قیمت طلا امروز




 خبرگزاری برنا / ۱۴۰۵/۰۵/۰۸

نمایش مستند «بدون ایرج» در خانه سینما

برنا - گروه فرهنگ و هنر: مستند «بدون ایرج» در قالب مجموعه نشست‌های شب‌های مستند خانه سینما، روی پرده رفت.
 نمایش مستند «بدون ایرج» در خانه سینما

نشست شب‌های مستند خانه سینما عصر چهارشنبه ۷ مرداد، به همت کارگروه نمایش انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و با همکاری خانه سینما برگزار شد. در این برنامه مستند «بدون ایرج» ساخته بهمن کیارستمی به نمایش درآمد و پس از آن نشست نقد و بررسی فیلم با حضور کارگردان برگزار شد.

مصطفی شیری دبیر کارگروه نمایش انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و مجری نشست، در آغاز برنامه گفت: بهمن کیارستمی تاکنون پرتره‌های مستند متعددی ساخته است اما «بدون ایرج» در شیوه مواجهه با سوژه، تفاوت‌هایی با آثار پیشین او دارد. به گمان من، فاصله‌ای که فیلم میان مخاطب و شخصیت اصلی و حتی میان فیلمساز و سوژه حفظ می‌کند، نوعی ابهام و چندلایگی ایجاد کرده که به جذابیت و قدرت اثر افزوده است.

وی همچنین این فیلم را مستندی با نگاهی انسان‌شناسانه توصیف کرد و افزود که اثر، فراتر از یک زندگینامه، مخاطب را به کشف تدریجی شخصیت و جهان ذهنی ایرج گنجه‌ای دعوت می‌کند.

در ادامه، بهمن کیارستمی درباره شکل‌گیری این مستند، گفت: آرش والی، پژوهشگر فیلم، قصد داشت مجموعه‌ای از عکس‌ها را بررسی کند، اما هنوز نمی‌دانست چگونه این پروژه را به سرانجام برساند. در همان مقطع با آرشیوی شامل حدود هزار قطعه عکس روبه‌رو شدیم که هیچ نام و نشانی از عکاس آنها در دست نبود. آن زمان اساساً تصمیمی برای ساخت فیلم وجود نداشت.

وی ادامه داد: در آغاز تنها عکس‌ها و فیلم‌های آرش والی در اختیارمان بود، اما حدود ۲ ماه بعد، مجموعه‌ای از نامه‌های مربوط به سال ۱۹۶۵ که خطاب به ایرج نوشته شده بود، به دستمان رسید و مسیر پژوهش را دگرگون کرد.

کیارستمی با اشاره به روند تولید فیلم افزود: در مقطعی به نسخه‌ای ۵۰ دقیقه‌ای رسیدیم و آن را با افراد مختلف به اشتراک گذاشتیم. ساخت این فیلم بیش از آنکه بر اساس یک نقشه از پیش تعیین‌شده باشد، فرآیندی اکتشافی بود و در طول کار، مدام اسناد و متریال تازه‌ای پیدا می‌کردیم که مسیر روایت را گسترش می‌داد.

وی درباره انتخاب وجوه مختلف شخصیت ایرج گنجه‌ای نیز گفت: اطلاعاتی درباره زندگی خصوصی او در اختیار داشتیم، اما آگاهانه تصمیم گرفتیم آنها را وارد فیلم نکنیم. آنچه برای من اهمیت داشت، نگاه عکاسانه او بود. عکس‌هایش که عمدتاً به دهه‌های ۳۰ و ۴۰ بازمی‌گردند، کیفیت چشمگیری دارند و به نظرم او را نمی‌توان صرفاً یک عکاس گمنام دانست؛ آثارش نشان می‌دهد که صاحب نگاه و جهان شخصی خود بوده است.

در بخش دیگری از نشست، مصطفی شیری درباره دوستی نزدیک بهمن محصص و ایرج گنجه‌ای پرسید و کیارستمی در پاسخ، عنوان کرد: محصص همواره از اصولی سخن می‌گفت که مشخص نبود تا چه اندازه به آنها باور عملی دارد. در مقابل، فیلم نشان می‌دهد که ایرج گنجه‌ای زندگی خود را بر پایه مجموعه‌ای از باورها و انتخاب‌های شخصی بنا کرده بود؛ شیوه‌ای از زیستن که از جوانی برگزیده و تا پایان به آن وفادار مانده بود.

کارگردان «بدون ایرج» همچنین تأکید کرد: تمام فیلم بر پایه اسناد و آرشیو شکل گرفته است و ایرج گنجه‌ای نیز ۲ سال پیش درگذشت.

وی درباره ساختار اثر افزود: فیلم سرشار از تضاد است؛ از یک سو نگاه عکاسانه و سبک زندگی ایرج و از سوی دیگر تناقض‌هایی که در موقعیت زیستی او وجود داشت. به باور من این پروژه همچنان ادامه دارد؛ ممکن است عکس‌ها در آینده به نمایش گذاشته شوند و حتی اسناد تازه‌ای نیز به دست آید.

کیارستمی بیان کرد: این فیلم در اصل تلاشی برای معرفی شخصیتی است که می‌تواند دیگران را به جست‌وجوی بیشتر درباره زندگی و آثار او ترغیب کند.

وی همچنین با اشاره به دشواری‌های ساخت فیلم ادامه داد: جمشید دشوارترین شخصیت فیلم بود، زیرا بسیار آرام و کم‌حرف بود و امکان چندانی برای فضاسازی در اختیار ما قرار نمی‌داد.

در پایان نشست، لیلی گلستان که از حاضران برنامه بود، ضمن تمجید از فیلم، بیان کرد: از تماشای این مستند بسیار لذت بردم. فیلم توانسته بود به‌خوبی به شخصیت اصلی نزدیک شود و او را به مخاطب معرفی کند. من آقای گنجه‌ای را از نزدیک دیده بودم و به نظرم همه شخصیت‌های حاضر در فیلم جذاب و باورپذیر بودند.

انتهای پیام/

 

 





 اوراق قرضه جهانی زیر فشار | نفت ۹۰ دلاری، هوش مصنوعی و کسری بودجه به جان بازار افتادند
۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

اوراق قرضه جهانی زیر فشار | نفت ۹۰ دلاری، هوش مصنوعی و کسری بودجه به جان بازار افتادند

اقتصادنیوز: موج فروش در بازار اوراق قرضه جهانی روز سه‌شنبه تشدید شد و بازده اوراق بلندمدت آمریکا، آلمان، فرانسه، بریتانیا و ژاپن را به سطوح کم‌سابقه چند دهه اخیر رساند؛ روندی که افزایش قیمت نفت و نگرانی‌های مالی دولت‌ها را در کنار موج استقراض شرکت‌های بزرگ فناوری برای سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی پررنگ‌تر کرده است.

 شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵
۲ ساعت قبل / روزنامه تعادل

شرایط جدید فروش اقساطی اطلس در بازار+ جدول مردادماه ۱۴۰۵

گروه خودرو اقتصادآنلاین؛ اطلس به‌عنوان یکی از جدیدترین محصولات سایپا، با طراحی به‌روزتر، امکانات رفاهی بیشتر و مشخصات فنی ارتقایافته نسبت به خانواده کوییک، ت...

 امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران
۳ ساعت قبل / سایت جماران

امارات؛ حلقه کلیدی فشار تازه آمریکا بر ایران

در حالی که دولت دونالد ترامپ از آغاز مرحله‌ای کم‌سابقه از فشار اقتصادی علیه ایران سخن می‌گوید، امارات متحده عربی به یکی از مهم‌ترین بازیگران این راهبرد تبدیل شده است. محدود کردن مبادلات مالی و تجاری با تهران، تشدید کنترل بر شبکه‌های مستقر در دبی و برخورد با مسیرهای دور زدن تحریم‌ها می‌تواند یکی از مهم‌ترین شریان‌های اقتصادی ایران را تحت فشار قرار دهد؛ هرچند ابوظبی همچنان می‌کوشد این فشار را به‌صورت تدریجی اعمال کرده و کانال‌های سیاسی با تهران را کاملاً نبندد.

 خبر مهم برای متقاضیان مسکن؛ وام زوجین به ۲ میلیارد تومان رسید
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

خبر مهم برای متقاضیان مسکن؛ وام زوجین به ۲ میلیارد تومان رسید

سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن با تصمیم جدید بانک مرکزی افزایش یافت و وام زوجین در تهران به ۲ میلیارد تومان رسید.

 میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است
۲ ساعت قبل / سایت فوتبالی

میلان به دنبال اندریک؛ رئال مادرید فعلا با جدایی مخالف است

پایگاه خبری فوتبالی- باشگاه میلان علاقه خود به جذب اندریک، مهاجم جوان رئال مادرید، را به باشگاه اسپانیایی اعلام کرده و شرایط انتقال قرضی این بازیکن را زیر نظر دارد. به گزارش فوتبالی، با این حال، موضع فعلی رئال مادرید روشن است یعنی باشگاه در مقطع فعلی اجازه جدایی اندریک را نمی‌دهد. اندریک در تابستان ۲۰۲۴ از پالمیراس به رئال مادرید پیوست و به‌عنوان یکی از مهم‌ترین استعدادهای نسل جدید فوتبال برزیل وارد سانتیاگو برنابئو شد. با این حال، مسیر او در مادرید آن‌طور که انتظار می‌رفت سریع پیش نرفت. رقابت ب ...,میلان,رئال مادرید,نقل و انتقالات,اندریک,پیشنهاد سردبیر

 ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند
۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که اکنون موثرترین ابزار آمریکا برای فشار بر ایران، «فشار اقتصادی» است.