قیمت طلا امروز




 روزنامه هفت صبح / ۱۴۰۵/۰۴/۱۱

خبر مهم بانک ملی برای مشتریان

بانک ملی ایران با انتشار اطلاعیه‌ای تازه از ادامه روند بازگشت خدمات بانکی خبر داد.
 خبر مهم بانک ملی برای مشتریان



۱ ساعت قبل / سایت نبض قیمت

فوری؛ تکلیف وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ مشخص شد / بانک‌ها تا پایان شهریور فرصت دارند، مبلغ ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان برای هر نفر

تکلیف وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ با ابلاغ دستورالعمل اجرایی جدید از سوی بانک مرکزی، به‌طور رسمی مشخص شد. بر اساس این دستورالعمل، شبکه بانکی کشور موظف است تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۵، نسبت به پرداخت سهمیه تعیین‌شده خود که بالغ بر ۲۰۲ هزار میلیارد تومان است، اقدام کند. مبلغ این تسهیلات قرض‌الحسنه برای هر یک از متقاضیان، ۳۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده و در صورت احراز شرایط سنی تشویقی (سن داماد زیر ۲۵ سال و سن عروس زیر ۲۳ سال)، این مبلغ تا ۳۵۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد. در این گزارش، جزئیات کامل این دستورالعمل، جدول سهمیه هر بانک و پاسخ به سوالات پرتکرار متقاضیان را بررسی می‌کنیم. ابلاغ دستورالعمل اجرایی؛ ضرب‌الاجل شهریور برای شبکه بانکی

پیرو ابلاغیه بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، دستورالعمل اجرایی پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری به تمامی بانک‌های کشور ابلاغ شده است. نکته کلیدی این ابلاغیه، تعیین ضرب‌الاجل نهایی برای شبکه بانکی است. بر اساس این دستور، بانک‌ها تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۵ فرصت دارند تا نسبت به پرداخت سهمیه تعیین‌شده خود اقدام کنند.

این ضرب‌الاجل در حالی تعیین شده که بر اساس آمارهای رسمی، هنوز صفی بالغ بر نیم میلیون متقاضی در بانک‌های مختلف برای دریافت این تسهیلات در انتظار هستند. وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز اخیراً تأکید کرده که بر اساس دستور رئیس‌جمهور، بانک مرکزی وعده داده است تا پایان شهریور ماه، صف دریافت تسهیلات ازدواج را به صفر برساند. مبلغ وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵

مبلغ وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته تغییری نداشته و به شرح زیر است:

وام ازدواج (حالت عادی): مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان برای هر یک از زوجین.

وام ازدواج (شرایط تشویقی): در صورتی که سن داماد زیر ۲۵ سال و سن عروس زیر ۲۳ سال باشد، مبلغ وام برای هر یک از آن‌ها به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد.

وام ازدواج (ایثارگران): مشمولان قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، به طور کلی ۲ برابر افراد عادی (بسته به سن زوج در زمان عقد، از ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان) وام دریافت می‌کنند.

وام فرزندآوری: مبلغ این تسهیلات برای فرزند اول ۴۴ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ۳۶ ماهه تعیین شده است.

نرخ کارمزد این تسهیلات قرض‌الحسنه ۴ درصد و دوره بازپرداخت آن ۱۲۰ ماهه (۱۰ ساله) است. جدول سهمیه بانک‌ها از تسهیلات ازدواج و فرزندآوری

بر اساس سیاست‌های اعلام‌شده بانک مرکزی، سهمیه هر بانک از پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ به شرح جدول زیر است. گفتنی است منابع بانکی برای این تسهیلات از ۲۷۰ همت به ۴۷۰ همت افزایش یافته است. ردیف نام بانک سهمیه (میلیارد تومان) وضعیت ۱ بانک ملی ایران ۴۵,۰۰۰ در حال پرداخت ۲ بانک سپه ۲۸,۰۰۰ در حال پرداخت ۳ بانک صادرات ایران ۲۵,۰۰۰ در حال پرداخت ۴ بانک تجارت ۱۸,۰۰۰ در حال پرداخت ۵ بانک ملت ۱۶,۰۰۰ در حال پرداخت ۶ بانک کشاورزی ۱۲,۰۰۰ در حال پرداخت ۷ بانک مسکن ۱۰,۰۰۰ در حال پرداخت ۸ بانک شهر ۸,۰۰۰ در حال پرداخت ۹ بانک پاسارگاد ۷,۰۰۰ در حال پرداخت ۱۰ بانک رفاه کارگران ۶,۵۰۰ در حال پرداخت ۱۱ بانک ایران‌زمین ۵,۰۰۰ در حال پرداخت ۱۲ بانک سینا ۴,۵۰۰ در حال پرداخت ۱۳ بانک دی ۴,۰۰۰ در حال پرداخت ۱۴ بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ۳,۵۰۰ در حال پرداخت ۱۵ بانک توسعه تعاون ۳,۰۰۰ در حال پرداخت ۱۶ بانک خاورمیانه ۲,۵۰۰ در حال پرداخت ۱۷ سایر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ۷,۰۰۰ در حال پرداخت مجموع ۲۰۲,۰۰۰ شرایط و ضوابط دریافت وام ازدواج

متقاضیان دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۵ باید شرایط زیر را داشته باشند:

شرط سنی: زوجینی که در ۴ سال اخیر ازدواج کرده و در زمان عقد نیز کمتر از ۵۰ سال داشته باشند، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

شرط ازدواج: عقد زوجین باید به‌صورت رسمی در دفاتر ثبت ازدواج به ثبت رسیده باشد.

عدم استفاده قبلی: متقاضی نباید قبلاً از تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج استفاده کرده باشد.

ثبت‌نام در سامانه: ثبت‌نام و درخواست وام باید از طریق سامانه اینترنتی بانک مرکزی به نشانی ve.cbi.ir انجام شود. نحوه ثبت‌نام و پیگیری وام ازدواج

فرآیند ثبت‌نام و دریافت وام ازدواج در سال ۱۴۰۵ به‌صورت کاملاً اینترنتی و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می‌شود:

۱. ورود به سامانه: متقاضی باید به سامانه بانک مرکزی به آدرس ve.cbi.ir مراجعه کند.

۲. ثبت‌نام: پس از ورود به سامانه، اطلاعات خواسته‌شده شامل اطلاعات شناسایی، اطلاعات عقدنامه و … را تکمیل کند.

۳. انتخاب بانک: متقاضی می‌تواند از میان بانک‌های موجود، بانک عامل مورد نظر خود را انتخاب کند.

۴. دریافت کد رهگیری: پس از ثبت‌نام موفق، یک کد رهگیری به متقاضی ارائه می‌شود که با استفاده از آن می‌تواند وضعیت درخواست خود را پیگیری کند.

۵. مراجعه به شعبه: پس از تعیین شعبه از سوی بانک، متقاضی باید ظرف حداکثر ۱۲ روز کاری به شعبه معرفی‌شده مراجعه کند.

۶. تکمیل مدارک: متقاضی ۶۰ روز کاری فرصت دارد تا مدارک مورد نیاز را تکمیل و به بانک تحویل دهد.

بانک‌ها موظف هستند پس از تکمیل مدارک و معرفی ضامنین معتبر، وام درخواستی را حداکثر ظرف ۱۰ روز به حساب متقاضی واریز کنند. چالش‌ها و گلایه‌های متقاضیان

با وجود ابلاغ دستورالعمل جدید و افزایش منابع بانکی، همچنان گلایه‌هایی از سوی متقاضیان نسبت به فرآیند دریافت وام ازدواج وجود دارد:

طولانی بودن صف انتظار: میانگین زمان انتظار برای دریافت وام ازدواج در برخی بانک‌ها به بیش از یک سال رسیده است.

سخت‌گیری بانک‌ها: برخی بانک‌ها در پذیرش ضامنین معتبر و تکمیل مدارک، سخت‌گیری‌های غیرضروری اعمال می‌کنند.

عدم شفافیت در اولویت‌بندی: بسیاری از متقاضیان از عدم شفافیت در اولویت‌بندی پرداخت وام گلایه دارند.

بانک مرکزی با ابلاغ دستورالعمل جدید و تأکید بر پایان صف انتظار تا پایان شهریور، در تلاش است تا این چالش‌ها را مرتفع سازد. سوالات متداول کاربران ۱. وام ازدواج سال ۱۴۰۵ چقدر است؟

مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۵ برای هر نفر ۳۰۰ میلیون تومان است. در صورت احراز شرایط سنی تشویقی (داماد زیر ۲۵ سال و عروس زیر ۲۳ سال)، این مبلغ به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد. ۲. آیا مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۵ افزایش داشته است؟

خیر، مبلغ وام ازدواج در سال ۱۴۰۵ نسبت به سال قبل تغییری نداشته و همانند سال ۱۴۰۴، ۳۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. ۳. آخرین مهلت بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج چه زمانی است؟

بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی، بانک‌ها تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۵ فرصت دارند تا نسبت به پرداخت سهمیه خود اقدام کنند. ۴. برای ثبت‌نام وام ازدواج به کدام سامانه مراجعه کنم؟

ثبت‌نام وام ازدواج صرفاً از طریق سامانه اینترنتی بانک مرکزی به نشانی ve.cbi.ir انجام می‌شود. ۵. وام ازدواج با چه نرخ سودی پرداخت می‌شود؟

وام ازدواج به صورت قرض‌الحسنه و با کارمزد ۴ درصد پرداخت می‌شود. ۶. مدت بازپرداخت وام ازدواج چقدر است؟

مدت بازپرداخت وام ازدواج ۱۲۰ ماهه (۱۰ ساله) است و اولین قسط آن یک ماه پس از پرداخت تسهیلات، سررسید می‌شود. ۷. آیا ایثارگران وام بیشتری دریافت می‌کنند؟

بله، مشمولان قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به طور کلی ۲ برابر افراد عادی وام دریافت می‌کنند که بسته به سن، از ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان متغیر است. ۸. مبلغ وام فرزندآوری در سال ۱۴۰۵ چقدر است؟

مبلغ وام فرزندآوری برای فرزند اول ۴۴ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ۳۶ ماهه تعیین شده است. ۹. آیا برای دریافت وام ازدواج به ضامن نیاز است؟

بله، متقاضیان باید ضامنین معتبر به بانک معرفی کنند. شرایط ضامنین توسط هر بانک به‌صورت جداگانه تعیین می‌شود. ۱۰. اگر ازدواج من بیش از ۴ سال پیش ثبت شده، می‌توانم وام بگیرم؟

خیر، بر اساس شرایط اعلام‌شده، زوجینی که در ۴ سال اخیر ازدواج کرده باشند، می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند. چشم‌انداز پرداخت وام ازدواج تا پایان سال

با افزایش منابع بانکی از ۲۷۰ همت به ۴۷۰ همت برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری و تأکید بانک مرکزی بر پایان صف انتظار تا پایان شهریور,پیش‌بینی می‌شود که در نیمه دوم سال ۱۴۰۵، فرآیند پرداخت وام ازدواج با سرعت بیشتری انجام شود. با این حال، متقاضیان باید توجه داشته باشند که برای دریافت به‌موقع این تسهیلات، هرچه سریع‌تر نسبت به ثبت‌نام در سامانه ve.cbi.ir و تکمیل مدارک مورد نیاز اقدام کنند تا در صورت اتمام سهمیه بانک‌ها، از دریافت وام بازنمانند. بیشتر بخوانید زلزله مهیب وام ازدواج با سود جدید در مجلس رخ داد | جوانان ۹ تیر ۱۴۰۵ چطور ثبت‌نام کنند؟ | فشار نمایندگان بر دولت برای تخصیص بودجه ضربه سنگین بخشنامه‌ها در مورد خودروها به بازار وارد شد | بازاریان ۹ تیر ۱۴۰۵ چطور با این محدودیت‌ها کنار بیایند؟ | تراکم عجیب خودروهای پلاک‌نشده در پارکینگ‌ها قیمت دلار امروز در پی اخبار سیاسی منفجر شد | معامله‌گران ۹ تیر ۱۴۰۵ چطور خرید امنی داشته باشند؟ |شایعات پراکنده شده در صرافی‌ها بالا گرفت پیش بینی قیمت دلار ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ | زنگ خطر در بازار ارز؛ دلار فردا در کانال ۱۹۳ هزار تومانی تثبیت می‌شود یا معامله‌گران را غافلگیر می‌کند؟ (تاریخ:جمعه ۹ مرداد ۱۴۰۵) قیمت طلا جهانی سرمایه ایرانیان را در خطر انداخت | سرمایه‌گذاران ۹ تیر ۱۴۰۵ چطور از این بحران سود ببرند؟|هجوم شدید مردم برای خرید طلای آب‌شده


۲ ساعت قبل / سایت نبض قیمت

فوری؛ تکلیف فعالیت بانک‌ها در شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ مشخص شد / تعطیل رسمی یا گرمای سوزان؟ شعب کشیک در انتظار اعلام نهایی

تکلیف فعالیت بانک‌ها در روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ هنوز به‌طور قطعی از سوی شورای هماهنگی بانک‌های استان‌ها اعلام نشده است. بر اساس آخرین بررسی‌ها، روز شنبه ۳۱ مرداد در تقویم رسمی کشور تعطیل رسمی محسوب نمی‌شود، اما با توجه به اینکه این روز مصادف با سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) و آغاز امامت حضرت ولیعصر(عج) است, و از سوی دیگر موج شدید گرما و ناترازی انرژی در بسیاری از استان‌ها به وضعیت هشدار رسیده است، امکان تعطیلی اضطراری یا تغییر ساعت کاری ادارات و بانک‌ها در برخی استان‌ها وجود دارد. در این گزارش، آخرین وضعیت فعالیت بانک‌ها، نحوه فعالیت شعب کشیک و پاسخ به سوالات پرتکرار شما را بررسی می‌کنیم. آخرین وضعیت تعطیلی بانک‌ها؛ شنبه ۳۱ مرداد تعطیل است یا خیر؟

برای پاسخ به این سوال باید دو مفهوم «تعطیلی رسمی» و «تعطیلی اضطراری» را از هم تفکیک کرد:

تعطیلی رسمی: بر اساس تقویم رسمی کشور، روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ تعطیل رسمی ثبت نشده است و یک روز کاری عادی محسوب می‌شود. این روز مصادف با ۹ ربیع‌الاول ۱۴۴۸ قمری است، اما این تاریخ در تقویم رسمی تعطیل نیست.

تعطیلی اضطراری: در شرایط اضطراری مانند گرمای بی‌سابقه و ناترازی شدید انرژی، استانداری‌ها این اختیار را دارند که با تشکیل کارگروه مدیریت مصرف انرژی، تصمیم به تعطیلی، دورکاری یا تغییر ساعت کاری ادارات و بانک‌ها بگیرند. به عبارت دیگر، شنبه ۳۱ مرداد به‌طور رسمی تعطیل نیست، اما ممکن است به‌صورت مقطعی و در برخی استان‌ها تعطیل اعلام شود.

بر اساس آخرین اخبار، استان‌های البرز و تهران در حال بررسی سناریوی تعطیلی برای مدیریت بحران مصرف انرژی هستند. همچنین استان یزد نیز با توجه به تداوم موج شدید گرما، ناترازی در شبکه برق و ضرورت مدیریت مصرف انرژی، تعطیلی ادارات و نهادهای دولتی را بررسی می‌کند. اگر بانک‌ها تعطیل شوند، تکلیف شعب کشیک چیست؟

بر اساس رویه ثابت و اطلاعیه‌های قبلی شورای هماهنگی بانک‌ها، در روزهای تعطیل رسمی یا اضطراری، شعب کشیک بانک‌ها برای ارائه خدمات ضروری به مشتریان فعال خواهند بود.

ساعت کاری شعب کشیک: شعب کشیک بانک‌ها در تهران و سایر استان‌ها معمولاً از ساعت ۸ تا ۱۲ صبح فعال بوده و خدمات خود را ارائه می‌دهند. با این حال، ساعت دقیق فعالیت شعب کشیک ممکن است در استان‌های مختلف متفاوت باشد و باید منتظر اعلام رسمی شورای هماهنگی مدیریت بانک‌های هر استان بود.

خدمات قابل ارائه در شعب کشیک: شعب کشیک معمولاً خدمات محدود و ضروری مانند واریز و برداشت وجه، تسویه چک‌های ضروری و انجام تراکنش‌های فوری را پوشش می‌دهند. برای انجام امور تخصصی‌تر مانند افتتاح حساب یا دریافت تسهیلات، بهتر است به روزهای کاری عادی مراجعه کنید.

دستگاه‌های خودپرداز (ATM): دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها در تمام شعب، حتی در روزهای تعطیل، به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند و مشتریان می‌توانند از آنها برای انجام امور بانکی پایه استفاده کنند.

خدمات اینترنتی و موبایل بانک: سامانه‌های اینترنتی و موبایل بانک‌ها بدون وقفه در دسترس هستند و مشتریان می‌توانند از طریق آنها تمامی تراکنش‌های غیرحضوری خود را انجام دهند. جدول پیش‌بینی فعالیت بانک‌ها در استان‌های مختلف (شنبه ۳۱ مرداد) استان وضعیت فعلی پیش‌بینی فعالیت بانک‌ها وضعیت شعب کشیک تهران در حال بررسی سناریوی تعطیلی احتمال تعطیلی اضطراری / تغییر ساعت کاری در صورت تعطیلی، شعب کشیک فعال خواهند شد البرز (کرج) در حال بررسی سناریوی تعطیلی احتمال تعطیلی اضطراری / تغییر ساعت کاری در صورت تعطیلی، شعب کشیک فعال خواهند شد یزد بررسی تعطیلی به دلیل گرما احتمال تعطیلی اضطراری در صورت تعطیلی، شعب کشیک فعال خواهند شد خوزستان گرمای شدید (۵۱ درجه) احتمال تغییر ساعت کاری یا تعطیلی در صورت تعطیلی، شعب کشیک فعال خواهند شد فارس گرمای شدید و بحران برق احتمال تغییر ساعت کاری یا تعطیلی در صورت تعطیلی، شعب کشیک فعال خواهند شد سایر استان‌ها وضعیت عادی (تا زمان اعلام رسمی) فعالیت عادی (۷ تا ۱۳) شعب کشیک در روزهای تعطیل رسمی فعال هستند

توجه: این جدول بر اساس آخرین اخبار و پیش‌بینی‌ها تهیه شده است و وضعیت نهایی فعالیت بانک‌ها در هر استان، پس از اعلام رسمی شورای هماهنگی مدیریت بانک‌های آن استان مشخص خواهد شد. ساعت کاری عادی بانک‌ها در مرداد ۱۴۰۵

بر اساس مصوبه سازمان اداری و استخدامی کشور، ساعت کاری بانک‌ها در مرداد ۱۴۰۵ از ساعت ۷ صبح تا ۱۳ تعیین شده است. این برنامه از ۲۶ اردیبهشت تا ۱۵ شهریور اجرا می‌شود. در روزهای پنج‌شنبه نیز بانک‌ها تعطیل هستند. چه زمانی اطلاعیه نهایی فعالیت بانک‌ها اعلام می‌شود؟

بر اساس روال معمول، شورای هماهنگی مدیریت بانک‌های هر استان موظف است در صورت تعطیلی یا تغییر ساعت کاری ادارات، نحوه فعالیت شعب بانک‌ها را مشخص و اعلام کند. این اطلاعیه‌ها معمولاً شب قبل از روز تعطیل یا صبح روز تعطیل از طریق رسانه‌های رسمی، پایگاه‌های خبری و کانال‌های اطلاع‌رسانی بانک‌ها منتشر می‌شود.

توصیه می‌شود:

برای اطلاع از آخرین وضعیت، کانال‌های رسمی استانداری‌ها و شورای هماهنگی بانک‌های استان خود را دنبال کنید.

در صورت نیاز فوری به خدمات بانکی، با شعبه خود تماس بگیرید تا از وضعیت فعالیت آن مطلع شوید.

از دستگاه‌های خودپرداز و خدمات اینترنتی بانک برای انجام امور غیرحضوری استفاده کنید. سوالات متداول کاربران ۱. آیا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ تعطیل رسمی است؟

خیر، بر اساس تقویم رسمی کشور، روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ تعطیل رسمی نیست و یک روز کاری عادی محسوب می‌شود. ۲. چرا برخی استان‌ها ممکن است تعطیل شوند؟

به دلیل موج شدید گرما، ناترازی در شبکه برق و ضرورت مدیریت مصرف انرژی، استانداری‌ها این اختیار را دارند که با تشکیل کارگروه مدیریت مصرف انرژی، تصمیم به تعطیلی یا تغییر ساعت کاری بگیرند. ۳. اگر بانک‌ها تعطیل شوند، آیا شعب کشیک فعال هستند؟

بله، در روزهای تعطیل، شعب کشیک بانک‌ها برای ارائه خدمات ضروری به مشتریان فعال خواهند بود. ۴. ساعت کاری شعب کشیک چگونه است؟

شعب کشیک بانک‌ها معمولاً از ساعت ۸ تا ۱۲ صبح فعال هستند. ۵. آیا دستگاه‌های خودپرداز در روز تعطیل کار می‌کنند؟

بله، دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها به صورت ۲۴ ساعته و در تمام روزهای سال فعال هستند. ۶. آیا خدمات اینترنتی بانک در روز تعطیل قطع می‌شود؟

خیر، سامانه‌های اینترنتی و موبایل بانک‌ها بدون وقفه در دسترس هستند. ۷. کدام استان‌ها بیشترین احتمال تعطیلی را دارند؟

بر اساس آخرین اخبار، استان‌های تهران، البرز، یزد، خوزستان و فارس به دلیل گرمای شدید و ناترازی انرژی، بیشترین احتمال تعطیلی یا تغییر ساعت کاری را دارند. ۸. ساعت کاری بانک‌ها در روزهای عادی چند است؟

ساعت کاری بانک‌ها در مرداد ۱۴۰۵ از ساعت ۷ صبح تا ۱۳ است. ۹. آیا پنج‌شنبه‌ها بانک‌ها تعطیل هستند؟

بله، بانک‌ها در روزهای پنج‌شنبه تعطیل هستند. ۱۰. از کجا می‌توانم از تعطیلی بانک استانم مطلع شوم؟

از طریق کانال‌های رسمی استانداری، شورای هماهنگی بانک‌های استان، رسانه‌های رسمی و پایگاه‌های خبری معتبر. آخرین وضعیت؛ منتظر اعلام رسمی باشید

در حال حاضر، هیچ اطلاعیه رسمی و قطعی درباره تعطیلی سراسری یا استانی بانک‌ها برای روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ صادر نشده است. آنچه تا این لحظه مشخص است، بررسی سناریوهای مختلف توسط استانداری‌های برخی استان‌ها برای مدیریت بحران انرژی و گرمای بی‌سابقه است.

با توجه به اینکه این روز در تقویم رسمی تعطیل نیست، وضعیت پیش‌فرض، فعالیت عادی بانک‌ها با ساعت کاری ۷ تا ۱۳ است. اما با توجه به شرایط خاص آب و هوایی و انرژی، امکان تعطیلی اضطراری یا تغییر ساعت کاری در برخی استان‌ها وجود دارد که در این صورت، شعب کشیک برای ارائه خدمات ضروری فعال خواهند بود.

توصیه اکید می‌شود که شهروندان و مشتریان بانک‌ها، پیش از مراجعه به شعبه، از طریق تماس تلفنی با شعبه مورد نظر یا پیگیری کانال‌های رسمی، از وضعیت فعالیت آن مطلع شوند. همچنین برای انجام امور غیرضروری، از خدمات غیرحضوری بانک‌ها استفاده کنید تا در صورت تعطیلی احتمالی با مشکل مواجه نشوید. بیشتر بخوانید تغییر ناگهانی در ساعت کاری بانک‌ها از امروز ۲۶ مرداد؛ اعلام رسمی سازمان اداری و استخدامی / فعالیت از ۷ صبح تا ۱۳؛ شعب کشیک در روزهای تعطیل فعال هستند / جزئیات جدیدی که کمتر کسی انتظار داشت اطلاعیه مهم شورای هماهنگی بانک‌ها؛ ساعت کاری بانک‌ها در روزهای شنبه و یکشنبه ۱۰ و ۱۱ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد + اسامی شعب کشیک پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ کدام بانک‌ها باز هستند؟ لیست کامل شعب کشیک ۱۳ استان + ساعت کاری جدید آیا امروز سه‌شنبه ۲ تیر ۱۴۰۵ ادارات و بانک‌ها تعطیل هستند؟ جواب نهایی + ساعت کاری و پیش‌بینی تعطیلات پیش‌رو (سه‌شنبه ۲ تیر ۱۴۰۵) اعلام فوری تعطیلی ادارات و بانک‌ها امروز سه‌ شنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۵؛ کدام استان‌ ها فردا تعطیل شدند؟ | هشدار نارنجی گرمای ۵۱ درجه و شوک مدیریت انرژی؛ تکلیف ادارات تهران و کرج چه شد؟ + جدول کامل


۳ ساعت قبل / سایت آفتاب نیوز

نماینده مجلس: بانک‌ها در بخش مسکن کم‌کاری می‌کنند/ محدودیت شدید منابع بانک مسکن

به گزارش آفتاب نیوز،

مجتبی یوسفی در نشستی با عنوان «آینده اقتصاد و تامین مالی صنعت ساختمان؛ از سیاست‌گذاری تا سرمایه‌گذاری و تعاون‌سازی» در همایش آینده صنعت ساختمان اظهار کرد: در شرایط فعلی، باید زمینه‌ای فراهم شود که سرمایه‌گذاران با اطمینان خاطر بتوانند برای فعالیت‌های اقتصادی خود برنامه‌ریزی کنند. همه دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی باید کمک کنند تا اقتصاد کشور به سمت آرامش و ثبات حرکت کند و سرمایه‌گذاران نیز بتوانند با برنامه‌ریزی مناسب، هم به توسعه کشور کمک کنند و هم بخشی از دغدغه‌های مردم را کاهش دهند.

وی با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود در حوزه مسکن و تأمین مالی افزود: در سال‌های گذشته قوانین مناسبی در حوزه مسکن و تأمین مالی به تصویب رسیده که می‌توان از ظرفیت آنها برای هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی استفاده کرد.

۳ میلیون واحد با خط اعتباری مسکن مهر ساخته شد

یوسفی خاطرنشان کرد: تجربه اواخر دهه ۱۳۸۰ و اوایل دهه ۱۳۹۰ نشان داد که اگر به جای تصدی‌گری و ورود مستقیم دولت به ساخت‌وساز، منابع مالی در اختیار مردم و فعالان اقتصادی قرار گیرد، می‌توان نتایج قابل توجهی به دست آورد. در آن دوره، با استفاده از یک خط اعتباری حدود ۵۰ میلیارد دلاری در حوزه مسکن مهر، بخش قابل توجهی از پروژه‌های مسکن حمایتی به صورت انبوه اجرا شد و از حدود چهار میلیون واحد ساخته‌شده، بیش از سه میلیون واحد توسط مردم و فعالان اقتصادی احداث شد و مشکل در یک میلیون واحدی ایجاد شد که تصدی آن بر عهده دولت‌ها بود.

مسئول بانکی: طرح‌ها واقع‌بینانه نیست

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: این تجربه نشان داد که به جای آنکه دولت خود مستقیماً اقدام به ساخت مسکن کند، می‌توان با حمایت و تأمین مالی مناسب، ظرفیت مردم، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی را فعال کرد. نتیجه این رویکرد، ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و آزاد شدن ظرفیت‌های موجود در بخش مسکن بود.

قانون جهش تولید برای تامین مالی مسکن راهکار دارد

وی با اشاره به ضرورت تأمین مالی بخش مسکن گفت: در قوانین موجود از جمله قانون جهش تولید و تامین مسکن، برای تأمین مالی حوزه مسکن و اختصاص بخشی از تسهیلات بانکی به بخش‌های پیشران اقتصاد، ظرفیت‌های مناسبی پیش‌بینی شده است. با این حال، بخش قابل توجهی از این ظرفیت‌ها در عمل اجرایی نشده و همین موضوع باعث شده بخش مسکن با مشکلات جدی در زمینه تأمین مالی مواجه باشد.

یوسفی افزود: اگر هدف ما کنترل رشد نقدینگی و مهار تورم است، باید تسهیلات بانکی به صورت هدفمند به بخش‌های پیشران اقتصاد از جمله مسکن و تولید اختصاص پیدا کند. محدود کردن تأمین مالی تولید و مسکن، بدون ایجاد جایگزین مناسب، نه‌تنها به حل مشکل تورم منجر نشده، بلکه عملاً موجب کاهش سرمایه‌گذاری و تضعیف بخش تولید شده است.

وی با اشاره به قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها اظهار کرد: یکی از نکات مهم این قانون، حمایت از بخش خصوصی واقعی است. دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند و نباید با ورود مستقیم به فعالیت‌های اقتصادی، زمینه رقابت نابرابر با تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را ایجاد کند.

دولت بستر فعالیت بخش خصوصی را فراهم کند

عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: دولت باید بستر فعالیت بخش خصوصی را فراهم کند و با اصلاح قوانین، تأمین مالی و ایجاد تضامین مناسب، به بنگاه‌های اقتصادی برای توسعه فعالیت‌هایشان کمک کند. حتی در قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها ظرفیت‌هایی برای استفاده از برند و نشان تجاری شرکت‌ها به عنوان بخشی از ابزار‌های تأمین مالی و تضامین پیش‌بینی شده است.

یوسفی با انتقاد از رویکرد سنتی در تأمین مالی گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل نگرانی از رشد نقدینگی، محدودیت‌هایی در پرداخت تسهیلات ایجاد شد؛ در حالی که اگر تسهیلات به صورت هدفمند و در مسیر تولید، مسکن و سایر بخش‌های پیشران اقتصادی پرداخت شود، می‌تواند به افزایش تولید و اشتغال منجر شود و آثار تورمی آن نیز قابل مدیریت خواهد بود.

وی تأکید کرد: یکی از مشکلات اساسی امروز، وابستگی بیش از حد تأمین مالی مسکن به شبکه بانکی است. بانک‌ها نیز به دلیل شرایط اقتصادی و نرخ‌های مصوب، تمایل چندانی به پرداخت تسهیلات بلندمدت مسکن ندارند.

یوسفی با اشاره به عملکرد مناسب بانک مسکن گفت: در این میان، بانک مسکن نقش فعال‌تری در پرداخت تسهیلات به طرح‌های حمایتی مسکن داشته و بخش عمده‌ای از تسهیلات این حوزه را تأمین کرده است. حتی در شرایط دشوار ناشی از جنگ ۱۲روزه، این بانک به فعالیت خود ادامه داد و تلاش کرد بخشی از مشکلات تأمین مالی طرح‌های مسکن حمایتی را برطرف کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: برای حل مشکل مسکن و ایجاد رونق پایدار در اقتصاد، باید از ظرفیت مردم و بخش خصوصی استفاده کنیم، تأمین مالی هدفمند را در دستور کار قرار دهیم و به جای تصدی‌گری دولت، زمینه سرمایه‌گذاری و تولید را برای فعالان اقتصادی فراهم کنیم. حمایت از بخش‌های پیشران مانند مسکن و تولید، باید در دستور کار قرار گیرد.

جلوی تسهیلات خرد را گرفتیم، اما تورم پایین نیامد

عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: ما در مواردی جلوی تسهیلات خرد و تسهیلات حمایتی درخصوص تولید مسکن را گرفتیم و با هدف کنترل تورم، تسهیلات تولید و صنعت را پرداخت نکردیم، اما تورم کاهش پیدا نکرد و رشد نقدینگی و پایه پولی اتفاق افتاد.

یوسفی درباره تامین زیرساخت‌ها گفت: دولت‌ها نباید رقیب بخش خصوصی باشند و وارد اجرا شوند. اگر بخش خصوصی بیاید خروجی‌اش بهره‌وری، کارآمدی و کاهش هزینه‌های سربار خواهد بود. وقتی بخش دولتی یا شبه دولتی می‌خواهد وارد صنعت شود بهره وری پایین می‌آید و هزینه تمام شده بالا می‌رود.

عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه قانون جهش تولید مسکن به بنگاه اقتصادی هویت داده است گفت: در قانون جهش تولید مسکن برای تامین مالی و نشان تجاری هم ظرفیت ایجاد تضامین به منظور دریافت تسهیلات در نظر گرفتیم. اگر تسهیلات هدفمند را اختصاص دهیم مطمئنا در بلندمدت در رشد اقتصادی ایجاد می‌شود.

دولت مستقیما وارد ساخت و ساز نشود

به گفته یوسفی، دولت‌ها مگر در مواردی مثل مسکن حمایتی نباید به طور مستقیم وارد حوزه ساخت مسکن شوند. دولت‌ها فقط باید تسهیل‌گری کنند و موانع را از پیش پای بخش خصوصی بردارند.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره عملکرد سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات به بخش مسکن گفت: نظام بانکی که مکلف بود ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به طرح جهش تولید مسکن اختصاص دهد در سال جاری به کمتر از ۳ درصد تکالیف خود عمل کرده است.

علی عسگری: نظام تأمین مالی فعلی توان پاسخگویی به نیاز بخش مسکن را ندارد

در ادامه این نشست، علی عسگری ـ سرپرست گروه مالی بانک مسکن ـ با تأکید بر اینکه تأمین مالی بخش مسکن باید بر اساس واقعیت‌های اقتصادی کشور انجام شود، گفت: بانک‌ها امروز توان تأمین مالی گسترده بخش مسکن را ندارند، چراکه علاوه بر مسکن، مسئولیت تأمین مالی بخش‌های مختلف اقتصاد را نیز بر عهده دارند. بازار سرمایه نیز ظرفیت‌های مناسبی دارد، اما نمی‌توان انتظار داشت در کوتاه‌مدت به‌تنهایی نیاز مالی این بخش را تأمین کند.

وی با اشاره به ابعاد مالی طرح‌های بزرگ مسکن خاطرنشان کرد: مسکن مهر با یک خط اعتباری ۵۰۰ میلیارد تومانی آغاز شد، اما امروز برای تأمین مالی باقیمانده آن به رقمی معادل کل خط اعتباری اولیه نیاز داریم. اگر هزینه تکمیل مسکن مهر را با قیمت‌های امروز محاسبه کنیم، رقم مورد نیاز حدود ۳۵۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

عسگری افزود: در مورد نهضت ملی مسکن نیز اگر هزینه ساخت حدود ۴ میلیون واحد را با قیمت‌های امروز محاسبه کنیم، حدود ۷۴۰۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است؛ رقمی که تقریباً معادل کل نقدینگی اقتصاد کشور است؛ بنابراین باید برخی اعداد و انتظارات را با واقعیت‌های اقتصادی کشور تطبیق دهیم.

بازار سرمایه به‌تنهایی نمی‌تواند مشکل تأمین مالی را حل کند

سرپرست گروه مالی بانک مسکن با بیان اینکه سهم بازار سرمایه در تأمین مالی اقتصاد هنوز کمتر از ۲۰ درصد است، گفت: بخش اصلی تأمین مالی اقتصاد همچنان بر عهده شبکه بانکی است؛ بنابراین نباید تصور کنیم بازار سرمایه می‌تواند با سرعت و در مقیاس مورد نیاز، نقدینگی لازم برای حل مسائل اقتصاد و به‌ویژه مسکن را تجهیز کند.

وی ادامه داد: البته ما از ظرفیت بازار سرمایه استفاده می‌کنیم و در حوزه‌هایی مانند صندوق‌ها و سکو‌های تأمین مالی، همکاری‌های خوبی شکل گرفته است، اما باید هزینه این تأمین مالی را نیز در نظر گرفت. نرخ تأمین مالی صندوق‌ها در شرایط فعلی حدود ۳۷ تا ۵۳ درصد است که ممکن است برای برخی پروژه‌ها اقتصادی باشد و برای برخی دیگر صرفه اقتصادی نداشته باشد.

بخش عمده تقاضای مشتریان بانک مسکن، مصرفی نیست

عسگری با اشاره به وضعیت تقاضا در بازار مسکن گفت: امروز در گروه مالی مسکن، تنها حدود ۱۰ درصد جریان مشتریان مربوط به متقاضیان خرید خانه اول است و حدود ۹۰ درصد مشتریان برای خرید خانه دوم، سوم یا حتی واحد‌های بیشتر مراجعه می‌کنند.

وی افزود: دلیل اصلی این مسئله، نبود توان تأمین مالی مناسب برای خانه‌اولی‌هاست. فردی که قصد خرید خانه اول دارد، معمولاً توان پرداخت ۱۰، ۱۵ یا ۲۰ میلیارد تومان برای خرید مسکن را ندارد و به همین دلیل بخش عمده تقاضای موجود به سمت خرید‌های سرمایه‌ای یا خانه‌های دوم و بیشتر سوق پیدا کرده است.

احتمال مازاد عرضه مسکن در ۱۰ سال آینده

سرپرست گروه مالی بانک مسکن در ادامه با ارائه یک پیش‌بینی گفت: اگر روند فعلی ساخت مسکن و همچنین نرخ ازدواج و طلاق در کشور طی ۱۰ سال آینده ادامه پیدا کند، ممکن است با مازاد مسکن در مقایسه با تعداد خانوار‌های متقاضی مواجه شویم.

وی تأکید کرد: باید روند‌های جمعیتی، نرخ تشکیل خانوار و میزان ساخت‌وساز را همزمان مورد توجه قرار دهیم. ممکن است در آینده تعداد واحد‌های مسکونی موجود به اندازه‌ای برسد که مسئله اصلی، تأمین مالی برای ساخت واحد جدید نباشد، بلکه نحوه استفاده و تأمین مالی تقاضای موجود اهمیت بیشتری پیدا کند.

نباید بخش ساختمان و مسکن را یکی بدانیم

عسگری با اشاره به تفاوت «بخش ساختمان» و «مسکن» در اقتصاد گفت: نباید این دو مفهوم را با یکدیگر اشتباه بگیریم. ساختمان بخشی از سرمایه‌گذاری و تولید در اقتصاد است و زمانی که رشد سرمایه‌گذاری در اقتصاد منفی باشد، بخش ساختمان نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

وی افزود: امروز نرخ رشد سرمایه‌گذاری در اقتصاد کشور منفی است و در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار داشت بخش ساختمان نیز رشد قابل توجهی داشته باشد؛ بنابراین رونق ساختمان تنها به سیاست‌های حوزه مسکن وابسته نیست و به شرایط عمومی اقتصاد و سرمایه‌گذاری نیز ارتباط مستقیم دارد.

بانک مسکن با محدودیت شدید منابع مواجه است

عسگری با اشاره به وضعیت بانک مسکن اظهار کرد: در سال‌های گذشته بخش قابل توجهی از مسئولیت تأمین مالی مسکن مهر و نهضت ملی مسکن بر عهده بانک مسکن بوده است. در دوره‌ای که مسئولیت بانک را بر عهده داشتم، بخش قابل توجهی از واحد‌های باقی‌مانده مسکن مهر تعیین تکلیف شد، اما امروز نیز بانک برای تکمیل پروژه‌های موجود با محدودیت جدی منابع مواجه است.

وی افزود: با وجود تلاش‌های انجام‌شده، تراز بانک مسکن از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافته، اما در واقع هنوز ۶۰ همت منفی هستیم و بانک با اضافه‌برداشت مواجه است؛ بنابراین بدون جذب منابع جدید، امکان افزایش قابل توجه تأمین مالی وجود ندارد.

سرپرست گروه مالی بانک مسکن ادامه داد: افزایش سرمایه می‌تواند بخشی از مشکلات بانک را برطرف کند، اما حتی اگر ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان به سرمایه بانک اضافه شود، اثر آن نهایتاً می‌تواند ظرفیت تأمین مالی بانک را حدود دو تا دو و نیم برابر افزایش دهد؛ بنابراین نباید تصور کرد که صرفاً با افزایش سرمایه محدود می‌توان تمام مشکلات تأمین مالی بخش مسکن را حل کرد.

قوانین بیشتر لزوماً به حل مشکلات مسکن منجر نمی‌شود

عسگری با انتقاد از رویکرد قانون‌گذاری گسترده در حوزه مسکن گفت: تجربه نشان داده است هرجا با مشکل مواجه شده‌ایم، تلاش کرده‌ایم با وضع قانون آن را حل کنیم؛ اما قوانین نه‌تنها در بسیاری از موارد مشکل را حل نکرده‌اند، بلکه بر پیچیدگی مسائل افزوده‌اند.

وی تصریح کرد: در حوزه مسکن باید اجازه دهیم واقعیت‌های اقتصادی و سازوکار بازار نیز نقش خود را ایفا کنند و به جای ایجاد محدودیت‌های متعدد، ابزار‌های مناسب برای فعال شدن ظرفیت‌های موجود فراهم شود.

محدودیت منابع آب، مانع جدی توسعه مسکن در تهران

عسگری با اشاره به ضرورت توجه به ملاحظات زیست‌محیطی و زیرساختی گفت: توسعه مسکن نمی‌تواند بدون توجه به ظرفیت‌های محیط‌زیستی و زیرساختی کشور انجام شود. تهران امروز با مسئله جدی منابع آب مواجه است.

وی افزود: با توجه به این شرایط، اگر اختیار تصمیم‌گیری داشتم، در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران اجازه ساخت مسکن جدید در مناطق فاقد ظرفیت زیرساختی را نمی‌دادم و تمرکز را بر داخل شهر‌ها و بافت‌های فرسوده قرار می‌دادم؛ چراکه توسعه سکونتگاه‌های جدید نیازمند تأمین آب، شبکه‌های زیرساختی و سرمایه‌گذاری‌های سنگین است.

ضرورت انطباق اهداف مسکن با واقعیت‌های اقتصادی

سرپرست گروه مالی بانک مسکن در پایان تأکید کرد: بانک‌ها ظرفیت محدودی برای تأمین مالی بخش مسکن دارند و بازار سرمایه نیز باید متناسب با ظرفیت واقعی خود مورد استفاده قرار گیرد. نمی‌توان بیش از توان این دو بخش از آنها انتظار داشت.

وی گفت: لازم است اهداف و برنامه‌های حوزه مسکن را با واقعیت‌های اقتصادی کشور منطبق کنیم و پیش از تعیین اهداف، ببینیم در چه نقطه‌ای قرار داریم، با چه محدودیت‌هایی مواجه هستیم و با چه ابزار‌هایی می‌توانیم از ظرفیت‌های موجود بیشترین استفاده را داشته باشیم.




 پیش‌بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵| بزرگ‌ترین عرضه اولیه تاریخ بورس، بازار را منفی می‌کند؟
۲ ساعت قبل / سايت نبض بورس

پیش‌بینی بورس فردا شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵| بزرگ‌ترین عرضه اولیه تاریخ بورس، بازار را منفی می‌کند؟

بازار سهام یک هفته سراسر مثبت را تجربه کرد و ورود نقدینگی در این هفته نوسانی بود. با شروع اولین روز کاری هفته شاهد سبزپوشی بورس خواهیم بود؟ بهمن فلاح، کارشنا...

 قیمت طلا ۱۸ عیار امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد/ طلا همچنان در اوج
۷ ساعت قبل / روزنامه شرق

قیمت طلا ۱۸ عیار امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد/ طلا همچنان در اوج

قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار در بازار امروز جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵ به ۱۹ میلیون و ۹۲۹ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.

 تکذیب ۲۰۰ هزار خالی‌فروشی طلای آنلاین
۷ ساعت قبل / سایت اکونگار

تکذیب ۲۰۰ هزار خالی‌فروشی طلای آنلاین

رئیس اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی با اشاره به اظهارات روز گذشته پلیس فتا گفت: عدد ۲۰۰ هزار مربوط به کاربران یک پلتفرم طلا بوده و خالی‌فروشی ۲۰۰ هزار مورد صحت ندارد.

 حسام‌الدین آشنا: بنزین نباید سوخت بسیار ارزان برای هر نوع سفر باشد | سیاست‌گذاری می‌تواند از «مدیریت حامل» به «مدیریت خدمت» تغییر جهت دهد
۱۸ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

حسام‌الدین آشنا: بنزین نباید سوخت بسیار ارزان برای هر نوع سفر باشد | سیاست‌گذاری می‌تواند از «مدیریت حامل» به «مدیریت خدمت» تغییر جهت دهد

اقتصادنیوز: حسام الدین آشنا معتقد است مسئله اصلی مصرف بنزین نیست؛ مسئله نحوه جابه‌جایی مسافر و بار است. تا زمانی که شهروند برای یک سفر مشخص گزینه مناسب از نظر زمان، هزینه و دسترسی نداشته باشد، اصلاح قیمت سوخت به‌تنهایی نمی‌تواند الگوی مصرف را به‌صورت پایدار تغییر دهد.

 گرانی عجیب موبایل در یک سال؛ گوشی ۷ میلیونی ۳۲ میلیون شد! +جدول
۹ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

گرانی عجیب موبایل در یک سال؛ گوشی ۷ میلیونی ۳۲ میلیون شد! +جدول

نوسانات نرخ ارز و افزایش شدید قیمت دلار در یک سال گذشته بسیاری از کالاها را در ایران تحت تاثیر قرار داده است، از جمله بازار موبایل که با واردات همراه است و گ...

 نفت از ۹۴ دلار هم گذشت
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

نفت از ۹۴ دلار هم گذشت

قیمت نفت از ۹۴ دلار هم عبور کرد.