قیمت طلا امروز




 سایت ایران آنلاین / ۱۴۰۵/۰۴/۱۶

دمای هوای تهران تا ۴ درجه گرم‌تر می‌شود

اداره‌کل هواشناسی استان تهران از افزایش دمای هوای پایتخت خبر داد و اعلام کرد: دمای هوای تهران تا ۴ درجه گرم‌تر می‌شود.
 دمای هوای تهران تا ۴ درجه گرم‌تر می‌شود



۱۵ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

کاهش دمای تهران طی امروز و فردا / وقوع رگبار و رعدوبرق در شمال استان

ایران آنلاین:

  بر پایه واکاوی الگوهای همدیدی و بررسی نقشه‌های پیش‌یابی، طی پنج روز آینده آسمان استان تهران صاف تا قسمتی ابری، در بعضی ساعت‌ها همراه با افزایش وزش باد و ابر پیش‌بینی می‌شود.  

به گزارش ایسنا،  طی روزهای جمعه تا دوشنبه (۳۰ مرداد تا ۲ شهریورماه) با عبور موج ناپایداری از فراز منطقه، در برخی ساعت‌ها افزایش ابر و باد، گاهی وزش باد شدید و در پاره‌ای از مناطق به‌ویژه شمالی و ارتفاعات، بارش رگباری با احتمال رعدوبرق و در بعضی مناطق رخداد مه پیش‌بینی می‌شود.  

طی امروز و فردا کاهش نسبی دمای هوا در سطح استان پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان تهران فردا (۳۱ مرداد ماه) صاف و وزش باد، در بعدازظهر افزایش ابر و افزایش باد با حداکثر و حداقل دمای ۳۴ و ۲۳ درجه سانتیگراد و برای یک‌شنبه (اول شهریورماه) صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعت‌ها افزایش باد، گاهی وزش باد شدید با حداکثر و حداقل دمای ۳۵ و ۲۴ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.  

انتهای پیام/


۳۰ دقیقه قبل / خبرگزاری ایلنا

از گرمازدگی در عسلویه تا مرگ داخل لوله‌های جوشکاری/ نگاهی به فوت کارگر حین کار/ مستمری بازماندگان چگونه تعیین می‌شود؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، فوت کارگر در حین انجام کار، از جمله موضوعاتی است که می‌تواند از جنبه‌های مختلف حقوقی، بیمه‌ای و کیفری مورد بررسی قرار گیرد.

باید به یک نکته ظریف توجه شود: صرف وقوع فوت در محیط کار، لزوماً به معنای وقوع حادثه ناشی از کار نیست و تشخیص علت فوت و ارتباط آن با شرایط کاری، نقش مهمی در تعیین مسئولیت کارفرما و حقوق بازماندگان دارد. همچنین در مواردی مانند سکته قلبی، گرمازدگی یا سایر عوارض جسمی، بررسی رابطه میان شرایط محیط کار و فوت کارگر می‌تواند از طریق پزشکی قانونی و کارشناسی‌های تخصصی انجام شود.

در گفت‌وگو با علیرضا مقدم، کارشناس حقوق کار  و وکیل دادگستری،   این موضوع و تفاوت میان فوت طبیعی کارگر و فوت ناشی از حادثه کار را مورد بررسی قرار دادیم.

این کارشناس روابط کار در ابتدا در خصوص وضعیت کارگری که حین انجام کار فوت می‌کند، حتی در صورتی که فوت وی ارتباطی با حادثه ناشی از کار نداشته باشد، توضیح داد: اگر فوت کارگر ناشی از حادثه کار نباشد، این موضوع از نظر مسئولیت کیفری کارفرما با فوت ناشی از حادثه کار تفاوت دارد. حادثه ناشی از کار شرایط خاص خود را دارد و در صورتی که فوت کارگر بر اثر چنین حادثه‌ای رخ دهد، بر اساس قوانین مربوط، رابطه سببیت، میزان تقصیر کارفرما و شرایط حاکم بر محیط کار مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: در صورت احراز حادثه ناشی از کار و مسئولیت کارفرما، علاوه بر اینکه بازماندگان متوفی بر اساس مقررات تأمین اجتماعی و با توجه به شرایط و سوابق بیمه‌ای وی، از مستمری بازماندگان بهره‌مند می‌شوند، موضوع مسئولیت کیفری نیز مطرح خواهد بود و در صورت احراز تقصیر، دیه متناسب با میزان تقصیر، تعیین و از مسئول مربوط مطالبه می‌شود.

وی ادامه داد: اما اگر علت فوت، بیماری یا عارضه طبیعی مانند سکته قلبی باشد و ارتباطی میان فوت و شرایط کار احراز نشود، اصولاً این مورد حادثه ناشی از کار محسوب نمی‌شود و مسئولیت کیفری کارفرما از این جهت منتفی خواهد بود. در چنین شرایطی، موضوع مستمری و حقوق بازماندگان تابع مقررات تأمین اجتماعی و شرایط قانونی مربوط به آن است و خانواده متوفی می‌توانند از مزایای مستمری بازماندگان، در صورت وجود شرایط قانونی، استفاده کنند.

مقدم در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت فوت کارگر حین انجام کار، شرایط مربوط به مستمری در هر دو حالت یکسان است، اظهار داشت: اصل موضوع مستمری بازماندگان، چه فوت کارگر در حین کار بر اثر عوامل طبیعی رخ دهد و چه فوت ناشی از حادثه کار باشد، تابع مقررات تأمین اجتماعی و شرایط قانونی مربوط به سوابق بیمه‌ای و وضعیت متوفی است؛ اما تفاوت اصلی در بحث مسئولیت کیفری کارفرماست. در صورتی که فوت ناشی از حادثه کار باشد و تقصیر کارفرما احراز شود، بر اساس مقررات کیفری، میزان مسئولیت وی و دیه متناسب با میزان تقصیر تعیین خواهد شد.

این کارشناس حقوقی افزود: برای مثال، اگر در یک حادثه مشخص شود که بخشی از مسئولیت و تقصیر متوجه کارفرما بوده است، به همان میزان، مسئولیت پرداخت دیه نیز متوجه وی خواهد بود و میزان دیه بر اساس نظر کارشناسی و تصمیم مرجع قضایی تعیین می‌شود.

مقدم در ادامه درباره امکان تشخیص ارتباط میان شرایط سخت محیط کار و فوت کارگر، به‌ویژه در مواردی مانند گرمازدگی، گفت: رابطه سببیت میان شرایط محیط کار و فوت کارگر، موضوعی است که می‌تواند از طریق بررسی‌های تخصصی و نظریات کارشناسی برای دادگاه مشخص شود. برای نمونه، در مناطقی مانند عسلویه که کارگران ممکن است در معرض دمای بسیار بالا قرار داشته باشند، یا در برخی محیط‌های کاری مانند عملیات جوشکاری در داخل لوله‌ها که شرایط دمایی دشواری وجود دارد، باید شرایط محیط کار و میزان تأثیر آن بر وضعیت جسمانی کارگر به‌طور تخصصی بررسی شود.

وی ادامه داد: اگر شرایط محیط کار به گونه‌ای باشد که انجام فعالیت در دمای بالا برای کارگر خطرناک باشد، کارفرما مکلف است الزامات و تمهیدات ایمنی و شرایط مناسب برای کار را فراهم کند. در صورتی که کارفرما بدون رعایت این الزامات، کارگر را در چنین شرایطی به کار بگیرد و در ادامه، عارضه‌ای مانند گرمازدگی، حمله قلبی یا فوت رخ دهد، امکان بررسی رابطه میان شرایط کار و فوت وجود دارد.

وی تأکید کرد: تشخیص اینکه آیا گرمازدگی یا شرایط سخت محیط کار در فوت کارگر مؤثر بوده است یا خیر، صرفاً بر اساس ادعاهای کارگر، همکاران یا کارفرما انجام نمی‌شود، بلکه موضوع باید از طریق مراجع تخصصی، پزشکی قانونی و کارشناسان مربوط بررسی شود. کارشناسان می‌توانند شرایط محیط کار، وضعیت جسمانی فرد، نحوه وقوع حادثه و سایر عوامل مؤثر را بررسی کرده و درباره وجود یا نبود رابطه سببیت اظهارنظر کنند.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در چنین مواردی، دادگاه و مراجع قضایی می‌توانند برای روشن شدن موضوع از نظریات کارشناسی استفاده کنند و کارشناسان حوزه کار و سایر کارشناسان تخصصی، با بررسی شرایط، میزان تأثیر عوامل محیطی و احتمالات ممکن، تقصیر کارفرما را مشخص کنند. بنابراین، حتی در مواردی که در نگاه نخست علت فوت سکته قلبی یا عارضه طبیعی به نظر می‌رسد، اگر ادعایی درباره تأثیر شرایط محیط کار بر فوت مطرح باشد، موضوع قابلیت بررسی کارشناسی دارد و نمی‌توان بدون انجام بررسی‌های تخصصی، ارتباط یا عدم ارتباط فوت با شرایط کار را به‌طور قطعی اعلام کرد.

مقدم در پایان اظهار داشت: از آنجا که در این موارد بحث مسئولیت کیفری و احتمال وقوع جرم مطرح است، رسیدگی از طریق مراجع قضایی و با استفاده از روش‌ها و تشریفات قانونی مربوط انجام می‌شود و کارشناسی‌های تخصصی یکی از ابزارهای مهم برای کشف حقیقت، تعیین رابطه سببیت و مشخص شدن میزان مسئولیت افراد درگیر در حادثه است.

  انتهای پیام/


۳ ساعت قبل / سایت آوش

ادارات تهران فردا شنبه ۳۱ مرداد تعطیل است؟

در روزهای اخیر، موج شدید گرما و افزایش بی‌سابقه مصرف برق در استان تهران، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال تعطیلی ادارات و نهادهای دولتی در روز شنبه ۳۱ مرداد را به اوج رسانده است. با این حال، تا لحظه تنظیم این گزارش (جمعه ۳۰ مرداد ۱۴۰۵)، هیچ اطلاعیه یا بخشنامه رسمی از سوی استانداری تهران مبنی بر تعطیلی روز شنبه صادر نشده است. با وجود اینکه سناریوی تعطیلی موقت ادارات به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی مدیریت بار شبکه برق مطرح شده, اما همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و شهروندان و کارمندان باید منتظر اطلاعیه رسمی باشند. در این گزارش، آخرین وضعیت تعطیلی ادارات تهران، دلایل مطرح‌شده، تحلیل سناریوهای محتمل و جدول وضعیت استان‌های مختلف را بررسی می‌کنیم.

آخرین وضعیت تعطیلی ادارات تهران؛ هنوز خبری از اطلاعیه رسمی نیست

بر اساس آخرین بررسی‌ها و گزارش‌های رسمی، تا این لحظه (جمعه ۳۰ مرداد) هیچگونه اطلاعیه یا بخشنامه‌ای مبنی بر تعطیلی ادارات و بانک‌ها در روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ از سوی استانداری تهران صادر نشده است. مسئولان استانی تأکید کرده‌اند که در صورت تغییر شرایط جوی یا اتخاذ تصمیمات جدید، اطلاعیه‌های تکمیلی از سوی مراجع ذی‌صلاح منتشر خواهد شد.

با وجود این، شایعات و گمانه‌زنی‌ها در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی درباره تعطیلی شنبه به شدت داغ شده است. برخی منابع خبری از بررسی سناریوی تعطیلی موقت ادارات و نهادهای دولتی در روز شنبه توسط مقامات استانی خبر داده‌اند. هدف از این تصمیم احتمالی، کاستن از فشار وارد بر شبکه برق و مدیریت مصرف انرژی در پی افزایش بی‌سابقه دما عنوان شده است.

علت مطرح‌شدن سناریوی تعطیلی؛ گرمای بی‌سابقه و مصرف برق

در روزهای اخیر، موج شدید گرما بسیاری از مناطق کشور از جمله استان تهران را فرا گرفته است. پیش‌بینی‌های هواشناسی نشان می‌دهد که بیشینه دمای تهران در روز شنبه به ۳۵ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید. این افزایش دما، مصرف انرژی به‌ویژه برق را به طور چشمگیری افزایش داده و شبکه برق را با فشار مضاعفی مواجه کرده است.

افزایش مصرف برق در استان تهران که جمعیتی بالغ بر ۱۵ میلیون نفر را در خود جای داده، به یکی از چالش‌های اصلی مدیریت شهری تبدیل شده است. مقامات استانی در حال بررسی گزینه‌های مختلف برای مدیریت بار شبکه و جلوگیری از خاموشی‌های گسترده هستند. تعطیلی موقت ادارات به عنوان یکی از راهکارهای سریع‌الاثر برای کاهش مصرف برق در ساعات اوج بار (ظهر تا اوایل شب) مطرح شده است.

سابقه تعطیلی‌های اخیر در استان‌های دیگر

در هفته‌های اخیر، به دلیل گرمای بی‌سابقه هوا و ضرورت مدیریت مصرف انرژی، برخی استان‌ها اقدام به تعطیلی یا کاهش ساعات کاری ادارات در روزهای خاصی کرده‌اند. برای نمونه، ادارات استان بوشهر در روز چهارشنبه ۲۸ مرداد تعطیل شد و استان‌های کرمانشاه، قم، ایلام، چهارمحال و بختیاری و مازندران نیز در روزهای اخیر تعطیلی یا دورکاری داشته‌اند. با این حال، این تعطیلی‌ها عمدتاً مقطعی و برای روزهای خاصی بوده و به معنای تعطیلی سراسری در روزهای پنجشنبه و شنبه نیست.

جدول وضعیت تعطیلی استان‌های مختلف در شنبه ۳۱ مرداد

بر اساس آخرین اطلاعات موجود، وضعیت تعطیلی استان‌های مختلف در روز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ به شرح زیر است: استان وضعیت شنبه ۳۱ مرداد توضیحات تهران تعطیل نیست (فعلاً) تاکنون هیچ اطلاعیه رسمی از سوی استانداری تهران صادر نشده است خوزستان تعطیل نیست با وجود گرمای شدید، تعطیلی برای این روز اعلام نشده است بوشهر تعطیل نیست ادارات بوشهر روز چهارشنبه ۲۸ مرداد تعطیل بود، اما برای شنبه تعطیلی اعلام نشده است هرمزگان تعطیل نیست تاکنون اطلاعیه‌ای صادر نشده است یزد در حال بررسی گمانه‌زنی‌هایی درباره تعطیلی وجود دارد، اما هنوز قطعی نیست البرز در حال بررسی سناریوی تعطیلی مطرح شده، اما هنوز اطلاعیه‌ای صادر نشده است فارس تعطیل نیست یکی از سناریوهای جدی مطرح شده، اما هنوز قطعی نیست مرکزی تعطیل نیست تاکنون اطلاعیه‌ای صادر نشده است اصفهان تعطیل نیست تاکنون اطلاعیه‌ای صادر نشده است قم تعطیل نیست تاکنون اطلاعیه‌ای صادر نشده است

 




 پذیرش دانشجو در دانشکده‌های افسری ارتش از طریق آزمون سراسری
۱۷ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

پذیرش دانشجو در دانشکده‌های افسری ارتش از طریق آزمون سراسری

معاون نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران از گسترش تنوع رشته‌های پذیرش دانشجو در گروه‌های آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی در دانشکده‌های افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران از طریق آزمون سراسری سال ۱۴۰۵ خبر داد.

 شناسایی مولکول مسؤول یکی از بدترین انواع «سرطان پستان»
۱۴ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

شناسایی مولکول مسؤول یکی از بدترین انواع «سرطان پستان»

سرطان پستان سه‌گانه‌منفی از دشوارترین انواع این بیماری برای درمان است و به‌دلیل توان بالای گسترش به اندام‌های دیگر، نیازمند روش‌های دقیق‌تر برای شناسایی بیماران پرخطر و انتخاب درمان مناسب است.

 رئیس جمهور: حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد - سلام نو
۱۷ ساعت قبل / سایت سلام نو

رئیس جمهور: حتی یک بند در تفاهمنامه پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد - سلام نو

مسعود پزشکیان رئیس جمهور توافق اخیر را عزتمندانه و ارزشمند دانست و گفت: حتی یک بند در این توافق پیدا نمی‌کنند که حاکی از وادادگی باشد؛ همه تعهدات مربوط به طرف مقابل است.

 سالاد تابستانی؛ خنکی در روزهای گرم
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

سالاد تابستانی؛ خنکی در روزهای گرم

سالاد تابستانی نوعی سالاد سرد و مقوی است که از ترکیب ساقه کرفس با سیب، گردو، کشمش و... تهیه می‌شود.

 ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور - تسنیم
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور - تسنیم

سخنگوی پلیس از ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور خبر داد.

 جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی
۱۸ ساعت قبل / سایت تابناک

جزئیات محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمالی

رئیس پلیس راه راهور فراجا از اجرای محدودیت‌های مقطعی و یک‌طرفه در محور‌های چالوس، هراز و فشم در روز‌های جمعه و شنبه ۳۰ و ۳۱ مردادماه خبر داد.