قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۷ ساعت قبل

آثار شکسپیر بیش از آثار بیضایی در ایران اجرا شده‌اند - تسنیم

یک منتقد در نشست نقد نمایش «هملت z» گفت: آثار شکسپیر در ایران بیش از آثار بیضایی اجرا شده‌اند.
 آثار شکسپیر بیش از آثار بیضایی در ایران اجرا شده‌اند - تسنیم

فرهنگی

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در روزگاری که جلسات نقد و بررسی دیگر در حال فراموشی هستند و بسیاری از تئاترها از هرگونه نقد جدی گریزانند، یکی از کارگردان‌هایی که نمایشش این روزها روی صحنه می‌رود، تصمیم به برگزاری جلسه‌ای برای نقد و بررسیِ اثرش گرفته است.

بسیاری از نمایش‌ها علاقه‌ای به نقد ندارند. بیشتر نمایش‌های این روزهای تئاتر ایران، در اندیشه‌ رونق گیشه به هر قیمتی هستند. پس نقدهای جدی سودی برای آنها ندارد. قهرمان نوجوان از دل شاهنامه به صحنه می‌آید

 

این میان جلسه نقد و بررسی نمایش «هملت z» عصر یکشنبه دوم مرداد، در مجموعه تئاتر لبخند برگزار شد؛ نشستی که در آن علاوه بر بابک محمودزاده نویسنده و کارگردان اثر و دیگر عوامل اجرایی، رضا آشفته، بهنام ترابی، سجاد خلیل‌زاده، احسان زیورعالم و فریال آذری نیز به عنوان منتقد حضور داشتند.

«هملت z» از نمایشنامه «هملت ماشین» نوشته هاینر مولر اقتباس شده و ایمان میرهاشمی، طاها احمدی، فاطمه محمدی، ملینا محمودزاده، محمد جعفری، پارسا اطمینان‌بخش و فائزه حاصلی بازیگران آن هستند.

بحث درباره این نمایش، از همان ابتدا به ساختار اثر و تصویری که «هملت z» از شخصیت هملت ارائه می‌دهد، رسید؛ شخصیتی که به گفته فریال آذری، نه در یک روایت خطی و کلاسیک، بلکه در جهانی گسسته، درهم‌تنیده و پر از بحران حرکت می‌کند.

اجرای این برنامه بر عهده بابک پرهام بود.

«هملت z» سوژه‌ای شکسته و شخصیتی محاصره‌شده دارد

فریال آذری در ابتدای نشست گفت که در «هملت z» با سوژه‌ای شکسته مواجه هستیم؛ شخصیتی که از جنسیت خودش بیزار است و هم از درون و هم از بیرون محاصره شده است. به اعتقاد او، مجموعه این اتفاق‌ها اثر را به سمت تئاتر پسادراماتیک می‌برد؛ جایی که دیگر تقدم و تأخر روایی اهمیت سابق را ندارد و به جای آن، صدا، بیان و ریتم هستند که اثر را پیش می‌برند و ساختار کلاسیک را فرو می‌ریزند.

او ادامه داد که در بخش‌هایی از «هملت z»، متن‌های موجود در اجرا دگرگون می‌شوند و همه چیز در هم تنیده است. به گفته آذری، قرار نیست روایت به شکل خطی پیش برود؛ بلکه ساختار اثر بیشتر شبیه تور ماهیگیری است که از گره‌های درهم شکل گرفته است.

این منتقد با اشاره به بینامتنی بودن اثر گفت که گفت‌وگو در این نمایش …



 سعید آقاخانی فردا به سینما می آید | ببینید
۴ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

سعید آقاخانی فردا به سینما می آید | ببینید

تیزر رسمی فیلم سینمایی «ناپلئون در باغ زردآلو» به نویسندگی و کارگردانی حامد محمدی و تهیه‌کنندگی احسان ظلی‌پور رونمایی شد.

 بهرام ابراهیمی:دولتبه تئاتر کمک نمی‌کند؛ حذف تئاتر یعنی حذف فرهنگ | مجموعه رسانه ای صبا
۳۷ دقیقه قبل / سایت صبانیوز

بهرام ابراهیمی:دولتبه تئاتر کمک نمی‌کند؛ حذف تئاتر یعنی حذف فرهنگ | مجموعه رسانه ای صبا

سروین دهقان /صبا، «آتش‌سوزی‌ها» نمایشی درباره جنگ، خشونت، خانواده، حافظه و حقیقت است؛ اما زخم‌هایش به صحنه محدود نمی‌شوند. نوشته وجدی معود، با تکیه بر یک تراژدی مدرن، آدم‌هایی را در برابر گذشته‌ای قرار می‌دهد که گریزی از مواجهه با آن ندارند. در این پرونده، با بهرام ابراهیمی، فرنوش نیک‌اندیش و فرزانه میدانی، سه بازیگر

 سخنگوی دولت به بلاگری که ادای او در می‌آورد؛ دنبالت هستم و ...| ببینید
۳ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

سخنگوی دولت به بلاگری که ادای او در می‌آورد؛ دنبالت هستم و ...| ببینید

بخشی از گفتگوی جدید فاطمه مهاجرانی به واکنش او نسبت به بلاگری که ادای او را در می‌آورد اختصاص پیدا کرد.

 «سگ‌مار»؛ از یک روستای متروکه تا قصه‌ای رازآلود در کلاس جهانی | مجموعه رسانه ای صبا
۶ ساعت قبل / سایت صبانیوز

«سگ‌مار»؛ از یک روستای متروکه تا قصه‌ای رازآلود در کلاس جهانی | مجموعه رسانه ای صبا

لیلا عرفانی‌فر/صبا؛ «سگ‌مار» فیلمی است که تلاش می‌کند در مرز میان سینمای اجتماعی، رازآلود، دلهره‌آور و عناصر وحشت حرکت کند؛ اما در عین حال، به گفته کارگردان، قرار نیست صرفاً به یک تجربه فرمی یا ژانری محدود شود. قصه درباره دو مارگیر، یک زن و یک مرد است که سال‌ها پیش به یکدیگر علاقه داشته‌اند،

 جومونگ ۵۵ ساله را دیگر ایرانی‌ها نمی‌شناسند | استایل او را ببینید
۵ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

جومونگ ۵۵ ساله را دیگر ایرانی‌ها نمی‌شناسند | استایل او را ببینید

تصاویر جدیدی از سونگ ایل گوک، بازیگر کره‌ای که برای بسیاری از ایرانی‌ها با نقش «جومونگ» شناخته می‌شود، در فضای مجازی وایرال شده و تغییر چهره او در سال‌های اخیر مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

 از فرم وارداتی تا سوژه مقاوم؛ رمان دفاع چگونه نوشته می‌شود؟
۲۷ دقیقه قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

از فرم وارداتی تا سوژه مقاوم؛ رمان دفاع چگونه نوشته می‌شود؟

سومین نشست از مجموعه «رمان و جنگی که می‌سازد» با موضوع «رمان دفاع علیه رمان جنگ» 27 مرداد ۱۴۰۵ در خانه علوم انسانی ایران برگزار شد.



قدرت ادبیات
سایت روزنامه سازندگی

قدرت ادبیات

جستاری از بختیار علی دربارۀ جدال همیشگی قلم و سیاست
مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟
سایت رویداد‌ ۲۴

مهران مدیری؛ خط بطلانی بر افسانه سلبریتی مستقل | پشت پرده بازگشت چهره‌ها به تلویزیون چیست؟

بازگشت مهران مدیری به صداوسیما و ساخت سریال جدید، فقط یک خبر فرهنگی نیست؛ نشانه تغییری بزرگ‌تر در رابطه میان جامعه، سلبریتی‌ها و نهادهای رسمی فرهنگ است.
خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود
خبرگزاری مهر

خشم جمعی برای جوانمرگی در هالیوود؛ از کودکان بازیگر محافظت شود

چند تن از چهره‌های زنی که از کودکی بازیگر بودند، در اعتراض به مرگ چند بازیگر جوان به هالیوود اعتراض کردند و نارسا بودن سیستم را موجب جوانمرگی آنها دانستند.
سایت عصرایران

استوری کتایون ریاحی: عدل ایران (+عکس)

 شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد
خبرگزاری ایسنا

شهری که سرنوشت شرق ایران را رقم زد

شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی، فراتر از یک سکونتگاه کویری، همواره به عنوان یک گره استراتژیک و گذرگاه کنترل ‌شده در شرق ایران شناخته می‌شد.
از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند
خبرگزاری ایسنا

از عطر آش تا نقش و نگار هنر؛ روایت دست‌هایی که فرهنگ ایران را زنده نگه داشته‌اند

صدای همهمه مردم، عطر آش و رفت‌وآمد میان غرفه‌ها، نخستین تصویری است که از جشنواره آش زنجان در ذهن می‌ماند؛ اما کمی که میان غرفه‌ها قدم بزنی، متوجه می‌شوی اینجا فقط قرار نیست طعم آش‌های ایرانی را بچشی. در گوشه‌وکنار جشنواره، چوب، نقره، ساز، پارچه و هنرهای دستی اقوام مختلف، هرکدام بخشی از داستان فرهنگ ایران را روایت می‌کنند.