قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۱۴۰۵/۰۵/۱۱

روایتی بی‌بدیل از سرگردانی انسان میان حق و باطل

«نامیرا» رمانی درباره کوفه پیش از کربلا در آستانه اربعین حسینی به چاپ چهل و چهارم رسید.
 روایتی بی‌بدیل از سرگردانی انسان میان حق و باطل

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، بدون شک یکی از بی‌بدیل‌ترین آثار نگاشته شده درباره تاریخ عاشورا در حوزه ادبیات داستانی را باید رمان «نامیرا» نوشته صادق کرمیار دانست؛ رمانی که با انتشار در دهه 80 به سرعت توانست سر و صدای زیادی به پا کند.

بنابر روایت تسنیم، این کتاب در سال 88 برای نخستین بار منتشر شد و به دلیل انطباق وقایع با رخدادهای سیاسی آن سال، در محافل ادبی و هنری به‌شدت مورد توجه واقع شد و حتی مورد تجلیل و تمجید رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.

کتاب در فاصله 17 سال پس از انتشار، 44 بار تجدید چاپ شده و فروش آن از شمارگان بیش از 230 هزار نسخه عبور کرده است.

رخدادهای رمان «نامیرا» در بحبوحه عاشورای سال 61 هجری می‌گذرد و روایت زندگی شخصی به نام «عبدالله‌بن‌عمیر» است که با تردیدهایی میان پیوستن به یاران امام‌حسین(ع) یا رسیدن به دختری که پدرش از هواداران «عبیدالله» حاکم کوفه است، دست و پنجه نرم می‌کند.

انتشارات نیستان در آستانه اربعین حسینی، چاپ چهل و چهارم کتاب «نامیرا» را منتشر و روانه بازار نشر کرد؛ با این چاپ، تاکنون 240 هزار نسخه از «نامیرا» منتشر شده و به دست مخاطبان رسیده است.

«نامیرا»؛ رمانی چندصدایی 

کرمیار خود درباره این رمان می‌گوید: «نامیرا» یک رمان چندصدایی است و به نظرم همین چندصدایی بودن رمان است که توانسته آن را ماندگار کند. نامیرا به باور من داستانی است که بیان‌کننده سؤالات فراوانی درباره حادثه عاشوراست که از کودکی در ذهن و یاد همه ما بوده است و به هر دلیلی آن را طرح نمی‌کرده‌ایم؛ سؤالاتی درباره چرایی و چگونگی قیام امام حسین(ع) و حرکت ایشان از مدینه به کربلا. البته در نامیرا هدف من این نبود که به کشف پاسخ برای سؤالاتی از این دست نائل شوم، بلکه دلم می‌خواست از زبان مخاطبم این سؤالات را طرح کنم تا مخاطب بتواند در لایه‌های زیرین کتاب درباره آن‌ها به کشفی نائل شود.»«نامیرا» داستانی در وصف کوفه پیش از واقعه کربلاست. صادق کرمیار «نامیرا» را در سال 1380 در دو نسخه فیلمنامه و رمان نوشت. به گفته او، روایت قصه کاملاً تخیلی است اما بر بستری از واقعیت و با شخصیت‌های واقعی بنا شده است. کرمیار پس از نوشتن «نامیرا» قصد انتشار آن را نداشت و تنها فیلمنامه را در اختیار سازمان صدا و سیما قرار داده بود. 8 سال پس از آن، از طریق دوستان کرمیار، «نامیرا» به انتشارات «کتاب نیستان» رسید و آن‌ها از آن استقبال کردند.

کرمیار در مدت دو ماه کتاب را بازنویسی و ویرایش کرد و در سال 1388 «نامیرا» منتشر شد. در طرح روی جلد کتاب از آیه 169 سوره «آل‌عمران» (که در متن اصلی به اشتباه بقره ذکر شده بود و اصلاح شد) استفاده شده است که مضمون آن نامیرایی شهیدان راه حق است.

«نامیرا» از آن دست کتاب‌هایی است که واقعه‌ای تاریخی را به مسئله‌ای زنده و امروزی تبدیل می‌کند. داستان در آستانه واقعه عاشورا و در فضای پراضطراب کوفه می‌گذرد؛ شهری که مردمش میان حقیقت، مصلحت، ترس، قبیله، منفعت و روایت‌های متناقض سرگردان‌اند.

کرمیار ایده نوشتن کتاب را تفکر درباره عبدالله‌بن‌عمیر و چرایی واقعه کوفه می‌داند. عبدالله‌بن‌عمیر مردی از قبیله «بنی‌کلب» بود که از ابتدا معتقد بود کوفیان بدعهدند و به همین دلیل نامه‌ای به «امام حسین(ع)» نوشت؛ هرچند در جدال میان حق و باطل در ذهن خودش، در نهایت به یاری امام زمانه‌اش در کربلا رفت.

اما بر سر بقیه کوفیان چه آمد؟ آن‌هایی که طومارهای بلند نوشتند و نوه رسول خدا را به کوفه دعوت کردند؛ آن‌هایی که قول بیعت دادند و حرف از براندازی حکومت ظالمانه «بنی‌امیه» و «یزید بن معاویه» زدند. این موضوع که چرا کوفیان به جای بیعت، شمشیرهای شقاوت را انتخاب کردند، رازی در دل خود دارد. نویسنده «نامیرا» این راز را در «محاسبه‌گری» می‌داند. چکیده حرف او این است که آنانی که از ابتدا در کوفه برای امام حسین(ع) نامه نوشتند، هدفشان دفاع از حق نبود؛ بسیاری منافعشان به خطر افتاده بود و بسیاری هم از امویان کینه به دل داشتند. به همین دلیل، وقتی بعضی تطمیع و بعضی دیگر تهدید می‌شوند، به سپاه مخالف می‌پیوندند و در برابر مهمانی که دعوت کرده‌اند می‌ایستند و روز عاشورا دستشان را به خون او و خانواده‌اش آلوده می‌کنند.

این اثر به جای آنکه صرفاً گزارش کند چه کسانی در تاریخ در جای درست یا غلط ایستادند، خواننده را وارد لحظه انتخاب می‌کند؛ همان لحظه‌ای که انسان باید بفهمد سکوت، همراهی، تردید یا ایستادگی او چه معنایی دارد.

در این اثر، کوفه فقط یک شهر تاریخی نیست؛ صحنه‌ای است برای دیدن سازوکار تصمیم‌گیری انسان در روزهای غبارآلود. شخصیت‌های داستان نه قدیس‌اند و نه شرورهای ساده و یک‌بعدی. آن‌ها آدم‌هایی‌اند با تعلقات خانوادگی، دغدغه معیشت و مقام، ترس از تنهایی، میل به حفظ آبرو و نگرانی از آینده. همین ویژگی باعث می‌شود کتاب از یک روایت مناسبتی فاصله بگیرد و به اثری شخصیت‌محور و قابل تأمل تبدیل شود.

نویسنده دست روی یکی از بزرگ‌ترین ترس‌های درونی انسان می‌گذارد: ترس از هم‌نوایی کورکورانه با توده‌ها و گم کردن قطب‌نمای اخلاقی. خواننده در طول داستان بارها خود را جای شخصیت‌ها می‌گذارد و از خود می‌پرسد: اگر من در چنین موقعیتی بودم، حقیقت را انتخاب می‌کردم یا امنیت را؟

یکی از نقاط قوت کتاب، روایت تصویرگرا و گفت‌وگومحور آن است. نویسنده با سابقه‌ای که در روایت نمایشی و تصویرسازی دارد، فضای داستان را زنده و قابل لمس می‌سازد. بخش مهمی از کشش داستان از دل گفت‌وگوها بیرون می‌آید؛ گفت‌وگوهایی که فقط برای انتقال اطلاعات نیستند، بلکه میدان کشمکش فکری و اخلاقی شخصیت‌ها محسوب می‌شوند. هر گفت‌وگو لایه‌ای تازه از ترس، تردید، پنهان‌کاری، توجیه و شوق به حقیقت را آشکار می‌کند و خواننده را درگیر پرسشی جدی می‌سازد: در لحظه انتخاب، انسان چگونه حقیقت را از مصلحت تشخیص می‌دهد؟

 «نامیرا» و حواشی‌اش در دنیای سینما 

اما «نامیرا» حواشی قابل توجهی نیز در دنیای سینما داشته است. در سال‌های ابتدایی دهه 90، کرمیار خود خبر از نوشتن فیلمنامه‌ای برای ساخت این سریال در صدا و سیما داده بود؛ موضوعی که البته به سرانجام نرسید و او در سال 1397 با لحنی کاملاً ناامید اعلام کرد که به دلیل نبود منابع مالی از ساخت این اثر انصراف داده است.

در سال 1400 با فعال شدن اداره کل فرهنگی «بنیاد شهید و امور ایثارگران»، ساخت این پروژه در دستور کار قرار گرفت و نگارش فیلمنامه بدون اینکه مشورتی با کرمیار انجام شود یا او در جریان قرار گیرد، به میرباقری سپرده شد. محسن علی‌اکبری در مقام تهیه‌کننده، ابتدا با شهریار بحرانی و سپس با محمدحسین لطیفی برای ساخت فیلم جلو رفت. پس از مدتی بازگشت بحرانی به پروژه ساخت فیلمنامه «نامیرا» خبری شد و در نهایت کار به سرانجام نرسید.

این در حالی است که «نامیرا» به دلیل ساختار قصه‌ای که دارد، می‌تواند یکی از بهترین دستمایه‌های خلق اثر درباره تاریخ کربلا باشد. کد مطلب 2254902



۲ دقیقه قبل / خبرگزاری جام جم

حمایت و قدردانی مدیرعامل ایمیدرو از عملکرد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس

به گزارش جام جم آنلاین کرمان ؛ نشست هیئت‌ مدیره شرکت ملی صنایع مس ایران با حضور معاون وزیر صمت و مدیرعامل ایمیدرو، نمایندگان مجلس و مدیران ارشد صنعت مس در مجتمع مس سرچشمه برگزار شد.

دراین نشست مسعود سمیعی‌نژاد، مدیرعامل ایمیدرو، ازعملکرد مصطفی فیض، مدیرعامل شرکت ملی مس بابت زحمات و مدیریت مؤثر، حضورمیدانی و تلاش‌های مستمر برای حفظ پایداری و استمرار فعالیت‌های صنعت مس قدردانی کرد.

سمیعی‌نژاد، به دلیل پای کار بودن و فعالیت بدون وقفه صنعت مس در شرایط بحرانی و جنگ، از دکتر فیض تقدیر کرد وحفظ روند تولید و فعالیت‌های عملیاتی در این شرایط را اقدامی قابل تقدیر و شایسته توجه دانست.


۲۴ دقیقه قبل / خبرگزاری برنا

پسران تکواندوکار تهران بر سکوی قهرمانی کشور ایستادند

به گزارش حبرگزاری برنا از تهران، سومین دوره رقابت‌های تکواندو قهرمانی کشور منطقه‌ای طی روزهای ۲۹ و ۳۰ مردادماه به میزبانی استان مرکزی و در شهر اراک درحالِ برگزاری است که در پایان روز نخست، تیم پسران استان تهران با عملکردی درخشان و کسب ۹ مدال، بر سکوی نخست تیمی ایستاد. در بخش انفرادی، امیرعباس نژدمحمدزاده، کوروش خدادادی، محمدطاها نظری و محمدامین کرمی چهار مدال طلای تهران را به دست آوردند.

همچنین نویان نکاحی و محمد صادقی به مدال نقره رسیدند و ماهان لطیفی، ایلیا نوروزی و محمدطاها اجاقلو نیز سه مدال برنز برای تیم تهران کسب کردند. ارشیا مستخدمین حسینی دیگر نماینده تهران در این رقابت‌ها بود که با وجود ارائه عملکرد قابل‌قبول و رقابت‌های نزدیک، موفق به کسب مدال نشد.

در بخش فنی نیز حسینعلی نعیمی از کادر فنی تیم تهران به عنوان بهترین مربی مسابقات انتخاب شد. کادر فنی تیم استان تهران را مهدی غریب، هادی شاهوردی، سهیل عباسی، حسینعلی نعیمی، سهراب علیزاده، سپهر ملکی، محمدرضا مهدی‌زاده و حسین کریمی تشکیل می‌دادند که در کسب عنوان قهرمانی تیم تهران نقش داشتند.

انتهای پیام/


۲۸ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

کشف 260 هزار نخ سیگار قاچاق در مرزهای کردستان - تسنیم

استانها

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مرزهای غربی کشور در کنار نقش مهم خود در تعاملات اقتصادی و ارتباطات منطقه‌ای، همواره یکی از مسیرهای مورد توجه قاچاقچیان برای انتقال کالاهای غیرمجاز بوده است؛ موضوعی که مقابله با آن نیازمند اشراف اطلاعاتی، حضور مستمر نیروهای مرزبانی و اقدامات هدفمند عملیاتی است.

در همین راستا، مرزبانان استان کردستان با رصد دقیق تحرکات غیرقانونی در نوار مرزی، موفق شدند یک محموله بزرگ سیگار خارجی قاچاق را شناسایی و پیش از ورود به چرخه توزیع، توقیف کنند؛ اقدامی که بار دیگر نقش مهم مرزبانی در حفاظت از اقتصاد کشور و جلوگیری از فعالیت شبکه‌های قاچاق را نشان داد.

سردار حاتمی، فرمانده مرزبانی استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: در پی اقدامات اطلاعاتی و عملیاتی مرزبانان، 260 هزار نخ سیگار خارجی قاچاق در یکی از مناطق مرزی استان کشف و ضبط شد.

وی افزود: کارشناسان ارزش این محموله قاچاق را 14 میلیارد و 300 میلیون ریال برآورد کرده‌اند.

فرمانده مرزبانی کردستان با تأکید بر استمرار مبارزه با قاچاق کالا تصریح کرد: مرزبانان استان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اطلاعاتی و عملیاتی، با هرگونه فعالیت غیرقانونی در مرزها برخورد قاطع خواهند داشت.

حاتمی خاطرنشان کرد: مقابله با قاچاق کالا علاوه بر حفظ امنیت اقتصادی، نقش مهمی در حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای فاقد مجوز به بازار دارد و این رویکرد با جدیت دنبال می‌شود.

انتهای پیام/  




 «نبرد هرمز» روز چهل و یکم | الجزیره: کشتی‌ها در هرمز بیشتر از آمریکا، از دستورات ایران تبعیت می‌کنند
۱۹ دقیقه قبل / سایت فراز

«نبرد هرمز» روز چهل و یکم | الجزیره: کشتی‌ها در هرمز بیشتر از آمریکا، از دستورات ایران تبعیت می‌کنند

جنگ سوم و تجاوز نظامی اخیر آمریکا به ایران وارد روز چهلم شد. در حالی که از روز آتش بس نقض شده میان دو کشور ۱۳۵ روز می‌گذرد، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در خصوص...

 آخرین قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله؛ امروز جمعه 30 مرداد 1405
۳۱ دقیقه قبل / سایت هم میهن

آخرین قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله؛ امروز جمعه 30 مرداد 1405

قیمت دلار، یورو و درهم در مرکز مبادله ایران اعلام شد.

 صلح، ثبات، آزادی؟ چه می‌خواهیم که حال مان بهتر شود؟
۱ ساعت قبل / سایت عصرایران

صلح، ثبات، آزادی؟ چه می‌خواهیم که حال مان بهتر شود؟

نمی‌شود به آدم‌هایی که نگرانِ ارزش پول، امنیت و آینده هستند، توصیه کرد دخیل ببندید، یوگا کنید، کمتر اخبار ببینید و نگاهتان به نیمۀ پر لیوان باشد. حال خوبِ جا...

 برنامه قطع برق تهران؛ امروز جمعه 30 مرداد 1405
۱ ساعت قبل / سایت هم میهن

برنامه قطع برق تهران؛ امروز جمعه 30 مرداد 1405

براساس اعلام شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، برخی مناطق پایتخت در ساعاتی با قطعی برق روبر خواهند شد.

 خلق یک شاهکار در آسیا توسط زنان والیبال ایران
۴ ساعت قبل / سایت ورزش ۳

خلق یک شاهکار در آسیا توسط زنان والیبال ایران

تیم ملی والیبال زنان ایران در نخستین دیدار خود در مسابقات قهرمانی آسیا موفق به شکست  حریف قدرتمندش شد. 

 افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد زیرا...
۲ ساعت قبل / سایت اقتصادنیوز

افزایش قیمت بنزین، نقدینگی را از بازار سهام به سمت طلا و دلار می‌برد؟ | گلوانی: افزایش محدود قیمت بنزین عایدی چندانی ندارد زیرا...

اقتصادنیوز: یک کارشناس اقتصادی می‌گوید: درست است که افزایش قیمت بنزین در کوتاه‌مدت یک شوک تورمی محسوب می‌شود، اما همه بازارها تا حدودی می‌توانند این شوک تورمی را جذب کنند.