قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۵

چانه‌زنی اسموتریچ بر سر شهرک‌سازی‌ها با استفاده از کانال بانکی فلسطین

بحران بانکی میان فلسطین و رژیم صهیونیستی که به معضلی برای جریان نقدینگی «شِکِل» تبدیل شده، اکنون به ابزاری سیاسی در دست وزیر دارایی رژیم بدل گشته است. این در حالی است که نهادهای امنیتی اسرائیل درباره پیامدهای وخیم این فشارها، از جمله فروپاشی اقتصادی تشکیلات خودگردان و وقوع انفجار امنیتی در کرانه باختری هشدار می‌دهند.
 چانه‌زنی اسموتریچ بر سر شهرک‌سازی‌ها با استفاده از کانال بانکی فلسطین

به گزارش ایسنا، رسانه‌های صهیونیستی نوشتند مسئله روابط بانکی میان بانک‌های فلسطینی و صهیونیستی دیگر یک چالش صرفاً فنی نیست، بلکه «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی از این پرونده به عنوان اهرم فشاری برای پیشبرد دستورکارهای سیاسی خود استفاده می‌کند. این سیاست در شرایطی دنبال می‌شود که کرانه باختری تحت تأثیر ترکیب خطرناک «خشونت شهرک‌نشینان»، «وخامت وضعیت اقتصادی» و «ضعف ساختاری تشکیلات خودگردان فلسطین» قرار دارد.

«نداو ایال»، تحلیلگر روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، در مقاله‌ای با اشاره به این دغدغه‌ها می‌نویسد که ارتش صهیونیستی به‌شدت نگران وقوع یک بحران گسترده و التهاب در کرانه باختری است. در همین حال، دستگاه امنیت داخلی رژیم (شاباک) نیز تأکید دارد که جلوگیری از فروپاشی تشکیلات خودگردان، مستقیماً در راستای منافع امنیتی صهیونیستی قرار دارد؛ هرچند که ارزیابی شاباک نسبت به احتمال انفجار فوری، اندکی کمتر از ارتش بدبینانه است.

این تناقض در سیاست رژیم صهیونیستی کاملاً آشکار است: از یک سو کابینه با محدودیت‌های بانکی بر اقتصاد تشکیلات خودگردان فشار می‌آورد و از سوی دیگر، نهادهای امنیتی همین کابینه هشدار می‌دهند که عبور از «نقطه فروپاشی» هزینه‌های غیرقابل جبرانی برای رژیم خواهد داشت. پرونده «شِکِل» و روابط بانکی، نماد کامل این بن‌بست راهبردی و سردرگمی میان فشارهای سیاسی و ملاحظات امنیتی است.

از حفاظت از بانک‌ها تا گروکشی سیاسی

سیستم بانکی فلسطین در مبادلات اصلی خود با واحد پولی «شِکِل» با رژیم صهیونیستی، به دو بانک «پوعلیم» و «دیسکانت» وابسته است که به عنوان بانک‌های کارگزار فعالیت می‌کنند؛ تسویه پرداخت‌ها و حواله‌های میان بانک‌های فلسطینی و صهیونیستی از طریق همین بانک‌ها صورت می‌گیرد.

سالانه معاملاتی به ارزش ده‌ها میلیارد شِکِل از این کانال عبور می‌کند که تداوم آن را برای تجارت فلسطین با رژیم و پرداخت هزینه‌های سوخت، برق، کالاها و خدمات، حیاتی می‌سازد. اعراب اسرائیل

کابینه رژیم صهیونیستی سال‌هاست که برای محافظت از این دو بانک صهیونیستی در برابر دعاوی احتمالی مرتبط با «تأمین مالی تروریسم» و «پولشویی»، «بخش‌نامه‌های جبران خسارت» (تضامین) به آن‌ها ارائه می‌دهد؛ بخش‌نامه‌هایی که تا حدودی آن‌ها را در برابر خطرات قانونی …





 عراق به آمریکا: قطع فوری گاز ایران امکان‌پذیر نیست
۱۷ ساعت قبل / سایت تابناک

عراق به آمریکا: قطع فوری گاز ایران امکان‌پذیر نیست

منابع عراقی می‌گویند دولت ترامپ فشارها برای توقف واردات گاز از ایران را تشدید کرده است و بغداد تلاش دارد آمریکا را به ادامه واردات قانع کند.

 لغو ممنوعیت ویزایی ترامپ برای ۷۵ کشور در آمریکا
۱۱ ساعت قبل / سایت تابناک

لغو ممنوعیت ویزایی ترامپ برای ۷۵ کشور در آمریکا

یک قاضی فدرال آمریکا ممنوعیت دولتی ویزا برای اتباع ۷۵ کشور را لغو کرد.

 موهومات جدید ترامپ؛ «ایران در حال تغییر موضع است!»
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

موهومات جدید ترامپ؛ «ایران در حال تغییر موضع است!»

دونالد ترامپ در اظهاراتی جدید مدعی شد ایران در حال تغییر موضع است؛ رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه با اشاره به موضوع مذاکرات احتمالی با ایران ادعا کرد: نمی‌دانم اصلاً با چه کسی باید مذاکره کنم.

 نقض حاکمیت کشورهای منطقه توسط اسرائیل رویکردی خطرناک است
۱۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

نقض حاکمیت کشورهای منطقه توسط اسرائیل رویکردی خطرناک است

وزارت امور خارجه قطر در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن تجاوز جدید رژیم صهیونیستی به دمشق، تأکید کرد که نقض حاکمیت کشورهای منطقه توسط این رژیم، رویکردی خطرناک است.

 پوتین: دشمنان روسیه از دیرباز رویای نابودی ما را دارند
۱۳ ساعت قبل / سایت تابناک

پوتین: دشمنان روسیه از دیرباز رویای نابودی ما را دارند

رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: دشمنان روسیه دیر زمانی است که رویای نابودی آن را در سر دارند.

 تفاهم قطعی درباره تحویل سلاح مقاومت حاصل نشد
۱۷ ساعت قبل / سایت تابناک

تفاهم قطعی درباره تحویل سلاح مقاومت حاصل نشد

منابع سیاسی در بغداد گفته‌اند مذاکرات قالیباف با «علی الزیدی»، نخست‌وزیر عراق، به تفاهم قطعی درباره تحویل سلاح گروه‌های مقاومت به دولت منجر نشده است.



ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد
سایت تابناک

ایران، عربستان را محاصره کرده است/ انصارالله یمن را نمی‌توان با عملیات نظامی شکست داد

انصارالله سرزمین‌هایی را در مجاورت مرز جنوبی عربستان در کنترل دارد و همچنین حملات موشکی فرامرزی علیه این پادشاهی انجام داده است.
هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد
خبرگزاری ایسنا

هرمز، نقطه ضعف پنهان اقتصاد امارات را آشکار کرد

جنگ غیرقانونی و نامشروع علیه ایران اقتصاد امارات را با شوکی چندلایه مواجه کرده است؛ اختلال در هرمز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه، آسیب به بنادر و انرژی، افت بخش غیرنفتی و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران، رشد اقتصادی را کُند و مدل تجارت‌محور ابوظبی را آسیب‌پذیر کرده است.
از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟
خبرگزاری ایرنا

از کارتر تا ترامپ؛ آیا تاریخ بحران ایران برای آمریکا تکرار می‌شود؟

تهران-ایرنا- روزنامه گاردین با بررسی شباهت‌های بحران کنونی دونالد ترامپ در جنگ با ایران با وضعیت جیمی کارتر در جریان بحران گروگان‌گیری، نوشت که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای با جنگی فرسایشی، افزایش قیمت انرژی و کاهش حمایت افکار عمومی مواجه است؛ شرایطی که می‌تواند خاطره شکست انتخاباتی کارتر را تداعی کرده و به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات پیش‌رو تبدیل شود.
سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!
روزنامه توسعه ایرانی

سفر پاریس؛ کمی دوجانبه، بیشتر منطقه‌ای!

رامین پرتو تحرکات دیپلماتیک در خلیج فارس و پیرامون تنگه هرمز، در شرایطی که بحران منطقه ای وارد مرحله ای پیچیده و همراه با بلاتکلیفی سیاسی و امنیتی
نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»
سایت خبرآنلاین

نامه‌های ناتالی برای دونالد / فراتر از یک دستیار عادی برای رئیس جمهور آمریکا: «تو تنها کسی هستی که برای من اهمیت دارد»

افشای متن کامل نامه‌های خصوصی و احساسی ناتالی هارپ، دستیار ارشد دونالد ترامپ به رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ابعاد بی‌سابقه‌ای از میزان نفوذ، ارتباطات عاطفی و حتی چالش‌های ساختاری و امنیتی این دستیار ۳۵ ساله را در حلقه اصلی همراهان ترامپ برملا کرده است.
پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»
سایت فرارو

پاسخ تند کانادا به تعرفه‌های ترامپ؛ «دلار در برابر دلار»

مک کارنی گفت: کشورش میز مذاکره را ترک کرده است، زیرا ایالات متحده خواسته‌هایی بیش از حد داشت و پیشنهاداتش ناچیز بود.