قیمت طلا امروز




 روزنامه مردم سالاری / ۱۴۰۵/۰۵/۰۶

چالش‌های پنهان اورژانس ایران - مردم سالاری آنلاین

صدای آژیر آمبولانس برای بسیاری از مردم، نوید رسیدن امید در سخت‌ترین لحظات زندگی است. لحظاتی که یک سکته قلبی، تصادف جاده‌ای، سقوط از ارتفاع یا ایست تنفسی، ثانیه‌ها را به مرز میان مرگ و زندگی تبدیل می‌کند. پشت فرمان همان آمبولانس و در کنار برانکارد، امدادگرانی ایستاده‌اند که خود زیر بار فرسودگی تجهیزات، کمبود نیرو، فشار روانی و مأموریت‌های بی‌وقفه، روزگار سختی را سپری می‌کنند، اما کمتر کسی هست که به این موضوعات فکر ‌کند. اگر امروز شهروندان از دیر رسیدن آمبولانس گلایه دارند، شاید وقت آن رسیده باشد که ریشه این تأخیرها را نه فقط در خیابان‌های شلوغ، بلکه در مشکلات انباشته اورژانس کشور جست‌وجو کنیم.
 چالش‌های پنهان اورژانس ایران - مردم سالاری آنلاین

گروه اجتماعی – سعید تهرانی: اورژانس پیش‌بیمارستانی، نخستین حلقه نظام سلامت است. حلقه‌ای که اگر کارآمد نباشد، حتی مجهزترین بیمارستان‌ها نیز نمی‌توانند همه خسارت‌های ناشی از تأخیر در امدادرسانی را جبران کنند. با این حال، این حلقه حیاتی سال‌هاست با مجموعه‌ای از مشکلات ساختاری دست و پنجه نرم می‌کند. از ناوگان فرسوده گرفته تا کمبود نیروی انسانی، محدودیت در تأمین تجهیزات، افزایش حجم مأموریت‌ها و فرسودگی شغلی کارکنانی که هر روز با مرگ، درد و اضطراب روبه‌رو هستند.

امداد در شرایط فرسودگی

شغل تکنسین اورژانس از سخت‌ترین مشاغل حوزه سلامت است. امدادگران، برخلاف بسیاری از کارکنان بیمارستان، هر روز در دل خیابان، جاده، خانه، کارخانه یا محل حادثه حاضر می‌شوند. جایی که هیچ چیز قابل پیش‌بینی نیست. یک مأموریت ممکن است انتقال بیماری با درد قفسه سینه باشد و مأموریت بعدی، صحنه دلخراش یک تصادف زنجیره‌ای یا احیای کودکی که دچار ایست قلبی شده است.

این مواجهه مداوم با بحران، فشار روانی سنگینی ایجاد می‌کند. شیفت‌های طولانی، کمبود فرصت استراحت، مسئولیت تصمیم‌گیری در چند دقیقه و مشاهده مکرر صحنه‌های تلخ، فرسودگی شغلی را به بخشی از زندگی بسیاری از نیروهای اورژانس تبدیل کرده است. با وجود این، کمتر درباره سلامت روان امدادگران، حمایت‌های شغلی یا ضرورت حفظ انگیزه آنان سخن گفته می‌شود.

وقتی آمبولانس هم خسته است

در کنار فرسودگی نیروها، ناوگان اورژانس نیز با شرایط مطلوب فاصله دارد. جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، در گفت و گو با ایلنا با اشاره به گلایه برخی شهروندان از تأخیر آمبولانس‌ها، اعلام کرده است: حدود سه هزار دستگاه آمبولانس فرسوده در کشور وجود دارد. آمبولانس‌هایی که سال‌ها، بیش از عمر استاندارد خود در حال خدمت هستند.به گفته او، طی یک سال گذشته حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ دستگاه آمبولانس جدید جایگزین شده‌اند، اما این تعداد هنوز پاسخگوی نیاز واقعی کشور نیست. هرچند برنامه ورود ۵۰۰ دستگاه آمبولانس دیگر نیز در دستور کار قرار گرفته و بخشی از خودروها وارد کشور شده‌اند، اما فاصله میان امکانات موجود …





 زاکانی: ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجاره‌نشین هستند / بودجه شهرداری ۱۲ برابر شد/شهرداری وارد بازار مسکن می‌شود/۲۸۰۰ مدرسه تهران به مجتمع‌های آموزشی تبدیل می‌شوند
۸ ساعت قبل / سایت رکنا

زاکانی: ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجاره‌نشین هستند / بودجه شهرداری ۱۲ برابر شد/شهرداری وارد بازار مسکن می‌شود/۲۸۰۰ مدرسه تهران به مجتمع‌های آموزشی تبدیل می‌شوند

اجتماعی رکنا، شهردار تهران با اعلام اینکه ۵۱ درصد تهرانی‌ها اجاره‌نشین هستند، از ورود مدیریت شهری به طرح‌های ساخت مجتمع‌های مسکونی و آموزشی خبر داد و گفت بودجه شهرداری نسبت به دوره قبل ۱۲ برابر شده است.

 تکذیب شایعه سربازی مشمولان فوتبالیست در تیم‌های غیرنظامی
۱۲ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

تکذیب شایعه سربازی مشمولان فوتبالیست در تیم‌های غیرنظامی

سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای خبر شایعه امکان سپری کردن خدمت سربازی مشمولان فوتبالیست در تیم‌های غیر نظامی لیگ برتر را تکذیب کرد.

 هفت مطالبه از رئیس جمهور برای نجات سرمایه پزشکی ایران | در بسیاری از حوزه‌ها رتبه اول تا دهم جهان هستیم
۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

هفت مطالبه از رئیس جمهور برای نجات سرمایه پزشکی ایران | در بسیاری از حوزه‌ها رتبه اول تا دهم جهان هستیم

رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی کیفیت آموزش پزشکی، بازآفرینی معماری حقوقی سلامت، مقابله با مداخلات غیرمجاز و شبه‌علم، تحقق قدرت دارویی، تعیین تکلیف حکمرانی سلامت دیجیتال، گردشگری سلامت و… را از مهم‌ترین مطالبات حوزه پزشکی از رئیس جمهور عنوان کرد.

 فیلم / صفر تا صد پرونده کودک ربایی یک زن در تهران از زبان سرهنگ نثاری
۱۲ ساعت قبل / سایت رکنا

فیلم / صفر تا صد پرونده کودک ربایی یک زن در تهران از زبان سرهنگ نثاری

حوادث رکنا: معون جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری عوامل ربایش یک نوزاد و بازگرداندن او به خانواده‌اش پس از حدود هشت ماه خبر داد.

 واکنش وزیر بهداشت به ادعای تحریم نبودن دارو
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

واکنش وزیر بهداشت به ادعای تحریم نبودن دارو

وزیر بهداشت تصریح کرد: گفته می‌شود دارو و تجهیزات پزشکی مشمول تحریم نیستند؛ این موضوع را با ظاهر آراسته مطرح می‌کنند، موضوعی که یک دروغ بزرگ است.

 سقوط ون به دره در جاده هراز
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

سقوط ون به دره در جاده هراز

یک دستگاه خودرو ون در محدوده سقرچی جاده هراز دچار انحراف شد و پس از سقوط به دره، نیروهای امدادی برای امدادرسانی به حادثه‌دیدگان به محل اعزام شدند.