قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۳۹ دقیقه قبل

شکار بزرگ کانادا از دانشگاه‌های آمریکا

در حالی که دانشگاه‌های آمریکا زیر فشار سیاست‌های دولت دونالد ترامپ با کاهش بودجه پژوهشی، محدودیت‌های جدید و مناقشه بر سر آزادی دانشگاهی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، کانادا تصمیم گرفته از این فرصت استفاده کند. نتیجه، انتقال ده‌ها پژوهشگر برجسته از برخی معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا به کانادا است؛ اتفاقی که می‌تواند نشانه‌ای از تغییر موازنه در رقابت علمی آمریکای شمالی باشد.
 شکار بزرگ کانادا از دانشگاه‌های آمریکا

به گزارش ایسنا، به نقل از نیویورک تایمز، ۲۱ دانشگاه کانادایی به‌تازگی از جذب ۶۴ پژوهشگر برجسته از سراسر جهان خبر داده‌اند؛ اما نکته قابل توجه این است که ۴۸ نفر از آنها از دانشگاه‌های آمریکا راهی کانادا خواهند شد. در میان موسسات مبدا، نام دانشگاه‌هایی مانند هاروارد، ییل و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) دیده می‌شود. سایر پژوهشگران نیز از کشورهایی در اروپا، آسیا و استرالیا به کانادا خواهند رفت.

این جابه‌جایی بخشی از یک برنامه بزرگ‌تر دولت کانادا برای جذب استعدادهای علمی است. دولت این کشور بیش از ۵۰۰ میلیون دلار کانادا، معادل حدود ۳۶۲ میلیون دلار آمریکا، برای انتقال و حمایت از فعالیت پژوهشی این ۶۴ نفر اختصاص داده است. این طرح در حوزه‌هایی مانند سلامت، هوش مصنوعی، تغییرات اقلیمی و سایر زمینه‌های راهبردی اجرا می‌شود و قرار است در سال آینده نیز ۶۳ پژوهشگر دیگر جذب شوند.

اما پشت این اعداد، داستانی سیاسی و علمی در جریان است. برخی از پژوهشگرانی که آمریکا را ترک می‌کنند، صراحتا سیاست‌های دولت ترامپ را یکی از دلایل تصمیم خود عنوان کرده‌اند. کاهش یا بی‌ثباتی بودجه تحقیقات، افزایش دخالت سیاسی در دانشگاه‌ها و محدودیت‌های مرتبط با دانشجویان و پژوهشگران خارجی، فضای دانشگاهی آمریکا را برای بخشی از جامعه علمی نامطمئن‌تر کرده است.

فیلیپ زامور، متخصص زیست‌شناسی RNA، یکی از همین پژوهشگران است که از دانشگاه ماساچوست به دانشگاه مک‌گیل در مونترال می‌رود. او گفته بود زمانی آمریکا را کشوری می‌دانست که بیش از هر کشور دیگری به نقش علم در بهبود زندگی انسان باور دارد، اما ناگهان احساس کرده این تصور …



 اطلاعات فقر مردم در ایران طبقه بندی شد؟!
۳۵ دقیقه قبل / سایت تابناک

اطلاعات فقر مردم در ایران طبقه بندی شد؟!

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت گفت: «انتشار اطلاعات میزان فقر مردم، نیاز به مجوز شورای عالی امنیت ملی دارد» اظهارات مهاجرانی را می‌بینید و می‌شنوید.

 واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایسکانیوز

واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز

معاون وزیر خارجه ایران در واکنش به ادعای ترامپ درباره تنگه هرمز، آن را نشانه اختلال روان‌پریشی و توهم خواند

 جنگ ایران به مزارع آمریکا هم رسید
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جنگ ایران به مزارع آمریکا هم رسید

کشاورزان آمریکایی زیر فشار افزایش هزینه‌ها و سقوط درآمدها بر اثر جنگ با ایران در انتظار زیان‌های میلیارددلاری هستند. داده‌نمای زیر را مشاهده کنید که در آن جزییات فشارهای اقتصادی آمریکا که از جنگ علیه ایران ناشی شده آمده است.

 واژگونی مرگبار در محور خرم‌آباد–کوهدشت؛ ۳ نفر جان باختند
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

واژگونی مرگبار در محور خرم‌آباد–کوهدشت؛ ۳ نفر جان باختند

رییس پلیس راه لرستان گفت: یک دستگاه خودرو پژو پارس به دلیل تخطی از سرعت مطمئنه در جاده خرم‌آباد - کوهدشت واژگون شد و سه سرنشین آن جان باختند.

 ۳ هزار دانشجو معلم بدون آزمون پذیرفته می شوند/ نتایج اولیه آزمون اواخر شهریور اعلام می شود
۲ ساعت قبل / سایت جهان صنعت نیوز

۳ هزار دانشجو معلم بدون آزمون پذیرفته می شوند/ نتایج اولیه آزمون اواخر شهریور اعلام می شود

آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم در دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی سال ۱۴۰۵ با شرکت بیش از ۴۷۵ هزار داوطلب همزمان با آزمون سراسری ۱۴۰۵در روزهای ۲۹ و ۳۰ مرداد برگزار شد.

 تلفات بی‌سابقه گرما در آلمان
۴۸ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

تلفات بی‌سابقه گرما در آلمان

آمار رسمی نشان می‌دهد تابستان امسال حدود ۱۵ هزار و ۸۰۰ نفر در آلمان بر اثر عوامل مرتبط با گرما جان خود را از دست داده‌اند.



ماهی‌گیری پوتین از تنش ایران و آمریکا | روسیه این وضعیت را فرصتی برای تشدید اقدامات علیه منافع آمریکا تلقی می کند | رتکلیف چه هشداری به روس‌ها داد؟
سایت اقتصادنیوز

ماهی‌گیری پوتین از تنش ایران و آمریکا | روسیه این وضعیت را فرصتی برای تشدید اقدامات علیه منافع آمریکا تلقی می کند | رتکلیف …

اقتصادنیوز: رتکلیف روز سه‌شنبه به مسکو پرواز کرد؛ این نخستین سفر شناخته‌شده یک رئیس سیا به روسیه از اواخر سال ۲۰۲۱ تاکنون بود.
سایت خبرآنلاین

آیا سخن گفتن از هزینه‌های جنگ، تسلیم‌طلبی است؟

استراتژی چین برای مهار پیامدهای جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران
سایت تجارت نیوز

استراتژی چین برای مهار پیامدهای جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران

چین ضمن مخالفت با فشار و تحریم‌های جدید علیه ایران، از مسیر مذاکره و حفظ چارچوب عدم اشاعه حمایت کرده و همزمان می‌کوشد با همکاری روسیه مانع تشدید تنش و تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی در شورای امنیت شود.
سایت رکنا

ببینید/ هجوم مردم به رب های ریخته شده در خیابان / در سبزوار رخ داد

سایت تابناک

چرا همه‌چیز گران‌تر از تورم به نظر می‌رسد؟

 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم
خبرگزاری مهر

 دانشمندی که هنوز رازهایش کشف نشده است؛ کیمیای رازی در تاریخ علم

معاون انجمن آثار و مفاخر فرهنگی وظیفه نسل ما این است که رازی را نه صرفاً به عنوان یک نماد، بلکه به عنوان یک مسئله علمی دوباره کشف کند.