قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۷

درک منطق ایرانی / رمزگشایی دیپلمات پیشین انگلیس از تاکتیک‌های نظامی و مذاکراتی تهران: ایرانی‌ها دیوانه نیستند؛ بلکه عاقلانه در حال اهرم‌سازی هستند

متیو گولد، سفیر سابق بریتانیا در اسرائیل و معاون پیشین سفیر بریتانیا در تهران، در یادداشتی تحلیلی تاکید می‌کند که برخلاف تصور غرب از رفتارهای بی‌پروا، اقدامات تهاجمی ایران بر پایه‌ای از یک عقلانیت محاسبه‌شده و دکترین «تنش‌افزایی افقی» استوار است؛ راهبردی که هدف آن نه ورود به یک جنگ وجودی، بلکه ساخت اهرم‌های چانه‌زنی بازگشت‌پذیر برای کسب امتیاز در مذاکرات ناگزیر پیش‌رو است.
 درک منطق ایرانی / رمزگشایی دیپلمات پیشین انگلیس از تاکتیک‌های نظامی و مذاکراتی تهران: ایرانی‌ها دیوانه نیستند؛ بلکه عاقلانه در حال اهرم‌سازی هستند

به گزارش خبرآنلاین، متیو گولد، دیپلمات سابق بریتانیایی در تهران و تل‌آویو در یادداشتی برای روزنامه نشنال امارات نوشت: کمی پس از ورودم به ایران در سال ۲۰۰۳ به عنوان معاون سفیر بریتانیا، در خطبه‌های نماز جمعه تهران شنیدم که آیت‌الله علی خامنه‌ای با شدیدترین الفاظ به کشورم تاخت. برایم گیج‌کننده بود؛ چرا که دو کشور در حال تلاش برای بهبود روابط بودند. وقتی نزد رئیس یکی از اندیشکده‌های مرتبط با دفتر رهبری در شمال تهران رفتم، او از حماقت من شگفت‌زده شد و گفت نباید روی حرف‌های تندی که زده شده تمرکز کنم، بلکه باید حواسم به حرف‌های به‌مراتب تندتری باشد که زده نشده است! این نخستین درس من درباره روش‌های پیچیده و ظریف ارتباطی و رفتاری در ایران بود.

شاید اقدامات موشکی و پهپادی ایران برای همسایگانش در خلیج فارس مانند یک تشدید تنش بی‌پروا و خشم کور به نظر برسد؛ اما در پس این رفتارهای ظاهرًا تهاجمی، یک «روش و منطق» وجود دارد که فهم آن برای واکنش درست ضروری است. دکترین «تنش‌افزایی افقی»: جایگزین جنگ تمام‌عیار

در قلب استراتژی ایران، «دکترین تنش‌افزایی افقی» (Horizontal Escalation) قرار دارد که دقیقاً نقطه مقابل شتاب به سوی یک جنگ تمام‌عیار است. این راهبرد به ایران اجازه می‌دهد بدون درگیری مستقیم و پیش‌بینی‌نشده با نیروهای آمریکایی:

گستره جغرافیایی و دامنه‌های درگیری را وسیع‌تر کند.

از نقاط قوت خود در منطقه بهره ببرد.

صورت خود و اعتبارش را در برابر دشمنی قدرتمندتر حفظ کند.

و از همه مهم‌تر، اهرم‌های فشاری ایجاد کند که در مذاکرات ناگزیر بعدی قابل معامله باشند.

اگر ایران درگیری را صرفاً به یک نبرد مستقیم رویاروی با آمریکا و اسرائیل محدود می‌کرد، باید با حریفی قوی‌تر و طبق قواعد او می‌جنگید که نتیجه آن شکستی روزافزون بود. در آن صورت، تهران هیچ اهرم قابل تنظیم یا معامله‌ای نداشت و مذاکرات به چند موضوع صفر و صدی (مانند برچیدن سانتریفیوژها) محدود می‌شد که پایان آن تحقیر محض بود.

در عوض، ایران با مسدود کردن کشتیرانی در تنگه هرمز، همراه کردن حوثی‌ها در باب‌المندب و پهن کردن چتر درگیری، موقعیت چانه‌زنی خود را به شدت ارتقا داده است. این اقدامات که در ظاهر تنش‌زا هستند، اهرم‌های «قابل بازگشت» و «قابل معامله» …



 ملت ایران در برابر فشارها «کارستان» کرد
۴۹ دقیقه قبل / سایت جوان آنلاین

ملت ایران در برابر فشارها «کارستان» کرد

رئیس جمهور گفت: مردم عزیز کاری کردند کارستان و ما در مقابل این سختی‌هایی که اکنون وجود دارد، با تمام وجود در حال تلاشیم.

 سوپرگل دیوانه‌وار در چمپیونشیپ انگلیس!
۵۷ دقیقه قبل / سایت برترینها

سوپرگل دیوانه‌وار در چمپیونشیپ انگلیس!

دوم بالارد، ستاره بریستول‌سیتی، روز گذشته با یک سوپرگل تماشایی در دقیقه ۸۵ مقابل بیرمنگام همه نگاه‌ها را به خود خیره کرد.

 وقوع حمله سایبری علیه نیروگاه برق انگلیس
۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

وقوع حمله سایبری علیه نیروگاه برق انگلیس

رسانه های انگلیسی از حمله سایبری به نیروگاه برق این کشور خبر دادند.

 سفیر ایران در روسیه: روحیه نظامیان آمریکایی اسفبار شده است
۱ ساعت قبل / سایت مشرق

سفیر ایران در روسیه: روحیه نظامیان آمریکایی اسفبار شده است

کاظم جلالی گفت: وضعیت روحی نظامیان آمریکایی آنقدر اسفناک شده که موارد خودکشی بین آنها افزایش پیدا کرده است.

 هرگونه حمایت از رژیم صهیونیستی مشارکت در جنایات آنها است
۱ ساعت قبل / سایت جوان آنلاین

هرگونه حمایت از رژیم صهیونیستی مشارکت در جنایات آنها است

معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در پیامی خطاب به انگلیس و فرانسه تاکید کرد که ادامه ارسال سلاح و هرگونه حمایت از رژیم صهیونیستی مشارکت در جنایات آن...



پیامدهای حقوقی طلاق صوری
روزنامه ستاره صبح

پیامدهای حقوقی طلاق صوری

پدیده‌ای به نام «طلاق صوری» در مرز میان حقوق، معیشت و اخلاق اجتماعی، موضوع خانواده ایرانی شده است. در این وضعیت، طلاق نه ناشی از فروپاشی عاطفی یا تصمیم واقعی زوجین برای پایان زندگی مشترک، بلکه گاه به عنوان راهکاری برای دستیابی به حمایت‌ اقتصادی و اجتماعی، از جمله برخورداری از مستمری والدین متوفی و مزایای قانونی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران
روزنامه ستاره صبح

درس صف‌های طولانی در روسیه برای ایران

روسیه دهه‌ها از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی جهان بود؛ کشوری که نه‌فقط نفت خام، بلکه فرآورده‌های نفتی خود را نیز به بازار می‌فرستاد و از انرژی به‌عنوان یکی از پایه‌های قدرت اقتصادی، سیاسی و نظامی خود استفاده می‌کرد. اما امروز جنگ با اوکراین و غرب روسیه را زمین گیر کرده است.
فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست
روزنامه ستاره صبح

فاجعه‌ی تراستی‌ها | نوشتاری از: رضا رمضانی خورشیددوست

اشاره: رییس سازمان بازرسی کل کشور روز چهارم مرداد از فساد عزیم تراستی ها پرده برداشت و گفت: 20 هزار و 676 نفر از تراستی ها 94 میلیارد یورو معادل 107 میلیارد دلار را به کشور باز نگردانده اند. رضا رمضانی خورشید دوست، استاد دانشگاه و نماینده دور اول مجلس به این موضوع پرداخته که در ادامه می آید.
از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟
سایت تجارت نیوز

از «موش‌کشی» تا تحریم چین؛ ترامپ چگونه به دنبال تشدید فشار اقتصادی بر ایران است؟

دولت ترامپ در آستانه اجرای دور جدیدی از فشارهای اقتصادی علیه ایران قرار دارد و بنا بر گزارش رویترز، تحریم پالایشگاه‌ها و بانک‌های چینی، هدف قرار دادن شبکه‌های دور زدن تحریم‌ها و اعمال تعرفه علیه شرکای تجاری تهران از جمله گزینه‌های مطرح واشنگتن است.
آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟
سایت افکارنیوز

آیا ایران عامل سقوط ترامپ می‌شود؟

گاردین نوشت ترامپ در برابر مجموعه‌ای از گزینه‌های نامطلوب قرار گرفته و تنها راه پیش روی او، انتخاب گزینه‌ای است که «کمتر بد» باشد؛ اقدامی که ممکن است عملاً به معنای پذیرش شکست باشد.
صورت حساب تحریم!
سایت افکارنیوز

صورت حساب تحریم!

ترامپ با بلعیدن نفت ایران قرار بود یک التیامی به این درد اقتصاد آمریکا بدهد. اما این لقمه در گلوی او گیر کرد.