قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۶ ساعت قبل

سینمای زیرزمینی ایران بررسی شد؛ از بحران بازنمایی تا اقتصاد نامرئی

نشست «سینمای زیرزمینی ایران» با هدف بررسی فیلم‌های زیرزمینی چندسال اخیر ایران برگزار شد.
 سینمای زیرزمینی ایران بررسی شد؛ از بحران بازنمایی تا اقتصاد نامرئی

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «سینمای زیرزمینی ایران» با هدف بررسی پدیده‌ای برگزار شد که در سال‌های اخیر با تولید و انتشار فیلم‌هایی خارج از چارچوب‌های رسمی سینمای ایران، حضور پررنگ‌تری پیدا کرده و بخشی از این آثار نیز در جشنواره‌های بین‌المللی دیده شده و جایزه گرفته‌اند. در ابتدای نشست تأکید شد که فیلم‌هایی مانند «بیداد»، «کیک محبوب من» و «یک تصادف ساده» بهانه‌ای برای پرداختن به پدیده‌ای گسترده‌تر هستند؛ پدیده‌ای که علاوه بر سینما، با مسائل فرهنگی، اجتماعی، رسانه‌ای و حتی نحوه بازنمایی ایران در جهان ارتباط پیدا می‌کند.

داوود طالقانی پژوهشگر علوم اجتماعی درباره ریشه‌های شکل‌گیری سینمای زیرزمینی بیان کرد: این پدیده را نمی‌توان صرفا در قالب «سینمای مستقل» توضیح داد، زیرا به اعتقاد من، نوعی اقتصاد نامرئی در پشت این سینما وجود دارد.

وی با اشاره به هزینه بالای تولید فیلم سینمایی، این پرسش را مطرح کرد که سرمایه تولید این آثار چگونه تأمین و در نهایت چگونه بازمی‌گردد و جشنواره‌های خارجی، جوایز و همکاری با نهادهای خارج از ایران را از جمله مسیرهای احتمالی این چرخه دانست.

این پژوهشگر تصریح کرد: بخشی از سبک‌های زندگی و واقعیت‌های اجتماعی که در جامعه وجود دارند، در بازنمایی رسمی و سینمای رسمی امکان نمایش پیدا نمی‌کنند و همین مسئله به شکل‌گیری یک جریان موازی کمک کرده است. وجود این شکاف نباید به معنای نادیده گرفتن دیگر واقعیت‌های اجتماعی باشد و نمی‌توان همه مسائل جامعه را صرفاً در چند موضوع مشخص خلاصه کرد.

در ادامه این نشست زهرا اردکانی‌فرد تحلیلگر سینما و زنان نسبت دادن مسائل زنان به فمینیسم یا جریان‌های خارج از کشور را رویکردی خطرناک دانست و گفت: مسائل زنان در ایران واقعی‌ هستند و برچسب‌زدن به این مسائل می‌تواند مانع جدی گرفته شدن آنها شود. نباید صرفاً به دلیل وجود ارتباط یا حمایت خارجی در برخی موارد، اصل مطالبات زنان را نادیده گرفت.

وی همچنین فیلم «بی‌داد» را از زاویه بازنمایی زنان بررسی و اظهار کرد: برای فهم این فیلم باید آن را در امتداد آثار قبلی سهیل بیرقی دید. بیرقی در …



 پیوستن پژوهشگاه رویان به برترین‌های جهان و چند خبر خوب دیگر...
۱۰ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

پیوستن پژوهشگاه رویان به برترین‌های جهان و چند خبر خوب دیگر...

یکی از خبرهای خوب امروز، سوم شهریور ۱۴۰۵ مربوط به پژوهشگاه رویان است. جایی که در حوزه حیوانات و دام هم فعال است.

 جعفر حسنخانی هنرمند پیشکسوت موسیقی درگذشت
۴۴ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

جعفر حسنخانی هنرمند پیشکسوت موسیقی درگذشت

جعفر (مسعود) حسنخانی نوازنده ویولن و آهنگساز پیشکسوت پس از دوره‌ای بیماری در ۸۸ سالگی دار فانی را وداع گفت.

 حمله بازیگر سرشناس به پژمان جمشیدی
۲ ساعت قبل / سایت تابناک

حمله بازیگر سرشناس به پژمان جمشیدی

جهانگیر الماسی بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون، پژمان جمشیدی را به باد انتقاد کرد.

 نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم
۱۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

نامزد نقش پدر زیزی‌گولو بودم/نسلی که مادرانشان نگران سیگارکشیدنشان بود - تسنیم

حسین رفیعی ضمن اشاره به اهمیت جشنواره فیلم کودک گفت نامزد ایفای نقش پدر زی‌زی‌گولو بوده است.

 نگاهی به اجرای «جیره‌بندی پر خروس برای سوگواری»
۳ ساعت قبل / روزنامه هفت صبح

نگاهی به اجرای «جیره‌بندی پر خروس برای سوگواری»

یک نمایش رئال و دیالوگ‌محور که تماشاگر را تا آخرین دقیقه درگیر سرنوشت پسری می‌کند که معلوم نیست زنده می‌ماند یا نه

 نگاهی به زیباترین و تکان‌دهنده‌ترین تصاویر اعماق اقیانوس در رقابت عکاسی ۲۰۲۶
۷ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

نگاهی به زیباترین و تکان‌دهنده‌ترین تصاویر اعماق اقیانوس در رقابت عکاسی ۲۰۲۶

چه می‌شود اگر یک عکس، تنها یک لحظه‌ منجمد در زمان نباشد، بلکه پیامی باشد از دنیایی که بیش از دو سوم سیاره‌مان را پوشانده، اما همچنان برایمان یک راز است؟ این جوهر اصلی رقابت عکاسی اقیانوس در سال ۲۰۲۶ است.



روزنامه هفت صبح

سخنگوی دولت: چرا که نه؟ معین هم شهروند ایران است

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/  از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی
سایت خبرآنلاین

روایت تغییر مسیر بازیگران ایرانی/ از ستاره سینما تا بیوتی بلاگر و چهره شبکه‌های اجتماعی

ستاره‌های سینما همیشه در قاب دوربین نمی‌مانند؛ برخی مهاجرت کرده‌اند، برخی سراغ مشاغل دیگری رفته‌اند و عده‌ای نیز از بازیگری به اینفلوئنسری، نیکوکاری یا فعالیت‌های تازه روی آورده‌اند؛ تغییر مسیری که سرنوشت حرفه‌ای آنها را دگرگون کرده است.
پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا
سایت صبانیوز

پاسخ کارگردان به منتقدان «رویای نیمه‌شب»؛ ریتم کند نیست؛ تعریف شما از ریتم اشتباه است! | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، «رؤیای نیمه‌شب» روایتی عاشقانه در دل تاریخ است؛ داستانی که عشق، اختلاف عقیده، خانواده و سیاست را در مسیری پرچالش به هم گره می‌زند. این مجموعه که اقتباسی از رمان شناخته‌شده مظفر سالاری است، مخاطب را به سال‌های دور می‌برد؛ جایی که سرنوشت فتاح و تلما، دو جوان عاشق از دو خانواده
برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم
خبرگزاری تسنیم

برنامه علی ضیاء تا کجا می‌خواهد مرزهای اخلاقی را جابه‌جا کند؟ - تسنیم

اظهارات جنجالی نوید کلهرودی درباره حجاب در «با ضیاء» بار دیگر علی ضیاء را درجایگاه تابوشکنی رسانه‌ای قرار داد.
زنجیره رکود
سایت روزنامه سازندگی

زنجیره رکود

گزارشی درباره‌ بحران‌های پی‌در‌پی صنعت نشر؛ از گرانی کاغذ تا معضل انبار
بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی
سایت عصرایران

بانک وعده‌های ناتمام نمایش خانگی

در سال‌های اخیر بارها شاهد بوده‌ایم که پلتفرم‌ها از پروژه‌هایی رونمایی کرده‌اند که ماه‌ها بعد به مرحله پخش رسیده یا اساسا خبری از تولید و انتشار آن‌ها نشده است.