قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۴

نماینده مجلس: دولت خیال نکند با افزایش قیمت بنزین‌ و گاز کسری بودجه کم می‌شود/ قبول دارم بنزین ارزان است اما.../ چرا تورم در ایران یک قرن عمر دارد؟

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره ایده افزایش قیمت بنزین برای کاهش تورم و افزایش درآمدهای دولت گفت: بنده با اینها مخالفم. البته قبول دارم بنزین، خیلی ارزان است، قیمت آب‌ و برق و گاز و گازوئیل  درطول سالیان گذشته، متناسب با تورم، بالا نرفته و از این بابت، دولت درآمد کمتری به‌دست آورده است. اما خیال نکنیم اگر دولت قیمت بنزین‌ و آب و برق و گاز و گازوئیل را افزایش دهد، کسری بودجه‌اش کم می‌شود. خیر، اینطور نیست.
 نماینده مجلس: دولت خیال نکند با افزایش قیمت بنزین‌ و گاز کسری بودجه کم می‌شود/ قبول دارم بنزین ارزان است اما.../ چرا تورم در ایران یک قرن عمر دارد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رسول بخشی دستجردی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس  درباره راهکار اقتصادی متعارف برای حل معضل تورم، اظهار داشت: دیدگاه متعارف می‌گوید علت تورم، رشد نقدینگی است که نظر بنده هم همین است. این دیدگاه متعارف می‌گوید کسری بودجه باعث می‌شود نقدینگی رشد کند. یعنی وقتی دولت کم می‌آورد، به شبکه‌ی بانکی فشار وارد می‌کند و نقدینگی می‌خواهد. این اقدام دولت، باعث‌ خلق پول می‌شود که بنده هم با این مطلب موافقم.

به روایت تسنیم، وی درباره اقدامات لازم برای کاهش تورم، گفت: دیدگاه متعارف می‌گوید: برای آن‌که بتوانیم تورم را کاهش دهیم، باید کسری بودجه دولت را کاهش دهیم، کاهش کسری بودجه به کاهش رشد نقدینگی‌ می‌انجامد. دیدگاه متعارف می‌گوید: باید درآمدهای دولت را افزایش و هزینه‌های دولت را کاهش یا حتی‌المقدور کمتر افزایش دهیم، تا کسری بودجه دولت کاهش یابد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره راهکارهای عملی این دیدگاه برای افزایش درآمد و کاهش هزینه‌ها، بیان کرد: راهکار دیدگاه متعارف برای افزایش درآمد دولت، افزایش قیمت بنزین، گازوئیل، آب، برق و گاز و افزایش قیمت دلارهای نفتی (حذف ارز ترجیحی). است و راهکار برای کاهش هزینه‌ها و یا کنترل رشد هزینه‌ها، پرهیز از افزایش مکفی حقوق کارمندان است مثلا (اگر تورم‌60 درصد است، حقوق 20 درصد رشد کن).

دستجردی درباره اینکه آیا شما با این راهکارها موافق هستید؟ گفت: بنده با اینها مخالفم. البته قبول دارم بنزین، خیلی ارزان است.، قیمت آب‌ و برق و گاز و گازوئیل  درطول سالیان گذشته، متناسب با تورم، بالا نرفته و از این بابت، دولت درآمد کمتری به‌دست آورده است. اما خیال نکنیم اگر دولت قیمت بنزین‌ و آب و برق و گاز و گازوئیل را افزایش دهد، کسری بودجه‌اش کم می‌شود. خیر، اینطور نیست.

وی در خصوص دلیل مخالفت خود و اینکه چرا افزایش قیمت‌ها کسری بودجه را کم نمی‌کند؟ بیان کرد: کسری بودجه که خودش می‌تواند علت بسیاری از مشکلات باشد، اما اینجا خودش معلول است. سؤال این است که چرا اساسا دولت کسری می‌آورد. این‌را هر کسی می‌داند که وقتی دولت برای تأمین کسری سراغ بانک‌ها می‌رود، پول خلق خواهد شد. این روشن است. اما مسأله، یک مرحله قبل‌تر است. کجا؟ اینجا که چرا اساسا کسری تولید می‌شود. چرا حتی اگر قیمت کالاها و خدمات دولتی متناسب با تورم هم بالا رود، باز کسری تولید خواهدشد؟ اگر دولت قیمت آب و برق و گاز و بنزین و گازوئیل و دلارش را رها کند، طبیعی است، هزینه‌های خودش هم رها خواهد شد، باید حقوق کارمندانش را هم متناسب با بازار رها کند، هزینه‌های جاری سازمان‌ها و اداراتش هم آزادانه تعیین خواهد شد و... این نیست که با رها کردن قیمت آب و برق و بنزین و دلار، فقط درآمدهای دولت افزایش یابد و هزینه‌هایش نه. مسأله‌ی اساسی، پایین نگه‌داشتن عمدی قیمت دلار و برق و آب و گاز و بنزین نیست، مسأله رشد قیمت‌ها است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره راه حل واقعی برای کنترل تورم، گفت: راه حل کنترل تورم این نیست که اجازه دهیم قیمت دلار و بنزین و آب و برق و گاز، آزادانه افزایش یابند. افزایش بیشتر و بیشتر قیمت دلار و برق و گاز و ... باعث کاهش تورم نمی‌شود، بلکه خود این‌ها یعنی تورم! وقتی می‌خواهیم این‌طوری سراغ کاهش دادن کسری بودجه برویم، یعنی چاقوی اصلاحات را روی گلوی مردم ضعیف و متوسط که اساسا مقصر تورم نیستند، گذاشته‌ایم. مردم باعث تورم نیستند. تورم ناشی از رشد نقدینگی‌ و رشد بدهی است و این، خودش ناشی از بهره روی پول است.

دستجردی در مورد اینکه آیا امکان مهار تورم در شرایط تحریم وجود دارد؟ گفت: بله، در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت نیز می‌توان تورم را مهار کرد.

وی در پاسخ به اینکه اگر مهار تورم در بازه کوتاه‌مدت ممکن است، پس چرا تا الان بیش از 100 سال است تورم در ایران مهار نشده و مقدارش بیشتر شده است؟ اظهار کرد: چون بیش از 100 سال است بر راه‌حل‌های اشتباه متمرکز شده‌اند. سراغ راه‌حل‌هایی می‌روند که خودش تشدیدکننده تورم است. یک جهالت مرکبی در بدنه تصمیم‌گیری اقتصادی کشور وجود دارد؛ یعنی بر غلط خود پافشاری می‌کند و حاضر نیست راه حل اصلاحی را بشنود. علیرغم همه‌ی اختلافات سیاسی که ممکن است بین دو جناح سیاسی بزرگ کشور، یعنی اصول‌گرا و اصلاح‌طلب وجود داشته باشد، اما مهمترین نقطه‌ی مشترک آنها، همین پافشاری هر دو تفکر بر یک راه حل اقتصادی است، راه حلی که پس از بارها آزمودن مردود و شکست خورده است.

نماینده اصفهان در مجلس تاکید کرد: اگر به‌جای دولت آقای پزشکیان، یک دولت اصول‌گرا حاکم بود، آیا تورم نبود؟ پاسخ: بود. همان حرف که وزیر اقتصاد دولت اصلاحطلب می‌زند را وزیر اقتصاد دولت اصول‌گرا هم می‌زند؛ سیاست‌ها و روش‌ها در عین اختلافات سیاسی، یکی است. قاعدتا نتایج هم یکی خواهد بود.

دستجردی در پایان درباره نتایج این تصمیمات ، گفت: نتایج چه بوده است؟ در 54 سال گذشته حجم نقدینگی 320 هزاربرابر شده، قیمت دلار، 27 هزار برابر شده، قیمت طلا، 3 میلیون برابر شده، قیمت گوشت حدودا 200 هزار برابر شده و... متوسط حقوق کارگر ساده حدودا 27 هزار برابر شده (براساس آماری که بنده دارم از 600 تومان به حدود 16 میلیون و 600 تومان) و... این نتایج، حاصل از نظرات مشعشع آنهایی است که در طول سال‌های گذشته فرمان اقتصاد کشور دستشان بوده است.

کد مطلب 2256217



۳ ساعت قبل / خبرگزاری دانشجو

ظهوریان: بنزین مثل چیپس و پفک نیست/ افزایش قیمت آن به زندگی مردم وصل است + فیلم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ میثم ظهوریان، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو ویژه خبری خاطرنشان کرد: هیچ‌کدام از ۳ طرح مطرح شده، برای بنزین مناسب نیست.

 

کد ویدیو دانلود ویدیو فیلم اصلی


۱۱ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: در طرح جدید بنزین سهمیه از ۱۹۰ لیتر به ۹۰ لیتر کاهش می‌یابد

رویداد۲۴| میثم ظهوریان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در صفحه شخصی خود نوشت: «یکی از اشکالات اساسی طرح سازمان بهینه‌سازی عدم وجود تحلیل ذینفعان و برندگان و بازندگان و نحوه مدیریت هر گروه در طرح است.

به عنوان مثال خانوارهای دارای خودرو در حال حاضر به طور میانگین ماهیانه ۱۹۰ لیتر بنزین (با قیمت از ۱۵۰۰ تومان تا ۵۰۰۰ تومان) مصرف می‌کند که میزان این عدد در طرح جدید به ۹۰ لیتر کاهش خواهد یافت؛ در صورتی که قیمت بازاری بنزین در همان نقطه ۸۰ هزار تومان طرح کرمان متعادل شود، به طور میانگین به هر کدام از این خانوارها (که بخش مهمی از آن ها از دهک های طبقاتی پایین هستند) ۸ میلیون تومان هزینه در ماه تحمیل خواهد شد که می‌تواند به عنوان زیرساخت یک انفجار اجتماعی عمل کند.

حداقل تاکنون گزارش‌هایی که در دسترس مجلس از طرح بوده است نشان می‌دهد، هیچ مطالعه قابل اتکایی در مورد اثرات اجتماعی طرح (به عنوان مثال همین که هزینه یک باک بنزین برای مازاد سهمیه به حدود ۴ میلیون تومان ممکن است افزایش پیدا کند) و نحوه مدیریت این تبعات وجود ندارد.»




 ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند
۹ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

ادعای ونس: تنگه هرمز اصلی‌ترین اهرم فشار تهران است/ وارد مرحله جدیدی شده‌ایم که در آن مؤثرترین ابزار ما، «فشار اقتصادی» است/ در حالی که ما بر تهران فشار اقتصادی وارد می‌کنیم، آن‌ها نیز تلاش می‌کنند تا فشار مشابهی بر ما وارد کنند

معاون رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که اکنون موثرترین ابزار آمریکا برای فشار بر ایران، «فشار اقتصادی» است.

 پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند
۱۸ ساعت قبل / سایت رویداد‌ ۲۴

پایان یک شرط ۴۳ ساله؟ | بحران‌های امنیتی، وزارت اطلاعات را به بازنگری کشاند

بحران‌های امنیتی اخیر، بحث بازنگری در ساختار وزارت اطلاعات را به یکی از موضوعات جدی در محافل سیاسی تبدیل کرده است؛ تا جایی که ایده حذف شرط ۴۳ ساله «اجتهاد» برای وزیر اطلاعات، حالا از سطح گمانه‌زنی فراتر رفته و به موضوع اصلاح قانون رسیده است.

 واکنش قالیباف به نام جعلی خلیج فارس در نقشه عراق
۱۱ ساعت قبل / سایت اکوایران

واکنش قالیباف به نام جعلی خلیج فارس در نقشه عراق

قالیباف در واکنش به نقشه جعلی رئیس مجلس عراق: هر قدمی که دشمنان برای دور کردن ایران و عراق برداشتند، ما دو قدم به هم نزدیک‌تر شدیم

 تشکر آیت‌الله سید حسن خمینی از پیام‌های تسلیت
۱۱ ساعت قبل / سایت ایران آنلاین

تشکر آیت‌الله سید حسن خمینی از پیام‌های تسلیت

آیت‌الله سید حسن خمینی با صدور پیامی ضمن استدعای غفران واسع برای ارواح همه مؤمنین و مؤمنات، از کسانی که در مراسم بزرگداشت و تدفین مادر همسر ایشان شرکت کردند و همچنین با پیام‌های خود تسلیت‌بخش بازماندگان شدند، تشکر کرد.

 پنتاگون به 30 دانشگاه آمریکایی اخطار داد!+ جزئیات
۳ ساعت قبل / سایت اکوایران

پنتاگون به 30 دانشگاه آمریکایی اخطار داد!+ جزئیات

پنتاگون در اقدامی تازه، ۳۰ دانشگاه آمریکایی را موظف کرده تا دو هفته آینده همکاری‌های علمی، پژوهشی و مالی خود با موسسات خارجی را مورد بررسی قرار دهند؛ اقدامی که در صورت پایان ندادن به روابط «مسئله‌دار» می‌تواند به از دست رفتن صلاحیت این دانشگاه‌ها برای دریافت بودجه‌های تحقیقاتی فدرال منجر شود.

 وزارت دفاع: جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم، میدان واقعی آزمون توانمندی‌های دفاعی کشور بود/ صنعت دفاعی را متناسب با آموزه‌ها، پیوسته نوسازی، بازآفرینی و به‌روز کرده‌ایم
۱۴ ساعت قبل / سایت اعتماد آنلاین

وزارت دفاع: جنگ‌های تحمیلی دوم و سوم، میدان واقعی آزمون توانمندی‌های دفاعی کشور بود/ صنعت دفاعی را متناسب با آموزه‌ها، پیوسته نوسازی، بازآفرینی و به‌روز کرده‌ایم

وزارت دفاع در بیانیه‌ای بیانیه به مناسبت ۳۱ مردادماه روز صنعت دفاعی تصریح کرد: ۳۱ مرداد، روز صنعت دفاعی، یادآور مسیر پرافتخاری است که ملت ایران برای دستیابی به استقلال، خودکفایی و ساخت قدرت دفاعی کشور پیموده است؛ امروز با هدایت رهبر عظیم‌الشأن انقلاب اسلامی با تکیه بر دانش بومی، مشارکت ملی و تجربه میدان‌های اخیر، برای ساخت ایرانی مقتدر و برخوردار از قدرت دفاعی روزآمد ادامه دارد.