قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۵

کوبیدن سیلی واقعیت برصورت رویا؛ سینمای مستند از مساله اکران رنج می‌برد

کارگردان مستند «باد بهشت» با انتقاد از وضعیت اکران داخلی سینمای مستند از چالش‌های فیلمبرداری در یک اقلیم متفاوت گفت.
 کوبیدن سیلی واقعیت برصورت رویا؛ سینمای مستند از مساله اکران رنج می‌برد

محمدرضا فرطوسی کارگردان مستند «باد بهشت» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره موضوع این مستند توضیح داد: مستند ما در منطقه ترکمن صحرای گنبد کاووس و در روستای صوفیان می‌گذرد. موضوع این اثر درباره رابطه مردم محلی با رشته سوارکاری و به طور خاص پرورش اسب است؛ این منطقه به این ویژگی شهرت دارد و گنبد کاووس را پایتخت اسب ایران می‌دانند. آنجا مسابقات بسیار جذابی دارد و از سنین کم، بچه‌ها با عشق به پرورش اسب و سوارکاری بزرگ می‌شوند؛ این در حالی است که در بیشتر نقاط ایران و جهان، سوارکاری ورزشی برای ثروتمندان محسوب می‌شود، اما در آنجا این ورزش متعلق به توده مردم است و حتی طبقه پایین جامعه درگیر آن هستند. این تناقض برای من جذاب بود و دوست داشتم که به تصویر کشیده شود.

وقتی جهان سیلی واقعیت را به رویاها می‌کوبد

وی ادامه داد: قصه این مستند درباره یک نوجوان است که می‌خواهد با اسب وارد مسابقات حرفه‌ای شود و مقام بیاورد. او تمام هم و غمش این بود که با اسبش ارتباط برقرار کند، از آن مراقبت کند و به آرزویش برسد. این نوجوان در دنیایی زندگی می‌کرد که صحبتی از تبلت، موتور و مهاجرت نبود. عشق و ارتباط عمیق با طبیعت، محیط و حیوانات، زندگی‌شان را تعریف می‌کرد. مراقبت از یک اسب کار بسیار طاقت‌فرسایی است؛ آنها از بامداد بر می‌خیزند و تا شب از اسب‌ها مراقبت می‌کردند. تمام خانواده درگیر این مسئله بودند.

این کارگردان بیان کرد: آن نوجوان همه چیز را برای اسبش کنار گذاشته بود. او آرزو داشت با اسبش در مسابقات مقام بیاورد تا بتواند اسب مورد علاقه‌اش را بخرد، چراکه اغلب اسب‌ها در تملک خودشان نیست و تنها از آنها نگهداری می‌کنند. همچنین او می‌خواست با پول مسابقات وارد زندگی حرفه‌ای شود، ازدواج کند و به آرزوهایش برسد، اما واقعیت چیز دیگری بود. وقتی او از دنیای نوجوانی خارج می‌شود و وارد فضای حرفه‌ای می‌شود، متأسفانه با موانعی جدی روبه‌رو می‌شود. مافیا اجازه ورود نمی‌دهد و رویاها در هم می‌شکنند. انگار هم‌زمان با بلوغ انسان، جهان هم واقعیت‌های خشن خودش را نشان می‌دهد و آن واقعیات را چون سیلی به صورت می‌کوبد.

سینمای مستند از مساله اکران رنج می‌برد

فرطوسی در رابطه با چالش‌های فیلمبرداری این مستند عنوان کرد: فیلمبرداری اسب‌سواری بسیار دشوار است. طبیعت آن ناحیه ویژه است. ما مدیر فیلمبرداری کاردانی به نام صادق سوری داشتیم که تجربه بسیاری در فیلم‌های مستند دارد. ما با ۲ چالش اصلی مواجه بودیم؛ اول اقلیم و مدل زندگی مردم که کنترل آن دست ما نبود و باید خودمان را با ساعت‌های آنها هماهنگ می‌کردیم و دوم، خود مسابقات. ما از دوربین‌های متعدد استفاده کردیم و در حدود ۱۰ هفته فیلمبرداری کردیم تا بتوانیم لحظات کلیدی را ثبت کنیم چراکه مسابقات در زمان کوتاهی تمام می‌شود و یک لحظه غفلت ممکن است همه چیز را از دست بدهد.

کارگردان مستند «باد بهشت» درباره برنامه اکران این اثر گفت: مستند از مسئله اکران رنج می‌برد. امید ما به جشنواره‌ها، پلتفرم‌ها و تلویزیون است. چند تلویزیون خارجی تمایل داشتند و توافقاتی شده‌است، اما اکران برای مخاطب عام یکی از معضلات اصلی سینمای مستند و فیلم‌های هنری در ایران است.

فرطوسی در پایان درباره برنامه‌های این روزهای خود گفت: یک مستند جدید درباره زندگی افراد در حاشیه تالاب شادگان و هورالعظیم (بخش عراقی آن) را به پایان رسانده‌ام که در مرحله مونتاژ و پست‌پروداکشن است. همچنین فیلمنامه‌ای آماده شده و خودم را برای ساخت یک فیلم داستانی سینمایی آماده می‌کنم. کد مطلب 6909096



۳۶ ساعت قبل / سایت نورنیوز

از اعتیاد تا درام خانوادگی؛ مستند چک وارد رقابت اسکار 2027 شد

نورنیوز-گروه فرهنگی: سینمای جمهوری چک فیلم مستند «اگر کبوترها به طلا تبدیل می‌شدند» ساخته پپا لیوبویاتسکی را به عنوان نماینده خود در رقابت اسکار انتخاب کرده است. این فیلم که روایتی صمیمی و شخصی دارد، زندگی برادر و دو پسرعموی کارگردان را طی پنج سال دنبال می‌کند؛ سه نفری که اعتیاد به‌تدریج روابط، خانه‌ها و احساس امنیت آنها را از بین می‌برد.

آکادمی فیلم و تلویزیون چک اعلام کرده است که کارگردان در این مستند تلاش می‌کند بدون احساساتی شدن، دلایل سقوط این سه نفر و تاثیر آن بر تمام اعضای خانواده را بررسی کند.

لیوبویاتسکی برای روایت این داستان از ساختاری متفاوت بهره برده و تصاویر روزمره، خاطرات بازسازی‌شده، عکس‌های زنده، یادداشت‌های شخصی را در کنار یکدیگر قرار داده است.

«اگر کبوترها به طلا تبدیل می‌شدند» نخستین نمایش جهانی خود را در ماه فوریه و در جشنواره بین‌المللی فیلم برلین تجربه کرد و در آنجا جایزه بهترین مستند بلند را به دست آورد.

تایوان نیز فیلم «داستانی مه‌آلود» ساخته چن یو-سون را وارد رقابت کرد، اثری که به یکی از دوره‌های تاریک تاریخ معاصر تایوان می‌پردازد. «داستانی مه‌آلود» با نگاهی به دوره موسوم به ترور سفید در تایوان، بخشی از تاریخ سیاسی این کشور را در قالب یک درام سینمایی روایت می‌کند. 

در همین حال، لتونی نیز فیلم «اولیا» ساخته ویستورس کایریس را به عنوان نماینده خود در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۷ انتخاب کرده است.

«اولیا» داستان دختری نوجوان در لتونی سال ۱۹۶۴ را روایت می‌کند که نزدیک به دو متر قد دارد؛ ویژگی‌ای که باعث نگرانی خانواده‌اش شده است. او برای پیوستن به یک تیم معتبر بسکتبال به شهر ریگا فرستاده می‌شود و مسیر زندگی‌اش در مواجهه با جامعه و شرایط تازه تغییر می‌کند.

با آغاز فرایند معرفی فیلم از سوی کشورها برای رقابت اسکار ۲۰۲۷ در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی، اتریش فیلم «رُز» ساخته مارکوس شلاینزر، کوزوو فیلم «دوا» به کارگردانی بلرتا باشولی، لیتوانی فیلم «چگونه در زمان جنگ طلاق بگیریم» به کارگردانی آندریوس بلاژویچیوس، اسلواکی فیلم «سیل» به کارگردانی مارتین گوندا، ترکیه«مثل درختی بی‌شاخ و برگ» به کارگردانی تونچ داووت و سوئیس مستند فلسطینی «چه کسی هنوز زنده است» ساخته  نیکلاس وادیموف را به آکادمی اسکار معرفی کرده‌اند. 

از نود و نهمین مراسم اسکار، قوانین مربوط به فرآیند ارسال آثار تغییر کرد و به فیلم‌های غیرانگلیسی زبان اجازه داده شد در صورتی که در یک جشنواره بین‌المللی فیلم جایزه‌ای را کسب کنند، در این مراسم شرکت کنند. این جشنواره‌ها و جوایز ویژه آنها عبارتند از: برلین (خرس طلایی)، بوسان (جایزه بهترین فیلم)، کن (نخل طلا)، ساندنس (جایزه بزرگ هیات داوران سینمای جهان)، تورنتو (جایزه پلتفرم) و ونیز (شیر طلایی).

بر این اساس تاکنون فیلم «نامه‌های زرد» (برنده خرس طلایی جشنواره برلین) ساخته ایلکر چاتاک، «فیورد» (برنده نخل طلای کن) به کارگردانی کریستین مونجیو و همچنین فیلم «شرم و پول» (برنده جایزه بزرگ جشنواره ساندنس) به کارگردانی ویسار مورینا در شاخه بهترین فیلم بین‌المللی نود ونهمین دوره جوایز سینمایی اسکار حضور خواهند داشت.

آخرین مهلت معرفی فیلم از سوی کشورها برای شرکت در رقابت اسکار (شاخه بهترین فیلم بین‌المللی) ۳۰ سپتامبر (۸ مهرماه) اعلام شده و فهرست ۱۵ نامزد اولیه این شاخه نیز روز ۱۵ دسامبر (۲۴ آذر) و نامزدهای نهایی اسکار هم روز ۲۱ ژانویه (اول بهمن) اعلام خواهد شد. 




 غفلت از دین؛ دومین اشتباه بزرگ مصدق که زمینه‌ساز کودتای 28 مرداد شد - تسنیم
۱۱ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

غفلت از دین؛ دومین اشتباه بزرگ مصدق که زمینه‌ساز کودتای 28 مرداد شد - تسنیم

جامعه شناس سیاسی درباره کودتا 28 مرداد گفت: نادیده گرفتن نقش دین و مذهب یکی از اشتباهات مصدق است.

 ببینید| رهبری آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای حقیقت شگفت‌انگیزی را آشکار کرد - تسنیم
۱۵ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ببینید| رهبری آیت‌الله مجتبی خامنه‌ای حقیقت شگفت‌انگیزی را آشکار کرد - تسنیم

افشین علا: مردم آقا را دیده بودند و عاشقشان شده بودند؛ اما حاج‌آقا مجتبی را ندیده، عاشقشان شدند.

 کنایه تند و تیز نورا هاشمی به ترانه و شاکی پژمان
۳ ساعت قبل / سایت تابناک

کنایه تند و تیز نورا هاشمی به ترانه و شاکی پژمان

استوری نورا هاشمی فرزند مهدی هاشمی و گلاب آدینه، در نکوهش ملیکا پارسادوست، شاکی پرونده پژمان جمشیدی در ساعات اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

 هیفا وهبی با استایل لاکچری در عربستان + عکس
۵۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

هیفا وهبی با استایل لاکچری در عربستان + عکس

هیفا وهبی با یک استایل لاکچری و چشمگیر در جده ظاهر شد و توجه‌ها را به خود جلب کرد.

 عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا
۲۲ ساعت قبل / سایت صبانیوز

عاشورا قرار نیست تغییر کند؛ این «ما» هستیم که باید تغییر کنیم | مجموعه رسانه ای صبا

پگاه زارعی/ صبا، پس از ۱۴ سال دوری از قاب تلویزیون، سیدمحمد سادات اخوی امسال با برنامه «چهارگاه» به آنتن شبکه چهار سیما بازگشت و این بازگشت، با میزبانی برنامه «دچار» در شبکه نسیم ادامه یافت؛ برنامه‌ای که کوشیده از زاویه‌های ادبی، هنری و تاریخی به واقعه عاشورا نگاه کند. سیدمحمد سادات اخوی در این

 واقعگرای پرشور
۲۰ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

واقعگرای پرشور

اگر بخواهیم در ادبیات اروپای سده‌ نوزدهم نامی را پیدا کنیم که همزمان هم رمان‌نویس جامعه باشد، هم کاشف درون و هم کسی که از دل خیابان، اتاق اجاره‌ای، دفتر وام‌نامه، سالن اشراف، صومعه، بانک، روزنامه، مغازه عتیقه‌فروشی و خانه‌ محقر شهرستان، تصویری واحد از انسان بسازد، بی‌درنگ نام اونوره دو بالزاک (۱۷۹۹-۱۸۵۰) از خاطر می‌گذرد.