قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۱۰

آلایندگی سیستم‌های خنک‌کننده ۳ برابر می‌شود

تهویه مطبوع از مرگ و میر ناشی از گرما در سال جلوگیری می‌کند، اما سیستم‌های خنک‌کننده و سرمایشی در حال حاضر عامل هفت درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان هستند که پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، سه برابر شود.
 آلایندگی سیستم‌های خنک‌کننده ۳ برابر می‌شود

به گزارش ایسنا، تهویه مطبوع به یک مسئله ژئوپلیتیکی داغ تبدیل شده است، زیرا افزایش دما شرایط خطرناکی را در سراسر جهان ایجاد می‌کند. دستگاه‌های تهویه مطبوع به طور فزاینده‌ای به عنوان «زیرساخت‌های ضروری» در نظر گرفته می‌شوند، زیرا امواج گرمای تابستانی به یک اتفاق مرگبار و به طور فزاینده‌ای رایج تبدیل می‌شوند. اما در حالی که تهویه مطبوع بدون شک جان انسان‌ها را نجات می‌دهد، به گرمایش جهانی در کوتاه مدت کمک می‌کنند و از رویکردهای مهم‌تر برای مدیریت انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش تغییرات اقلیمی فاصله می‌گیرند.

نشریه اکونومیست در گزارشی اخیر نوشت: از میان تمام شرایط اقلیمی نامساعد، دمای بالا به طور قاطع کشنده‌ترین است. در واقع، یک مطالعه نشریه لنست نشان داد که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹، تقریبا نیم میلیون نفر در جهان هر ساله بر اثر گرما جان خود را از دست داده‌اند که بیشتر آنها مسن و بنابراین در برابر دمای بالا آسیب‌پذیرتر بوده‌اند. در مواجهه با این خطر فوری، تهویه مطبوع یک راه‌حل منطقی و نجات‌بخش است که سالانه از تقریبا ۱۹۰ هزار مرگ جلوگیری می‌کند.

با این حال، اگرچه تهویه مطبوع در کوتاه‌مدت امدادرسانی نجات‌بخشی را فراهم می‌کند، اما یکی از عوامل اصلی گرمایش جهانی است. در حال حاضر، خنک سازی و تهویه مطبوع عامل هفت درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای جهانی هستند و پیش‌بینی می‌شود این میزان انتشار تا سال ۲۰۳۰، دو برابر و تا سال ۲۰۵۰، سه برابر شود.

مت سانتاموریس، استاد معماری با کارایی بالا در دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی، در بیانیه‌ای که اوایل ماه جاری منتشر شد، گفت: «تهویه مطبوع جان انسان‌ها را نجات می‌دهد و در گرمای شدید ضروری خواهد بود.» او در ادامه گفت: «اما ما نمی‌توانیم با تهویه مطبوع از تغییرات اقلیمی خارج شویم. اگر هر ساختمان کاملا به خنک‌کننده مکانیکی وابسته باشد، فشار زیادی بر سیستم‌های برق وارد می‌کنیم و در عین حال گرمای بیشتری به شهرهای خود اضافه می‌کنیم.» 

بعلاوه، دسترسی به تهویه مطبوع و تاثیرات آن بسیار نابرابر است. اکثر کشورهای فقیر جهان در مناطقی با آب و هوای گرم قرار دارند، اما این کشورها در مورد استفاده از تهویه مطبوع با محدودیت‌های عمده‌ای روبرو هستند و با شدیدترین عواقب از نظر افزایش دما روبرو می‌شوند که یک شمشیر دو لبه مرگبار برای آن جمعیت‌ها ایجاد می‌کند. کشورهای فقیر اغلب فاقد سرمایه برای به‌روزرسانی شبکه‌های خود و گسترش ظرفیت تولید انرژی برای پشتیبانی از پذیرش گسترده تهویه مطبوع هستند و افراد نیز اغلب فاقد توانایی خرید دستگاه‌ها هستند.

اکونومیست گزارش می‌دهد: اگرچه بیش از ۸۰ درصد از جمعیت جهان مرتبا با نوعی گرما مواجه می‌شوند که برای مقابله با آن، به خنک‌کننده نیاز است، اما تنها ۴۰ درصد از این افراد می‌توانند از تهویه مطبوع استفاده کنند. در ادامه این گزارش آمده است: «بیشترین شکاف در فقیرترین و گرم‌ترین کشورها وجود دارد.»

علاوه بر این، انواع ارزان دستگاه‌هایی که توسط فقیرترین مردم در فقیرترین کشورها نصب می‌شوند، به ویژه ناکارآمد هستند و باعث فشار بیشتر بر شبکه‌های برقی می‌شوند که از قبل تحت فشار هستند. و این دستگاه‌ها برای مصرف‌کنندگان فقیر هزینه زیادی دارند.

طبق گزارش اکونومیست، فقیرترین افراد حداکثر هشت درصد از درآمد خود را صرف سرمایش می‌کنند، در حالی که میانگین جهانی این رقم در خانوارهای ثروتمند ۰.۲ تا ۲.۵ درصد است. در این گزارش آمده است: «خانوارهای فقیر همچنین با مشکل مضاعف در بهره‌وری مواجه هستند. ارزان‌ترین دستگاه‌ها برق بیشتری مصرف می‌کنند و در خانه‌های با نشتی بالا و عایق‌بندی ضعیف، به کار گرفته می‌شوند.»

در نتیجه، تهویه مطبوع نه تنها در گرمایش جهانی نقش دارد، بلکه به شیوه‌های بحرانی و تهدیدکننده زندگی، در بی‌عدالتی اقلیمی نیز نقش دارد. نمی‌توان تهویه مطبوع را به طور کامل کنار گذاشت، زیرا در شرایط آب و هوایی متغیر ما برای رفاه انسان حیاتی شده است. با این حال، باید نحوه و زمان استفاده از این فناوری را تغییر دهیم. کارشناسان معتقدند که این فناوری باید آخرین راه حل باشد و بسیاری از فناوری‌های دیگر وجود دارند که باید در اولویت قرار گیرند.

یک مطالعه جدید که در مجله علمی معتبر «نیچر ریویو کلین انرژی» منتشر شده است، نشان داد که فناوری‌های سرمایش غیرفعال می‌توانند تقاضا برای تهویه مطبوع را تا ۸۰ درصد کاهش داده و دمای محیط را بیش از ۴ درجه سانتیگراد کاهش دهند. بسیاری از این فناوری‌ها، مانند خنک‌کننده‌های تهویه‌ای و کنترل خورشیدی، در حال حاضر در مراحل تکامل توسعه فناوری هستند و می‌توانند به سرعت و با سهولت نسبی در مقیاس وسیع مورد استفاده قرار گیرند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، نویسندگان استدلال می‌کنند که سیاست‌هایی برای ترویج توسعه و استقرار خنک‌کننده‌های غیرفعال به شدت مورد نیاز است تا وابستگی به تهویه مطبوع کاهش یابد و در عین حال جان انسان‌ها نیز نجات یابد.

انتهای پیام





 زنگ هشدار تجارت از امارات
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

زنگ هشدار تجارت از امارات

هفته گذشته امارات اعلام کرد همه روابط تجاری و مالی با ایران را متوقف می‌کند. این خبر از آنجا اهمیت دارد که این کشور در طول سالیان گذشته یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران بوده و نقشی اساسی در دور زدن تحریم‌ها به‌خصوص در بخش مبادلات بانکی را برای ما بر عهده داشته است. قطع مسیر تجاری امارات، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ‌هاب‌های لجستیک، مالی و صادرات مجدد ایران، می‌تواند هزینه و ریسک تجارت خارجی کشور را افزایش دهد؛ اگرچه فعالان اقتصادی از امکان جایگزینی این مسیر سخن می‌گویند، اما پراکندگی مقاصد، افزایش مسافت و محدودیت‌های ناشی از جنگ و تحریم، جایگزینی سریع این شریک تجاری را با تردید مواجه کرده است.

 اتابک هم کاتب سند کیفیت خودرو شد؛ سیاهه‌ای تازه در دفتر ناکارآمدی
۸ ساعت قبل / سایت اسب بخار

اتابک هم کاتب سند کیفیت خودرو شد؛ سیاهه‌ای تازه در دفتر ناکارآمدی

اتابک هم کاتب سند کیفیت خودرو شد؛ سیاهه‌ای تازه در دفتر ناکارآمدی | اسب بخار |

 تعداد خانه خالی در ایران اعلام شد
۱۰ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

تعداد خانه خالی در ایران اعلام شد

اقتصادنیوز: معاون وزیر راه اعلام کرد: در سطح کلان اقتصادی لزوماً با کمبود مطلق واحد مسکونی مواجه نیستیم؛ چراکه حدود ۳۲.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد.

 بروکراسی، مانعی هم‌وزن تحریم | نفت ما
۱۳ ساعت قبل / سایت نفت ما

بروکراسی، مانعی هم‌وزن تحریم | نفت ما

سرمایه؛ زیرساخت الزامی توسعه هر اقتصادی است و در نبود این ابزار، ظرفیت‌های موجود امکان بالفعل شدن نمی‌یابند؛ بر همین اساس از مهم‌ترین تلاش‌های سیاست‌گذاران کشورها ایجاد رغبت در سرمایه‌داران چه داخلی و چه خارجی برای تزریق سرمایه‌های‌شان به پروژه‌های توسعه تولید و خدمات است و کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نبوده و نیست؛ با این حال مسئله این است که سرمایه‌ها عموما به‌سوی بستری ایمن و پربازده غش می‌کنند و اگر فضا را نامساعد ببینند تغییر مسیر خواهند داد؛ شرایطی که اکنون به‌واسطه تحریم و تنش‌های سیاسی و در کنار آن سیاست‌گذاری‌های نامطلوب تا حدودی در کشور ما حاکم است. با این حال شاهد تحرکاتی ازسوی سیاست‌گذاران در راستای اصلاح این وضعیت هستیم که شاید تازه‌ترین آنها تصویب کاربرگ «مجوز تأسیس آژانس جذب سرمایه‌گذاری خارجی» در هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار باشد.

 مرزهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی نمی‌شوند؛ ۸۵ درصد تجارت ایران از جنوب انجام می‌شود-مسعود دانشمند
۱۳ ساعت قبل / سایت عصرایران

مرزهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی نمی‌شوند؛ ۸۵ درصد تجارت ایران از جنوب انجام می‌شود-مسعود دانشمند

به گفته عضو پرسابقه اتاق بازرگانی ایران، حجم تجارت ایران با امارات در گذشته حدود ۲۰ میلیارد دلار صادرات و واردات بود، اما بخش قابل توجهی از این مناسبات در یک...

 آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری
۵ ساعت قبل / روزنامه آرمان امروز

آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران؛ زیاده‌روی در مداخله ؛ کاستی در تنظیم‌گری

آرمان امروز : عبدالعظیم آق‌آتابای؛ پژوهشگر اقتصادی در یادداشتی اختصاصی برای تازه‌های اقتصاد به جایگاه آموزه‌های مکتب کلاسیک در اقتصاد ایران و نقد ظرفیت آن برای حل مسائل ساختاری اقتصاد کشور پرداخت. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌های هم‌زمان تورم مزمن، ناترازی‌های مالی و فشارهای ارزی روبه‌روست، بازخوانی «مکتب کلاسیک» به‌عنوان نخستین نظام نظری [ ]