
فرهنگی
خبرگزاری تسنیم، گروه فرهنگی - صادق وفایی: پس از چاپ روایتهای فرماندهان ردهبالا، خاطرات فرماندههان گردان و گروهان در دوران دفاع مقدس 8 ساله، ازجمله روایتهای مهم و تکمیلکننده پازل جنگ هستند. یکی از جانبازان امروز که سالهای جنگ در قامت رزمندهای جوان و فرمانده گروهان مشغول به خدمت بوده، سرهنگ پاسدار مهدی میرزایی ازندریانی از لشکر انصارالحسین (ع) است که خاطراتش، در کنار خاطرات دیگر رزمندگان همدانی، تکمیلکننده پازل حضور مردان ایناستان در جنگ تحمیلی اول علیه ایران است.
خاطرات اینرزمنده جانباز که 5 مرتبه مجروح شده و ازجمله جانبازان شیمیایی و موجی است و مدتها از عوارض شیمیایی و موجگرفتگی رنج برده، سال 1403 در قالب کتاب «زندگی در کمین» منتشر شد که نگارشش به عهده حسن یقوبی بود و توسط انتشارات مرز و بوم به چاپ رسید.
در ادامه قصد داریم خاطرات و کارنامه جنگ میرزایی را براساس منبع مورد اشاره مرور کنیم.
مشروح اینمطلب در ادامه میآید:
از ابتدای کار تا فعالیت در قامت کمکمربی
راوی «زندگی در کمین» متولد 10 فروردین 1342 در روستای ازندریان است و روز 31 شهریور 1359 که جنگ تحمیلی اول علیه مردم ایران آغاز شد، در یک کارگاه خیاطی در تهران مشغول به کار بود. او سال 1360 به پایگاه بسیج رفت و برای اعزام به جبهه ثبت نام کرد. چندروز بعد هم به اردوگاه پیرویلان ملایر رفت و دوره آموزش عمومی را گذراند. پس از آموزش هم دو هفته را در پادگان ابوذر شهر سرپل ذهاب طی کرد و سپس به روستای ازندریان بازگشت.
مهدی میرزایی شهریور 1361 به مرکز پذیرش سپاه ملایر رفت و به عضویت سپاه درآمد. سپس به پادگان آموزشی قدس همدان اعزام شد. پشت سر گذاشتن آموزشهای سخت نظامی باعث شد سردار تقی رضایار فرمانده وقت سپاه همدان به گروه تحت آموزش بگوید نیروهایی غربالشده محسوب میشوند. پس از آن قرار شد میرزایی بهعنوان مربی آموزش فعالیت کند. علت اجرای اینآموزشها هم این بود که حاجحسین همدانی فرمانده تیپ 32 انصارالحسین (ع) قرار بود گردان پیاده رزمی کوهستانی تیپ را در پادگان شهید شهبازی همدان تشکیل دهد. اینگونه بود که میرزایی بهعنوان کمکمربی به آموزش نیروها مشغول شد.
آمادگی برای فعالیت در اطلاعاتعملیات






