قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۴/۲۲

اقدام ضد ایرانی انگلیس این بار علیه سپاه

در ادامه دشمنی‌های انگلیسی‌ها علیه ایران، لندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست ادعایی تروریستی قرار داد.
 اقدام ضد ایرانی انگلیس این بار علیه سپاه



۱ ساعت قبل / خبرگزاری ایلنا

واشنگتن حزب‌الله را رسما وارد تقابل با ایران کرد؛ از هدف‌گیری سلاح تا موجودیت حزب

به گزارش ایلنا، پایگاه خبری «النشره» در تحلیلی نوشت: تصمیم جدید آمریکا برای بازتعریف جایگاه حزب‌الله و مرتبط کردن مستقیم این گروه با سپاه پاسداران و نیروی قدس، صرفا یک اقدام تحریمی دیگر علیه این گروه نیست؛ بلکه نشانه تغییر رویکرد واشنگتن در قبال حزب‌الله و پیوند زدن پرونده آن با راهبرد آمریکا علیه ایران است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در تصمیم جدید خود حزب‌الله را گروهی معرفی کرده که «در خدمت نظام ایران و تحت رهبری نیروی قدس سپاه پاسداران» فعالیت می‌کند. به این ترتیب، واشنگتن تلاش دارد تصویری متفاوت از رابطه تهران و حزب‌الله ارائه دهد؛ رابطه‌ای که از نگاه آمریکا دیگر صرفا حمایت مالی و تسلیحاتی نیست، بلکه به معنای هدایت، هماهنگی و همکاری عملیاتی است.

اهمیت این تصمیم نیز دقیقا در همین تغییر تعریف نهفته است. آمریکا پیش‌تر حزب‌الله را به‌دلیل دریافت حمایت‌های مالی و تسلیحاتی از ایران هدف تحریم قرار می‌داد، اما اکنون می‌کوشد این گروه را بخشی از شبکه منطقه‌ای ایران معرفی کند که در چارچوب تقابل تهران با آمریکا و متحدانش فعالیت می‌کند. در نتیجه، پرونده حزب‌الله بیش از گذشته با پرونده ایران گره خورده است.

این تحول در شرایطی رخ می‌دهد که واشنگتن همزمان از اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران خبر داده است. در چنین شرایطی، هرگونه ارتباط مالی، لجستیکی یا حتی سیاسی با حزب‌الله می‌تواند بیش از گذشته زیر ذره‌بین آمریکا قرار گیرد و فشار بر بانک‌ها، شرکت‌ها، افراد و شبکه‌های مالی مرتبط با این گروه افزایش یابد.

آمریکا همزمان شماری از افراد و شبکه‌هایی را تحریم کرده که مدعی است صدها میلیون دلار برای حزب‌الله منتقل کرده‌اند؛ شبکه‌هایی که به گفته واشنگتن از شرکت‌های صرافی، شرکت‌های پوششی و مسیرهای مالی در ایران، ترکیه، امارات و لبنان استفاده می‌کردند.

با این حال، پیامد اصلی این تصمیم ممکن است فراتر از حوزه مالی باشد و مستقیما به معادلات سیاسی لبنان کشیده شود. اکنون این پرسش جدی‌تر از گذشته مطرح است که آیا واشنگتن حزب‌الله را یک جریان لبنانی با ساختار سیاسی و نظامی مستقل می‌داند یا آن را امتداد ایران در داخل لبنان تلقی می‌کند.

اگر رویکرد دوم مبنای سیاست آمریکا قرار گیرد، موضوع حزب‌الله دیگر صرفا مسئله‌ای داخلی درباره سلاح و نحوه ادغام آن در ساختار دولت لبنان نخواهد بود، بلکه به بخشی از راهبرد فشار واشنگتن علیه تهران تبدیل می‌شود.

این رویکرد می‌تواند تنش‌های داخلی لبنان را نیز تشدید کند. مخالفان حزب‌الله تصمیم آمریکا را تأییدی بر وابستگی این گروه به ایران خواهند دانست، در حالی که حزب‌الله و حامیانش احتمالاً آن را تلاشی برای نادیده گرفتن ماهیت لبنانی این گروه و کشاندن آن به میدان تقابل مستقیم با تهران تفسیر خواهند کرد.

از همین منظر، ممکن است حزب‌الله به این جمع‌بندی برسد که هدف آمریکا دیگر صرفاً محدود کردن سلاح یا توان نظامی این گروه نیست، بلکه تضعیف جایگاه آن در ساختار سیاسی و اجتماعی لبنان را نیز دنبال می‌کند. در این صورت، مسئله از «سلاح حزب‌الله» به «نقش و موجودیت حزب‌الله» در لبنان تغییر خواهد کرد.

در مقابل، تثبیت این روایت از سوی واشنگتن که حزب‌الله تحت هدایت نیروی قدس فعالیت می‌کند، می‌تواند دولت لبنان را نیز تحت فشار بیشتری قرار دهد؛ به‌ویژه برای تفکیک ساختار رسمی کشور از حزب‌الله. چنین فشاری می‌تواند بر روابط بیروت با واشنگتن، مذاکرات بین‌المللی و حتی کمک‌های مالی و اقتصادی به لبنان تأثیر بگذارد و فضای مانور دولت این کشور میان ایران و آمریکا را محدودتر کند.

با این حال، تحریم‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند مسئله حزب‌الله را حل کنند. اگرچه فشار اقتصادی می‌تواند منابع مالی و شبکه‌های پشتیبان این گروه را محدود و هزینه فعالیت‌های آن را افزایش دهد، اما مسئله سلاح حزب‌الله ریشه در مجموعه‌ای از عوامل سیاسی، امنیتی، اجتماعی و منطقه‌ای دارد.

از این رو، افزایش فشار آمریکا الزاما به خلع سلاح حزب‌الله منجر نخواهد شد و حتی می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که حزب‌الله در برابر فشار خارجی مواضع سخت‌تری اتخاذ کند و لبنان بیش از گذشته در معرض تشدید تنش‌های سیاسی و امنیتی قرار گیرد. انتهای پیام/


۲ ساعت قبل / سایت فراز

«نبرد هرمز» روز چهل و سوم | گزارش درحال به روز رسانی

گزارش لحظه ای از «نبرد هرمز» در حال به روز رسانی... ۳:۴۴» ادعاهای تکراری ترامپ: تنگه هرمز را قلمرو آمریکا می‌دانم

ادعای ترامپ درباره ایران:

«من در حال حاضر تنگه هرمز را قلمرو آمریکا می‌دانم.

این یک قلمرو آمریکایی است.» ۳:۳۰» ترامپ: اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد

ترامپ گفت:

«اگر در انتخابات میان‌دوره‌ای شکست بخوریم، من استیضاح خواهم شد.

آنها من را استیضاح خواهند کرد. اصلاً نمی‌دانند چرا.» ۳:۱۳» وال استریت ژورنال: وزیر ارتش آمریکا که متحد ونس است، تا پایان سال کناره‌گیری می‌کند

وال استریت ژورنال نوشت:

دَن دریِسکال، وزیر ارتش آمریکا، انتظار می‌رود تا پایان سال از سمت خود کناره‌گیری کند؛ این تصمیم پس از ماه‌ها تنش با پیت هگست، وزیر دفاع، مطرح شده است.

کناره‌گیری او شکاف رهبری در ارتش آمریکا را عمیق‌تر خواهد کرد؛ ارتش در حال حاضر نیز پس از برکناری ژنرال رَندی جورج در آوریل، فاقد یک رئیس ستاد ارتش است که تأییدیه سنا را داشته باشد.

دریسکال، که از متحدان جی‌دی ونس و از نیرو‌های سابق رنجر ارتش است، در طول ۱۸ ماه حضورش در این سمت بر نوسازی ارتش، استفاده از فناوری‌های تجاری و بهره‌گیری از درس‌های جنگ اوکراین تأکید داشت. ۳:۰۷» ادعای ترامپ: ایرانی‌ها هنوز برای یک توافق درست و مناسب آماده نیستند؛ من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم

خبرنگاری از ترامپ پرسید: درباره روی آوردن ایران به جنگ اقتصادی؛ آیا این نشان می‌دهد که گزینه‌های نظامی آمریکا محدود شده است؟

ترامپ در پاسخ ادعا کرد: نه، اصلاً. این‌طور نیست. یعنی داریم می‌بینیم چه اتفاقی می‌افتد.

ترامپ درباره ایران همچنین مدعی شد: «آن‌ها خیلی دوست دارند به توافق برسند، اما به نظر من هنوز آماده نیستند که توافق درست و مناسبی را انجام دهند.»

او ادعا کرد: «من فقط توافق‌های خوب انجام می‌دهم.» ۲۳:۵۹» سردار وحیدی: در این مقطع حساس و سرنوشت‌ساز تداوم پرشتاب راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی ضرورت دارد

سرلشکر وحیدی، فرمانده کل سپاه با صدور پیامی فرا رسیدن ۳۱ مرداد ماه «روز صنعت دفاعی کشور» را به سرتیپ پاسدار سید مجید ابن الرضا، سرپرست وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.

در این پیام‌آمده است: در چنین مقطع حساس و سرنوشت‌سازی، تداوم پرشتاب راهبرد قدرت‌افزایی دفاعی و تهاجمی به عنوان تنها راهکار هوشمندانه ضرورت دارد.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: قدرت‌افزایی در تولید محصولات صنعت دفاعی و نظامی ادامه خواهد یافت تا ایران اسلامی به جایگاه حقیقی خود به عنوان قدرتی بی‌بدیل در هندسه نظم نوین جهانی دست یابد.




 آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه
۱۶ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آزمایش موشکی بی‌سابقه روسیه

روسیه یک رزمایش موشکی بی‌سابقه با حضور کشتی‌های نیروی دریایی و یک پرتابگر زمینی در نزدیکی جزایری در شرق دور خود که مورد ادعای ژاپن نیز هستند، انجام داد.

 شهرت لباسی عروسی تیلور سوئیفت پیش از طراحی
۱۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

شهرت لباسی عروسی تیلور سوئیفت پیش از طراحی

دنیای اقتصاد: صنعت بستنی به احیا نیاز دارد و بسیاری از فعالان این صنعت، تصمیم گرفته‌اند با طراحی طعم‌های عجیب و متفاوت، بازار این صنعت را همچنان داغ نگه دارند.

 تاثیر توافق بر قیمت گوشت چرخ‌کرده در آمریکا
۱۵ ساعت قبل / سایت تابناک

تاثیر توافق بر قیمت گوشت چرخ‌کرده در آمریکا

ترامپ نوشت: امروز توافقی را نهایی کردم که قیمت گوشت چرخ‌کرده را برای خانواده‌های زحمتکش آمریکایی به‌طور قابل‌توجهی کاهش خواهد داد.

 پای چین به جنگ اقتصادی آمریکا باز شد
۸ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

پای چین به جنگ اقتصادی آمریکا باز شد

آرمان امروز : لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین روز (جمعه) پس از تهدید ایالات متحده به راه‌اندازی یک جنگ اقتصادی تمام‌عیار علیه تهران، اعلام کرد که تحریم‌ها و فشار به حل مساله ایران کمکی نمی‌کند. به نوشته روزنامه چاینا دیلی، سخنگوی وزارت امور خارجه چین همچنین افزود: «تحریم‌ها و فشار به حل مساله کمکی [ ]

 این زن مسئول پوشک ترامپ است! + عکس
۱۶ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

این زن مسئول پوشک ترامپ است! + عکس

خسرو معتضد، تاریخ‌نگار و پژوهشگر، در اظهاراتی درباره نتالی هارپ یکی از زنان نزدیک به دونالد ترامپ، گفت که او مسئول رسیدگی به امور شخصی رئیس‌جمهور آمریکا از جمله پوشک اوست.

 سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد
۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد

سازمان ملل متحد ضمن ابراز بی‌اطلاعی از دریافت هرگونه اطلاعیه رسمی از واشنگتن درباره ممانعت احتمالی از سفر محمود عباس به نیویورک، از آمریکا به عنوان کشور میزبان خواست به تعهدات خود در قبال تسهیل ورود مقامات و دیپلمات‌ها برای حضور در نشست‌های این سازمان پایبند باشد.