قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

فایننشال تایمز: آمریکا آسیا را ترک می‌کند؟

تصمیم ترامپ برای کاهش رزمایش‌های نظامی مشترک با کره جنوبی، نگرانی‌های متحدان آمریکا در منطقه هند-اقیانوسیه را درباره قابلیت اتکا به واشنگتن عمیق‌تر کرد؛ متحدانی که پیش از این نیز با اظهارات او درباره تایوان با شک و تردید به آینده روابط با آمریکا می‌نگریستند.
 فایننشال تایمز: آمریکا آسیا را ترک می‌کند؟

به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشال تایمز با این مقدمه نوشت: یکشنبه، ساعاتی پیش از آغاز رزمایش سالانه «سپر آزادی اولچی» بین نیروهای آمریکایی و کره جنوبی، ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال اعلام کرد که این رزمایش‌ها پیام خصمانه‌ای به پیونگ‌یانگ ارسال خواهد کرد و در واقعی به نوعی انتقادهای همیشگی کره شمالی را مبنی براینکه این رزمایش «تمرینی برای جنگ تجاوزکارانه» است، تکرار کرد.

این تصمیم ناگهانی درست پس از آن گرفته شد که گروه ضربت ناو هواپیمابر «یواس‌اس جورج واشنگتن» از اقیانوس آرام به سمت خاورمیانه حرکت کرد؛ اقدامی که منطقه را بدون ناو هواپیمابر آمریکایی رها خواهد کرد.

مایکل گرین، رئیس مرکز مطالعات آمریکا در سیدنی در این باره معتقد است: «آخرین تهدید غافلگیرکننده‌ای که از راه رسید و همه را شوکه کرد، تهدید ترامپ برای لغو رزمایش‌های نظامی آمریکا با کره جنوبی بود.»

این تحولات اخیر که پنج هفته پیش از سفر مورد انتظار شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین به واشنگتن رخ می‌دهد تلاش‌های آمریکا برای اطمینان‌بخشی به متحدانش را تضعیف کرده است؛ تلاش‌هایی که بر این اساس بود که به متحدان گفته شود روی اقدامات ترامپ تمرکز کنند، نه اظهارات او.

البریج کلبی، مقام ارشد سیاست‌گذاری پنتاگون نیز با اشاره به گفته تئودور روزولت در سال ۱۹۰۱ پیش از ریاست جمهوری‌اش گفت: «آمریکا در حالی بزرگترین چماق جهان را در اختیار دارد، خودنمایی نخواهد کرد بلکه آهسته سخن خواهد گفت و راهش را پیش می‌برد.»

اما فرمان ترامپ برای کاهش رزمایش‌های نظامی که به گفته بسیاری از کارشناسان به بازدارندگی در برابر پیونگ‌یانگ کمک می‌کند و پیامی هم برای چین است، نگرانی تازه‌ای درباره تعهد واشنگتن به منطقه برانگیخته است.

متحدان آسیایی خیلی پیشتر درباره تاثیر جنگ علیه ایران به رهبری ترامپ نگران بودند؛ جنگی که ذخایر تسلیحاتی آمریکا را به‌شدت کاهش داده و تحویل تسلیحات را به‌طور قابل توجهی به تأخیر انداخته است، از جمله موشک‌های «تاماهاوک» برای ژاپن.

توکیو همچنین سال گذشته زمانی که ترامپ از سانائه تاکایچی نخست وزیر ژاپن دفاع نکرد، نگران شد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که پکن به تاکایچی حمله کرد و او را به خاطر اینکه گفته بود در صورت حمله چین به تایوان، ژاپن درگیر جنگ خواهد شد، مورد انتقاد قرار داد.

زاک کوپر، کارشناس امنیت آسیا در موسسه آمریکن اینترپرایز نیز گفت: «مقامات دولت ترامپ از تقویت آرام و بی‌وقفه بازدارندگی در آسیا داد سخن داده‌اند. اما آنها مهمات حیاتی و دارایی‌های دریایی را از آسیا به خاورمیانه می‌فرستند و در عین حال رزمایش‌های نظامی با متحدان آسیایی را لغو می‌کنند.»

این تحولات تلاش‌های موثر فرماندهی اقیانوس آرام که عملیات نظامی آمریکا در آسیا را نظارت می‌کند برای ادامه همکاری قوی با متحدان در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ را تضعیف می‌کند؛ تلاش‌هایی که چندین نفر آن را قابل توجه توصیف کرده بودند.

به عنوان مثال، پنتاگون همکاری نظامی با فیلیپین را افزایش داده است، از جمله دعوت از تعداد بی‌سابقه‌ای از متحدان در سال جاری برای شرکت در بزرگترین رزمایش مشترک نظامی دوجانبه سالانه.

آمریکا، ژاپن و کره جنوبی سال گذشته رزمایش سه‌جانبه سالانه موسوم به «لبه آزادی» را گسترش دادند. اما دستور کاهش رزمایش‌ها با سئول به متحدان یادآوری کرده است که نمی‌توانند نسبت به حمایت آمریکا مطمئن باشند.

این نگرانی در حالی مطرح می‌شود که ترامپ خود را برای استقبال از شی جین‌پینگ در واشنگتن در ماه آینده آماده می‌کند. متحدان درباره سیاست ترامپ در قبال تایوان نگران هستند، زیرا او در ماه مه در پکن گفته بود که فروش تسلیحات آمریکا به تایوان «یک اهرم چانه‌زنی خوب» است.

در حالیکه ترامپ بیش از هر رئیس‌جمهور آمریکایی دیگری فروش تسلیحات به تایپه را تایید کرده است از جمله بسته رکوردشکن ۱۱.۱ میلیارد دلاری در دسامبر، تاخیر او در تایید بسته ۱۴ میلیارد دلاری برنامه‌ریزی‌شده، زنگ خطر را در تایوان به صدا درآورده است.

انتهای پیام



۲ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

آسوشیتدپرس: ترامپ در بن‌بست جنگ ایران، دوباره به سلاح تحریم پناه برد

به گزارش گروه بین المللی خبرگزاری دانشجو،  به نقل ازآسوشیتدپرس، در گزارشی تحلیلی به تهدید اخیر دونالد ترامپ برای اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران پرداخت و نوشت رئیس‌جمهور آمریکا در شرایطی بار دیگر به فشار اقتصادی روی آورده که جنگ با ایران به ماه ششم نزدیک می‌شود و دولت او با فشارهای سیاسی و نظامی فزاینده روبه‌رو است.

ترامپ روز چهارشنبه با اعلام آنچه «روز D اقتصادی» علیه ایران خواند، از اعمال سطحی «بی‌سابقه» از جنگ اقتصادی و انزوای مالی علیه تهران خبر داد. او همچنین تهدید کرد کشورها و شرکت‌هایی که به تجارت با ایران ادامه دهند، با پیامدهای اقتصادی سنگینی از سوی آمریکا مواجه خواهند شد.

آسوشیتدپرس در عین حال یادآوری کرده است که ایران با تحریم‌های آمریکا بیگانه نیست و نزدیک به پنج دهه است که تحت فشارهای اقتصادی واشنگتن قرار دارد. از همین رو، تهدیدهای تازه ترامپ بیش از آنکه یک ابزار جدید باشد، تکرار همان سیاستی به نظر می‌رسد که دولت آمریکا در سال‌های گذشته بارها به کار گرفته است.

این رسانه همچنین نوشته است که سیاست جدید ترامپ از بسیاری جهات ادامه همان سیاست «فشار حداکثری» است که او در دوره نخست ریاست‌جمهوری خود علیه ایران دنبال کرد؛ سیاستی که هدف آن وادار کردن تهران به پذیرش خواسته‌های واشنگتن از طریق فشار اقتصادی بود.

با این حال، تجربه دولت اول ترامپ نشان داد که تحریم‌های ثانویه نیز برای آمریکا هزینه‌هایی به همراه دارد. واشنگتن در آن دوره برای برخی کشورها ناچار به صدور معافیت‌های تحریمی شد، زیرا اعمال کامل تحریم‌ها می‌توانست به منافع اقتصادی و روابط آمریکا با شرکای خود آسیب بزند.

اکنون ترامپ بار دیگر همان مسیر را دنبال می‌کند و قصد دارد فشار اقتصادی بر ایران را تشدید کند؛ اقدامی که به نوشته آسوشیتدپرس، در سایه جنگ طولانی و افزایش فشارهای داخلی بر دولت آمریکا انجام می‌شود. این رسانه تأکید کرده است که ترامپ با جنگی مواجه است که به گفته گزارش، پایان دادن به آن برای دولت آمریکا دشوار شده و در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای نیز به موضوعی سیاسی تبدیل شده است.

در چنین شرایطی، بازگشت ترامپ به ادبیات «جنگ اقتصادی» نشان می‌دهد واشنگتن بار دیگر به ابزار تحریم به‌عنوان اهرم فشار متوسل شده است؛ ابزاری که ایران سال‌هاست با آن مواجه بوده و مقام‌های ایرانی نیز تهدیدهای جدید آمریکا را تکرار سیاست‌های شکست‌خورده گذشته توصیف کرده‌اند.


۳ ساعت قبل / سایت خبرفوری

ادعا‌ و لفاظی‌های جدید ترامپ: توافق با ایران آسان نیست/ ما هیچ گزینه دیگری جز حمله نداشتیم، حتی لازم بود 100 بار هم تکرار می کردم

دونالد ترامپ درباره حمله به ایران ادعاهای زیر را کرد:

- ما هیچ گزینه دیگری نداشتیم (و باید حمله می کردیم).

- من این کار را بارها و بارها، حتی ۱۰۰ بار، تکرار می‌کردم.

- آنها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند.

- ایران به کشورهایی که تقریباً بی‌طرف هستند، مانند عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی، کویت و بحرین، حمله کرده است.

- ما نیروی دریایی و هوایی ایران را تضعیف کردیم و به همین دلیل، بستن یک توافق با ایران کار آسانی نیست، زیرا ما رهبری ایران را تضعیف کرده‌ایم.

 _ایران به کشورهای "نیمه بی طرف" مانند عربستان سعودی، قطر، امارات، کویت و بحرین حمله کرد.‌‌

 _بخشی از مشکل این است که بسیاری از رهبران ایران رفته‌اند؛ معامله آسان نیست. هیچ کس نمی داند چه کسی ایران را رهبری می کند.‌

_ایران به یک قدرت سلطه‌گر در خاورمیانه تبدیل شده بود، که همه کشورها را مورد زورگویی قرار می‌داد؛ اما ایالات متحده دیگر نمیگذارد!

_ایران هنوز تعدادی پهپاد و موشک دارد. اما ظرفیت تولید آنها در مقایسه با پنج ماه قبل بسیار پایین است.

_اگر ایران سلاح هسته ای داشت از آن استفاده می کرد و  اسرائیل و تمام خاورمیانه را نابود می کرد.




 ویدئو | صدوهفتادوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۳۰ مرداد ۱۴۰۵)
۳ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ویدئو | صدوهفتادوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۳۰ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مشهد همچنان پای رهبر و انقلاب ایستاده‌اند و در یکصد و هفتاد و چهارمین شب حضور در سنگر خیابان، بر حفاظت از ایران و نظامشان و همچنین آرمان‌های الهی خویش تاکید می‌کنند.

 تولیدکننده  یا  نگهبان ؟
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تولیدکننده یا نگهبان ؟

هر بار که بحث کوچک‌سازی یا بزرگ‌شدن دولت مطرح می‌شود، یک پرسش بنیادین دوباره جان می‌گیرد: اساسا دولت برای چه به وجود آمده است؟ آیا دولت باید تولیدکننده، تاجر، کارفرما، بانکدار، صنعتگر و حتی بنگاه‌دار باشد یا آنکه رسالت اصلی آن در جای دیگری تعریف می‌شود؟ اقتصاددانان، فیلسوفان سیاست و نظریه‌پردازان حکمرانی طی بیش از یک قرن گذشته پاسخ نسبتا روشنی به این پرسش داده‌اند. دولت پیش از هر چیز نهادی است که باید «کالاهای عمومی» را تامین کند؛ کالاهایی که بازار به دلیل ویژگی‌های ذاتی خود قادر به تولید کارآمد آنها نیست یا اگر هم تولید کند، جامعه با کمبود، نابرابری یا شکست بازار مواجه خواهد شد. از همین نقطه، مفهوم کالای عمومی به یکی از مهم‌ترین پایه‌های نظری دولت مدرن تبدیل شد.

 سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد
۵۳ دقیقه قبل / خبرگزاری ایسنا

سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد

سازمان ملل متحد ضمن ابراز بی‌اطلاعی از دریافت هرگونه اطلاعیه رسمی از واشنگتن درباره ممانعت احتمالی از سفر محمود عباس به نیویورک، از آمریکا به عنوان کشور میزبان خواست به تعهدات خود در قبال تسهیل ورود مقامات و دیپلمات‌ها برای حضور در نشست‌های این سازمان پایبند باشد.

 افزایش تولید راه‌حل ناترازی نیست
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

افزایش تولید راه‌حل ناترازی نیست

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: راه‌حل پایدار چالش ناترازی سوخت فقط افزایش تولید و عرضه نیست، بلکه باید از مسیر اصلاح الگوی مصرف، ارتقای بهره‌وری، سرمایه‌گذاری در بخش تقاضا و مشارکت همه ذی‌نفعان در تصمیم‌سازی محقق شود.

 رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد
۳ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

رشته «بازی‌سازی» وارد دانشگاه‌ها شد

دنیای اقتصاد: رشته کارشناسی بازی‌سازی پس از تصویب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، از مهرماه امسال در دانشگاه اصفهان به‌عنوان نخستین دانشگاه مجری، پذیرش دانشجو را آغاز می‌کند. این تصمیم در نشست مشترک بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی اعلام شد. هم‌زمان، دانشکده هوش مصنوعی و کامپیوتر دانشگاه علم و فرهنگ نیز تا دو هفته دیگر افتتاح می‌شود تا زمینه آموزش تخصصی در این حوزه‌ها فراهم شود. 

 بیرون پریدن موتور از پژو حین تصادف!
۱۷ دقیقه قبل / سایت تابناک

بیرون پریدن موتور از پژو حین تصادف!

ویدیویی از یک تصادف در ایران وایرال شده که خودروی پژو از محصولات ایران خودرو پس از تصادف، چرخش کنده می‌شود و موتورش نیز به بیرون پرت می‌شود! این لحظات عجیب ر...