده چالوس تا اطلاع ثانوی یکطرفه شد

جانشین پلیس راه راهور فراجا از اعمال محدودیت تردد در آزادراه تهران–شمال از ساعت ۱۷ خبر داد و گفت: این محدودیت تا زمان تخلیه بار ترافیکی ادامه خواهد داشت. ​

 نامیرا| ایستگاه آخر - تسنیم
۱۸ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

نامیرا| ایستگاه آخر - تسنیم

حالا ما غم‌زدگان این روزها، به ایستگاه آخر رسیده‌ایم. رسیده‌ایم به نمازی که همه از خواندنش وحشت داشتند.

 علیرضا افتخاری تصادف کرد + جزییات و عکس
۲۳ دقیقه قبل / سایت جماران

علیرضا افتخاری تصادف کرد + جزییات و عکس

علیرضا افتخاری، خواننده موسیقی ایرانی، با اشاره به سانحه رانندگی خود در مسیر اصفهان به تهران گفت: «دو روز در بیمارستان بستری بودم، اما خدا را شکر مرخص شدم و مشکل خاصی ندارم.»

 آخرین وضعیت سدهای تهران اعلام شد
۳۵ دقیقه قبل / سایت هم میهن

آخرین وضعیت سدهای تهران اعلام شد

بر اساس آخرین آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران، سدهای تهران وضعیت متفاوتی دارند به‌طوری‌که سد ماملو کمترین و سد طالقان بیشترین حجم آب را در میان سدهای استان به خود اختصاص داده‌اند، با این حال نگرانی جدی برای تأمین آب تهران در روزهای پیش‌رو وجود ندارد اما همچنان مدیریت مصرف به‌عنوان ضرورتی اساسی مورد تأکید است.