قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۴ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

عطوان: تنگه هرمز می‌تواند مهمترین نماد آغاز فروپاشی قریب‌الوقوع امپراتوری آمریکا باشد

تحلیلگر برجسته عرب در سرمقاله‌ای نوشت راهبرد تهران بر طولانی کردن جنگ، حفظ کنترل بر تنگه هرمز و کشاندن واشنگتن به یک جنگ فرسایشی استوار است؛ راهبردی که می‌تواند پیامدهای سیاسی و اقتصادی سنگینی برای دولت دونالد ترامپ داشته باشد و طرح «آمریکایی‌سازی» تنگه هرمز نشانه سردرگمی ترامپ در برابر راهبرد ایران است.
 عطوان: تنگه هرمز می‌تواند مهمترین نماد آغاز فروپاشی قریب‌الوقوع امپراتوری آمریکا باشد

به گزارش ایسنا، عبدالباری عطوان، تحلیلگر مطرح جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای الیوم» نوشت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مواجهه با بحران ایران و تحولات سیاسی و نظامی آن  بار دیگر درگیر سردرگمی و آشفتگی شده است. او روز گذشته مدعی شد که تنگه هرمز «متعلق به آمریکا» است و در روزهای آینده تصمیمی برای الحاق آن به «وطن اصلی» صادر خواهد کرد؛ اقدامی که در چارچوب تشدید تنش نظامی جدیدی صورت می‌گیرد که ممکن است نخستین مراحل آن از دوشنبه آینده آغاز شود.

تنگه هرمز وارد تاریخ نظامی، سیاسی و اقتصادی خواهد شد؛ زیرا این تنگه می‌تواند به‌عنوان برجسته‌ترین نماد آغاز فروپاشی قریب‌الوقوع امپراتوری آمریکا و حرکت در مسیر امپراتوری‌های بریتانیا و فرانسه، در جنگ سوئز در سال ۱۹۵۶ و اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان به دست «مجاهدان» افغان، ثبت شود.

نبوغ ایران که همه معادلات را تغییر داد، در خویشتنداری، صبر راهبردی طولانی و استفاده هوشمندانه از تنگه به‌عنوان دامی برای گرفتار کردن طعمه آمریکایی و کشاندن آن به یک جنگ فرسایشی طولانی تجلی یافت و ناآگاهی ترامپ از تاریخ، جغرافیا، سیاست و اندیشه راهبردی نیز کمک بزرگی به این روند بوده است.

ما در اینجا درباره مقاومت در میدان نظامی در سه میدان جنگ سخن نمی‌گوییم؛ نخستین جنگ، جنگ اسرائیل و دو جنگ دیگر، جنگ‌های مشترک اسرائیلی ـ آمریکایی، یعنی جنگ کنونی و جنگ ۱۲ روزه پیش از آن و غافلگیری‌های ناشی از توانمندی‌های بسیار پیشرفته موشکی و پهپادی آنهاست؛ بلکه درباره راهبرد کنونی ایران سخن می‌گوییم که همزمان و موازی با جنگ شش‌ماهه کنونی پیش می‌رود و در طولانی کردن جنگ خلاصه می‌شود تا جنگ تا انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در سه ماه آینده ادامه یابد، ترامپ و حزب جمهوری‌خواه او سقوط کنند و هر دو به شکلی تحقیرآمیز و خفت‌بار از قدرت خارج شوند.

رهبری جدید ایران به‌خوبی از این نقطه ضعف مرگبار ترامپ آگاه بوده، همانگونه که از نارضایتی فزاینده افکار عمومی آمریکا نسبت به جنگی که هزینه‌های آن را واشنگتن می‌پردازد و در راستای منافع اسرائیل دنبال می‌شود، آگاه است؛ به همین دلیل، ایران راه خروجی را که ترامپ در جست‌وجوی آن بود و انتظار داشت از آن برای اعلام پیروزی «جعلی» خود در جنگ استفاده کند، در اختیار او قرار نداد؛ راهی که از طریق بازگشایی تنگه هرمز به روی کشتیرانی تجاری بین‌المللی و ارائه نکردن امتیازاتی که ترامپ می‌خواهد، می‌گذشت. ایران همچنین بر شروط شش‌گانه خود پافشاری کرد؛ از جمله رفع کامل محاصره، لغو تحریم‌های اقتصادی، آزادسازی تمامی دارایی‌های مسدودشده و پرداخت بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار غرامت بابت ویرانی‌های ناشی از تجاوز آمریکا و اسرائیل.

در میان اکثریت قاطع کارشناسان راهبردی آمریکا درباره شکست قطعی آمریکا در جنگ «هرمز» و اجتناب‌ناپذیر بودن خروج از خاورمیانه برای کاهش خسارت‌ها، به‌ویژه در انتخابات میان‌دوره‌ای آینده کنگره، اجماعی وجود دارد. اکنون روشن شده است که این پیام به ترامپ و ارکان دولت او، به‌ویژه معاونش جی‌ دی ونس، رسیده است. ونس پیشتر در اظهاراتی گفت: «اولویت در جنگ با ایران اکنون بر تلاش برای کاهش قیمت نفت متمرکز شده است، نه برنامه هسته‌ای آن، نه موشک‌های بالستیک آن و نه سرنگونی نظام آن.»

ناوهای هواپیمابر، ناوشکن‌ها و ناوگان‌های دریایی آمریکا در برابر توانمندی و اراده بالای ایران و توان غیرمنتظره این کشور برای مقاومت در برابر تجاوز آمریکا و اسرائیل در تمامی مراحل و ابعاد آن شکست خوردند. ایران به دلیل این مدیریت و موفقیت آن، از طریق اعمال حاکمیت خود بر تنگه هرمز، به کنترل اقتصاد جهانی پرداخته است و با حمایت از مقاومت در لبنان، عراق، یمن و نوار غزه، قادر است نه‌تنها جنگ را طولانی کند، بلکه دامنه آن را نیز گسترش دهد.

همان‌گونه که رهبران عرب در جنگ سال ۱۹۷۳، یعنی فیصل بن عبدالعزیز و شیخ زاید بن سلطان، قیمت نفت را کنترل کردند و جمله مشهور خود را بر زبان آوردند که نفت گران‌تر از خون شهدا نیست و مهم‌تر از آن، قیمت نفت را در آن زمان به سطحی قابل قبول افزایش دادند، ایران نیز اکنون همان صحنه را تکرار می‌کند و با توجه به موقعیت خود در تنگه هرمز، قیمت نفت و گاز را در مسیر صعود و نزول کنترل می‌کند؛ در حالی که مالیات‌دهندگان آمریکایی نیز از افزایش قیمت‌ها و گرانی هزینه‌های زندگی در کشورش برای تأمین مالی جنگ‌های اسرائیل، معترض هستند.

ایلهان عمر، یکی از منتقدان سرسخت سیاست‌های ترامپ که به دلیل حضورش در کنگره به منبع نگرانی و بی‌خوابی برای رئیس‌جمهور ترامپ تبدیل شده است، با پیروزی در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات برای حضور در انتخابات میان‌دوره‌ای آینده، این نگرانی را دوچندان کرد. میزان موفقیت او به ۸۰ درصد رسید. او به همراه رشیده طلیب و زهران ممدانی (هندی) و عبدالرحمان السید (مصری) با حمایت صندوق‌های رأی و رأی‌دهندگان آمریکایی، خروج ترامپ و حزب او از قدرت را تسریع خواهند کرد و این خروج را به همه شهیدان ایران، لبنان، فلسطین، یمن و عراق هدیه خواهند کرد؛ آنها این اتفاق را دور می‌بینند، اما ما آن را بسیار نزدیک می‌بینیم.

در پایان می‌گوییم که معاون وزیر خارجه ایران در پاسخ به ترامپ و تهدیدات او درباره «آمریکایی‌سازی» تنگه هرمز گفت: «تنگه‌ها با یک توییت یا تهدید به مالکیت در نمی‌آیند و تنگه هرمز تحت حاکمیت ایران و اعراب و مسلمانان بوده و خواهد ماند».

ترامپ ناگزیر از این تهدیدات عقب‌نشینی خواهد کرد، همان‌گونه که از تمامی تهدیدهای پیشین خود به شکلی خفت‌بار و تحقیرآمیز عقب‌نشینی کرده است.

انتهای پیام



۴ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

تاکید عمان و ژاپن بر تضمین آزادی دریانوردی در تنگه هرمز طبق قوانین بین المللی

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ «بدر البوسعیدی» روز دوشنبه با موتگی توشیمیتسو در مسقط دیدار کرد.

بر اساس بیانیه‌ وزیر امور خارجه عمان، ۲ کشور تاکید کردند که عبور ایمن از تنگه هرمز از امنیت و رفاه منطقه جدا نیست.

توشیمیتسو وزیر امور خارجه ژاپن گفت که از نقش عمان در حل بحران کشتیرانی در تنگه قدردانی می‌کند و وعده داد که هماهنگی با مسقط را برای تضمین دریانوردی آزاد و ایمن هم در هرمز و هم در باب المندب افزایش دهد.


۶ ساعت قبل / سایت نورنیوز

ونس: وارد مرحله جدیدی شده‌ایم؛ فشار اقتصادی

نورنیوز-گروه بین‌الملل : «جی دی ونس» روز پنجشنبه به وقت محلی در گفت وگویی با تکرار زیاده خواهی ها به رغم شکست سیاست فشار حداکثری و تحریم های واشنگتن طی دهه های گذشته مدعی شد: «ما به اعمال این فشار ادامه خواهیم داد، چون معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی نهایی به هدف نهایی است.»

معاو.ن رئیس جمهوری آمریکا در این گفت وگو همچنین مدعی شد: با تلاش فوق‌العاده نیروهای نظامی‌ آمریکا، توانسته ایم مقدار زیادی نفت و گاز را از تنگه هرمز خارج کنیم.»

رئیس هیات مذاکره کننده آمریکا ادعا کرد: «باید مقدار بیشتری (نفت) را (از طریق تنگه هرمز) خارج کنیم، اما این کار تا اینجا بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، چون تنگه هرمز همان نقطه اهرم فشار ایران است.»

آمریکا سال‌هاست از ابزارهای تحریم‌های مالی و اقتصادی که به اذعان رسانه های آمریکایی، کارایی خود را از دست داده اند، علیه کشورها و گروه هایی که همسو با سیاست ها و اهداف واشنگتن نیستند، استفاده می کند.

واشنگتن، افراد، نهادها و شرکت های مختلف در جهان را به بهانه های مختلف از جمله تهدیدکردن امنیت ملی یا مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی خود و متحدانش همواره تحت تحریم ها قرار داده است.

رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

ترامپ که به شدت به دلیل پیامدهای تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی‌ که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در حالی که واشنگتن سالهاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز - دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ با بیان اینکه مذاکرات با عمان در خصوص سازکار حقوقی و مدیریت تنگه هرمز در خصوص تعیین مسیر تردد تنگه هرمز در حال انجام است و خیلی به توافق نزدیک هستیم، توضیح داد: در گذشته TSS یا مسیری وجود داشت که دیگر از نظر جمهوری اسلامی این مسیر برای تردد کشتی‌ها قابل قبول نیست و لازم است یک TSS جدیدی در نظر گرفته شود که البته دارای پیچیدگی‌های گسترده فنی و حقوقی است.


۶ ساعت قبل / سایت نورنیوز

ونس از «مرحله جدید» فشار علیه ایران گفت؛ تمرکز آمریکا بر فشار اقتصادی

نورنیوز-گروه بین‌الملل : «جی دی ونس» روز پنجشنبه به وقت محلی در گفت وگویی با تکرار زیاده خواهی ها به رغم شکست سیاست فشار حداکثری و تحریم های واشنگتن طی دهه های گذشته مدعی شد: «ما به اعمال این فشار ادامه خواهیم داد، چون معتقدیم این بهترین راه برای دستیابی نهایی به هدف نهایی است.»

معاو.ن رئیس جمهوری آمریکا در این گفت وگو همچنین مدعی شد: با تلاش فوق‌العاده نیروهای نظامی‌ آمریکا، توانسته ایم مقدار زیادی نفت و گاز را از تنگه هرمز خارج کنیم.»

رئیس هیات مذاکره کننده آمریکا ادعا کرد: «باید مقدار بیشتری (نفت) را (از طریق تنگه هرمز) خارج کنیم، اما این کار تا اینجا بسیار موفقیت‌آمیز بوده است، چون تنگه هرمز همان نقطه اهرم فشار ایران است.»

آمریکا سال‌هاست از ابزارهای تحریم‌های مالی و اقتصادی که به اذعان رسانه های آمریکایی، کارایی خود را از دست داده اند، علیه کشورها و گروه هایی که همسو با سیاست ها و اهداف واشنگتن نیستند، استفاده می کند.

واشنگتن، افراد، نهادها و شرکت های مختلف در جهان را به بهانه های مختلف از جمله تهدیدکردن امنیت ملی یا مرتبط با فعالیت‌های غیرقانونی خود و متحدانش همواره تحت تحریم ها قرار داده است.

رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث سوشال خود با تکرار لفاظی‌هایش و درحالیکه در میانه مذاکرات به ایران تجاوز کرده است، ادعا کرد: هیچ‌کس بیش از من به جمهوری اسلامی ایران فرصت نداده است تا به یک توافق دست پیدا کند. متاسفانه، (البته) برای آنها، این فرصت را از دست دادند.

ترامپ که به شدت به دلیل پیامدهای تجاوز علیه ایران تحت فشار افکار عمومی مردم آمریکا و کنگره در آستانه انتخابات میاندوره‌ای قرار دارد، مدعی شد: بنابراین، امروز خردکننده‌ترین عملیات اقتصادی‌ که تاکنون علیه هر کشوری انجام شده است را اعلام می‌کنم! این یک جنگ اقتصادی و انزوای اقتصادی در مقیاسی بی‌سابقه خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا در حالی که واشنگتن سالهاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته است، با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به «روز دی / D-DAY» ادعا کرد: «این یک روز - دی (تعیین کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند.» و «هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهادهای دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامدهای شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز روز پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ با انتشار دو تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، «روز D اقتصادی» ادعایی دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا دانست و تاکید کرد تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن، جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ با بیان اینکه مذاکرات با عمان در خصوص سازکار حقوقی و مدیریت تنگه هرمز در خصوص تعیین مسیر تردد تنگه هرمز در حال انجام است و خیلی به توافق نزدیک هستیم، توضیح داد: در گذشته TSS یا مسیری وجود داشت که دیگر از نظر جمهوری اسلامی این مسیر برای تردد کشتی‌ها قابل قبول نیست و لازم است یک TSS جدیدی در نظر گرفته شود که البته دارای پیچیدگی‌های گسترده فنی و حقوقی است.




 مقام سابق آمریکایی: جنگ ایران در جهت منافع امنیت ملی ما نیست/ حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟
۱۶ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

مقام سابق آمریکایی: جنگ ایران در جهت منافع امنیت ملی ما نیست/ حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...

 آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

آمریکا در تنگه هرمز یک مسیر مخفیانه باز کرد | کنترل بخش جنوبی تنگه هرمز با ادعای اکسویس

دو مقام آمریکایی به آکسیوس گفته‌اند ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر به‌طور مخفیانه یک مسیر کشتیرانی در بخش جنوبی تنگه هرمز ایجاد کرده است که به نفتکش‌ها اجازه می‌دهد هر شب از این مسیر وارد تنگه شوند یا از آن خارج شوند.

 دفتر نتانیاهو: اسرائیل با ورود نیروی بین‌المللی به غزه موافقت نکرده است
۱۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

دفتر نتانیاهو: اسرائیل با ورود نیروی بین‌المللی به غزه موافقت نکرده است

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل با تکذیب گزارش‌ها درباره موافقت تل‌آویو با استقرار نیروی بین‌المللی در غزه، تاکید کرد تا زمان خلع سلاح کامل و یکباره «حماس»، اجازه استقرار نیروی بین‌المللی و بازسازی این منطقه را نخواهد داد.

 مسکو: سیاست إعمال فشار، به آمریکا اجازه تحقق اهدافش در قبال ایران را نخواهد داد
۵ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

مسکو: سیاست إعمال فشار، به آمریکا اجازه تحقق اهدافش در قبال ایران را نخواهد داد

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین اعلام کرد سیاست إعمال فشار آمریکا به این کشور اجازه نخواهد داد اهداف خود در قبال ایران را محقق کند.

 تغییر تاکتیک ایران در جنگ با آمریکا؛  ترامپ دیگر برنمی گردد  |  ترامپ در تله افتاده و  چاره‌ای جز پذیرش شروط تهران  ندارد!
۱۳ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

تغییر تاکتیک ایران در جنگ با آمریکا؛ ترامپ دیگر برنمی گردد | ترامپ در تله افتاده و چاره‌ای جز پذیرش شروط تهران ندارد!

جان مرشایمر، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه شیکاگو، با اشاره به تغییر رویکرد ایران در برابر آمریکا و افزایش توانمندی‌های نظامی تهران، تأکید کرد که واشنگتن دیگر نمی‌تواند با اتکا به تهدید و حملات نظامی، ایران را وادار به تسلیم کند.

 عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه
۵ ساعت قبل / سایت تابناک

عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه

تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲ از دیروز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی کلاس نیمیتز را نشان می‌دهد که در خلیج عمان در حال حرکت است.