قیمت طلا امروز




 سایت بورس نیوز / ۱۴۰۵/۰۴/۱۷

گزارش خوب وگردش در خرداد ماه

سود ناخالص این بانک نیز در خرداد ماه به عدد مثبت ۷،۴۶۵ میلیارد تومان رسیده است که عدد عجیبی برای این بانک محسوب می‌شود.
 گزارش خوب  وگردش  در خرداد ماه



۴ ساعت قبل / روزنامه تعادل

چرا کارگزاری‌ها وارد بورس نمی‌شوند؟

تسنيم| پوريا خالديان، مدير پذيرش بورس تهران درباره عدم حضور شركت‌هاي كارگزاري در تابلوهاي بورس با وجود ثبت سودآوري قابل توجه اين شركت‌ها در سال‌هاي اخير، اظهار كرد: براي پذيرش نهادهاي مالي، مقررات مشخصي وجود دارد و سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد صادركننده مجوز فعاليت كارگزاري‌ها، شركت‌هاي سبدگردان و شركت‌هاي تأمين سرمايه، محدوديت‌ها و الزامات مشخصي را براي ورود اين نهادها به بازار سرمايه تعيين مي‌كند.

وي افزود: در سال‌هاي اخير شاهد ورود شركت‌هاي گروه مالي به بازار سرمايه بوده‌ايم كه ازجمله آنها مي‌توان به نمادهاي «كيانا» و فيروزه و... اشاره كرد.

خالديان با تأكيد بر اهميت تنوع خدمات گروه‌هاي مالي براي بورس تهران گفت: گروه‌هاي مالي به دليل گستردگي فعاليت و تنوع خدمات، از اهميت ويژه‌اي براي بازار سرمايه بورس تهران و سازمان بورس برخوردارند. زماني كه يك گروه مالي وارد بورس مي‌شود، صرفاً خود شركت گروه مالي در بازار حضور پيدا نمي‌كند، بلكه مجموعه‌هايي مانند شركت‌هاي كارگزاري، بيمه و سبدگرداني نيز مي‌توانند در ساختار آن قرار داشته باشند.مدير پذيرش بورس تهران تصريح كرد: درخصوص پذيرش مستقيم شركت‌هاي كارگزاري، نهاد ناظر و متولي صدور مجوز اين نهادها، سازمان بورس و اوراق بهادار است و بايد ترتيبات و الزامات مربوط به امكان ورود كارگزاري‌ها به بورس را به بورس تهران اعلام كند.وي در پاسخ به اين سوال كه كارگزاري‌ها از محل‌هايي مانند كارمزد و سرمايه‌گذاري درآمد قابل‌توجهي كسب مي‌كنند، اما در تابلو بورس حضور ندارند، گفت: پذيرش آنها در بورس تابع مقررات و مصوباتي است كه ازسوي اداره نهادهاي مالي سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان متولي اين حوزه تعيين شده است.خالديان خاطرنشان كرد: به نظر مي‌رسد براساس مقررات موجود، اساسنامه و چارچوب‌هاي فعلي، شرايط پذيرش مستقيم كارگزاري‌ها در بورس هنوز فراهم نشده است و بايد اين موضوع ازسوي خود سازمان بورس مورد بررسي قرار گيرد.وي گفت: در مورد ساير نهادهاي مالي ازجمله بانك‌ها، شركت‌هاي بيمه و به‌ويژه گروه‌هاي مالي، مانعي براي ورود به بازار سرمايه وجود ندارد و گروه‌هاي مالي كه در سال‌هاي اخير در بازار شكل گرفته‌اند، در صورت تكميل مدارك و نبود مشكل خاص، مي‌توانند فرآيند پذيرش خود در بورس تهران را طي كنند.مدير پذيرش بورس تهران، گفت: شرايط كشور به گونه‌اي است كه توسعه انرژي، به‌ويژه در حوزه برق، نيازمند سرمايه‌گذاري و توجه ويژه است. در همين راستا، سازمان بورس و اوراق بهادار اخيراً توجه ويژه‌اي به حوزه انرژي‌هاي تجديدپذير، ازجمله توليد برق، معطوف كرده و در تلاش است به طرح‌هاي توليد انرژي پاك كمك كند تا در مسير رفع ناترازي برق گام برداشته شود.او افزود: صندوق‌هاي پروژه يكي از ابزار‌هاي مناسب براي تامين مالي در اين حوزه هستند. اين صندوق‌ها ايجاد مي‌شوند و منابع مالي آنها از طريق سرمايه‌گذاران تامين مي‌شود و بخشي از منابع نيز توسط موسسين صندوق تامين خواهد شد. منابع صندوق نيز صرف اجراي طرح‌هاي تعريف‌شده براي همان صندوق مي‌شود.خالديان ادامه داد: براي مثال، اگر قرار باشد يك نيروگاه احداث شود، بخشي از منابع موردنياز از محل آورده موسسين و بخش ديگر از محل پذيره‌نويسي واحد‌هاي صندوق تامين مي‌شود و پس از آن، طرح به مرحله بهره‌برداري مي‌رسد. دارندگان واحد‌هاي صندوق پروژه نيز از منافع حاصل از بهره‌برداري پروژه منتفع خواهند شد. مدير پذيرش بورس تهران اظهار كرد: از سوي ديگر، توليد برق توسط اين نيروگاه‌ها مي‌تواند در بازار بورس انرژي عرضه شود و به اين ترتيب، در راستاي كاهش ناترازي‌هاي موجود در حوزه برق نيز موثر باشد.




 تلاش بانک مرکزی اتیوپی‌ برای حفظ ارزش پول ملی
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تلاش بانک مرکزی اتیوپی‌ برای حفظ ارزش پول ملی

ایبنا: بانک مرکزی اتیوپی از ابتدای سال جاری میلادی حدود 2.2‌میلیارد دلار برای حمایت از پول ملی این کشور، یعنی «بِر»، هزینه کرده است، اما این مداخلات نتوانسته روند کاهش ارزش آن را متوقف کند؛ به‌طوری که در تازه‌ترین حراج ارز خارجی، میزان تقاضا برای خرید ارز چهار برابر مبلغی بود که بانک مرکزی عرضه کرده بود.

 دو نمای سرمایه‌گذاری در معادن
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

دو نمای سرمایه‌گذاری در معادن

سرمایه‌گذاری در معدن لزوما به همان میزان به تولید منجر نمی‌شود و فاصله میان وزن سرمایه و تولید، در فعالیت‌های مختلف معدنی متفاوت است. مس و سنگ‌آهن در گروه فعالیت‌هایی قرار دارند که سهم تولیدشان از سهم سرمایه‌گذاری بیشتر است. در مقابل، طلا و شن و ماسه سهمی بالاتر از تولید خود در سرمایه‌گذاری دارند. داده‌های مرکز آمار ایران از معادن در حال بهره‌برداری نشان می‌دهد سنگ‌آهن با سهم ۳۵درصدی از سرمایه‌گذاری، ۵۰درصد از ارزش تولید معدن را در اختیار دارد و مس نیز با جذب حدود ۱۲درصد از سرمایه‌گذاری، ۲۶درصد از تولید را ایجاد کرده است. در نقطه مقابل، سنگ طلا ۶درصد از سرمایه‌گذاری را به خود اختصاص داده، اما سهم آن از ارزش تولید تنها 1.5درصد بوده است؛ وضعیتی که در شن و ماسه نیز با 13.5درصد سهم سرمایه‌گذاری در برابر ۴درصد سهم تولید دیده می‌شود.

 تعداد خانه خالی در ایران اعلام شد
۱۱ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

تعداد خانه خالی در ایران اعلام شد

اقتصادنیوز: معاون وزیر راه اعلام کرد: در سطح کلان اقتصادی لزوماً با کمبود مطلق واحد مسکونی مواجه نیستیم؛ چراکه حدود ۳۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد.

 خبرخوش برای دارندگان سهام عدالت
۱۰ ساعت قبل / سایت اقتصاد ایرانی

خبرخوش برای دارندگان سهام عدالت

اقتصادایرانی: زمان‌بندی توزیع سود سهام عدالت در دو مرحله و در آستانه «هفته دولت» نهایی شد.

 آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری
۵ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری

آرمان امروز : عبدالعظیم آق‌آتابای؛ پژوهشگر اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای تازه‌های اقتصاد به جایگاه آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران و نقد ظرفیت آن برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور پرداخت. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌های هم‌زمان تورم مزمن، ناترازی‌های مالی و فشارهای ارزی روبه‌روست، بازخوانی «مکتب کلاسیک» به‌عنوان نخستین نظام نظری [ ]

 چهارمین هفته  سبز  بورس
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

چهارمین هفته سبز بورس

معاملات بورس تهران در هفته گذشته در شرایطی به پایان رسید که نماگرهای اصلی بازار سهام بار دیگر مسیر صعودی را پیمودند و هر دو شاخص کل و هموزن به اوج‌های تاریخی جدید رسیدند. شاخص کل با رشد 3.8درصدی در محدوده ۵‌میلیون و ۹۵۲هزار واحد قرار گرفت و فاصله خود با مرز روانی ۶‌میلیون واحد را به حداقل رساند.