قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۲ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۹

این ضربان‌ساز قلبی، نیاز به تعویض باتری ندارد!

پژوهشگران نمونه‌ای از یک پیس میکر یا ضربان‌ساز قلبی کوچک و بدون باتری ساخته‌اند که انرژی مورد نیاز خود را از حرکت طبیعی قلب دریافت می‌کند. این فناوری می‌تواند در آینده نیاز به جراحی‌های تکراری برای تعویض باتری را کاهش دهد و به ساخت ابزارهای پزشکی کاشتنی ماندگارتر کمک کند.
 این ضربان‌ساز قلبی، نیاز به تعویض باتری ندارد!

به گزارش ایسنا، ضربان‌ساز قلبی وسیله‌ای الکتریکی است که با ارسال پیام‌های منظم، ضربان قلب را تنظیم می‌کند. این دستگاه برای افرادی به کار می‌رود که قلبشان نمی‌تواند ریتمی منظم و مناسب ایجاد کند. ضربان‌سازها طی حدود ۷۰ سال گذشته از ابزارهایی بزرگ و ساده به دستگاه‌هایی کوچک و هوشمند تبدیل شده‌اند که می‌توانند ریتم قلب را تشخیص دهند و متناسب با آن واکنش نشان دهند.

در سال‌های گذشته، نوعی ضربان‌ساز بدون سیم یا «بدون لید» وارد بازار شد که درون یک محفظه تیتانیومی کوچک، تقریباً هم‌اندازه یک قرص ویتامین بزرگ، قرار می‌گیرد و از راه رگ پا به حفره پایینی سمت راست قلب منتقل می‌شود. این روش به کاشت دستگاه در قفسه سینه نیاز ندارد و معمولاً با بهبود سریع‌تر و عوارض کمتر همراه است. با این حال، باتری بیش از نیمی از اندازه و وزن این دستگاه را تشکیل می‌دهد و تنها حدود هفت تا ۱۰ سال دوام می‌آورد. پس از پایان عمر باتری، خارج کردن دستگاه از داخل قلب دشوار است و ممکن است دستگاه قدیمی در قلب باقی بماند و دستگاه تازه‌ای در کنار آن کاشته شود. این مسئله برای بیماران جوان که احتمالاً به چندین تعویض نیاز دارند، اهمیت بیشتری دارد.

در همین زمینه، محققان رشته علوم و مهندسی مواد در دانشگاه ویسکانسین-مدیسن آمریکا، پژوهشی برای ساخت ضربان‌سازی انجام دادند که انرژی خود را از ضربان قلب می‌گیرد. هدف اصلی آنان ساخت سامانه‌ای بسیار کوچک بود که بتواند در فضای باتری ضربان‌ساز بدون لید قرار بگیرد، بدون آن‌که اندازه کلی دستگاه افزایش پیدا کند.

محققان برای این کار از وسیله‌ای به نام «نانوزاینده تریبوالکتریک» استفاده کردند. این وسیله با حرکت دو ماده دارای بار الکتریکی مخالف، مقدار کمی برق تولید می‌کند. آنان ساختاری نوسان‌کننده طراحی کردند که از صفحه‌های الکترودی تشکیل شده بود. یک سوی این صفحه‌ها با مس و سوی دیگر با نوعی فیلم فلورینه پوشانده شد. هنگام تپش قلب، حرکت قلب باعث فشرده شدن این ساختار و نزدیک شدن صفحه‌ها به یکدیگر می‌شود. سپس با جدا شدن صفحه‌ها، حرکت کوچک میان آن‌ها بار الکتریکی ایجاد می‌کند. این انرژی یا مستقیماً برای کار کردن ضربان‌ساز به کار می‌رود یا در یک خازن کوچک ذخیره می‌شود.

طراحی این وسیله نیازمند آزمایش‌های متعدد بود. پژوهشگران باید میان انعطاف‌پذیری و پایداری …





 وزیر اقتصاد: شجاعت پزشکیان راه اصلاحات اقتصادی را باز می‌کند/ نمی‌توان به‌خاطر هزینه‌ها از تصمیم‌گیری فرار کرد
۳۸ دقیقه قبل / سایت اقتصادنیوز

وزیر اقتصاد: شجاعت پزشکیان راه اصلاحات اقتصادی را باز می‌کند/ نمی‌توان به‌خاطر هزینه‌ها از تصمیم‌گیری فرار کرد

اقتصادنیوز: وزیر اقتصاد گفت: شجاعت رئیس‌جمهور باعث می‌شود اصلاحات اقتصادی اجرایی شود.

 نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد

سران قوای سه‌گانه با حضور در نهاد ریاست‌جمهوری، در نشستی مشترک به تبادل نظر درباره مسائل کلان کشور پرداختند.

 مرگ دو عنصر تروریستی در اشرف
۵۰ دقیقه قبل / سایت تابناک

مرگ دو عنصر تروریستی در اشرف

برخی اخبار حکایت از آن دارد که «نسرین شهرابی» و «مژگان مهدوی» از اعضای گروهک تروریستی منافقین در کمپ اشرف ۳ به درک واصل شده‌اند.

 انفجار کابل را لرزاند
۲۱ دقیقه قبل / سایت جهان صنعت نیوز

انفجار کابل را لرزاند

رسانه‌های افغانستان از وقوع انفجار در غرب کابل پایتخت این کشور خبر دادند.

 گرامیداشت روز خبرنگار در بلدیه تهران
۱۷ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

گرامیداشت روز خبرنگار در بلدیه تهران

گرامیداشت روز خبرنگار، ظهر شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵، با حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران در ساختمان بلدیه برگزار شد.

 این بار ایران حمله را آغاز می کند؟ | 4 عامل موثر برای عبور از فشارهای اقتصادی واشنگتن
۲۲ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

این بار ایران حمله را آغاز می کند؟ | 4 عامل موثر برای عبور از فشارهای اقتصادی واشنگتن

جنگ اقتصادی تازه‌ای که رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران به راه انداخته، در حالی با تهدید به محاصره و تشدید تحریم‌ها همراه شده که امروز حتی تحلیلگران آمریکایی هم اذعان دارند تهران، برخلاف محاسبات واشنگتن، همچنان ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای عبور از بحران دارد.