قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۳ روز قبل / ۱۴۰۵/۰۵/۲۷

شهید سیاست از شهید دیانت جدا نیست - تسنیم

استاد رضایی بیرجندی، نماز علامه جوادی آملی بر پیکر امام شهید را شناسنامه فرهنگی، معنوی و ملکوتی ایشان برشمرد.
 شهید سیاست از شهید دیانت جدا نیست - تسنیم

ویژه نامه‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین علی رضایی بیرجندی، استاد برجسته حوزه علمیه قم، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، ضمن تقدیر از حضور پرشور مردم ایران، عراق و سایر کشورها در تشییع امام شهید انقلاب اسلامی گفت: خون پاک رهبر شهید که پس از سال‌ها مجاهدت برای اسلام و انسانیت در سن 86 سالگی شهادت را برای عروج خود انتخاب کرد، تأییدی بر گفتار و صداقت در اندیشه، عواطف و عملش بود.

 مدیریت مؤسسه اولوالاباب درباره تفاوت نماز میت با نمازهای واجب و سؤالاتی که در ذهن مردم ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: نماز میت، صرفا عنوان نماز را دارد ولی طهارت و اتصال و اغلب احکامی که در نماز واجب مرسوم است، ندارد؛ در واقع نماز میت یک دعای دسته‌جمعی است که مؤمنان برای طلب غفران و آمرزش و سعادت اخروی میت در کنار هم انجام می‌دهند.

استاد حوزه علمیه در تبیین چگونگی اقامه این نماز افزود: به فتوای برخی بزرگان، در نماز میت صرف گفتن پنج تکبیر کفایت می‌کند اما مرسوم این است که این پنج تکبیر همراه با شهادت به وحدانیت خدا و نبوت و امامت، صلوات بر رسول خدا(ص) و طلب غفران مومنین باشد. در این بین تکبیر چهارم سرنوشت‌ساز است و بسته به امام اقامه‌کننده نماز و میت می‌تواند متفاوت از متن مرسوم خوانده شود.

شهادت‌نامه عارفانه برای امام شهید

حجت‌الاسلام رضایی بیرجندی با اشاره به نماز آیت‌الله جوادی آملی بر پیکر امام شهید گفت: ایشان به عنوان شخصیتی عارف، فیلسوف، مفسر قرآن کریم، مسلط بر نفس و فرشته صفت که طلبگی‌ام را مدیون او هستم، وقتی سخنی می‌گوید کاملا حساب‌شده است و در تکبیر چهارم به جای عبارات مرسوم، در واقع یک شهادت‌نامه عارفانه و نورانی برای امام شهید ارائه داد.

شاگرد آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: علامه سه بار کلمه «نزل» را تکرار کرد؛ این نشان می‌دهد که مهمان درگاه الهی، مهمانی ویژه است. بعد ادامه داد که «نزل بِعزّ جلالک و جبروتک و عظمتک و ملکوتک»؛ یعنی این مهمان فراتر از عالم ظاهر و اهل ملکوت است؛ جایگاه نزولش به عزت و نفوذناپذیری و عظمت توست.

وی با اشاره به تعابیر موحد، مجاهد، مبالغ و ورعا در نماز علامه ابراز کرد: رهبر شهید انقلاب یک عمر جهاد با نفس و دشمن بیرونی داشت و در نهایت هم در همین جهاد با پلیدترین و پلشت‌ترین افراد زمانه جلوی چشم همه دنیا  به شهادت رسید؛ مجاهد مبالغ یعنی در اوج جهاد به شهادت رسید. از ورع ایشان نیز فقط کسانی که در کنار ایشان زندگی یا کار کرده‌اند، خبر و باور دارند و می‌توانند زندگی به تمام معنا علوی ایشان را بازگو کنند. دین و دینداری خمیرمایه مقاومت است

حجت‌الاسلام رضایی بیرجندی خاطرنشان کرد: علامه جوادی آملی به عنوان حکیمی عارف که خودش طعم الهی بودن را چشیده است، رهبر شهید را متأله یعنی اهل خدا و الله معرفی کرد و بعد از سه بار تکرار عبارت «اللهم»، به جای «نَزل بک»، عبارت «نَزل عندک» را به کار برد چراکه به فرموده قرآن کریم اولیای خاص الهی جایگاهی خاص در بهشت دارند؛ «فی مَقعد صِدق عِندَ مَلیکٍ مُقتدر».

وی با اشاره به فراز «شهیدا للاسلام والقرآن و العترة هذا اولا» در نماز رهبر شهید گفت: در اینجا نیز علامه بعد از سه بار تکرار «اللهم: به منظور توجه دادن امت به اینکه چه نعمت بزرگی را از دست داده‌اند، رهبر شهید را کشته اسلام حقیقی (که انسانیت، محبت، عشق و ... اصل و ریشه آن است) معرفی می‌کند؛ این در حالی بود که عده‌ای ساده‌لوح مجاهدت ایشان را درک نکرده و اکنون پشیمان شده‌اند؛ حتی آنان که صرفا ملیت برایشان اهمیت دارد فهمیدند که رهبر شهید، ایرانی‌ترین ایرانی بود و این کشور را سال‌ها از تجاوز اجانب بیمه کرد.

نویسنده حوزوی عبارت «قتیلا للاسلام و الامة المسلمة» در نماز علامه برای رهبر شهید را به معنای فدایی حقیقت اسلام و جانفدای امت بودن ایشان دانست و افزود: فراز «قتیلا للسیاسة» نیز خیلی حرف دارد؛ این یعنی سیاست ما عین دیانت ما است و شهید سیاست از شهید دیانت جدا نیست. 

استاد رضایی بیرجندی یادآور شد: عبارت «قتیلا لِعَظمتها و وَحدتها» یعنی رهبر ما شهید راه بزرگی، عظمت و اعتلا و آقایی اسلام شد تا اسلام و توحید حاکم بر همه جهان باشد. «انّه نَزل بِعزّ غفرانک» نیز یعنی خدایا این شهید ما به عزت بخشش تو آمده است نه یک آمدن عادی.

 مدیریت مؤسسه اولوالاباب افزود: در مجموع نماز عارفانه علامه بر پیکر امام شهید، شناسنامه فرهنگی معنوی و ملکوتی ایشان بود چنانکه ایشان بعد از رحلت امام خمینی نیز شهادتنامه‌ای نوشت که در حرم ایشان نصب شده است.

گفتنی است، فیلم کامل این گفت‌وگو را می‌توانید در آپارات تسنیم حوزه مشاهده کنید.

خبرنگار: زهرا شریعتی

انتهای پیام/  





 نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است
۵ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

نیویورکر: ترامپ همچنان در برابر ایران بازنده است

نیویورکر نوشت؛ اهداف اولیه واشنگتن محقق نشده است؛ چراکه حکومت ایران همچنان منسجم باقی مانده و تداوم بسته ماندن تنگه هرمز نیز هزینه‌های نظامی و سیاسی آمریکا را افزایش داده است.

 راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | تصمیماتی که زمینه انفجار اجتماعی ایجاد کنند بسیار پرهزینه است
۶ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

راغفر: اعلام قیمت بنزین ۸۷ هزار تومانی نوعی فضاسازی برای پذیرش قیمت‌های پایین‌تر است | تصمیماتی که زمینه انفجار اجتماعی ایجاد کنند بسیار پرهزینه است

حسین راغفر معتقد است اعلام چنین رقمی با هدف ایجاد شوک روانی و آماده کردن افکار عمومی برای پذیرش نرخ‌هایی مانند ۴۰ هزار تومان انجام شده است، اما حتی چنین عملیات روانی نیز نمی‌تواند آثار منفی افزایش قیمت بنزین را از بین ببرد.

 سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد
۲ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

سازمان ملل خواستار تسهیل حضور مقامات فلسطینی در آمریکا شد

سازمان ملل متحد ضمن ابراز بی‌اطلاعی از دریافت هرگونه اطلاعیه رسمی از واشنگتن درباره ممانعت احتمالی از سفر محمود عباس به نیویورک، از آمریکا به عنوان کشور میزبان خواست به تعهدات خود در قبال تسهیل ورود مقامات و دیپلمات‌ها برای حضور در نشست‌های این سازمان پایبند باشد.

 نابغه‌ای که ۱۴ ماهه لیسانس ریاضیات گرفت
۴ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

نابغه‌ای که ۱۴ ماهه لیسانس ریاضیات گرفت

برای خیلی‌ها، چهار سال زمان طبیعی برای تمام کردن دوره کارشناسی است؛ اما ایوانا پولیاشنکو، دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه ایالتی جورجیا، تصمیم گرفت این مسیر را با سرعتی بسیار بیشتر طی کند. او توانست دوره کارشناسی ریاضی خود را در تنها ۱۴ ماه به پایان برساند؛ مسیری فشرده که شامل ساعت‌های طولانی کلاس، مطالعه در قطار و شب‌هایی بود که تا نیمه‌شب به درس خواندن می‌گذشت.

 نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

نقشی را به‌اجبار نپذیرفتم

آیین رونمایی و نقد و بررسی کتاب «همیشه ناصرالدین شاه» نوشته بیژن شکرریز که گفت‌وگویی بلند با ایرج راد است برگزار شد. ایرج راد در این مراسم گفت: در این کتاب تلاش کردم همه‌ چیز را با صداقت کامل بیان کنم، هر کار و نقشی را که انتخاب کردم، از روی اجبار نبوده است؛ آن اثر را خوانده‌ام، دوست داشته‌ام و با علاقه پذیرفته‌ام که با آن گروه و آن افراد همکاری کنم. اگر نقشی زمانی ضعیف اجرا شد، تقصیر دیگران نبوده است؛ زیرا این من بوده‌ام که آن انتخاب را با عقل، منطق و درایت خود انجام داده‌ام. بنابراین از همه همکارانم سپاسگزارم.

 تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور
۵ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

تعیین‌تکلیف مرخصی پلاک‌های منطقه آزاد تا پایان شهریور

دنیای اقتصاد: معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه مشکل مرخصی پلاک‌های موقت منطقه آزاد انزلی تا پایان شهریورماه حل خواهد شد، گفت: واردات خودرو به مناطق آزاد باعث افزایش رضایتمندی عمومی، اشتغال‌زایی و ارتقای امنیت عبور و مرور جاده‌ها شده‌ است‌. به گزارش ایرنا، سرهنگ محمدحسن ابراهیم‌پور در همایش توجیهی شرکت‌های واردکننده خودرو با موضوع فرآیند اخذ کاردکس و ترخیص خودروهای پلاک منطقه، بیان کرد: به دنبال شماره‌گذاری خودروهای مناطق آزاد، سرمایه خودرویی نیز جذب شد. معاون فنی و مهندسی پلیس راهور فراجا با اعلام اینکه برای خودروهای عمرانی و کشاورزی در مناطق آزاد، پلاک جدیدی طراحی شده، عنوان کرد: با طراحی این پلاک فعالان این حوزه نیز می‌توانند از ظرفیت موجود بهره‌مند شوند.