قیمت طلا امروز




 خبرگزاری مهر / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

خبرنگاران در طول جنگ فقط روایتگر خسارت‌ها نبودند

وزیر علوم با صدور پیامی به مناسبت روز خبرنگاراعلام کرد: در روزهایی که دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور هدف حمله قرار گرفتند، خبرنگاران فقط روایتگر خسارت‌ها نبودند.
 خبرنگاران در طول جنگ فقط روایتگر خسارت‌ها نبودند
به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از وزارت علوم، حسین سیمایی وزیر علوم تحقیقات و فناوری به مناسبت روز خبرنگار پیامی را به شرح زیر صادر کرد:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

روز خبرنگار فرصتی برای تجلیل از صاحبان قلم و اندیشه‌ای است که مسئولیت آنان روایت حقیقت، پاسداری از حافظه تاریخی جامعه و کمک به شکل‌گیری فهم عمومی از مسائل کشور است. حقیقت زمانی به سرمایه اجتماعی تبدیل می‌شود که درست، مسئولانه و مبتنی بر اخلاق حرفه‌ای روایت شود.

تجربه دو جنگ تحمیلی نیز بار دیگر نشان داد که اقتدار، امنیت و قدرت بازدارندگی ایران بدون اتکای مستمر به علم، فناوری و سرمایه اجتماعی ممکن نیست. آنچه توانست از منافع ملی و استقلال کشور صیانت کند حاصل سال‌ها سرمایه‌گذاری در دانشگاه، پژوهش، فناوری و تربیت نیروی انسانی متخصص بود. این تجربه بیش از گذشته، ضرورت نگاه راهبردی به علم و فناوری را آشکار ساخت و مسئولیت همه ارکان کشور را در حمایت از نهاد علم را دوچندان کرد.

علم قدرت می‌آفریند؛ و این قدرت تنها با پیشرفت‌های فناورانه پایدار نمی‌ماند. آنچه دستاوردهای علمی را به سرمایه‌ای ماندگار برای کشور تبدیل می‌کند روایت دقیق، اعتماد عمومی و مرجعیت رسانه‌ای است. در روزهایی که دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور هدف حمله قرار گرفتند و جمعی از دانشمندان این سرزمین به شهادت رسیدند خبرنگاران تنها روایتگر خسارت‌ها نبودند آنان با ثبت ایستادگی دانشگاه، استمرار آموزش و پژوهش و مقاومت نهاد علم، اجازه ندادند حقیقت در هیاهوی جنگ به حاشیه رانده شود.

امنیت پایدار ایران در کنار قدرت سخت، بر ستون‌های مرجعیت علمی و مرجعیت رسانه‌ای استوار است. یکی افق پیشرفت را می‌گشاید و دیگری از حقیقت آن پاسداری می‌کند. هر اندازه این دو مرجعیت در کنار یکدیگر تقویت شوند سرمایه اجتماعی، انسجام ملی و قدرت کشورِ عزیزمان نیز استوارتر خواهد شد.

اینجانب ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار و قدردانی از تلاش‌های ارزشمند همه فعالان رسانه‌ای کشور، روز خبرنگار را به اصحاب شریف رسانه تبریک می‌گویم و امیدوارم تعامل روزافزون دانشگاه و رسانه زمینه‌ساز ارتقای مرجعیت علمی، تقویت مرجعیت رسانه‌ای و پیشرفت همه‌جانبه کشورمان باشد.

حسین سیمایی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

۱۷ مردادماه ۱۴۰۵

کد مطلب 6911260 زهرا سیفی



 ضربه eSim  به اپراتورهای سنتی

ضربه eSim به اپراتورهای سنتی

دنیای اقتصاد: تقاضا برای سیم‌کارت‌های الکترونیکی (eSim) مورد استفاده در سفر، امسال حدود یک‌سوم افزایش خواهد یافت، زیرا مسافران بین‌المللی به دنبال جایگزین‌های ارزان‌تری برای بسته‌های رومینگ داده هستند که تهدیدی برای اپراتورهای تلفن همراه سنتی محسوب می‌شود. تحلیلگران در موسسه تحقیقاتی FDM CCS Insight تخمین زده‌اند که امسال حدود ۱۳۴‌میلیون سیم‌کارت الکترونیکی مسافرتی در سطح جهان استفاده خواهد شد که نسبت به 101.8میلیون در سال ۲۰۲۵ افزایش یافته است. مصرف‌کنندگان در حال دانلود سیم‌کارت‌های الکترونیکی از شرکت‌هایی مانند Airalo هستند که نزدیک به ۳۰۰‌میلیون دلار از سرمایه‌گذارانی از جمله شرکت سهام خصوصی CVC و Saily، اپراتوری متعلق به NordVPN، توسعه‌دهنده Nord Security، جمع‌آوری کرده است.

 ۵۸۰ پرونده کلاهبرداری؛ صدور مجوز برای پلتفرم طلا دوباره متوقف شد - پیوست

۵۸۰ پرونده کلاهبرداری؛ صدور مجوز برای پلتفرم طلا دوباره متوقف شد - پیوست

بازار طلای آنلاین در حالی با افزایش تعداد کاربران و پلتفرم‌ها روبه‌رو شده که اختلاف بر سر شیوه نظارت و صدور مجوز همچنان ادامه دارد. پلیس فتا از تشکیل ۵۸۰ پرونده کلاهبرداری و شناسایی هشت حمله سایبری به پلتفرم‌های این حوزه در سه سال گذشته خبر می‌دهد و معتقد است بخش زیادی از این جرایم

 مدیرعامل پست بانک: کیفیت خدمات غیرحضوری باید اصلاح شود - پیوست

مدیرعامل پست بانک: کیفیت خدمات غیرحضوری باید اصلاح شود - پیوست

پست بانک ایران در حالی توسعه بانکداری دیجیتال و افزایش سهم خدمات غیرحضوری را یکی از محورهای اصلی برنامه‌های خود قرار داده که مدیرعامل این بانک می‌گوید کیفیت فعلی خدمات غیرحضوری رضایت‌بخش نیست. این بانک حالا اصلاح فرایندها و توسعه یک اپلیکیشن جامع را در دستور کار قرار داده و وعده داده است نسخه اولیه

 اپراتورها درباره حجم‌خوری اینترنت چه توضیحی دادند؟!

اپراتورها درباره حجم‌خوری اینترنت چه توضیحی دادند؟!

پیرو دستور هفته پیش وزیر ارتباطات به اپراتورها برای شفاف‌سازی نحوه محاسبه حجم مصرفی بسته‌های اینترنت و لزوم ارایه گزارش بررسی‌های دقیق خود در این زمینه، اپراتورهای تلفن همراه نشستهای جداگانه ای با خبرنگاران برگزار کردند و با انجام تست‌های آنلاین، درباره شیوه محاسبه ترافیک بین‌الملل، داخلی و پیام‌رسان‌های داخلی توضیح دادند.

 هشدار کارشناسان درباره واگذاری اختیار به هوش مصنوعی؛ ماشین تصمیم می‌گیرد اما پاسخگو نیست - پیوست

هشدار کارشناسان درباره واگذاری اختیار به هوش مصنوعی؛ ماشین تصمیم می‌گیرد اما پاسخگو نیست - پیوست

گسترش نقش هوش مصنوعی در تصمیم‌گیری، پرسش درباره مسئولیت انسان در برابر خروجی‌های این فناوری و میزان اختیاری که می‌توان به ماشین واگذار کرد را جدی‌تر کرده است. کارشناسان با هشدار نسبت به کاهش کنترل انسان در تصمیم‌گیری‌های خودکار، بر ضرورت حفظ اختیار و مسئولیت انسانی تأکید کرده و نسبت به واگذاری بیش از حد

 هزینه‌هایِ پنهان اختلال و قطع اینترنت

هزینه‌هایِ پنهان اختلال و قطع اینترنت

استاد دانشگاه تهران، می‌گوید خسارت واقعی قطع و اختلال اینترنت بسیار فراتر از اعداد رسمی است و بخش بزرگی از آن در مهاجرت نیروی انسانی، توقف توسعه کسب‌وکارها و ایده‌هایی که هرگز شکل نمی‌گیرند، پنهان می‌ماند.

 پارچه‌های هوشمند؛ راهکاری برای بهبود کیفیت زندگی افراد دارای عضو مصنوعی

پارچه‌های هوشمند؛ راهکاری برای بهبود کیفیت زندگی افراد دارای عضو مصنوعی

پژوهشگران نوعی پارچه‌ الکترونیکی طراحی کرده‌اند که با تشخیص فشار و نیروهای وارد بر عضو مصنوعی، به تنظیم دقیق‌تر آن کمک می‌کند. این فناوری می‌تواند با جلوگیری از واردشدن آسیب‌های ثانویه، کیفیت زندگی بیش از ۵۰ میلیون نفر را در سراسر جهان بهبود بخشد.

 هوش مصنوعی کلود حالا به جای شما ایمیل می‌زند

هوش مصنوعی کلود حالا به جای شما ایمیل می‌زند

هوش مصنوعی کلود یک گام دیگر به تبدیل ‌شدن به یک دستیار هوش مصنوعی که واقعا می‌تواند کارها را انجام دهد؛ نه اینکه فقط به کاربران بگوید چه کاری انجام دهند، نزدیک شده است.