
عصر چهارشنبه ۲۸ مرداد، اصفهان میزبان نخستین سالگرد استاد محمود فرشچیان، نگارگر برجسته ایرانی بود؛ مراسمی که با حضور استاندار اصفهان مهدی جمالینژاد، جمعی از هنرمندان، مسئولان و علاقهمندان هنر برگزار شد و در آن، یاد و میراث هنری فرشچیان در کنار روایتهایی از زندگی، آثار و آخرین بدرقه این هنرمند فقید مرور شد.
در این مراسم، پس از قرائت قرآن و پخش سرود ملی، برنامه با یادکردی از جایگاه هنری و فرهنگی استاد محمود فرشچیان ادامه یافت و حاضران با گرامیداشت نخستین سالگرد درگذشت این هنرمند، از بخشهای مختلف برنامه شامل رونمایی از ماکت مقبره، کتاب «روایت تشییع»، نمایشگاه عکس و نمایش یکی از آثار وی دیدن کردند.
فرشچیان تنها یکهنرمند نبود، هنر وی محصول تکنیک صرف نیست
علیاصغر فهیمیفر، استاد تاریخ و هنر دانشگاه تربیتمدرس، پژوهشگر و نویسنده کتاب «در کوچهباغهای عاشقی» درباره زندگی و هنر استاد محمود فرشچیان در این برنامه اظهار کرد: در مقطعی پیشنهاد شد درباره استاد سریال یا فیلمی ساخته شود و برای اینکه این کار بهدرستی انجام شود، لازم بود ابتدا مبنای فیلمنامه شکل بگیرد. پیشنهاد کردیم این روایت بهصورت رمان نوشته شود و این کار طی چند سال انجام شد. در جریان این مطالعات، روایتهای مختلفی از زندگی استاد، سفرهای او و حضورش در آمریکا و همچنین نوشتهها و خاطرات بسیاری از ایشان مورد بررسی قرار گرفت که در چاپ دوم کتاب نیز از برخی از این مطالب استفاده شد.
وی افزود: حدود ۴۰ سال در دانشگاه تاریخ هنر تدریس کردهام و معتقدم برای شناخت استاد فرشچیان، نباید فقط به خاطرات و روایتهای زندگی وی بسنده کرد. زندگی استاد، زندگی یک انسان فرهیخته و یک انسان تمام معنا و معنوی است و اگر این ویژگی در وجود یک هنرمند نباشد، بسیار دشوار است که بتواند خالق چنین آثاری باشد.
این نویسنده و مدرس دانشگاه بیان کرد: در تاریخ هنر و حتی تاریخ سینما، افراد بسیار بزرگی داشتهایم که بهترین آثار خود را در همان سالهای ابتدایی زندگی خلق کردند و هرچه تسلط تکنیکی آنها بیشتر شد، نتوانستند آثاری در همان سطح بیافرینند؛ بنابراین هنر فقط توانایی و مهارت نیست. آنچه در خلوت و زندگی درونی هنرمند میگذرد، اهمیت بسیار زیادی دارد و خلوت استاد فرشچیان نیز از این نظر بسیار عجیب و قابلتأمل است.
فهیمیفر …






