قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۰

از پیگیری ۳۲۰ پرونده حقوقی اتباع مهاجر تا ارائه ۵۶۷ مشاوره حقوقی رایگان در فارس

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد از پیگیری و ساماندهی بیش از ۳۲۰ پرونده حقوقی مربوط به اتباع مهاجر در دادگاه‌های استان و ارائه ۵۶۷ مورد مشاوره حقوقی رایگان به شهروندان از اردیبهشت تا مردادماه امسال خبر داد و گفت: طی همین بازه زمانی، ۵۷ مورد وکیل معاضدتی رایگان برای شهروندان معرفی و ۴۴۶ مورد وکیل تسخیری رایگان نیز از سوی کانون به دادگاه‌ها و دادسراهای استان فارس معرفی شده است.
 از پیگیری ۳۲۰ پرونده حقوقی اتباع مهاجر تا ارائه ۵۶۷ مشاوره حقوقی رایگان در فارس

هومان پارسا، سه‌شنبه ۲۰ مرداد در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز، با اشاره به فعالیت‌های فراصنفی کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد اظهار کرد: در پی مشکلات ایجادشده برای اتباع مهاجر و خروج گسترده آنان از کشور، بیش از ۳۲۰ پرونده حقوقی مربوط به حقوق مالی و مسائل قضایی این افراد با معرفی وکیل از سوی کانون در دادگاه‌ها پیگیری و ساماندهی شد.

وی با اشاره به همکاری کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد با اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی افزود: کانون در سال گذشته در حوزه معرفی وکلا به اشخاص نیازمند و اتباع مهاجر، تفاهم‌نامه‌ای با اداره امور اتباع و مهاجرین منعقد کرد.

پارسا ادامه داد: پس از بروز مشکلاتی برای اتباع مهاجر در سراسر کشور و خروج تعداد قابل توجهی از آنان از کشور، بخشی از این افراد دارای حقوق مالی و قانونی در ارتباط با کارفرمایان، اماکن و قراردادهای خود بودند که کانون وکلا در راستای مسئولیت اجتماعی خود برای حل این مشکلات ورود کرد.

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد گفت: در همین راستا، با معرفی وکلا، بالغ بر ۳۲۰ پرونده حقوقی مربوط به اتباع مهاجر در دادگاه‌ها پیگیری و ساماندهی شد.

وی با تأکید بر اینکه فعالیت‌های این نهاد به مسائل صنفی محدود نمی‌شود، افزود: کانون وکلای دادگستری در حوزه‌های مختلف فراصنفی نیز فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند، هرچند در حوزه مسائل داخلی کانون با مشکلات و چالش‌های متعددی مواجه است.

ارائه خدمات حقوقی رایگان به شهروندان

پارسا با اشاره به فعالیت اداره معاضدت این کانون گفت: اداره معاضدت کانون وکلا به‌عنوان یک نهاد قانونی، خدمات حقوقی رایگان را به شهروندانی ارائه می‌دهد که توانایی مالی یا امکان دفاع حقوقی از حقوق خود را ندارند.

وی افزود: بر اساس آماری که از اداره معاضدت دریافت کرده‌ام، از اردیبهشت تا مردادماه امسال، در مجموع ۵۶۷ مورد مشاوره حقوقی رایگان ارائه شده و ۵۷ مورد وکیل معاضدتی رایگان نیز برای شهروندان معرفی شده است.

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد ادامه داد: در امور کیفری نیز طی همین بازه زمانی، ۴۴۶ مورد وکیل تسخیری رایگان از سوی کانون به دادگاه‌ها و دادسراهای استان فارس معرفی شده است.

حق‌الوکاله بر اساس توافق وکیل و موکل تعیین می‌شود

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد با تشریح ضوابط مربوط به حق‌الوکاله وکلا گفت: مبلغ حق‌الوکاله در چارچوب توافق وکیل و موکل تعیین می‌شود و در صورت وجود توافق، سقف و کف مشخصی ندارد؛ اما در صورت نبود توافق، تعرفه قانونی ملاک عمل است و دریافت وجه مازاد بر تعرفه تخلف محسوب می‌شود.

پارسا در پاسخ به پرسشی درباره برخی مطالب مطرح‌شده در فضای مجازی پیرامون نحوه دریافت حق‌الوکاله از سوی وکلا، بر ضرورت نقش‌آفرینی فعال‌تر رسانه‌ها در پیگیری این موضوعات تأکید کرد و گفت: اگر خبرنگاران در فضای مجازی با پرسش یا ادعایی درباره عملکرد وکلا مواجه می‌شوند، بهتر است موضوع را مستقیماً با روابط عمومی یا مدیران کانون وکلا مطرح و درباره آن سؤال کنند.

وی با اشاره به ضوابط تعیین حق‌الوکاله اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۹ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، وکلا می‌توانند در قرارداد حق‌الوکاله خود با موکل هر مبلغی را که مورد توافق قرار می‌گیرد تعیین کنند و در این زمینه سقف و کف مشخصی وجود ندارد.

پارسا درباره نحوه توافق بر حق‌الوکاله نیز گفت: ممکن است حق‌الوکاله در قالب‌های مختلف مورد توافق قرار گیرد، اما این موضوع باید در چارچوب قرارداد و توافق میان وکیل و موکل باشد. برای مثال، اگر موضوع دعوا یک قطعه زمین باشد، وکیل نمی‌تواند بخشی از خود زمین را به‌عنوان حق‌الوکاله قرار دهد، اما می‌توان درباره ارزش مالی آن توافق کرد.

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد ادامه داد: در برخی موارد نیز ممکن است طرفین درباره پرداخت حق‌الوکاله بر مبنای ارز یا طلا توافق کنند. این شیوه‌ها در رابطه وکیل و موکل متعارف نیست، اما اگر در چارچوب قانون و با توافق طرفین باشد، صرف این توافق ممنوعیت قانونی ندارد.

مرکز داوری کانون وکلا به اختلافات مالی رسیدگی می‌کند

پارسا درباره مرجع رسیدگی به اختلافات میان وکیل و موکل نیز توضیح داد: در صورتی که اختلاف، مالی باشد، مرکز داوری کانون وکلا می‌تواند بر اساس شروط مندرج در قرارداد حق‌الوکاله به موضوع رسیدگی کند.

وی در ادامه افزود: در قراردادهای حق‌الوکاله، شرط داوری پیش‌بینی شده و هرگاه میان وکیل و موکل درباره مسائل مالی اختلافی ایجاد شود، مرکز داوری کانون می‌تواند به موضوع رسیدگی و رأی صادر کند.

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد بیان کرد: ممکن است آرای صادرشده از سوی مرکز داوری در برخی موارد مورد اعتراض وکلا نیز قرار گیرد، اما رسیدگی در این حوزه بر اساس مقررات و آیین‌نامه‌های مربوط انجام می‌شود.

وی گفت: در حوزه تخلفات حرفه‌ای نیز دادسرای انتظامی و دادگاه انتظامی کانون وکلا به‌عنوان مراجع انتظامی، موضوعات و شکایات مربوط را در چارچوب مقررات بررسی می‌کنند.

کانون وکلا آماده ارتباط مستقیم با رسانه‌هاست

پارسا با بیان اینکه باید با نگاه واقع‌گرایانه به شرایط حرفه خبرنگاری نگریست، گفت: ما از مشکلات و محدودیت‌های خبرنگاران آگاه هستیم و نمی‌خواهیم با نگاهی ایده‌آل‌گرایانه به این موضوع نگاه کنیم، اما حتی با رویکردی واقع‌گرایانه نیز باید از ظرفیت‌های موجود برای انعکاس مشکلات و معضلات مردم در حوزه‌های مختلف استفاده کرد.

وی ادامه داد: خبرنگاران می‌توانند در هر زمان و متناسب با هر رویدادی که احتمال دارد بر حقوق عامه تأثیرگذار باشد، با مدیران کانون وکلا ارتباط برقرار کنند و درباره موضوعات مورد نظر خود اطلاعات دریافت کنند.

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد تصریح کرد: کانون وکلا به‌عنوان یک نهاد مستقل، همواره درهای خود را به روی رسانه‌ها باز می‌داند و از خبرنگاران می‌خواهیم ارتباط خود با کانون را به مناسبت‌های خاص محدود نکنند.

وی از آمادگی این کانون برای حمایت حقوقی و معنوی از خبرنگاران و رسانه‌ها خبر داد و گفت: کانون وکلا آماده است در قالب تفاهم‌نامه با خانه مطبوعات، خبرگزاری‌ها و رسانه‌ها، زمینه ارائه خدمات حقوقی به فعالان رسانه‌ای را فراهم کند.

رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه‌وبویراحمد با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای اصلاح این تبصره اظهار کرد: اقداماتی هم در مجلس و هم در قوه قضاییه برای اصلاح این موضوع صورت گرفته و موضوع حذف این محدودیت از ذیل ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری در حال پیگیری است تا همه وکلا بتوانند با اختیار موکلان خود در پرونده‌ها مداخله و از حقوق آنان دفاع کنند.

انتهای پیام





 جنگ؛ دچار بزرگنمایی و خودفریبی نشویم
۵ ساعت قبل / سایت عصرایران

جنگ؛ دچار بزرگنمایی و خودفریبی نشویم

اگر تصمیم‌ سازان خود نیز در دام بزرگنمایی گرفتار آیند و قدرت متعارف عظیم آمریکا، یا برتری فناوری و اطلاعاتی اسرائیل را دستکم گیرند، آن‌گاه غره‌سازی دشمن به...

 تنگه هرمز دوباره به نقطه جوش می‌رسد؟ | آخرین خبر
۴ ساعت قبل / سایت آخرین خبر

تنگه هرمز دوباره به نقطه جوش می‌رسد؟ | آخرین خبر

اکو ایران/متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست کشورهای خلیج فارس تصور می‌کنند ایران در نهایت در برابر افزایش فشار اقتصادی، پاسخ نظامی خواهد داد و در هر صورت درگیری دوباره به نقطه جوش خواهد رسید. به نظر می‌رسد دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، بر فشا

 ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)
۴ ساعت قبل / سایت شهرآرانیوز

ویدئو | صدوهفتادوسه شب حضور حماسی مردم مشهد در خیابان | راه آقای شهید ایران را ادامه خواهیم داد (۲۹ مرداد ۱۴۰۵)

مردم مشهد همراه با دیگر شهر‌ها ۱۷۳ شب است که خیابان را رها نکرده‌اند. خیابانی که سنگر مهمی در برابر دشمن سفاک آمریکایی و صهیونی است. خیابانی که طومار توطئه‌های دشمنان ایران را در هم پیچیده است.

 عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه
۴ ساعت قبل / سایت تابناک

عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه

تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲ از دیروز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی کلاس نیمیتز را نشان می‌دهد که در خلیج عمان در حال حرکت است.

 ۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/  هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران
۵ ساعت قبل / سایت رکنا

۱۲ نیروی صلیب سرخ و هلال احمر از ابتدای سال جان باختند/ هشدار درباره عادی‌ شدن حمله به امدادگران

اجتماعی رکنا، رؤسای فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همزمان با روز جهانی بشردوستی، با هشدار نسبت به افزایش خطر برای کارکنان امدادی، خواستار اقدام عملی دولت‌ها و طرف‌های درگیر برای حفاظت از نیروهای بشردوستانه و تضمین امنیت فعالیت‌های امدادی شدند.

 پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است
۴ ساعت قبل / سایت جماران

پیروزی سریع بر ایران محقق نشد؛ نارضایتی متحدان عرب آمریکا از ترامپ افزایش یافته است

روزنامه «واشنگتن‌پست» در گزارشی از افزایش نارضایتی دولت‌های عرب حاشیه خلیج فارس از سیاست دونالد ترامپ در قبال ایران خبر داده و نوشته است: متحدان منطقه‌ای واشنگتن که برخی از آنها در ابتدای جنگ تصور می‌کردند یک پیروزی سریع و قاطع می‌تواند به سودشان تمام شود، اکنون پس از ماه‌ها درگیری، تداوم حملات موشکی و پهپادی و بسته‌ماندن تنگه هرمز، بیش از گذشته نسبت به راهبرد آمریکا و توان ترامپ برای پایان دادن دیپلماتیک به بحران تردید دارند.