قیمت طلا امروز




 سایت خبرآنلاین / ۶ ساعت قبل

مرز باریک گذشت و آسیب‌پذیری؛ چرا نباید به اسم صله‌رحم، عزت نفس خود را قربانی کنیم؟

همیشه به ما گفته‌اند که خانواده پشتوانه است، اما گاهی همین پشتوانه به جای تکیه‌گاه، به عامل اصلی فروپاشی روانی تبدیل می‌شود. تشخیص لحظه‌ای که گذشت، دیگر فضیلت اخلاقی نیست و به ساده‌لوحی بدل می‌شود، مهم‌ترین مهارت برای بقای یک خانواده سالم است.
 مرز باریک گذشت و آسیب‌پذیری؛ چرا نباید به اسم صله‌رحم، عزت نفس خود را قربانی کنیم؟

مبلغ – سرویس خانواده: در فرهنگ ما صله‌رحم به عنوان یکی از ستون‌های اصلی اخلاق دینی شناخته می‌شود. از کودکی در گوش ما خوانده‌اند که با فامیل بسازید، از خطاهایشان بگذرید و در سختی‌ها کنارشان باشید. این آموزه‌ها بسیار ارزشمند هستند و پیوندهای عاطفی را مستحکم می‌کنند. اما چالش از جایی آغاز می‌شود که این مفاهیم متعالی با واقعیت‌های تلخ برخی رفتارهای انسانی تداخل پیدا می‌کند. ما اغلب درگیر یک پارادوکس بزرگ هستیم؛ از یک سو آموزه‌های دینی ما را به حفظ پیوندها دعوت می‌کنند و از سوی دیگر، روان‌شناسی مدرن و تجربه زیسته ما هشدار می‌دهد که در برابر سوءاستفاده، بدرفتاری و مرزشکنی، باید قاطعانه بایستیم. پرسش اصلی این است که کجا گذشت کردن، نشان‌دهنده بزرگواری است و کجا تبدیل به ساده‌لوحی می‌شود که به خود فرد و حتی به آن خویشاوند خطاکار آسیب می‌زند.

تصور کنید در گروه خانوادگی تلگرام یا واتس‌اپ، یکی از اقوام بدون در نظر گرفتن حریم خصوصی شما، درباره مسائل مالی یا شخصی‌تان اطلاعات نادرستی را منتشر می‌کند یا در جمعی، به تمسخر سبک زندگی شما می‌پردازد. واکنش رایج در چنین شرایطی چیست؟ بسیاری از افراد به خاطر حفظ آرامش، ترجیح می‌دهند سکوت کنند. آن‌ها می‌گویند خب فامیل است، شاید منظوری نداشته است یا مایل نیستم کدورتی پیش بیاید. اما این نوع سکوت، نه از سر گذشت عاقلانه، بلکه ناشی از ترس از رویارویی یا ترس از قضاوت شدن توسط دیگر اعضای فامیل است. اینجاست که ما وارد فاز ساده‌لوحی می‌شویم. ساده‌لوحی یعنی تصور کنیم که اگر در برابر بی‌احترامی یا رفتار مخرب سکوت کنیم، طرف مقابل متوجه اشتباهش می‌شود و تغییر می‌کند، در حالی که در اکثر مواقع، این سکوت تنها به او چراغ سبز می‌دهد که رفتارش را تکرار کند.

برای درک مرز میان گذشت عاقلانه و ساده‌لوحی، باید مفهوم عزت نفس دینی را بازخوانی کنیم. در آموزه‌های ما، انسان مومن کسی است که زیر بار ذلت نمی‌رود. ذلت، منحصر به شرایط سیاسی یا اجتماعی نیست؛ در روابط خانوادگی هم اگر کسی با رفتارش کرامت انسانی ما را لکه‌دار کند و ما با لبخند و بی‌تفاوتی از کنار آن بگذریم، در حال ترویج یک فرهنگ غلط هستیم. گذشت عاقلانه، گذشتی است که آگاهانه باشد. یعنی شما رفتار فرد را می‌بینید، متوجه آسیب آن می‌شوید، در دل خود او را می‌بخشید تا کینه و حسادت در قلبتان ریشه ندواند و سلامت روان خود را حفظ کنید، اما در ساحت عمل، بازخورد مناسب را به او می‌دهید. اگر کسی به حریم شما تجاوز کرده، گذشت به معنای اجازه دادن برای تکرار آن نیست. شما می‌توانید فرد را ببخشید ولی همزمان مرزهایتان را سفت و سخت‌تر از قبل کنید. این تفاوت اصلی میان بخشش و ساده‌لوحی است.

یکی از مثال‌های روزمره که بسیاری از خانواده‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، بحث‌های مالی است. اقوام نزدیک ممکن است با این توجیه که ما فامیل هستیم، در بازپرداخت بدهی یا انجام تعهدات مالی کوتاهی کنند. زمانی که ما این کوتاهی را نادیده می‌گیریم و با این استدلال که رابطه فامیلی خراب نشود، مطالبه خود را پیگیری نمی‌کنیم، نه تنها به خودمان ظلم کرده‌ایم، بلکه به آن فرد هم کمک کرده‌ایم تا در مسیر غیرمسئولانه خود باقی بماند. این نوع رفتار، مصداق بارز ساده‌لوحی است. گاهی اوقات، نه گفتن به یک درخواست غیرمنطقی از طرف یک خویشاوند، خود عین صله‌رحم است. چرا که ما با این نه گفتن، مانع از این می‌شویم که او به فردی متوقع و بی‌قیدوبند تبدیل شود. در واقع ما با حفظ مرزها، به او کمک می‌کنیم تا با واقعیت‌های مسئولیت‌پذیری روبرو شود.

در دنیای سلبریتی‌ها و چهره‌های مشهور، بارها دیده‌ایم که وقتی کسی به شهرت و ثروت می‌رسد، خویشاوندانی که سال‌ها سراغی از او نگرفته بودند، ناگهان سر و کله‌شان پیدا می‌شود و درخواست‌های عجیب و غریب دارند. این یک الگوی رفتاری است که در زندگی عادی هم وجود دارد. همیشه کسانی هستند که از مهربانی و نجابت ما به عنوان پله‌ای برای رسیدن به خواسته‌های خود استفاده می‌کنند. اگر ما نتوانیم این افراد را شناسایی کنیم و مرزهایمان را مشخص نکنیم، تبدیل به قربانیان همیشگی می‌شویم. این مرزبندی به معنای قطع رابطه نیست. ما می‌توانیم با خویشاوندانمان در ارتباط باشیم، به آن‌ها احترام بگذاریم، در شادی‌ها و غم‌هایشان شریک باشیم، اما در عین حال، اجازه ندهیم که کسی زندگی شخصی، آرامش روانی یا امنیت مالی ما را به خطر بیندازد.

روان‌شناسان بر این باورند که افرادی که همیشه در حال گذشت کردن افراطی هستند، اغلب از ترس طرد شدن رنج می‌برند. آن‌ها می‌ترسند که اگر قاطعیت نشان دهند، دیگران آن‌ها را خودخواه یا بدجنس بدانند. اما نکته اینجاست که ما مسئول احساسات دیگران نیستیم. ما مسئول رفتارهای خودمان هستیم. اگر کسی به خاطر اینکه ما از حقوق خود دفاع کردیم، از ما ناراحت شد، این ناراحتی مشکل ما نیست؛ این مشکل اوست که انتظار داشته است ما همیشه در موضع ضعف باشیم. در تعاملات خانوادگی، باید یاد بگیریم که چگونه مودبانه و در عین حال محکم، رفتار نامناسب را نامناسب خطاب کنیم. وقتی کسی در جمعی حرفی می‌زند که باعث ناراحتی ما می‌شود، به جای اینکه لبخند بزنیم و از درون بسوزیم، می‌توانیم با آرامش بگوییم که من این سبک حرف زدن را دوست ندارم یا این موضوع به حریم شخصی من مربوط است.

این نوع واکنش، نه تنها نشانه بدخواهی نیست، بلکه نشان‌دهنده بلوغ و خردمندی است. بسیاری از سوءتفاهم‌های خانوادگی که به قهرهای طولانی‌مدت و قطع رابطه منجر می‌شود، نتیجه همین انباشت رفتارهای کوچک آسیب‌زا است. وقتی ما همیشه کوتاه می‌آییم، خشم ما در درونمان انباشته می‌شود. بعد از مدتی، یک موضوع بسیار کوچک و ناچیز، بهانه‌ای می‌شود برای انفجار این خشم فروخورده. این انفجار ممکن است باعث قطع رابطه شود. اگر ما از همان ابتدا، گذشت عاقلانه داشتیم و مرزها را با احترام مشخص می‌کردیم، کار به اینجا نمی‌کشید. پس در واقع، قاطعیت داشتن و مشخص کردن مرزها، خودش ابزاری برای حفظ روابط است، نه عامل تخریب آن.

باید به یاد داشته باشیم که در مواجهه با خطاهای خویشاوندان، رویکرد ما باید ترکیبی از محبت و تدبیر باشد. مثل یک باغبان که هم درخت را آبیاری می‌کند و هم علف‌های هرز دور آن را می‌چیند. آبیاری به معنای ابراز محبت، صله‌رحم و حمایت است و چیدن علف‌های هرز به معنای حذف رفتارهای سمی و مشخص کردن خط قرمزها. اگر فقط آبیاری کنیم، علف‌های هرز کل باغ را می‌گیرند و گیاه اصلی خفه می‌شود. اگر هم فقط علف‌چینی کنیم و آبیاری را فراموش کنیم، رابطه خشک می‌شود. هنر این است که همزمان هر دو را انجام دهیم. یعنی در عین حال که به آن‌ها نشان می‌دهیم برای ما عزیز هستند، به آن‌ها نشان می‌دهیم که اجازه ندارند از این محبت سوءاستفاده کنند.

گاهی اوقات ما درگیر این توهم هستیم که اگر گذشت کنیم، آن‌ها هم تغییر می‌کنند. اما تجربه نشان داده است که تغییر، یک فرآیند درونی است و ربطی به گذشت‌های ما ندارد. اگر فردی الگوهای رفتاری سمی دارد، سکوت ما تنها به او اجازه می‌دهد که این الگوها را ادامه دهد. گاهی اوقات، برای کمک به خودمان و حتی برای کمک به آن خویشاوند، باید فاصله بگیریم. این فاصله گرفتن به معنای کینه نیست؛ به معنای مدیریت انرژی است. اگر کسی در خانواده هست که همیشه انرژی ما را تخلیه می‌کند، همیشه بدبینی تزریق می‌کند یا همیشه در حال حاشیه‌سازی است، محدود کردن رابطه با او، یک انتخاب عاقلانه است. لازم نیست همه افراد در دایره نزدیک زندگی ما باشند. ما می‌توانیم با خیلی از اقوام در حد سلام و علیک و دید و بازدیدهای کلی رابطه داشته باشیم و دایره نزدیک زندگی‌مان را برای کسانی بگذاریم که واقعا برای ما آرامش و انرژی مثبت به همراه می‌آورند.

در فضای فعلی جامعه، شاهد نوعی اضطراب عمومی هستیم که به خانواده‌ها هم سرایت کرده است. وقتی فشار اقتصادی و اجتماعی زیاد می‌شود، آستانه تحمل افراد پایین می‌آید. این یعنی در محیط‌های خانوادگی هم تنش‌ها بیشتر شده است. در چنین شرایطی، یادگیری مهارت نه گفتن و مرزبندی کردن، ضروری‌تر از همیشه است. ما باید بتوانیم تشخیص دهیم که چه زمانی یک فرد از روی نادانی و فشار روانی اشتباه می‌کند و چه زمانی از روی بدخواهی. در مورد اول، گذشت و همدلی لازم است. در مورد دوم، باید با جدیت و قاطعیت برخورد کرد. ساده‌لوحی یعنی همه را به یک چشم دیدن و برای همه یک نسخه پیچیدن. اما خردمندی یعنی تشخیص تفاوت‌ها و انتخاب پاسخ متناسب با هر رفتار.

عزت نفس ما، خط قرمز ماست. هیچ رابطه انسانی، چه فامیلی، چه دوستی و چه زناشویی، نباید به قیمت از دست دادن عزت نفس ما تمام شود. اگر متوجه شدیم که حضور در کنار برخی اقوام، همیشه ما را غمگین، ناامید یا خشمگین می‌کند، این یک زنگ خطر است. نباید این زنگ خطر را با توجیهاتی مثل فامیل است و باید تحمل کرد، خاموش کنیم. باید به دنبال راهکارهایی برای تغییر سبک ارتباطی خود باشیم. اگر تغییر ممکن نیست، باید فاصله را مدیریت کنیم. این کار ممکن است در ابتدا سخت باشد و حتی ممکن است برخی ما را به بی‌وفایی متهم کنند، اما سلامتی روان ما و آرامش خانواده خودمان، اولویت است. ما نمی‌توانیم مسئولیت سلامت روان دیگران را به دوش بکشیم اگر خودمان در حال غرق شدن باشیم.

در نهایت، باید با خودمان صادق باشیم. آیا ما از روی عشق و گذشت آگاهانه به دیگران اجازه می‌دهیم که خطاهایشان را تکرار کنند، یا از روی ترس و ضعف؟ پاسخ به این پرسش، مرز بین یک انسان خردمند و یک فرد ساده‌لوح را مشخص می‌کند. گذشت عاقلانه، یعنی بخشیدن برای سبک شدن بار دل خود و تذکر دادن برای اصلاح رفتار دیگری. ساده‌لوحی، یعنی تحمل کردن برای فرار از روبرو شدن با واقعیت و اجازه دادن به دیگری برای آسیب زدن به خود. مسیر سلامت روان در خانواده، عبور از این ساده‌لوحی و رسیدن به آن گذشت هوشمندانه است؛ مسیری که در آن هم محبت حفظ می‌شود و هم کرامت انسانی، هم صله‌رحم رعایت می‌شود و هم مرزهای شخصی پاس داشته می‌شوند. این تعادلی است که باید برای رسیدن به آن، دائما تمرین کنیم و در هر موقعیتی، هوشیارانه عمل نماییم. کد مطلب 2263185



۳۵ دقیقه قبل / سایت صفحه سیاست

ورود نسل جدید خانواده علوی به پرونده‌های پیچیده اواخر پهلوی اول

صفحه سیاست-

سریال «کارآگاه علوی ۳» به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی، تهیه‌کنندگی پرویز امیری و نویسندگی حسن هدایت، مجموعه‌ای پلیسی، جنایی و تاریخی است که ماجراهای آن از اواخر دوره پهلوی اول و در آستانه دهه ۱۳۲۰ آغاز می‌شود.

در فصل تازه، پرونده‌های جنایی و معمایی مختلف، در دل تحولات سیاسی و اجتماعی آن دوره روایت می‌شوند و نسل تازه‌ای از خانواده علوی، در کنار کارآگاه آشنای این مجموعه، به دنبال کشف راز این پرونده‌هاست.


۳۵ دقیقه قبل / سایت مشرق

فساد مالی ترامپ و خانواده‌اش در صدر تحقیقات گسترده دموکرات‌ها

به گزارش مشرق از پولیتیکو، دموکرات‌های آمریکا هنوز اکثریت مجلس نمایندگان را به دست نیاورده‌اند، اما رهبران ارشد این حزب از هم‌اکنون برای آغاز یک کارزار گسترده نظارتی علیه دونالد ترامپ، خانواده او و دولتش آماده می‌شوند.

در مرکز این برنامه، رابرت گارسیا، نماینده دموکرات کالیفرنیا و نامزد احتمالی ریاست کمیته نظارت مجلس نمایندگان، و جیمی راسکین، نماینده مریلند و گزینه احتمالی ریاست کمیته قضایی قرار دارند. هر دو نماینده اعلام کرده‌اند در صورت کسب اکثریت، تحقیقات درباره برخی جنجال‌های مرتبط با ترامپ را در اولویت قرار خواهند داد.

از جمله محورهای مورد نظر آنها، استفاده ترامپ از یک فروند هواپیمای ۷۴۷ اهدایی قطر به عنوان هواپیمای جدید ریاست‌جمهوری آمریکا و همچنین سرمایه‌گذاری‌های بسیار سودآور خانواده ترامپ در حوزه رمزارزهاست.

گارسیا و راسکین همچنین فهرستی از مقام‌های دولت ترامپ را برای احضار و بازجویی احتمالی تهیه کرده‌اند. سوزی وایلز، رئیس دفتر کاخ سفید، استیون میلر، معاون رئیس دفتر، و جرد کوشنر، داماد ترامپ و فرستاده ویژه آمریکا، از جمله افرادی هستند که گارسیا قصد دارد درباره عملکرد آنها تحقیق کند. نام کریستی نوم، وزیر پیشین امنیت داخلی، و کوری لواندوفسکی، رئیس دفتر سابق او نیز در این فهرست قرار دارد.

گارسیا علاوه بر موضوع هواپیمای قطری و درآمدهای رمزارزی خانواده ترامپ، قصد دارد درباره قراردادهای فدرال اعطا شده به اعضای خانواده رئیس‌جمهور و همچنین مجموعه عفوهایی که ترامپ در ابتدای دوره دوم ریاست‌جمهوری خود صادر کرده است، تحقیق کند.

راسکین نیز که در تحقیقات گسترده علیه ترامپ در نیمه دوم دوره نخست ریاست‌جمهوری او نقش داشت، اعلام کرده است که تمرکز اصلی او بر موضوع مربوط به ثروت‌اندوزی شخصی ترامپ و خانواده‌اش، نفوذ خارجی بر نهادهای آمریکا و افزایش اقتدارگرایی در دولت خواهد بود.

او با اشاره به برنامه خود گفت، تحقیقات درباره «رشوه، پرداخت‌های غیرقانونی و فساد مالی» و همچنین امکان بازگرداندن منابع مالی به مردم آمریکا، نخستین اولویت او خواهد بود.

کاخ سفید در واکنش به این برنامه‌ها، دموکرات‌ها را متهم کرده است که به جای همکاری برای پیشبرد برنامه‌های ترامپ، به دنبال ایجاد مانع سیاسی هستند. اولیویا ولز، سخنگوی کاخ سفید، گفت رئیس‌جمهور همچنان بر برنامه‌های خود برای اداره کشور تمرکز خواهد کرد و دموکرات‌ها را به دنبال کردن سیاست‌های افراطی و ایجاد بن‌بست حزبی متهم کرد.




 یادگاری‌های اکبر عبدی در موزه عمارت شهرداری اردبیل
۴۲ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

یادگاری‌های اکبر عبدی در موزه عمارت شهرداری اردبیل

خانواده زنده‌یاد اکبر عبدی در اقدامی فرهنگی، بخشی از وسایل شخصی و یادگاری‌های این هنرمند فقید را به «موزه عمارت شهرداری اردبیل» اهدا کردند و شهردار این شهر نیز قول داد فرهنگسرایی به نام آن بازیگر بزرگ سینمای ایران نامگذاری شود.

 رزمایش مشترک هوایی چین و امارات
۱ ساعت قبل / خبرگزاری همشهری‌آنلاین

رزمایش مشترک هوایی چین و امارات

وزارت دفاع چین اعلام کرد که نیروهای هوایی چین و امارات از اواخر ماه اوت تا اواسط سپتامبر، رزمایش مشترکی را در سین‌کیانگ در شمال‌غرب چین، برگزار خواهند کرد

 خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی
۷ دقیقه قبل / سایت عصرایران

خودروی میلیاردی گلزار و تراژدی شکاف طبقاتی

مسئله محمدرضا گلزار نیست. او در این یادداشت بیش از آنکه یک فرد باشد، نماینده پدیده‌ای گسترده‌تر است: تبدیل ثروت به نمایش عمومی و تبدیل سبک زندگی طبقات برخورد...

 مخالفت دولت پزشکیان با طرح «نفوذ»/ بازنشر پیام رهبری همزمان با تصویب کلیات طرح جدید مجلس چه پیامی دارد؟
۲۰ دقیقه قبل / سایت خبرآنلاین

مخالفت دولت پزشکیان با طرح «نفوذ»/ بازنشر پیام رهبری همزمان با تصویب کلیات طرح جدید مجلس چه پیامی دارد؟

مجلس شورای اسلامی در حالی کلیات طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی و دولت‌های بیگانه را به تصویب رسانده است که این طرح با مخالفت صریح دولت و نگرانی‌های گسترده درباره پیامدهای آن برای آزادی‌های علمی، فرهنگی و مدنی مواجه شده است.

 تصاویر /  مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی با حضور پزشکیان
۵ دقیقه قبل / سایت ایران آنلاین

تصاویر / مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی با حضور پزشکیان

مجمع عمومی انجمن اسلامی جامعه پزشکی با حضور دکتر مسعود پزشکیان؛ رئیس‌جمهور برگزار شد.

 سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات نوین دشمن ویرانگر است
۲ ساعت قبل / سایت هم میهن

سرلشکر عبداللهی: پاسخ ایران به تهدیدات نوین دشمن ویرانگر است

رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: هرگونه خطای محاسباتی و تهدیدات متعارف و نوین دشمنان با پاسخ های انقلابی، کوبنده، پشیمان‌ کننده و ویرانگر مواجه خواهد بود.