قیمت طلا امروز




 سایت روزنو / ۱۴۰۵/۰۵/۰۷

پرداخت مطالبات گندمکاران به کجا رسید؟

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد پرداخت نشدن به‌موقع مطالبات گندمکاران، روند تحویل محصول به دولت را با چالش مواجه کرده است.
 پرداخت مطالبات گندمکاران به کجا رسید؟

حامد یزدیان نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت تولید گندم در سال زراعی جاری، اظهار کرد: با توجه به بارش‌هایی که به‌ویژه در اواخر زمستان و اوایل بهار در کشور داشتیم، میزان تولید گندم نسبت به سال‌های گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی، پیش‌بینی می‌شود تولید گندم کشور در سال جاری به حدود 14.2 میلیون تن برسد. در حالی که مصرف نان کشور حدود 10.5 میلیون تن و مصرف بخش صنف و صنعت حدود یک میلیون تن است و بخشی از محصول نیز برای بذر و خودمصرفی کشاورزان اختصاص می‌یابد، در صورت مدیریت صحیح، تولید امسال بیش از نیاز کشور خواهد بود و نیازی به واردات گندم نخواهیم داشت.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از تأخیر دولت در پرداخت مطالبات گندمکاران گفت: متأسفانه امسال دولت به دلایل مختلف، که امیدواریم سهوی بوده و عمدی در آن وجود نداشته باشد، در پرداخت مطالبات گندمکاران تأخیر داشته است.

یزدیان با اشاره به نشست اخیر کمیسیون کشاورزی مجلس با حضور نایب‌رئیس اول مجلس، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر جهاد کشاورزی، تصریح کرد: تاکنون حدود 6.8 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده است، در حالی که مطابق روند تولید امسال باید نزدیک به 9 میلیون تن گندم تحویل دولت می‌شد. در حال حاضر این میزان گندم تحویل گرفته شده که بخش عمده کاهش تحویل، ناشی از تأخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان است.

وی ادامه داد: دولت برای خرید 6.8 میلیون تن گندم باید حدود 330 هزار میلیارد تومان پرداخت می‌کرد، اما بر اساس گزارش‌های ارائه‌شده تا شب گذشته، تنها حدود 110 هزار میلیارد تومان، یعنی کمتر از 30 درصد مطالبات گندمکاران، پرداخت شده است.

نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تأکید کرد: این وضعیت علاوه بر کاهش انگیزه کشاورزان برای تحویل محصول، انگیزه تولید در سال‌های آینده را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد و از همین رو این موضوع به یکی از نگرانی‌های جدی کمیسیون کشاورزی تبدیل شده است.

وی درباره نتایج نشست اخیر گفت: در این جلسه پیگیری جدی برای پرداخت مطالبات انجام شد و بر اساس قول مسئولان، مقرر شد تا 22 مرداد حدود 100 تا 110 هزار میلیارد تومان دیگر به گندمکاران پرداخت شود تا طی دو تا سه هفته آینده حدود 60 تا 70 درصد مطالبات آنان تسویه شود.

یزدیان اظهار امیدواری کرد با تحقق این وعده، رضایت نسبی گندمکاران جلب شده و حجم بیشتری از گندم به دولت تحویل شود و افزود: اگر این اتفاق رخ ندهد، بخشی از گندم ممکن است به مصرف دام برسد، نگهداری شود یا حتی زمینه قاچاق آن فراهم شود؛ موضوعی که در نهایت دولت را ناچار به واردات گندم خواهد کرد.

وی در پایان با اشاره به برخی نگرانی‌ها درباره واردات گندم گفت: اگرچه دولت مشکلات مالی را مطرح می‌کند، این پرسش نیز وجود دارد که در صورت کمبود منابع، واردات نیز با محدودیت مالی روبه‌رو خواهد بود. امیدواریم این تصور که برخی ترجیح می‌دهند به جای خرید محصول داخلی به سمت واردات بروند، صحیح نباشد. انتظار ما این است که دولت هرچه سریع‌تر مطالبات گندمکاران را پرداخت کند تا بتوانیم نیاز حدود 10 میلیون تنی کشور را از محل تولید داخلی تأمین کرده و از واردات بی‌نیاز شویم.  



۶ ساعت قبل / سایت کولاک

خبر خوش برای بازنشستگان؛ تاریخ دقیق پرداخت معوقات بازنشستگان - مجله اینترنتی کولاک

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از نشست با وزیر کار و تصمیم برای پرداخت معوقات همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مابه‌التفاوت خبر داد. 

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس از نشست با وزیر کار و تصمیم برای پرداخت معوقات همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت از تاریخ دهم شهریورماه خبر داد.

«فضل‌الله رنجبر» سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها، از برگزاری نشست با وزیر کار خبر داده و در این رابطه اعلام کرده است «بنا بر اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پرداخت معوقات مربوط به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در دستور کار قرار دارد. همچنین مقرر شده است مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت‌ماه نیز به بازنشستگان پرداخت شود. در این جلسه، جمع‌بندی نهایی بر این شد که تمامی موارد مذکور، اعم از اجرای احکام همسان‌سازی و پرداخت معوقاتِ افزایش حقوق، از تاریخ دهم شهریورماه عملیاتی شود.»

پیش از این نیز، نمایندگان مجلس اطلاع داده بودند که واریز معوقات بازنشستگان از دهم شهریور آغاز می‌شود.

بازنشستگان ابراز امیدواری می‌کنند که معوقات یکجا و در موعد مقرر پرداخت شود و بیش از این تاخیر در کار نیفتد؛ آنها تاکید دارند که تا همین امروز، ارزش معوقات شان به شدت کاهش یافته است. برچسب هاپرداخت معوقات حقوق بازنشستگان واریز حقوق بازنشستگان پیوند کوتاه کپی شد!


۶ ساعت قبل / سایت آوش

سازمان حفاظت محیط زیست آخرین وضعیت پرونده محیطبان علی جمشیدیان را تشریح کرد

امیر حسین شمس تأکید کرد: این پرونده از دی‌ماه ۱۴۰۳ در مسیر رسیدگی قرار دارد و اقدامات حقوقی و قضایی لازم از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در حال انجام است. از لحظه اطلاع از وقوع تیراندازی به سمت محیط بان سازمان اقدامات ابتدایی در تهیه گزارش، جمع آوری ادله و تعقیب متهمان متواری شروع و به سرعت متهمان در دو استان اصفهان و قم شناسایی و بازداشت شدند.

وی با اشاره به نخستین مواجهه حضوری متهمان با محیطبان مصدوم در دی‌ماه ۱۴۰۳ اظهار کرد: از همان زمان، پرونده در مراجع قضایی در حال رسیدگی بوده و اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با مشورت دفتر حقوقی و امور مجلس به‌صورت مستمر موضوع را پیگیری کرده‌اند.

وی افزود: بخشی از اقدامات انجام‌شده شامل تقدیم لوایح، حضور در جلسات رسیدگی در دادسرا و پیگیری مستمر، روند عادی پرونده است و اگر در روند رسیدگی قضایی با کندی مواجه هستیم، این موضوع ارتباطی با عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست ندارد؛ چراکه پرونده در چارچوب فرآیندهای قضایی محاکم و رفع ایرادهای موجود جهت تکمیل تحقیقات و صدور رای مستند و مستدل در حال طی مراحل قانونی است و این مسئله ارتباطی با اقدام یا عدم اقدام یا حضور وکیل مستقل از طرف این سازمان ندارد.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست درباره علت استفاده نشدن از وکیل برای این پرونده نیز گفت: این تصمیم بر اساس تشخیص اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان و دفتر حقوقی سازمان اتخاذ شده است. با توجه به ماهیت پرونده و اشراف کامل کارشناسان حقوقی سازمان و استان بر موضوع، تشخیص داده شد که پرونده در شرایط فعلی نیازی به اخذ وکیل خارج از مجموعه ندارد.

شمس تصریح کرد: این به معنای عدم پیگیری حقوقی نیست؛ بلکه کارشناسان حقوقی سازمان و اداره کل اصفهان به‌صورت مستقیم و تخصصی روند پرونده را دنبال می‌کنند و اقدامات قضایی لازم در حال انجام است.

وی در واکنش به این ادعا که حضور وکیل می‌تواند مانع طولانی شدن روند رسیدگی شود، اظهار کرد: در نظام قضایی، وکیل نمی‌تواند به‌صورت مستقیم زمان رسیدگی به یک پرونده را کوتاه یا طولانی کند. مدت رسیدگی تابع فرآیندهای قانونی، تکمیل تحقیقات، تشخیص نواقص و تصمیم مراجع قضایی است.

شمس ادامه داد: اگر حضور وکیل به‌تنهایی می‌توانست روند رسیدگی را کوتاه کند، باید در پرونده‌هایی که متهمان از وکلای متعدد استفاده می‌کنند، این موضوع به‌طور خودکار موجب تسریع رسیدگی شود؛ در حالی که چنین قاعده‌ای در نظام قضایی وجود ندارد. بنابراین نسبت دادن طولانی شدن روند این پرونده به عدم حضور وکیل، فاقد مبنای حقوقی است.

وی با اشاره به آخرین وضعیت پرونده گفت: در جریان رسیدگی، نواقصی در پرونده تشخیص داده شده که مقرر است در جلسه اول شهریورماه در شعبه مطرح و بررسی شود. کارشناسان حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان و سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه حضور خواهند داشت و موضوع را از نزدیک پیگیری خواهند کرد.

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین ادعای ضعف حقوقی سازمان را به‌طور قاطع رد کرد و گفت: این ادعا کاملاً نادرست است و با عملکرد حقوقی سازمان در پرونده‌های مختلف همخوانی ندارد. از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم، با توجه به ظرفیت، توان تخصصی و نیروی انسانی موجود در مجموعه حقوقی سازمان، سیاست بر این بوده است که تا حد امکان از ظرفیت کارشناسان حقوقی داخلی استفاده شود و صرفاً در پرونده‌هایی که نیاز به وکیل تشخیص داده شود، از خدمات وکلا بهره گرفته شود.

شمس افزود: در مواردی که کارشناسان حقوقی تشخیص دهند پرونده‌ای نیازمند استفاده از وکیل است، حتماً از ظرفیت وکلای متخصص استفاده خواهد شد؛ بنابراین عدم استفاده از وکیل در یک پرونده مشخص، به هیچ عنوان به معنای ضعف حقوقی سازمان نیست، بلکه نتیجه ارزیابی تخصصی کارشناسان حقوقی درباره همان پرونده است.

وی با اشاره به عملکرد اخیر مجموعه حقوقی سازمان اظهار کرد: تنها در روزهای اخیر، در پرونده‌های محیطبانان در استان فارس و استان گلستان، اقدامات حقوقی مؤثر و دفاعیات انجام‌شده از سوی مجموعه حقوقی سازمان و ادارات کل استان‌ها دنبال شده و نتایج مورد انتظار سازمان در حال تحقق است.

شمس در ادامه با اشاره به پرونده محیطبان کرمانی گفت: یکی از نمونه‌های روشن عملکرد حقوقی سازمان، پرونده محیطبان کرمانی است که با پیگیری و اقدامات حقوقی سازمان، حکم قصاص وی نقض شد و این محیطبان از خطر اجرای حکم اعدام نجات یافت.

وی تأکید کرد: اگر مجموعه حقوقی سازمان از توان و تخصص لازم برخوردار نیست، باید پرسید چه مجموعه‌ای توانست در چنین پرونده مهمی ورود مؤثر داشته باشد و با دفاع حقوقی، زمینه نقض حکم قصاص و نجات یک محیطبان را فراهم کند؟

مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: روند پرونده علی جمشیدیان محیطبان اصفهانی مطابق فرآیندهای قضایی در حال انجام است و سازمان حفاظت محیط زیست، اداره کل استان اصفهان و کارشناسان حقوقی مجموعه، موضوع را تا حصول نتیجه نهایی با جدیت دنبال خواهند کرد. بنابراین طرح موضوعاتی مانند «ضعف حقوقی سازمان» یا نسبت دادن طولانی شدن روند رسیدگی به عدم استفاده از وکیل، بیشتر یک بحث رسانه‌ای و انحرافی است و مبنای تخصصی و حقوقی ندارد.

حدود ساعت ۲۲ شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳، محیطبان علی جمشیدیان متوجه حضور شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده موته در اصفهان میشود، متخلفان با پروژکتور مشغول اقدام به شکار در محدوده «پارک ملی و پناهگاه حیات وحش موته» بودند که طی تعقیب و گریز، شکارچیان غیرمجاز در حین حرکت با بیرون آمدن از پنجره خودرو به وسیله سلاح شکاری ساچمه زنی، به سمت خودرو و علی جمشیدیان که هدایت خودرو سازمانی را بر عهده داشت شلیک می کند.

در اثر این شلیک، ساچمه به داخل چشم، صورت، سینه و دست جمشیدیان اصابت میکند و در این حین شکارچی غیر مجاز شناسایی شده و پلاک خود نیز ثبت شده است.


۹ ساعت قبل / سایت آوش

تاریخ دقیق واریز مابه‌التفاوت حقوق فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۵ بازنشستگان

 «فضل‌الله رنجبر» سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها، از برگزاری نشست با وزیر کار خبر داده و در این رابطه اعلام کرده است «بنا بر اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، پرداخت معوقات مربوط به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در دستور کار قرار دارد. همچنین مقرر شده است مابه‌التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت‌ماه نیز به بازنشستگان پرداخت شود. در این جلسه، جمع‌بندی نهایی بر این شد که تمامی موارد مذکور، اعم از اجرای احکام همسان‌سازی و پرداخت معوقاتِ افزایش حقوق، از تاریخ دهم شهریورماه عملیاتی شود.»

پیش از این نیز، نمایندگان مجلس اطلاع داده بودند که واریز معوقات بازنشستگان از دهم شهریور آغاز می‌شود.

بازنشستگان ابراز امیدواری می‌کنند که معوقات یکجا و در موعد مقرر پرداخت شود و بیش از این تاخیر در کار نیفتد؛ آنها تاکید دارند که تا همین امروز، ارزش معوقات شان به شدت کاهش یافته است.

منبع: جماران




 انفجارهای مهیب انبار مهمات در لیبی - تسنیم
۴۵ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

انفجارهای مهیب انبار مهمات در لیبی - تسنیم

گزارش‌ها از لیبی از وقوع انفجارهای شدید در یک انبار مهمات خبرمی دهند.

 تولیدکننده  یا  نگهبان ؟
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تولیدکننده یا نگهبان ؟

هر بار که بحث کوچک‌سازی یا بزرگ‌شدن دولت مطرح می‌شود، یک پرسش بنیادین دوباره جان می‌گیرد: اساسا دولت برای چه به وجود آمده است؟ آیا دولت باید تولیدکننده، تاجر، کارفرما، بانکدار، صنعتگر و حتی بنگاه‌دار باشد یا آنکه رسالت اصلی آن در جای دیگری تعریف می‌شود؟ اقتصاددانان، فیلسوفان سیاست و نظریه‌پردازان حکمرانی طی بیش از یک قرن گذشته پاسخ نسبتا روشنی به این پرسش داده‌اند. دولت پیش از هر چیز نهادی است که باید «کالاهای عمومی» را تامین کند؛ کالاهایی که بازار به دلیل ویژگی‌های ذاتی خود قادر به تولید کارآمد آنها نیست یا اگر هم تولید کند، جامعه با کمبود، نابرابری یا شکست بازار مواجه خواهد شد. از همین نقطه، مفهوم کالای عمومی به یکی از مهم‌ترین پایه‌های نظری دولت مدرن تبدیل شد.

 راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد
۴ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | ظرفیت تلاطم اجتماعی در بالاترین سطح قرار دارد

حسین راغفر معتقد است اعلام چنین رقمی با هدف ایجاد شوک روانی و آماده کردن افکار عمومی برای پذیرش نرخ‌هایی مانند ۴۰ هزار تومان انجام شده است، اما حتی چنین عملیات روانی نیز نمی‌تواند آثار منفی افزایش قیمت بنزین را از بین ببرد.

 تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد
۵۱ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تاثیر عجیبی که قهوه روی هورمون‌های جنسی می‌گذارد

قهوه برای بسیاری از افراد بخشی جدانشدنی از شروع روز است، اما پژوهشی جدید از فنلاند نشان می‌دهد این نوشیدنی محبوب ممکن است با چربی بدن، سوخت‌وساز و حتی برخی هورمون‌های جنسی ارتباط داشته باشد. البته پژوهشگران تأکید می‌کنند که این یافته‌ها هنوز رابطه علت و معلولی را ثابت نمی‌کند.

 چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چرا ترقی‌خواهان، دموکرات‌های سنتی را شکست می‌دهند؟

دنیای‌اقتصاد: تحلیلگران رسانه‌ای بارها با سردرگمی تلاش کرده‌اند بفهمند چرا نامزدهای مترقی در آمریکا با وجود بودجه‌های انتخاباتی بسیار کمتری که دارند، دموکرات‌های سنتی را در انتخابات مقدماتی شکست می‌دهند. پاسخ این معما چندان پیچیده نیست. مترقی‌ها برخلاف دموکرات‌های تشکیلات‌گرا درباره مشکلات واقعی خانواده‌های طبقه کارگر صحبت می‌کنند و برای آنها راه‌حل‌های عملی دارند. این مشکلات طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود که از فساد در نظام مالی انتخابات و نابرابری بی‌سابقه ثروت تا بحران سیستم درمان، تهدیدهای هوش مصنوعی و سیاست خارجی مخرب را دربرمی‌گیرد.

 روایتی جدید از قدرتِ ایرانی
۳ ساعت قبل / سایت الف

روایتی جدید از قدرتِ ایرانی

روایتی جدید از قدرتِ ایرانی