قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۳۷ ساعت قبل

فیلم‌ کوتاه خوب داریم اما به دست مخاطب نمی‌رسد؛ توجه به بازار جهانی

مرجان اشرفی‌زاده با اشاره به افزایش سطح کیفی فیلم‌های کوتاه درچند سال اخیر، فقدان بازار باز جهانی، ممیزی و محدودیت‌های اقتصادی را مهم‌ترین موانع این عرصه دانست.
 فیلم‌ کوتاه خوب داریم اما به دست مخاطب نمی‌رسد؛ توجه به بازار جهانی
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از مهر، مرجان اشرفی‌زاده، نویسنده و کارگردان سینما درباره وضعیت امروز سینمای کوتاه ایران گفت: آثار فیلم کوتاه در سال‌های اخیر آن‌قدر باکیفیت و خوب بوده‌اند که می‌توانم بگویم بهترین فیلم‌هایی که در این سال‌ها از سینمای ایران دیده‌ام، فیلم‌های کوتاه بوده‌اند.

وی درباره تفاوت تجربه فیلمسازی کوتاه و بلند بیان کرد: فیلم کوتاه و فیلم بلند هرکدام استقلال خودشان را دارند، اما در سال‌های اخیر فیلم کوتاه به یکی از مسیرهای جدی ورود به سینمای بلند تبدیل شده است. داشتن نمونه‌کار و اثبات توانایی فیلمساز از طریق ساخت فیلم کوتاه، یکی از راه‌های ورود به جهان سینمای بلند است. البته برخی از مسیر دستیاری وارد می‌شوند، اما تعداد زیادی از فیلمسازان پس از ساخت فیلم‌های کوتاه و اثبات توانایی خود در این حوزه به سینمای بلند می‌رسند.

کارگردان «آبجی» با اشاره به نقش اقتصاد در فاصله گرفتن فیلمسازان از سینمای کوتاه افزود: من عاشق فیلم کوتاه هستم و چقدر خوب است شرایطی فراهم شود که حتی اگر فیلمساز در فضای سریال یا فیلم بلند فعالیت می‌کند، همچنان بتواند فیلم کوتاه بسازد. بعضی قصه‌ها را آدم احساس می‌کند که در این مدیوم بهتر می‌تواند تعریف کند، ولی زندگی و اقتصاد چنین اجازه‌ای نمی‌دهد. اما فکر می‌کنم بسیاری از فیلمسازان دوست دارند دوباره فیلم کوتاه بسازند.

این کارگردان درباره مهم‌ترین موانع شکل‌گیری اقتصاد در سینمای کوتاه نیز گفت: در همه جای دنیا داشتن بازار برای فیلم کوتاه آسان نیست، اما وجود تلویزیون‌ها، پلتفرم‌های مختلف و امکان‌های متنوع پخش در داخل و خارج از کشور می‌تواند تا حد زیادی این مسئله را پوشش دهد. ما یک بازار بسته و محدود داریم و در کنار آن با سیستم ممیزی مواجه هستیم که بسیاری از فیلم‌های خوب و آثاری را که می‌توانند مخاطب جذب کنند، از چرخه پخش حذف می‌کند.

وی ادامه داد: به نظر من بزرگ‌ترین مشکل این است که یک بازار باز جهانی نداریم. تا زمانی که چنین بازاری نباشد، تولیدات ما با محدودیت و اقتصادی ضعیف شکل می‌گیرند و حتی همان تولیدات نیز نمی‌توانند هزینه‌های خود را برگردانند؛ در نتیجه چرخه درستی در سینمای کوتاه شکل نمی‌گیرد.

اشرفی‌زاده درباره جذب مخاطب نیز گفت: اگر فیلم‌های کوتاه خوب را به مخاطب نشان دهیم، مطمئن هستم مخاطب جذب می‌شود. البته قدم اول سخت است تا این اتفاق به یک عادت تبدیل شود. نمی‌توان سینما را جدا از فضای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه دید. امروز سینما رفتن و هزینه کردن برای رویدادهای فرهنگی دشوار شده است، اما فیلم کوتاه به دلیل علاقه‌مندان زیادی که دارد، همچنان این شانس را دارد که به اکران برسد و مخاطب خود را پیدا کند.

این فیلمساز در پایان درباره طرح «قرار» و اکران فیلم‌های کوتاه بیان کرد: امیدوارم با این طرح علاقه‌مندان بیشتری برای دیدن فیلم‌های کوتاه به سینما بیایند و این جریان گسترش پیدا کند. ما فیلم‌های کوتاه خوب و جذاب زیادی داریم که بعضی از آنها فقط امکان پخش جشنواره‌ای محدودی دارند. اگر این فضا آزادتر شود، امیدوارم فیلم‌ها بهتر دیده شوند و به شکل‌گیری یک چرخه واقعی برای فیلم کوتاه نزدیک شویم.

۲۴۲۲۴۳ کد مطلب 2261497



 بازگشت شادمهر؛ از شایعه تا چراغ سبز

بازگشت شادمهر؛ از شایعه تا چراغ سبز

آرمان امروز :   ۲۸   سال پیش در سال ۱۳۷۷ قطعه «گل یاس» از شادمهر عقیلی ساخته و منتشر شد. این اثر که یکی از قطعات نخستین آلبوم رسمی عقیلی به نام «مسافر» است، یکی از شاخص‌ترین آثار آلبوم نیز به شمار می‌رود. البته که خود این آلبوم یکی از پرفروش‌ترین آلبوم‌های تاریخ موسیقی پاپ [ ]

 رسوایی امنیتی در نتفلیکس؛ فیلم نیکلاس کیج از دفتر این شرکت دزدیده شد

رسوایی امنیتی در نتفلیکس؛ فیلم نیکلاس کیج از دفتر این شرکت دزدیده شد

فیلم اکران‌نشده «استقامت» با بازی نیکلاس کیج، پس از آنکه یک نسخه از آن از دفتر نتفلیکس در هالیوود به سرقت رفت، باعث نگرانی فیلمسازان در این شهر شده است.

 فیلیمو و فیلم‌نت در صدر نصب اپلیکیشن‌های نمایش خانگی؛ بیش از ۴۰ میلیون ایرانی تماشاگر موبایلی‌اند

فیلیمو و فیلم‌نت در صدر نصب اپلیکیشن‌های نمایش خانگی؛ بیش از ۴۰ میلیون ایرانی تماشاگر موبایلی‌اند

آمار نصب چهار اپلیکیشن اصلی شبکه نمایش خانگی نشان می‌دهد فیلیمو با بیش از ۴۳ میلیون نصب، در صدر این بازار قرار دارد و فیلم‌نت نیز با عبور از ۱۰ میلیون نصب، یکی از بازیگران اصلی تماشای آنلاین فیلم و سریال در موبایل است. بیش از ۴۰ میلیون ایرانی شبکه نمایش خانگی را روی موبایل خود تماشا می‌کنند.

 «غمزه» با افشین علا؛ آنها که آقا را دیدند در غم فراق، جگرشان می‌سوزد - تسنیم

«غمزه» با افشین علا؛ آنها که آقا را دیدند در غم فراق، جگرشان می‌سوزد - تسنیم

جدیدترین قسمت «غمزه» با حضور افشین علا، شاعر برجسته، به بررسی ابعاد شخصیتی «آقای شهید» اختصاص یافت.

 پایان  پایتخت؟

پایان پایتخت؟

محسن تنابنده، طراح و بازیگر اصلی «پایتخت»، یک بار دیگر خبرهای مربوط به ساخت فصل هشتم این سریال را تکذیب کرد؛ موضعی که نشان می‌دهد ادامه یکی از محبوب‌ترین مجموعه‌های تلویزیونی ایران، دست‌کم در شرایط فعلی در دستور کار سازندگان قرار ندارد.

 آغاز اکران «سگمار» در هنر و تجربه

آغاز اکران «سگمار» در هنر و تجربه

مراسم رونمایی و اکران فیلم سینمایی «سگمار» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی جواد مزدآبادی برگزار شد. جواد مزدآبادی کارگردان فیلم گفت: ما در این فیلم سعی کردیم یک کار متفاوت بسازیم؛ یعنی یک قصه که تا حدودی متفاوت از جریان عادی سینمای ایران باشد، در یک لوکیشن خاص، با یک کانسپت خاص و در نهایت یک کار متفاوت. خوشبختانه پخش جهانی این فیلم هم شروع شده و در سراسر دنیا به جشنواره‌های مختلف ارسال شده است. حتی این فیلم اکنون به بخش مسابقه جشنواره ریورس نیجریه راه پیدا کرده و چند روز دیگر رقابت جهانی آن با فیلم‌های رقیبش آغاز می‌شود.

 دوست دارم «آگاهی» در ذهن مخاطب باقی بماند

دوست دارم «آگاهی» در ذهن مخاطب باقی بماند

«آن‌بُرد» دیگر یک اجرای مقطعی نیست؛ نمایشی است که در چند دور اجرا، از تئاترشهر و تماشاخانه «هیلاج»، «لبخند» و «تمام ناتمام» در تهران تا رشت، تبریز و دیگر شهرها، مسیرش را ادامه داده و اکنون بیش از ۱۵۰ اجرا را پشت سر گذاشته است. تداوم این اجرا و مواجهه با تماشاگرانی از جغرافیاهای مختلف، بهانه‌ای شد برای گفت‌وگو با مهدی زندیه که نویسندگی و کارگردانی این اثر را برعهده داشته است.

 کنسرت ها جان می‌گیرند

کنسرت ها جان می‌گیرند

پس از ماه‌ها که تقریبا صدای موسیقی از هیچ سالنی شنیده نمی‌شد و سالن‌های موسیقی به دلیل فضای جنگ و پساجنگ و بعد از آن مناسبت‌های ماه‌های محرم و صفر تعطیل بودند، حالا کم‌کم خبرهایی از چند کنسرت در تهران و شهرستان‌ها شنیده می‌شود.