قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۳۷ ساعت قبل

راز شمشیر 1000 ساله ای که هیچ کس نتوانسته آن را از سنگ بیرون بکشد! (+تصاویر)

شاید تصور کنید داستان شمشیر در سنگ تنها یک افسانه بریتانیایی است، اما در قلب توسکانی ایتالیا، شمشیری 1000 ساله در دل سنگ فرو رفته که صحتش توسط دانشمندان تایی...
 راز شمشیر 1000 ساله ای که هیچ کس نتوانسته آن را از سنگ بیرون بکشد! (+تصاویر)

عصر ایران - منطقه توسکانی ایتالیا کمبودی از نظر چشم اندازهای سرسبز، روستاهای قرون وسطایی و کلیساهایی با قدمت چندصدساله ندارد. اما «سان گالگانو» (San Galgano) حس و حال متفاوتی دارد؛ ترکیبی داستان گونه از افسانه های شوالیه ای، معماری گوتیک و واقعیتی ملموس که در میان تپه های آرام اطراف شهر سیه نا (Siena) جا خوش کرده است. این مجموعه شگفت انگیز شامل یک صومعه گوتیک بدون سقف، کلیسایی مدور و شمشیری واقعی فرو رفته در سنگ است که داستان شوالیه ای تارک دنیا را روایت می کند.

جایی در میان تپه های خلوت سیه نا

سان گالگانو در نزدیکی روستای کیوزدینو (Chiusdino) و در فاصله تقریبی یک ساعته از شهر سیه نا قرار دارد. موقعیت جغرافیایی آن به گونه ای است که حس یک گنجینه پنهان را به بیننده منتقل می کند. دسترسی به این منطقه با حمل و نقل عمومی کمی دشوار است، به همین دلیل بیشتر گردشگران با خودروی شخصی به آنجا سفر می کنند.

نخستین نمایی که پس از رسیدن با آن مواجه می شوید، ساختمانی عظیم و گوتیک است که در میان دشتی باز و سرسبز قد علم کرده است؛ سازه ای سنگی بدون سقف که هیچ مانعی میان دیوارهای کهن آن و آسمان آبی وجود ندارد.

صومعه ای با سقف آسمان

ساخت صومعه سان گالگانو در قرن سیزدهم میلادی توسط راهبان سیسترسی (Cistercian) آغاز شد و زمانی یک مرکز مذهبی و اقتصادی پررونق در منطقه به شمار می رفت. اما گذر زمان، بی توجهی و در نهایت صاعقه ای شدید در قرن هجدهم که سقف چوبی آن را به کلی ویران کرد، این صومعه را به اسکلتی سنگی بدل ساخت.

امروزه قدم زدن در شبستان وسیع این کلیسا، در حالی که نسیم ملایمی میان قوس های سنگی می پیچد و سقف آن خود آسمان است، حسی شبیه به قدم زدن در رویا دارد. سکوت باشکوه و معماری دراماتیک این مکان سبب شده تا به سوژه ای محبوب برای عکاسان و فضایی خاص برای برگزاری مراسم های ازدواج تبدیل شود.

شمشیر در سنگ؛ افسانه ای که حقیقت دارد

کمی بالاتر از صومعه و بر فراز تپه، ساختمانی مدور به نام «روتوندا دی مونته سیه پی» (Rotonda di Montesiepi) قرار دارد. این کلیسای کوچک روی محلی ساخته شده که گفته می شود شوالیه ای به نام «گالگانو گویدوتی» (Galgano Guidotti) در قرن دوازدهم میلادی زندگی اشرافی و جنگجویانه خود را در آن متوقف کرد. طبق روایات تاریخی و افسانه ها، گالگانو پس از رویایی الهی از فرشته مقرب میکائیل، شمشیر خود را به نشانه صلح و ترک جنگاوری در دل سنگی سخت فرو کرد و مابقی عمر خود را به عبادت پرداخت.

بر خلاف تصور همگان که داستان شمشیر در سنگ را تنها متعلق به افسانه شاه آرتور و انگلستان می دانند، این شمشیر واقعا وجود دارد و هنوز در دل سنگ فرو رفته است. آزمایش های علمی انجام شده روی این اثر تایید کرده اند که فلز شمشیر متعلق به قرن دوازدهم میلادی (دهه 1100) است و هیچ گونه دستکاری یا ترکیبی ساختگی در سنگ رخ نداده است.

فضایی شاعرانه، آرام و فراموش نشدنی

سان گالگانو فراتر از قدمت تاریخی اش، به خاطر اتمسفر خاص خود شناخته می شود. بر خلاف شهرهای شلوغ و گردشگرپذیری چون فلورانس یا پیزا، در اینجا خبری از فروشندگان دوره گرد یا صف های طولانی نیست. تنها صدای نسیم میان طاق های کهن، گندم زارها و گل های وحشی روییده شده میان دیوارهای سنگی حضور دارند.

اگرچه توسکانی پر از دیدنی های کارت پستالی است، اما سان گالگانو جایی است که تاریخ و افسانه بدون واسطه به هم پیوند می خورند؛ مکانی که در آن می توانید زیر سقف آسمان قدم بزنید و شمشیری واقعی را ببینید که قرن هاست در سنگ آرام گرفته است.

تنظیم و ترجمه: محمدمهدی حیدرپور پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر چرا بسته اینترنت زود تمام می‌شود؟ توضیح همراه اول درباره ماجرای حجم بسته اینترنت خبر بعد نظرات کاربران خبر قبل اشتراک گذاری : همتی: کالابرگ الکترونیک متناسب با نرخ بازار تا ۲۳ درصد افزایش می‌یابد بیشتر بخوانید: اولفبرت، شمشیری که با فناوری آینده ساخته شده است (+عکس) تماشاخانه چیتگر؛ رد یک جنایت عجیب میان درختان / درخت‌ها قبل از مرگ زخمی شده بودند حریق مرموز در قلب گرگان؛ از سیم‌کشی فرسوده تا شایعات داغ / ببینید گرگان چه چیزی را از دست داد؟ فیلم های دیگر عضویت در اینستاگرام عصر ایران ۱۵ سال پیش در چنین روزی این لحظه با حافظ گلستان سعدی آموزش زبان انگلیسی آپارات عصر ایران اپلیکیشن عصر ایران



۵۸ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

ایتالیا نیروی دریایی خود را مدرن و مجهز می‌کند - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه فوکوس، ایتالیا قصد دارد نیروی دریایی خود را در سال‌های آینده به طور قابل توجهی گسترش دهد. انتظار می‌رود ناوچه‌ها، ناوشکن‌های جدید و افزایش قدرت آتش از عوامل کلیدی این امر باشند.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده ایتالیا قصد دارد تا سال 2035 حدود 21 کشتی جنگی بزرگ داشته باشد.

به گزارش پورتال خبری نیروی دریایی ایتالیا Infodifesa، این امر رم را از نظر ناوچه‌ها، ناوشکن‌ها و کشتی‌های گشت‌زنی سنگین از بریتانیا و فرانسه جلوتر قرار می‌دهد. این مقایسه به کل قدرت دریایی ایتالیا اشاره ندارد، بلکه به کشتی‌های جنگی متعارف بزرگ می پردازد. زیردریایی‌ها و ناوهای هواپیمابر شامل این مقایسه نمی‌شوند. آلمان و ایتالیا همکاری‌ها برای مهار هجوم پناهجویان را تقویت می‌کنند

ستون فقرات این ناوگان را ناوچه‌های فرم کلاس برگامینی تشکیل می‌دهند. هشت کشتی بین سال‌های 2013 تا 2019 تحویل داده شد و دو کشتی دیگر نیز در سال 2025 به آن اضافه شد. در سال 2024، ایتالیا همچنین دو کشتی فرم اوو را به قیمت تقریبی 1.5 میلیارد یورو سفارش داد. تحویل این کشتی‌ها برای سال‌های 2029 و 2030 برنامه‌ریزی شده است. این کشتی‌ها دارای حسگرهای جدید، سیستم‌های فرماندهی و کنترل مدرن و موشک‌های بیشتری خواهند بود.

علاوه بر این، کشتی‌هایی از کلاس Thaon di Revel نیز به این ناوگان خواهد پیوست. در ابتدا قرار بود این کشتی‌ها به عنوان کشتی‌های گشت دریایی در اعماق دریا ساخته شوند، اما بعدها به کشتی‌های جنگی بسیار مسلح‌تر تبدیل شدند. در نسخه Full Combat، آنها می‌توانند موشک، پدافند هوایی، سلاح‌های ضد زیردریایی، هلیکوپتر و پهپاد حمل کنند.

انتظار می‌رود بزرگترین گام رو به جلو با برنامه DDX برداشته شود. ناوشکن‌های جدید جایگزین ناوهای قدیمی‌تر Durand de la Penne و Mimbelli خواهند شد. برنامه‌ها شامل کشتی‌هایی با ظرفیت جابجایی تا 15000 تن و تقریباً 80 محفظه پرتاب است.

قرار است این کشتی‌ها دفاع هوایی دوربرد و بعدها مقابله با موشک‌های بالستیک و سلاح‌های مافوق صوت را فراهم کنند. طبق گزارش اینفودیفس، حداقل 2.7 میلیارد یورو برای دو کشتی اختصاص داده شده است. ساخت این کشتی‌ها بین سال‌های 2025 تا 2032 برنامه‌ریزی شده است.

به موازات آن، ایتالیا در حال نوسازی دو ناوشکن کلاس Orizzonte خود است. قرار است Andrea Doria و Caio Duilio بین سال‌های 2026 تا 2029 رادارهای جدید AESA و سیستم‌های رزمی مدرن دریافت کنند.

به این ترتیب رم در حال تغییر مسیر نیروی دریایی خود به سمت یک منطقه عملیاتی بزرگتر از دریای سرخ تا اقیانوس هند است.

ناو جدید «تریسته» نیز بخشی از این نوسازی است. این کشتی 38000 تنی در 7 دسامبر 2024 تحویل داده شد و قرار است در کنار ناو «کاور» به عنوان ناو هواپیمابر جت‌های جنگنده F-35B خدمت کند.

با وجود این گسترش، فرانسه و بریتانیا همچنان در زمینه زیردریایی‌های هسته‌ای و ناوهای هواپیمابر بزرگ برتری دارند.

انتهای پیام/  


۱ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

درخواست بریتانیا و چند کشور متحد اسرائیل برای توقف شهرک‌سازی ای۱

دیدارنیوز: بریتانیا و چند کشور متحد اسرائیل خواستار توقف پروژه شهرک‌سازی ای۱ شدند.

به نقل از بی بی سی، رهبران بریتانیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، نروژ و هلند در یک بیانیه مشترک با تاکید دوباره بر «راه حل دو کشوری»، تصمیم دولت اسرائیل برای انتشار مناقصه‌های ساخت و ساز مربوط به پروژه شهرک سازی معروف به ای۱ را «غیرقابل قبول» خواندند و از شرکت‌های ساختمانی خواستند در این مناقصه‌ها شرکت نکنند.

این کشور‌ها در این بیانیه به شرکت‌هایی که قصد دارند در این پروژه مشارکت کنند، هشدار دادند که ممکن است درگیر «مساله نقض جدی حقوق بین‌الملل» شوند.

در این بیانیه که روز پنجشنبه منتشر شد، آمده: «جامعه بین‌الملل مدت‌هاست با گسترش این شهرک‌سازی مخالفت کرده و نگرانی‌های عمیق خود را، هم به‌صورت خصوصی و هم علنی، ابراز کرده است.»

کشور‌های صادر کننده بیانیه احداث این شهرک را باعث «شکاف در کرانه باختری» دانست و از دولت اسرائیل خواستند که «فوراً از این طرح‌ها عقب‌نشینی کند و به گسترش شهرک‌ها در کرانه باختری پایان دهد: «این اقدامات نه‌تنها ما را از صلح دورتر می‌کند، بلکه جایگاه بین‌المللی اسرائیل را نیز بیش از پیش تضعیف خواهد کرد.»

توسعه طرح ای۱ مدت‌هاست به عنوان مانعی جدی در برابر تشکیل کشور مستقل فلسطین مطرح بوده است. دلیل این امر موقعیت استراتژیک منطقه ای۱ است: این منطقه بخش‌های جنوبی بیت‌المقدس را از مناطق شمالی آن جدا می‌کند و مانع شکل‌گیری یک پیوستگی شهری فلسطینی میان رام‌الله، بیت‌المقدس شرقی و بیت‌لحم خواهد شد.




 ادعای بسنت: احتمالا درگیری گسترده نظامی با ایران از سر گرفته نخواهد شد
۱۴ ساعت قبل / خبرگزاری ایسنا

ادعای بسنت: احتمالا درگیری گسترده نظامی با ایران از سر گرفته نخواهد شد

«اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه در گفت‌وگویی با شبکه سی‌ان‌بی‌سی ادعا کرد که احتمالا نیاز به درگیری گسترده با ایران وجود نخواهد داشت.

 تصادف هوایی مرگبار در فرودگاه پنسیلوانیا
۱۳ دقیقه قبل / سایت تابناک

تصادف هوایی مرگبار در فرودگاه پنسیلوانیا

در پی برخورد یک بالگرد پلیس ایالتی با یک هواپیمای کوچک در جریان یک مانور آموزشی در فرودگاهی در پنسیلوانیا در شامگاه ۱۹ آگوست، یک خلبان کشته و دو افسر پلیس زخ...

 سهمیه کامل نفت عربستان برای دست‌کم سه پالایشگاه اروپایی
۲۰ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

سهمیه کامل نفت عربستان برای دست‌کم سه پالایشگاه اروپایی

دنیای اقتصاد: شرکت آرامکوی عربستان به دست‌کم سه پالایشگاه اروپایی اعلام کرده است که در ماه آینده تمام حجم نفت خام تعهدشده در قراردادها را تامین خواهد کرد.

 توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک
۲۲ ساعت قبل / روزنامه دنیای اقتصاد

توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک

دنیای اقتصاد: با وجود تلاش‌های دولت آمریکا برای محدودیت انرژی‌های تجدیدپذیر، دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اکنون شاهد شکوفایی غیرمنتظره انرژی‌های پاک است.

 بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند
۱۹ ساعت قبل / سایت هم میهن

بعید است فشار اقتصادی، ایران را وادار به پذیرش شرایط آمریکا کند

رئیس سابق میز ایران در اطلاعات نظامی اسرائیل درباره تشدید فشار اقتصادی از سوی آمریکا علیه ایران گفت: مشکل این است که فرض شود درد و فشار اقتصادی الزاماً پیش از آنکه ایران را به تشدید تنش سوق دهد، موجب تسلیم تهران خواهد شد.

 مقام سابق آمریکایی: جنگ ایران در جهت منافع امنیت ملی ما نیست/ حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟
۲۲ ساعت قبل / سایت دیدارنیوز

مقام سابق آمریکایی: جنگ ایران در جهت منافع امنیت ملی ما نیست/ حمله به دادگستری بهبهان تکذیب شد/ تکذیب آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران؛ ماجرای دود غلیظ چه بود؟

در پی آغاز تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا علیه ایران از روز ۹ اسفندماه ۱۴۰۴، تنش‌های گسترده در خاورمیانه و درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در تنگه هرمز همچنان اد...