قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایسنا / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۶

خسروی؛ دروازه بازگشت آزادگان به آغوش وطن/ کرمانشاه ۱۸۰۰ آزاده دارد

مرز خسروی در واپسین روزهای مرداد سال ۱۳۶۹، پس از سال‌ها چشم‌انتظاری خانواده‌ها، میزبان ورود نخستین گروه از آزادگان سرافراز ایرانی بود. رویدادی ماندگار که این گذرگاه مرزی را به دروازه بازگشت فرزندان صبور و مقاوم ایران به آغوش وطن تبدیل کرد.
 خسروی؛ دروازه بازگشت آزادگان به آغوش وطن/ کرمانشاه ۱۸۰۰ آزاده دارد

محمد بهرامی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه، به مناسبت ۲۶ مرداد سالروز آغاز بازگشت آزادگان به میهن اسلامی، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: آخرین روزهای مرداد سال ۱۳۶۹، مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین، قدمگاه ورود نخستین گروه از آزادگان به خاک وطن بود و این منطقه در یکی از پرافتخارترین روزهای تاریخ دفاع مقدس، میزبان فرزندان مقاوم ملت ایران شد.

وی افزود: پس از گذشت ماه‌ها از آتش‌بس میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم بعث عراق و بر اساس توافق انجام‌شده برای تبادل اسرا، ستاد رسیدگی به امور آزادگان تشکیل شد و روند بازگشت اسیران ایرانی به کشور آغاز شد. در جریان این تبادل حدود ۴۲ هزار آزاده سرافراز ایرانی با همین تعداد اسیر عراقی مبادله شدند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه ادامه داد: نخستین گروه آزادگان ایرانی ۲۶ مرداد سال ۱۳۶۹، در میان استقبال پرشور مردم و مسئولان، از مرز خسروی در استان کرمانشاه وارد خاک وطن شدند. حضور گسترده مردم در این مراسم، جلوه‌ای از عشق، قدردانی و وفاداری ملت ایران نسبت به کسانی بود که سال‌های جوانی و بخشی از عمر خود را در شرایط سخت اسارت سپری کرده بودند.

بهرامی با بیان اینکه بازگشت آزادگان تنها بازگشت اسیران جنگی به کشور نبود، بلکه بازگشت نمادهای ایمان، ایستادگی و عزت به آغوش وطن به شمار می‌رفت، خاطرنشان کرد: آزادگان پس از تحمل سال‌ها رنج اسارت، دوری از خانواده، بی‌خبری از عزیزان و شرایط دشوار اردوگاه‌های رژیم بعث عراق، با سربلندی به میهن اسلامی بازگشتند.

وی ادامه داد: خاطره ورود آزادگان از مرز خسروی، رویدادی ماندگار و پرافتخار در تاریخ استان کرمانشاه و کشور است و این مرز به واسطه آن روزهای فراموش‌نشدنی، جایگاهی ویژه در حافظه دفاع مقدس دارد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه افزود: روایت بازگشت آزادگان و بازخوانی خاطرات آنان، فرصتی ارزشمند برای انتقال فرهنگ صبر، ایثار، مقاومت و آزادگی به نسل‌های جوان است، نسلی که باید بداند امنیت، استقلال و عزت امروز کشور، حاصل ایستادگی مردان و زنانی است که در مقاطع دشوار تاریخ، از آرمان‌ها و ارزش‌های خود دفاع کردند.

وی در ادامه با بیان اینکه قریب ۱۸۰۰ نفر از مردم استان کرمانشاه در دوران دفاع مقدس به اسارت رژیم بعث عراق درآمدند، گفت: آزادگان با تأسی از مکتب عاشورا، سال‌های دشوار اسارت را با ایمان، صبر و مقاومت پشت سر گذاشتند و امروز اسوه‌های عزت، ایستادگی و ذلت‌ناپذیری ملت ایران هستند.

اسارت، کلاس درس ایمان و مقاومت بود

بهرامی با تأکید بر اینکه آزادگان در سایه ایمان به خداوند، سخت‌ترین روزهای اسارت را به کلاس درس تبدیل کردند، افزود: آنان در شرایطی که دشمن تلاش می‌کرد روحیه و باورهایشان را تضعیف کند، با توکل، همدلی و حفظ ارزش‌های دینی و ملی، عزت خود را حفظ کردند.

وی فرهنگ آزادگی را فرهنگ عزتمندی، شرافت و ذلت‌ناپذیری دانست و ادامه داد: ترویج این فرهنگ در جامعه، به‌ویژه در میان جوانان، ضرورتی مهم است، زیرا آزادگان به جامعه آموختند که انسان مؤمن و آزاده در برابر سختی‌ها تسلیم نمی‌شود.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه با بیان اینکه تکریم آزادگان وظیفه‌ای همگانی است، گفت: تجلیل از این عزیزان، علاوه بر ادای دین به ایثارگران، در تقویت روحیه مقاومت، امید و خودباوری در جامعه نیز اثرگذار است.

ضرورت ثبت خاطرات آزادگان

بهرامی همچنین بر ضرورت حفظ و انتقال خاطرات آزادگان به نسل‌های آینده تأکید کرد و افزود: خاطرات این عزیزان، گنجینه‌ای ارزشمند از تاریخ شفاهی دفاع مقدس است که باید برای ثبت، تدوین و انتقال آن به نسل جوان، تلاش جدی‌تری صورت گیرد.

بهرامی با باین اینکه نباید اجازه دهیم خاطرات ناب و ارزشمند آزادگان با گذشت زمان و از دست دادن این عزیزان به فراموشی سپرده شود، تاکید کرد: رشادت‌ها و ایثار شهدا، جانبازان و آزادگان باید به گوش آیندگان و جهانیان برسد.

وی گفت: تاکنون بیش از ۷۰ مستند از زندگی آزادگان استان کرمانشاه تهیه شده و با وجود اقدامات ارزشمند انجام‌شده، ظرفیت‌های فراوانی برای معرفی زندگی، مقاومت و ایثار این قشر وجود دارد.

انتهای پیام

 



 فراخوان انتقال خون کرمانشاه برای اهدای خون در روز جمعه
۴۶ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

فراخوان انتقال خون کرمانشاه برای اهدای خون در روز جمعه

مرز خسروی در واپسین روزهای مرداد سال ۱۳۶۹، پس از سال‌ها چشم‌انتظاری خانواده‌ها، میزبان ورود نخستین گروه از آزادگان سرافراز ایرانی بود. رویدادی ماندگار که این گذرگاه مرزی را به دروازه بازگشت فرزندان صبور و مقاوم ایران به آغوش وطن تبدیل کرد.



 عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد

عارف خواستار اصلاح روند جذب هیأت علمی شد

معاون اول رئیس‌جمهور با انتقاد از ورود شوراهای عالی به امور اجرایی دانشگاه‌ها، تأکید کرد که این نهادها باید بر سیاست‌گذاری، هدایت و نظارت متمرکز باشند و روند جذب اعضای هیأت علمی نیز با هدف حفظ جایگاه استادان اصلاح شود.

 عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه

عکس: تصاویر ماهواره‌ای از ناو جدید آمریکا در خاورمیانه

تصاویر ماهواره‌ای Sentinel-۲ از دیروز، یک ناو هواپیمابر آمریکایی کلاس نیمیتز را نشان می‌دهد که در خلیج عمان در حال حرکت است.

 انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین

انتقاد کرملین از مشارکت مستقیم انگلیس در جنگ اوکراین

سخنگوی کرملین از آنچه افزایش سطح مشارکت انگلیس در جنگ اوکراین خواند، ‌ انتقاد کرد و گفت: موضع لندن در حالی است که برخی کشورهای اروپایی از حمایت از کی‌یف خسته شده‌اند.

 انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی

انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با انتقاد از طولانی شدن روند اجرای قانون در حوزه بودجه‌ریزی عملیاتی و پرداخت مبتنی بر عملکرد گفت: اگر دانش، سازوکار و اراده لازم برای اجرای قانون را داشته باشیم، نباید اجرای یک قانون ۲۵ سال طول بکشد. باید با اصلاح آیین‌نامه‌ها و نظام پرداخت، اجرای این قانون را از حالت کلی و غیرشفاف خارج و به یک نظام مشخص، قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر عملکرد تبدیل کنیم.

 نجات زن جوان از آدم‌ربایی

نجات زن جوان از آدم‌ربایی

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس تهران بزرگ از دستگیری یکی از اوباش سابقه‌دار خبر داد که با انتشار تصاویر مسلحانه در فضای مجازی، قصد قدرت‌نمایی و ایجاد رعب و وحشت داشت.

 نماینده مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد

نماینده مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در فضای مجازی نوشت: حداقل تاکنون گزارش‌هایی که در دسترس مجلس از طرح بوده است نشان می‌دهد، هیچ مطالعه قابل اتکایی در مورد اثرات اجتماعی طرح (به عنوان مثال همین که هزینه یک باک بنزین برای مازاد سهمیه به حدود ۴ میلیون تومان ممکن است افزایش پیدا کند) و نحوه مدیریت این تبعات وجود ندارد.