قیمت طلا امروز




 سایت تجارت نیوز / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

بازنشستگان چشم‌انتظار معوقات؛ دولت و مجلس برای تعیین تکلیف ورود کنند

ماه‌ها انتظار برای دریافت معوقات، بازنشستگان تأمین اجتماعی را به یکی از جدی‌ترین مطالبه‌گران اجرای قانون تبدیل کرده است؛ قشری که می‌گوید افزایش هزینه‌های زندگی و درمان، اهمیت پرداخت به‌موقع مطالباتشان را دوچندان کرده است.
 بازنشستگان چشم‌انتظار معوقات؛ دولت و مجلس برای تعیین تکلیف ورود کنند

به گزارش تجارت نیوز، هر روزی که پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی به تعویق می‌افتد، از ارزش واقعی آن در برابر تورم کاسته می‌شود؛ معوقاتی که قرار بود بخشی از هزینه‌های معیشت و درمان را جبران کند، اما حالا خود به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های میلیون‌ها بازنشسته تبدیل شده است. در شرایطی که افزایش حقوق با تأخیر اجرا شده و زمان دقیق پرداخت معوقات نیز همچنان مشخص نیست، بازنشستگان می‌گویند مطالبه آنها نه دریافت امتیازی فراتر از قانون، بلکه اجرای همان حقوقی است که سال‌ها برای آن حق بیمه پرداخت کرده‌اند.

این مطالبه در روزهای اخیر در قالب دو پویش مردمی در سامانه «فارس من» نیز بازتاب یافته است؛ پویش‌هایی که خواسته مشترک آنها، اجرای قانون، پرداخت به‌موقع افزایش حقوق و تعیین تکلیف معوقات بازنشستگان است.

در نخستین پویش با عنوان «مطالبه اجرای افزایش حقوق و پرداخت معوقات بازنشستگان تأمین اجتماعی»، امضاکنندگان با استناد به مواد ۹۶ و ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی تأکید کرده‌اند که افزایش مستمری‌ها باید از ابتدای سال و بر اساس مصوبه شورای عالی کار اعمال می‌شد، اما با وجود گذشت چند ماه از سال، این افزایش با تأخیر اجرا شده و پرداخت معوقات نیز همچنان به تأمین اعتبار موکول است.

ثبت‌کنندگان این پویش همچنین این پرسش را مطرح کرده‌اند که چگونه سازمان تأمین اجتماعی برای حتی یک روز تأخیر در پرداخت حق بیمه از کارفرمایان جریمه دریافت می‌کند، اما در قبال تأخیر چندماهه در پرداخت مطالبات بازنشستگان، خسارتی بابت کاهش قدرت خرید آنان در نظر گرفته نمی‌شود. آنها از رئیس‌جمهور و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواسته‌اند افزایش حقوق و معوقات بازنشستگان را هرچه سریع‌تر پرداخت کنند.

در دومین پویش با عنوان «مطالبه بازنشستگان برای پرداخت به‌موقع حقوق و معوقات» نیز بازنشستگان با اشاره به تجربه سال گذشته، از تکرار تأخیر در اعمال افزایش حقوق و نامشخص بودن زمان پرداخت معوقات انتقاد کرده و تأکید کرده‌اند که تنها خواسته آنان، اجرای به‌موقع حقوق قانونی‌شان است.

همزمان با افزایش این مطالبات، پرویز احمدی پنجکی، عضو هیأت‌مدیره کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با انتقاد از ادامه بلاتکلیفی در پرداخت مطالبات بازنشستگان، خواستار ورود جدی دولت، مجلس و دستگاه‌های مسئول به این موضوع شد.

وی با انتقاد از سکوت برخی مسئولان گفت: امروز دیگر زمان عمل است. نمایندگانی که هنگام انتخابات برای جلب آرای مردم به میان بازنشستگان می‌آیند، اکنون باید برای دفاع از حقوق همین مردم ورود کنند. انتظار داریم کمیسیون اجتماعی مجلس و مسئولان مربوطه نسبت به این وضعیت بی‌تفاوت نباشند.

احمدی پنجکی با اشاره به تماس‌های روزانه بازنشستگان با تشکل‌های صنفی افزود: امروز مهم‌ترین سؤال بازنشستگان این است که معوقات چه زمانی پرداخت می‌شود. هر روز یک زمان جدید مطرح می‌شود، اما هنوز هیچ زمان قطعی اعلام نشده است. بازنشسته‌ای که برای تأمین هزینه‌های زندگی، درمان یا پرداخت بدهی‌های خود روی این مطالبات حساب کرده، نمی‌تواند با وعده‌های مکرر برنامه‌ریزی کند.

وی ادامه داد: بسیاری از بازنشستگان به ما می‌گویند منتظر دریافت معوقات هستند تا بدهی‌هایشان را پرداخت کنند یا هزینه‌های درمان خود و خانواده‌شان را تأمین کنند، اما این بلاتکلیفی، فشار معیشتی آنها را هر روز بیشتر می‌کند.

عضو هیأت‌مدیره کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه تأخیر در پرداخت معوقات به معنای کاهش قدرت خرید بازنشستگان است، اظهار کرد: اگر سازمان تأمین اجتماعی برای تأخیر در پرداخت حق بیمه از کارفرمایان جریمه دریافت می‌کند، شایسته است برای تأخیر در پرداخت مطالبات بازنشستگان نیز خسارت دیرکرد در نظر گرفته شود. ارزش این مطالبات با گذشت زمان و افزایش تورم کاهش پیدا می‌کند و این زیان باید جبران شود.

وی با بیان اینکه بازنشستگان مطالبه‌ای فراتر از قانون ندارند، گفت: خواسته ما اجرای قانون و پرداخت به‌موقع حقوق و معوقات است. وقتی چند ماه از سال گذشته و مطالبات هنوز پرداخت نشده، طبیعی است که بازنشستگان نسبت به این وضعیت گلایه‌مند باشند.

احمدی پنجکی در ادامه از وضعیت درمان بازنشستگان نیز انتقاد کرد و گفت: امروز بسیاری از بازنشستگان برای دریافت خدمات درمانی ناچارند به مراکز خصوصی مراجعه کنند و هزینه‌های سنگینی بپردازند. مطالبات مراکز درمانی پرداخت نشده، بیمه تکمیلی پاسخگوی نیازها نیست و بازنشسته‌ای که سال‌ها حق بیمه پرداخت کرده، امروز برای درمان خود و خانواده‌اش با مشکلات جدی روبه‌رو است.

وی با تأکید بر اینکه حقوق مردم باید در اولویت قرار گیرد، از رئیس‌جمهور خواست با ورود به این موضوع، زمینه پرداخت بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی را فراهم کند و افزود: وقتی بدهی‌های دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود، بخش مهمی از مشکلات مربوط به پرداخت مطالبات بازنشستگان نیز برطرف خواهد شد.

عضو هیأت‌مدیره کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنین از نمایندگان مجلس، به‌ویژه اعضای کمیسیون اجتماعی، خواست با استفاده از ظرفیت نظارتی خود، روند پرداخت مطالبات بازنشستگان را پیگیری کنند و اجازه ندهند اجرای حقوق قانونی این قشر بیش از این به تأخیر بیفتد.

احمدی پنجکی در پایان گفت: بازنشستگان انتظار امتیاز ویژه‌ای ندارند؛ آنها تنها خواهان اجرای قانون، پرداخت به‌موقع حقوق، تعیین تکلیف معوقات و رسیدگی به مشکلات درمانی هستند. امیدواریم مسئولان هرچه سریع‌تر زمان دقیق پرداخت معوقات را اعلام و این مطالبات را تعیین تکلیف کنند تا نگرانی میلیون‌ها بازنشسته پایان یابد.

منبع: فارس





 ارزیابی تاثیرات جنگ رمضان بر بازارهای مالی آمریکا
۱ ساعت قبل / سایت اقتصاد معاصر

ارزیابی تاثیرات جنگ رمضان بر بازارهای مالی آمریکا

جنگ رمضان و انسداد تنگه هرمز، اقتصاد آمریکا را برخلاف برآوردهای اولیه با رکود فوری مواجه نکرد اما شوکی عمیق‌تر و پایدارتر در حوزه تورم، بازار بدهی و سیاست پو...

 احتمال وقوع سیل در پنج استان کشور
۱۴ ساعت قبل / سایت هم میهن

احتمال وقوع سیل در پنج استان کشور

سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور از احتمال وقوع سیل در پنج استان به دنبال صدور هشدار سطح نارنجی از سوی سازمان هواشناسی مبنی بر تشدید بارش‌ها خبر داد.

 کاهش بی‌سابقه تردد در تنگه هرمز/ تنش در آبراه استراتژیک بالا گرفت؟
۲۶ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

کاهش بی‌سابقه تردد در تنگه هرمز/ تنش در آبراه استراتژیک بالا گرفت؟

اقتصاد‌آنلاین: شرکت داده‌های کشتیرانی کپلر از کاهش شدید تردد در تنگه هرمز خبر داد.

 افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد
۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد

اقتصادنیوز: یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: درست است که افزایش قیمت بنزین در کوتاه‌مدت یک شوک تورمی محسوب می‌شود، اما همه بازارها تا حدودی می‌توانند این شوک تورمی را جذب کنند.

 کالابرگ مرداد حذف شد؟
۲۰ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

کالابرگ مرداد حذف شد؟

کالابرگ مردادماه این‌بار با یک تفاوت مهم به دست خانوارها رسید؛ پرداخت مرحله‌ای شد و بخشی از مشمولان باید تا پنجم شهریور منتظر بمانند. همین تغییر کافی بود تا شایعه «حذف کالابرگ مرداد» در فضای عمومی بالا بگیرد، اما دولت می‌گوید کالابرگ حذف نشده است؛ مسئله، تغییر زمان‌بندی شارژ و تعلیق موقت اعتبار برخی خانوارهاست.

 پیش‌بینی قیمت طلا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلا گران می‌شود؟
۱۶ ساعت قبل / سایت فرکانس

پیش‌بینی قیمت طلا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵؛ طلا گران می‌شود؟

بازار طلا در آخرین روزهای مرداد ۱۴۰۵ در محدوده‌های حساس قیمتی قرار گرفته و قیمت طلای ۱۸ عیار بار دیگر به مرز ۲۰ میلیون تومان نزدیک شده است. در معاملات ۲۸ مرداد، طلای ۱۸ عیار تا حدود ۱۹ میلیون و ۷۵۹ هزار تومان پیش رفت و هم‌زمان اونس جهانی حوالی ۴۳۵۰ دلار معامله شد. حالا [ ]