قیمت طلا امروز




 خبرگزاری تسنیم / ۱۴۰۵/۰۵/۱۲

سند منطقه آزاد مشترک ریمدان–گبد نهایی می‌شود - تسنیم

ایران و پاکستان با نهایی‌سازی سند همکاری منطقه آزاد مشترک ریمدان–گبد، توسعه تجارت و ترانزیت را دنبال می‌کنند.
 سند منطقه آزاد مشترک ریمدان–گبد نهایی می‌شود - تسنیم

اقتصادی

به گزارش خبرگزاری تسنیم محمدسعید اربابی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در نشست کارگروه منطقه آزاد مشترک ریمدان–گبد در چارچوب دهمین کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان با اشاره به روند رو به گسترش همکاری‌های اقتصادی دو کشور در مرز ریمدان–گبد اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با ایجاد منطقه منفصله ریمدان در محدوده منطقه آزاد چابهار و فراهم‌سازی زیرساخت‌های اولیه، گام‌های مؤثری برای فعال‌سازی این منطقه در حوزه تجارت، صادرات، واردات و ترانزیت کالا برداشته است.

وی افزود: ایجاد منطقه آزاد مشترک ریمدان–گبد فصل جدیدی از همکاری‌های اقتصادی دو کشور را رقم خواهد زد و با تسهیل تجارت، جذب سرمایه‌گذاری، توسعه زیرساخت‌های مشترک و افزایش مبادلات، زمینه تحقق اهداف دوجانبه و ارتقای روابط اقتصادی ایران و پاکستان را فراهم می‌کند.

اربابی با تأکید بر جایگاه راهبردی ریمدان–گبد در اتصال کریدورهای منطقه‌ای گفت: این منطقه آزاد مشترک نه‌تنها برای ایران و پاکستان، بلکه برای سایر کشورهای منطقه نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند به یکی از مهم‌ترین مراکز تجارت، ترانزیت و همکاری‌های اقتصادی جنوب آسیا و آسیای مرکزی تبدیل شود.

در این نشست طرفین ضمن بررسی ابعاد مختلف اجرایی تفاهم‌نامه ایجاد منطقه آزاد مشترک، درباره تدوین متن نهایی سند همکاری برای ارائه و امضای آن در دهمین کمیته مشترک تجاری ایران و پاکستان توسط وزرای بازرگانی دو کشور به تبادل نظر پرداختند. این اقدام، گامی مهم در مسیر عملیاتی‌سازی توافقات اقتصادی تهران و اسلام‌آباد و توسعه همکاری‌های راهبردی میان دو کشور همسایه به شمار می‌رود.

انتهای پیام/  



۱۴ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

سرمایه‌گذاری 25 همتی برای تامین زیرساخت‌های منطقه آزاد ریمدان - تسنیم

اقتصادی

محمدسعید اربابی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار کرد: تأمین زیرساخت‌ها مانند جاده، آب، برق و ... متناسب با مرز ریمدان زمان می‌برد. نمی‌توان در این بخش معجزه کرد؛ کارهای عمرانی و زیرساختی باید با کیفیت انجام شود و این موضوع نیز زمان‌بر است.

وی ادامه داد: نهایتاً تا پایان سال خیابان‌های محدوده منطقه آزاد ریمدان را آسفالت خواهیم کرد و در حال حاضر پیمانکار در حال فعالیت است و تا آن زمان مجبوریم با این شرایط بسازیم، چون کشور به این ظرفیت نیاز دارد.

وی با بیان اینکه دو راه بیشتر نداریم، گفت: یا اینکه با شرایط فعلی بسازیم، چون کشور به کالای اساسی نیاز دارد. از سوی دیگر به صادرات هم نیاز داریم، چون باید ارز وارد کشور شود.

وی ادامه داد: یا اینکه بگوییم مانند میرجاوه و کوهک سراوان ظرفیت نداریم و هیچ ماشینی اینجا نیاید. ما راه اول را انتخاب کردیم، چون برای شرایط کشور چاره‌ای نداریم.

وی با بیان اینکه در شرایط جنگی به سر می‌بریم، اضافه کرد: وقتی شرایط عادی است، انتظار داریم همه‌چیز خوب باشد. طرف پاکستانی به ما چه میزان اجازه ورود می‌دهد و با توجه به حجم بار واردشده به ریمدان، رانندگان باید به ما حق بدهند تا به این وضعیت نظم بدهیم.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه برای تأمین زیرساخت‌ها هیچ بودجه‌ای از دولت دریافت نمی‌کند، اظهار کرد: سازمان راهداری در حال حاضر در حال اجرای عملیات در 54 کیلومتر از سه‌راهی ریمدان تا ریمدان است و امیدواریم تا 6 ماه آینده باند دوم این محور آسفالت شود.

اربابی با یادآوری اینکه محدوده منطقه آزاد چابهار 5000 هکتار است که 1480 هکتار آن خارج از منطقه حفاظت‌شده گاندو قرار دارد، افزود: فعلاً 315 هکتار را به زیرساخت‌ها اختصاص داده‌ایم و فعلاً کافی است.

وی با بیان اینکه تقاضای بسیار خوبی از سوی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی داریم و دست رد به هیچ تقاضایی نمی‌زنیم، گفت: 88 طرح سرمایه‌گذاری به ارزش 25 هزار میلیارد تومان در منطقه آزاد ریمدان در حوزه‌های لجستیک، ترانشیپ، بسته‌بندی، سردخانه و ... به تصویب رسیده و در حال واگذاری زمین هستیم.

 

.

 

انتهای پیام/  




 بخش عمومی در ایران
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

بخش عمومی در ایران

امروزه توافق نسبتا گسترده‌ای وجود دارد که بازار، هرچند ساز وکاری قدرتمند برای تخصیص منابع است، در تامین برخی کالاها و خدمات با محدودیت مواجه می‌شود و در چنین مواردی، وجود دولت می‌تواند از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر باشد. البته، این توافق به معنای پذیرش بی‌قیدوشرط مداخله دولت نیست؛ برخی اقتصاددانان مکتب اتریشی و به‌ویژه موری روتبارد، حتی استدلال نظریه کالاهای عمومی را هم به چالش کشیده‌اند؛ روتبارد حتی وجود یک دولت حداقلی برای دفاع، پلیس و دادگاه‌ها را نیز ضروری نمی‌دانست و معتقد بود این خدمات هم می‌توانند از طریق ترتیبات داوطلبانه و خصوصی ارائه شوند. با این‌حال، می‌توان گفت تامین کالاهای عمومی یکی از معدود حوزه‌هایی است که مداخله دولت در آن از پذیرش نسبتا گسترده‌ای در میان اقتصاددانان برخوردار است.

 بورس تهران به تراز ۶ میلیون واحدی نزدیک شد
۱۵ ساعت قبل / سایت هم میهن

بورس تهران به تراز ۶ میلیون واحدی نزدیک شد

بورس تهران در سایه غلبه تقاضا بر عرضه و بازگشت پرقدرت نقدینگی به بازار سهام توانست با عبور از سد ۵.۹ میلیون واحد هفته‌ای طلایی را برای سهامداران رقم بزند.

 زنگ هشدار تجارت از امارات
۹ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

زنگ هشدار تجارت از امارات

هفته گذشته امارات اعلام کرد همه روابط تجاری و مالی با ایران را متوقف می‌کند. این خبر از آنجا اهمیت دارد که این کشور در طول سالیان گذشته یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکای تجاری ایران بوده و نقشی اساسی در دور زدن تحریم‌ها به‌خصوص در بخش مبادلات بانکی را برای ما بر عهده داشته است. قطع مسیر تجاری امارات، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ‌هاب‌های لجستیک، مالی و صادرات مجدد ایران، می‌تواند هزینه و ریسک تجارت خارجی کشور را افزایش دهد؛ اگرچه فعالان اقتصادی از امکان جایگزینی این مسیر سخن می‌گویند، اما پراکندگی مقاصد، افزایش مسافت و محدودیت‌های ناشی از جنگ و تحریم، جایگزینی سریع این شریک تجاری را با تردید مواجه کرده است.

 قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵
۳۲ دقیقه قبل / روزنامه تعادل

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵

قیمت خودرو‌های سایپا امروز شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ اعلام شد.

 صادرات پسته ایران به اروپا به ۳۴ میلیون یورو رسید
۴۴ دقیقه قبل / سایت اقتصاد معاصر

صادرات پسته ایران به اروپا به ۳۴ میلیون یورو رسید

یورو استات اعلام کرد صادرات پسته ایران به اتحادیه اروپا در نیمه نخست ۲۰۲۶ با رشد ۶ درصدی به حدود ۳۴ میلیون یورو رسید.

 تجارت ایران و ترکیه چگونه است؟
۲ ساعت قبل / سایت اکوایران

تجارت ایران و ترکیه چگونه است؟

اکوایران: تجارت ایران و ترکیه در سال ۲۰۲۵ به حدود ۵.۶ میلیارد دلار رسید. اما ترکیب مبادلات نشان می‌دهد سهم ایران از این رابطه عمدتا به صادرات مواد اولیه و نهاده‌های تولید محدود مانده است.