قیمت طلا امروز




 سایت عصرایران / ۱۴۰۵/۰۶/۰۶

ال‌نینو چیست، چگونه شکل می‌گیرد و چه تاثیری بر اقلیم دنیا و ایران می‌گذارد؟

از سیل‌های ویرانگر تا خشکسالی‌های طولانی، ال‌نینو می‌تواند آب‌وهوای مناطق مختلف جهان را به دو سوی کاملاً متفاوت ببرد
 ال‌نینو چیست، چگونه شکل می‌گیرد و چه تاثیری بر اقلیم دنیا و ایران می‌گذارد؟

این بخش به‌صورت خودکار گردآوری شده است. برای مطالعه کامل خبر، به منبع اصلی مراجعه کنید.

ال‌نینو زمانی شکل می‌گیرد که آب‌های بخش مرکزی و شرقی اقیانوس آرام استوایی گرم‌تر از حد معمول شوند و الگوهای جوی جهان را تغییر دهند. این پدیده می‌تواند در برخی مناطق بارندگی و سیل را افزایش دهد و در نقاطی دیگر خشکسالی، گرما و کاهش تولید محصولات کشاورزی را تشدید کند.

به گزارش زومیت، ال‌نینو علاوه‌بر آب‌وهوا، بر شیلات، منابع آب، انرژی و اقتصاد جهانی نیز اثر می‌گذارد و پیامدهای اقتصادی آن ممکن است سال‌ها ادامه داشته باشد.

در ایران، ال‌نینو گاهی احتمال بارندگی بیشتر در پاییز و زمستان را افزایش می‌دهد، اما این اثر در همه مناطق و همه سال‌ها یکسان نیست.

برای پیش‌بینی وضعیت بارش ایران نمی‌توان فقط به ال‌نینو تکیه کرد و باید الگوهای جوی دیگری مانند دوقطبی اقیانوس هند، نوسان اطلس شمالی و مسیر رودبادها را هم در نظر گرفت.

آب‌های گرم اقیانوس آرام استوایی با سرعتی کم‌سابقه درحال شکل‌دادن به یکی از قوی‌ترین ال‌نینوهای ثبت‌شده هستند؛ پدیده‌ای که آثارش می‌تواند از بارش و خشکسالی تا کشاورزی، شیلات، منابع آب و اقتصاد جهانی احساس شود. …





 اخبار جدید

 پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ / طلا در کشاکش اصلاح و بازگشت + جدول
۳۰ دقیقه قبل / سایت تجارت نیوز

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۵ / طلا در کشاکش اصلاح و بازگشت + جدول

قیمت طلا و سکه روز دوشنبه در مسیر نزولی بازگشایی شد و در معاملات عصرگاهی نیز کاهش داشت. افت هزار تومانی قیمت دلار و عقب‌نشینی اونس جهانی طلا، رشد روز یکشنبه را تا حدی خنثی کرد و طلای ۱۸ عیار بار دیگر از کانال ۲۴ میلیون تومان فاصله گرفت.

 در رثای «فقاهتِ اصیل»؛ از «سفرِ الی‌الله» تا «سفرِ الی‌الخلق»
۳ دقیقه قبل / سایت جماران

در رثای «فقاهتِ اصیل»؛ از «سفرِ الی‌الله» تا «سفرِ الی‌الخلق»

در تحلیلِ بحران‌هایِ ایرانِ امروز، بارها از گسست‌هایی سخن رفته که میانِ سنّت و تجدد، حکمرانی و جامعه، دین و سیاست پدیدار شده است. آیت‌الله شبیری زنجانی، بی‌آنکه داعیۀ نظریه‌پردازی دربارۀ این گسست‌ها داشته باشد، در سکوتِ عملِ خویش، پُلی موقت اما مؤثر بر آن زد؛ پُلی که هیچ بیانیه‌ای آن را اعلام نکرد اما اثرش در سرنوشتِ چند تن، ماندگار شد. مقبولیتِ فراجناحیِ او، خود گواهی بود بر امکانِ «وحدت در عینِ کثرت» -امکانی که در غیابِ «تأویل» و در حبسِ ظاهرِ صرف، معمولاً موهوم و دست‌نیافتنی می‌نماید.

 فارن پالیسی: تقریباً از هر نظر، ایالات متحده در حال باختن جنگ با ایران است
۸ دقیقه قبل / سایت جماران

فارن پالیسی: تقریباً از هر نظر، ایالات متحده در حال باختن جنگ با ایران است

نشریه «فارن پالیسی» در تحلیلی می‌نویسد که با گذشت چند ماه از جنگ، ایالات متحده با وجود وارد کردن خسارات سنگین به زیرساخت‌ها و توان نظامی ایران، هنوز نتوانسته به بخش مهمی از اهداف اعلام‌شده خود دست یابد؛ از مهار نفوذ منطقه‌ای تهران و نابودی توان موشکی و پهپادی گرفته تا خنثی‌سازی برنامه هسته‌ای و بازگرداندن کامل کنترل بر تنگه هرمز. به نوشته این نشریه، هزینه‌های سنگین جنگ، تداوم توان عملیاتی ایران و ادامه بحران انرژی، این ارزیابی را تقویت کرده که واشنگتن «تقریباً از هر نظر» در این جنگ در حال عقب ماندن از اهداف اولیه خود است.

 بورس و رقیب ۴۱ درصدی؛ نبرد برای جذب نقدینگی
۱۵ دقیقه قبل / سایت صدای بورس

بورس و رقیب ۴۱ درصدی؛ نبرد برای جذب نقدینگی

بازار سهام در شرایطی به نیمه دوم سال نزدیک شده که هنوز افزایش رسمی نرخ سود سپرده یا تغییر سقف کریدور پولی اعلام نشده است، اما قیمت پول در دو بازار مهم پیام دیگری می‌دهد: نرخ بین‌بانکی برای چند هفته روی سقف ۲۴ درصد ایستاده و بازده تا سررسید اخزا در ۲۹ شهریور به ۴۱.۴۲ درصد رسیده است.

 گفت‌وگوی تمدن‌ها؛ از سیدمحمد خاتمی تا مسعود پزشکیان در نیویورک/ بازخوانی ماجرای نام گذاری سی‌ام شهریور به عنوان روز «گفت‌وگوی تمدن‌ها»
۳۳ دقیقه قبل / سایت خبرآنلاین

گفت‌وگوی تمدن‌ها؛ از سیدمحمد خاتمی تا مسعود پزشکیان در نیویورک/ بازخوانی ماجرای نام گذاری سی‌ام شهریور به عنوان روز «گفت‌وگوی تمدن‌ها»

رئیس دولت اصلاحات در سال ۷۷ در شرایطی از گفت‌وگو میان تمدن‌ها سخن گفته بود که نظریه «برخورد تمدن‌ها»ی ساموئل هانتینگتون، استاد علوم سیاسی دانشگاه هاروارد، در محافل سیاسی و دانشگاهی جهان بحث‌برانگیز شده بود.

 هیچ‌کس روی بسکتبال حساب باز نکرده بود!
۱۵ دقیقه قبل / سایت ورزش ۳

هیچ‌کس روی بسکتبال حساب باز نکرده بود!

جواد داوری سرپرست فدراسیون بسکتبال در گفت‌وگو مفصل در برنامه ورزش سه لایو گفت: پیش از شروع رقابت ها کمتر کسی شانس کسب مدال برای تیم ملی بسکتبال قائل بود، برای المپیک لس آنجلس همه تلاش‌مان را خواهیم کرد

دوشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۵ - 21 September 2026