قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۳۷ دقیقه قبل

نتیجه فاجعه‌بار قمار قطری‌ها برای جلب نظر ترامپ

هدیه یک فروند بوئینگ ۷۴۷ چهارصد میلیون دلاری به ترامپ، نه تنها امنیت قطر را تضمین نکرد، بلکه این کشور را در میانه جنگی که خود نقشی در آغازش نداشت، با بحرانی بی‌سابقه مواجه کرده است.
 نتیجه فاجعه‌بار قمار قطری‌ها برای جلب نظر ترامپ

به گزارش ایسنا، دولت کوچک اما فوق‌العاده ثروتمند قطر که سال‌ها تلاش کرده با سرمایه‌گذاری‌های کلان، امنیت و نفوذ خود را از واشنگتن خریداری کند، اینک درسی تلخ آموخته است: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، همیشه پای معامله نمی‌ماند.

رسانه آمریکایی «آتلانتیک» در تحلیلی مبسوط به قلم «شین هریس» پرده از روابط پرتناقض میان دولت قطر و دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور متجاوز آمریکا برداشت؛ رابطه‌ای که بر پایه پول، هدایای تجملی و معاملات پشت‌پرده بنا شده و اکنون به یکی از تلخ‌ترین طنزهای ژئوپلیتیکی خاورمیانه بدل شده است.

داستان از جایی آغاز شد که قطری‌ها، با شناخت دقیق از سلیقه ترامپ، یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ مجهز به ۱۱ سرویس بهداشتی و تزئینات لوکس چوبی و صدف‌کاری‌شده را که ارزش آن ۴۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شد، به عنوان هدیه به رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد دادند. این در حالی بود که هزینه عملیاتی ساختن این هواپیما، ساعتی ۲۵ هزار دلار، حتی برای خاندان سلطنتی قطر نیز سنگین بود و دوحه پنج سال در تلاش برای فروش آن ناموفق مانده بود.

به نوشته آتلانتیک، قطری‌ها تصور می‌کردند با این هدیه می‌توانند دل ترامپ را به دست آورند، اما این تنها تبدیل به نمونه‌ای دیگر در روابطی پول‌محور با تاجری بود که به ریاست جمهوری ایالات متحده رسیده. پیش از این، قطر صدها میلیون دلار در صندوق سرمایه‌گذاری خصوصی داماد ترامپ، جارد کوشنر، سرمایه‌گذاری کرده بود، هتلی غرق بدهی در منهتن متعلق به استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در خاورمیانه را به مبلغ ۶۲۳ میلیون دلار خریده بود و ۸ میلیارد دلار صرف ساخت بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در خاورمیانه (العُدید) کرده بود.

با این حال، این سخاوت بی‌حدوحصر نه تنها امنیت قطر را تضمین نکرد، بلکه به گفته تحلیلگران، تنها به دوحه این درس را داد که ترامپ «فقط انتظار دارد که به او پول داده شود اما در ازایش چیزی ندهد».

آتلانتیک در ادامه این گزارش به سیاست چندوجهی قطر اشاره می‌کند که همواره سعی داشته با همه طرف‌ها رابطه داشته باشد: از میزبانی از رهبران حماس و برقراری روابط دیپلماتیک با ایران گرفته تا همکاری امنیتی با آمریکا و میانجیگری در مذاکرات حساس بین‌المللی. این سیاستِ «همه را راضی نگه‌دار»، قطر را به بازیگری غیرقابل اعتماد در نگاه بسیاری …



 ادعای ضدایرانی نتانیاهو در پیام تبریک به اوکراین
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

ادعای ضدایرانی نتانیاهو در پیام تبریک به اوکراین

ولودیمیر زلنسکی از دریافت پیام تبریک بنیامین نتانیاهو به مناسبت سالروز استقلال اوکراین خبر داد؛ پیامی که در آن نخست‌وزیر اسرائیل مدعی وجود تهدیدی مشترک از سوی ایران شده است.

 شتاب تورم ماهانه کم شد
۱۱ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

شتاب تورم ماهانه کم شد

طبق اعلام بانک مرکزی، در مرداد ماه ۱۴۰۵، تورم ماهانه با نرخ ۳.۷ درصدی نشانه‌های ثبت کاهش شتاب تورم که از سه ماه قبل شروع شده بود را نشان می‌دهد.

 رونمایی از بزرگ ترین دامپتراک الکتریکی چین (+فیلم و عکس)
۲۷ دقیقه قبل / سایت عصرایران

رونمایی از بزرگ ترین دامپتراک الکتریکی چین (+فیلم و عکس)

رونمایی از دامپتراک الکتریکی زیجین لانگ کینگ ZL230E با ظرفیت حمل 230 تن، نقطه عطفی در توسعه تجهیزات معدنی بدون کربن به شمار می رود.

 عمده فضاهای ورزشی آسیب‌دیده در جنگ بازسازی شدند
۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

عمده فضاهای ورزشی آسیب‌دیده در جنگ بازسازی شدند

احمد دنیامالی با اشاره به آسیب‌دیدن برخی فضاهای ورزشی در جریان جنگ، گفت: عمده این فضاها با تلاش ادارات کل ورزش و جوانان، شهرستان‌ها و فدراسیون‌ها و از محل منابع خود بازسازی شده‌اند.

 قیمت تتر و بیت‌کوین امروز؛ تتر بین ۱۹۶ تا ۲۰۰ هزار تومان، بیت‌کوین در کانال ۷۸ هزار دلار
۱۶ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

قیمت تتر و بیت‌کوین امروز؛ تتر بین ۱۹۶ تا ۲۰۰ هزار تومان، بیت‌کوین در کانال ۷۸ هزار دلار

اقتصادنیوز: بازار رمزارزها امروز چهارشنبه در حالی وارد فاز اصلاحی شد که تتر پس از رکورد ۲۰۴ هزار تومانی روز گذشته، بین حمایت ۱۹۶ هزار و مقاومت ۲۰۰ هزار تومان نوسان کرد و بیت‌کوین نیز از کانال ۷۹ هزار دلار به محدوده ۷۸ هزار دلار عقب نشست؛ با این حال، شاخص ترس و طمع با عدد ۷۹ همچنان در محدوده «طمع» قرار دارد.

 ۵ راهکار پیشنهادی وال‌استریت‌ژورنال برای مقابله ایران با جنگ اقتصادی ترامپ | از فروش نفت خارج از محاصره تا استفاده از یوآن چین به جای دلار
۳ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

۵ راهکار پیشنهادی وال‌استریت‌ژورنال برای مقابله ایران با جنگ اقتصادی ترامپ | از فروش نفت خارج از محاصره تا استفاده از یوآن چین به جای دلار

اقتصادنیوز: دولت دونالد ترامپ «عملیات طرد اقتصادی» (Operation Economic Outcast) را آغاز کرده است تا با تحت فشار قرار دادن مالی ایران، این کشور را وادار کند برای پایان دادن به درگیری در خاورمیانه، امتیازاتی بدهد.



ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید
سایت اکوایران

ابرتورم در کمین اقتصاد ایران؟ تجربه کشورها چه می‌گوید

​ابرتورم یکی از شدیدترین و مخرب‌ترین اشکال تورم است؛ وضعیتی که در آن سطح عمومی قیمت‌ها با سرعتی بسیار بالا افزایش پیدا می‌کند و ارزش پول به‌سرعت کاهش می‌یابد. با توجه به افزایش تورم در ایران، در ماه‌های اخیر بحث‌هایی درباره احتمال حرکت اقتصاد کشور به سمت ابرتورم مطرح شده است. اما ابرتورم دقیقا چه زمانی رخ می‌دهد و چه عواملی می‌توانند اقتصاد را به این نقطه برسانند؟
روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روزنامه هفت صبح

جوانان جویای کار در دام کلاهبرداران کیونت

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ
روزنامه هفت صبح

تراکم فروشی شهرداری در شرایط جنگ

شورای عالی شهرسازی درباره تعداد پلاک‌ها، میزان تراکم و محل مصرف درآمدهای حاصل از واگذاری توضیح می‌خواهد
نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی
روزنامه عصر اقتصاد

نجات تولید از مسیر بانکداری تخصصی

نجات تولید و تبدیل رشد اقتصادی از یک وعده آماری به واقعیتی پایدار، از مسیر افزایش بی‌هدف تسهیلات یا تزریق نقدینگی عبور نمی‌کند، بلکه به تخصصی شدن بانک ها گره می‌خورد. هنگامی که همه بانک ها با یک الگوی مشابه برای جذب سپرده، پرداخت اعتبار و حضور در بازار دارایی ها رقابت می‌کنند، منابع به
از تورم مزمن تا تورم ساختاری
روزنامه عصر اقتصاد

از تورم مزمن تا تورم ساختاری

احمد بختیاری؛ دکترای اقتصاد پولی دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس صنعت بیمه تحولات اقتصادی ایران از فروردین ۱۴۰۳ تا شهریور ۱۴۰۵ حاصل یک عامل واحد نبود. در این دوره مجموعه‌ای از شوک‌های سیاسی، امنیتی، ارزی و زیرساختی به‌صورت زنجیره‌ای بر اقتصاد اثر گذاشتند. هر شوک، بخشی از تعادل قبلی اقتصاد را برهم زد و سطح