قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۲۴

کاهش شدید موجودی جهانی نفت و احیای تقاضا؛ افزایش قیمت تداوم دارد - تسنیم

گلدمن ساکس نوشت:ذخایر جهانی نفت کاهش و تقاضا افزایش پیدا کرده است همین مسئله منجر به افزایش قیمت نفت خواهد شد.
 کاهش شدید موجودی جهانی نفت و احیای تقاضا؛ افزایش قیمت تداوم دارد - تسنیم

اقتصادی

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از گلد من ساکس؛ بازار جهانی نفت در هفته گذشته شاهد تحولات مهمی بود؛ قیمت نفت خام برنت با روندی صعودی به محدوده بالای 80 دلار در هر بشکه رسید. تحلیلگران مؤسسه گلدمن ساکس با انتشار گزارشی جامع، عوامل اصلی این افزایش قیمت را تشدید کمبود عرضه، کاهش بی‌سابقه موجودی‌های نفت خام در جهان و بهبود نسبی تقاضای جهانی عنوان کرده‌اند.

تداوم بن‌بست در مذاکرات و تشدید محدودیت‌های عرضه

بر اساس این گزارش، مهم‌ترین عامل افزایش قیمت‌ها، عدم پیشرفت چشمگیر در مذاکرات میان آمریکا و ایران و در نتیجه، تداوم محدودیت‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت خلیج‌فارس است. داده‌های مؤسسه کپلر (Kpler) نشان می‌دهد که جریان صادرات نفت از منطقه خلیج‌فارس در حال حاضر به تنها 36 درصد از سطح قبل از جنگ (مقارن با اوایل سال 2026) کاهش یافته است. این رقم حتی با در نظر گرفتن احتمال وجود «صادرات پنهان» که در آمارهای رسمی ثبت نمی‌شود، همچنان بیانگر اختلالی بی‌سابقه در تأمین نفت از این منطقه حساس جهان است.

علاوه بر این، صادرات نفت از دریای سرخ نیز با کاهش قابل‌توجهی مواجه شده است. در هفته منتهی به تاریخ 14 آگوست (23 مرداد)، صادرات از طریق تنگه باب‌المندب 0.6 میلیون بشکه در روز افت داشت که هرچند تا حدودی با افزایش 0.5 میلیون بشکه‌ای از مسیر کانال سوئز و خط لوله سامد (SuMed) جبران شده، اما همچنان بیانگر تداوم ریسک‌های ژئوپلیتیکی در این آبراه‌های کلیدی است.

کاهش شتابان موجودی‌های نفت خام؛ ثبت رکورد جدید در برداشت از ذخایر

یکی از مهم‌ترین بخش‌های گزارش گلدمن ساکس به کاهش شدید موجودی نفت خام قابل‌مشاهده در سطح جهان اختصاص دارد. از تاریخ 22 تیرماه (13 جولای) که آمریکا محاصره دریایی خود را رسماً اعلام کرد، موجودی‌های جهانی نفت با سرعت متوسط 6.2 میلیون بشکه در روز کاهش یافته که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 0.7 میلیون بشکه در روز افت بیشتری را نشان می‌دهد.

بیشترین کاهش موجودی در دو بخش متمرکز بوده است:

1. محموله‌های نفتی در حال حمل (On Water) از خلیج‌فارس: به میزان 3.4 میلیون بشکه در روز.
2. ذخایر زمینی چین: به میزان 1.8 میلیون بشکه در روز.

این ارقام نشان می‌دهد که کمبود …





 کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

کالا برگ در محاصره گرانی تورم چه بلایی بر سر کالابرگ یک میلیون تومانی آورد؟ | نفت ما

دی ماه سال گذشته بود که همزمان با حذف ارز ترجیحی، کالابرگ یک میلیون تومانی به همه مردم ایران داده شد. کالابرگی که قرار بود با تغییر نرخ کالاهای اساسی نیز اعتبار آن افزایش یابد اما نه تنها این رقم ثابت مانده بلکه برخی فروشگاه‌های طرف قرارداد کالابرگ نیز به دنبال لغو قرارداد هستند و برخی از آنها نیز فروش با اعتبار کالابرگ را متوقف کردند.

 پتایر از تامین مواد اولیه با ارز آزاد و اثر آن بر بهای تمام‌شده خبر داد

پتایر از تامین مواد اولیه با ارز آزاد و اثر آن بر بهای تمام‌شده خبر داد

شرکت تولیدی ایران تایر با نماد «پتایر» در کنفرانس اطلاع‌رسانی ناشی از تغییرات قیمت، از تامین مواد اولیه مهم خود مانند کائوچو و دوده با نرخ آزاد و تاثیر این موضوع بر بهای تمام‌شده محصولات خبر داد.

 شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد

شوک برنج خارجی به بازار؛ سوپر باسماتی ۱۰ کیلویی ۴ میلیون شد

قیمت برنج پاکستانی در بازار تحت تأثیر تفاوت کیفیت و نام برندها قرار گرفته است؛ محصولاتی که با عطر و قد کشیدن مطلوب، همچنان از انتخاب‌های پرطرفدار خانوارها در بازار برنج خارجی محسوب می‌شوند.

 قیمت انواع برنج پاکستانی ۲۹ مرداد ۱۴۰۵+ جدول

قیمت انواع برنج پاکستانی ۲۹ مرداد ۱۴۰۵+ جدول

گروه اقتصادی اقتصادآنلاین، بازار برنج پاکستانی در مردادماه با محوریت محصولات سوپر باسماتی، همچنان یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها برای خانوارهایی است که به دنبال بر...

 سبقت گرفتگان هفته در رالی بورس

سبقت گرفتگان هفته در رالی بورس

در هفته گذشته در تابلو معاملات بورس و فرابورس نمادهایی که بیشترین و کمترین بازدهی را داشتند مورد بررسی قرار گرفتند، سهم‌هایی که در هفته گذشته بیشترین صعود و سقوط را داشتند.

 مصرف روزانه بنزین به ۱۳۵ میلیون لیتر رسید

مصرف روزانه بنزین به ۱۳۵ میلیون لیتر رسید

معاون سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی گفت: مصرف روزانه بنزین کشور با وجود شرایط جنگی و دشواری‌های اقتصادی به حدود ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده است. با توجه به محدودیت‌های تولید، واردات و سطح ذخایر، مدیریت این وضعیت به یک مساله فوری و بحرانی تبدیل شده است.