قیمت طلا امروز




 خبرگزاری ایلنا / ۱۴۰۵/۰۵/۲۱

فایننشال تایمز از چالش آمریکا در جنگ ایران می‌گوید

با وجود اجرای بیش از ۱۳ هزار حمله در شش ماه نخست جنگ علیه ایران، آمریکا همچنان با دستیابی به یک پیروزی تعیین‌کننده فاصله دارد؛ موضوعی که به نوشته فایننشال تایمز، پرسش‌هایی جدی درباره هزینه و کارآمدی راهبرد نظامی واشنگتن ایجاد کرده است.
 فایننشال تایمز از چالش آمریکا در جنگ ایران می‌گوید

به گزارش ایلنا، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی درباره روند جنگ آمریکا علیه ایران نوشت واشنگتن با تکیه بر حملات دوربرد، تسلیحات دقیق، هوش مصنوعی، جنگنده‌های پیشرفته و ناوهای هواپیمابر توانسته ضربات سنگینی به زیرساخت‌ها و توان نظامی ایران وارد کند، اما این برتری عملیاتی هنوز به یک دستاورد راهبردی تعیین‌کننده تبدیل نشده است.

طبق ادعای این روزنامه، نیروهای آمریکایی در شش ماه نخست جنگ بیش از ۱۳ هزار حمله انجام داده‌اند و بخش قابل توجهی از نیروی هوایی و دریایی ایران و همچنین شماری از فرماندهان ارشد این کشور را هدف قرار داده‌اند. آمریکا همچنین با اعمال فشار و محاصره بر بنادر ایران تلاش کرده توان تهران را برای ادامه جنگ و تأمین نیازهای خود محدود کند.

با این حال، فایننشال تایمز تأکید می‌کند که نتیجه میدان نبرد با اهداف راهبردی واشنگتن فاصله دارد. جریان‌های به اصطلاح «تندرو» همچنان در ساختار قدرت ایران حضور دارند و سرنوشت برنامه هسته‌ای این کشور نیز با وجود حملات آمریکا و اسرائیل همچنان روشن نیست.

این روزنامه همچنین به بن‌بست مذاکرات و ادامه تهدیدهای ایران و متحدانش علیه کشتیرانی اشاره کرده و می‌نویسد جنگ تاکنون دست‌کم ۱۸ کشته و ۶۲۴ زخمی در میان نیروهای آمریکایی بر جا گذاشته است.

بر اساس برآوردهای منتشرشده، ۴۲ فروند هواپیمای آمریکایی نیز منهدم یا آسیب دیده‌اند که جنگنده‌های F-15 و F-35، یک فروند هواپیمای E-3 و بیش از ۲۰ پهپاد MQ-9 ریپر در میان آنها قرار دارند.

هزینه مستقیم عملیات نظامی آمریکا نیز حدود ۳۷.۵ میلیارد دلار برآورد شده و وزارت جنگ این کشور برای بازسازی ذخایر تسلیحاتی که در جریان جنگ کاهش یافته‌اند، به حدود ۶۷ میلیارد دلار دیگر نیاز دارد.

فشار جنگ تنها به ارتش آمریکا محدود نمانده و اقتصاد این کشور را نیز تحت تأثیر قرار داده است. به گفته اقتصاددان ارشد «مودیز آنالیتیکس»، افزایش هزینه‌های نظامی و رشد قیمت سوخت می‌تواند هزینه‌ای نزدیک به هزار دلار به یک خانواده آمریکایی معمولی تحمیل کند.

فایننشال تایمز در ادامه می‌نویسد با وجود افزایش هزینه‌های جنگ، تاکنون اعتراض گسترده‌ای در داخل آمریکا شکل نگرفته است. هرچند نظرسنجی‌ها از مخالفت اکثریت آمریکایی‌ها با جنگ حکایت دارد، این نارضایتی …



 میزبانان جنگ در خانه همسایه؛اتحاد کشورهای خلیج فارس با آمریکا ضد ایران - تسنیم
۲۲ دقیقه قبل / خبرگزاری تسنیم

میزبانان جنگ در خانه همسایه؛اتحاد کشورهای خلیج فارس با آمریکا ضد ایران - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «امل شبیب» خبرنگار سرویس عربی تسنیم، در ویدئوی تحلیلی خود به بررسی نقادانه سیاست های کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در میزبانی از پایگاه‌های نظامی آمریکا در کشورهای خلیج فارس و تاثیر آن بر نبرد رمضان پرداخته است. این گزارش به صورتی مستدل سیاست های دوگانه این کشورها را که همزمان با میزبانی پایگاه‌های نظامی آمریکا در جنگ، بر سیاست «حسن همجواری» با ایران تأکید دارند را نمایان می‌سازد .

 

.

 

***

معروف است که می‌گویند «همسایه بر اهل خانه مقدم‌تر است». اما در سیاست برخی کشورهای خلیج فارس، پایگاه نظامی آمریکا جای همسایگی را گرفته و حملات اسرائیل به ایران به نمادی از این ائتلاف تبدیل شده است. کشورهایی که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند و از طریق آنها به همسایه خود، ایران، حمله می‌کنند و سکوهایی برای پرتاب پهپاد به سمت ایران در اختیار دارند، در حالی که به طور همزمان شعار «حسن همجواری» سر می‌دهند.

سوال تحلیل معکوس این نیست که آیا کشورها حق میزبانی از پایگاه‌های خارجی را دارند؟ بلکه این است که چگونه می‌توان استفاده از خاک یک کشور برای هدف قرار دادن همسایه آن را تحت عنوان توافقات دفاعی که حتی در زمان مواجهه با خطر از آنها حمایت نمی‌کند، بلکه آن را گرفتار می‌کند توجیه کرد؟

 حقوق بین‌الملل حاکمیت دولت بر قلمرو خود را به رسمیت می‌شناسد و به آن اجازه می‌دهد با کشورهای دیگر توافقات دفاعی منعقد کند. اما این حاکمیت مطلق نیست، چون نباید اجازه داد خاک یک کشور به بستری برای ارتکاب اقداماتی تبدیل شود که ناقض قواعد آمره حقوق بین‌الملل باشد. توافق‌نامه‌های استقرار نیروهای آمریکایی، حاکمیت را به دولت خارجی منتقل نمی‌کنند، اما حقوق مشخصی را به آن اعطا می‌کنند. مسئولیت بین‌المللی ممکن است زمانی مطرح شود که دولت میزبان از نقش میزبان بی‌طرف فراتر رفته و به تسهیل‌گر یا شریک در عملیات نظامی از طریق اجازه دادن برای استفاده از پایگاه‌ها در اجرای اقدامات نظامی غیرمشروع تبدیل شود. در این مورد چندین تناقض مطرح می‌شود:

تناقض اول: کشورهای خلیج فارس …



 ناامیدی ترامپ؛ پشت پرده تهدیدهای مکرر علیه ایران - تسنیم
۴ ساعت قبل / خبرگزاری تسنیم

ناامیدی ترامپ؛ پشت پرده تهدیدهای مکرر علیه ایران - تسنیم

بین الملل

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه پاسایر نویه پرسه در مطلبی به دلایل پشت پرده تهدیدهای جدید دونالد ترامپ، رئیس دولت تروریستی آمریکا علیه ایران مبنی بر به راه انداختن جنگ اقتصادی علیه این کشور پرداخته و نوشت: ترامپ، به خاطر سخنان تندش و اغلب عقب‌نشینی پس از تهدیدهای جنگ‌طلبانه‌اش شناخته می‌شود. اما این بار پشت قدرت‌نمایی او چه چیزی نهفته است؟

ترامپ چند بار ایران را با نیروی ویرانگر و تحریم‌های اقتصادی تهدید کرده است و سپس لحن جنگ‌طلبانه خود را ملایم‌تر کرده است. در عین حال، بارها از طرف وی صحبت از پیشرفت فرضی در مذاکرات برای یک توافق دیپلماتیک بدون هیچ موفقیت قابل مشاهده‌ای شده است.

در این شرایط این بار ترامپ در Truth Social غر می‌زند که یک جنگ اقتصادی در ابعاد بی‌سابقه‌ای علیه ایران رخ خواهد داد. سخنان تند او، بار دیگر، بیش از هر چیز، نشانگر یک مسئله و آن ناامیدی فزاینده است. ترامپ پس از شکست در جنگ نظامی: «علیه ایران جنگ اقتصادی اعلام می‌کنم»

هیچ پیشرفت قابل توجهی نه در بازگشایی تنگه هرمز، که برای تجارت جهانی نفت، گاز و کود حیاتی است، و نه در دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ تقریباً شش ماهه وجود ندارد.

اکنون، ترامپ هر کشوری را که با ایران تجارت کند، با تحریم‌های اقتصادی تهدید می‌کند. با این حال، رئیس جمهور جمهوری‌خواه آمریکا گام‌های مشخصی را که دولت ایالات متحده قصد دارد فراتر از تحریم‌های اعمال شده علیه تهران بردارد، باز گذاشته است. او همچنین از هیچ کشور خاصی نام نبرد.

اندکی پیش از آن، وزارت امور خارجه امارات متحده عربی، متحد واشنگتن، تعلیق تمام روابط تجاری و تراکنش‌های مالی با ایران را تا اطلاع ثانوی اعلام کرده بود. این در حالی است که دو کشور مشارکت تجاری قابل توجهی دارند و تجارت دوجانبه آنها سالانه به ده‌ها میلیارد دلار آمریکا می‌رسد.

تعلیق معاملات تجاری و مالی به طور قابل توجهی به روابط اقتصادی بین دو کشور آسیب خواهد رساند. وال استریت ژورنال نوشت، قطع این روابط دشوار خواهد بود، زیرا بسیاری از فعالیت‌ها عمداً پنهان می‌شوند.

گرگوری برو، تحلیلگر ایران در گروه اوراسیا هم در پلتفرم آنلاین X نوشت: همچنین باید دید که آیا سایر کشورها …





پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - 20 August 2026
 سنتکام از ورود ناو «جورج واشنگتن» به منطقه خبر داد
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

سنتکام از ورود ناو «جورج واشنگتن» به منطقه خبر داد

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا از ورود ناو هواپیمابر جروج واشنگتن به منطقه عملیاتی خاورمیانه پس از ناکامی ناو آبراهام لینکلن در انجام مأموریت‌های رزمی خبر داد.
 حمله موشکی به پایتخت اوکراین
خبرگزاری ایسنا

حمله موشکی به پایتخت اوکراین

شهردار کی‌یف از حمله موشکی بالستیک روسیه به این شهر خبر داد.
 توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک
روزنامه دنیای اقتصاد

توفیق اجباری ترامپ در بازار انرژی پاک

دنیای اقتصاد: با وجود تلاش‌های دولت آمریکا برای محدودیت انرژی‌های تجدیدپذیر، دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اکنون شاهد شکوفایی غیرمنتظره انرژی‌های پاک است.
 هشدار چین به ژاپن: در موضوع هسته‌ای با آتش بازی نکنید
سایت هم میهن

هشدار چین به ژاپن: در موضوع هسته‌ای با آتش بازی نکنید

سفیر چین در روسیه با هشدار درباره پیامدهای حرکت احتمالی ژاپن به سمت ساخت تسلیحات هسته‌ای گفت چنین اقدامی توازن راهبردی در شمال شرق آسیا را به‌طور کامل برهم خواهد زد و ممکن است هر لحظه یک رقابت تسلیحات هسته‌ای را در منطقه به راه بیندازد.
 وحشت ملانیا ترامپ از ترور توسط ایران؛ غیبت بیش از ۲۵ روزه ملانیا
خبرگزاری همشهری‌آنلاین

وحشت ملانیا ترامپ از ترور توسط ایران؛ غیبت بیش از ۲۵ روزه ملانیا

این روزها کابوس انتقام مثل خوره به جان اهالی «جزیره اپستین» افتاده است؛ همان شبکه گردانندگان فساد، جنایت و خیانتی که دست‌شان به خون بی‌گناهان آلوده است.
 کپلر: دیروز تردد دریایی در تنگه هرمز در مقایسه با سه‌شنبه، افزایش نداشت
سایت هم میهن

کپلر: دیروز تردد دریایی در تنگه هرمز در مقایسه با سه‌شنبه، افزایش نداشت

بر اساس داده‌های تردد دریایی، افزایشی در تردد کشتیرانی از تنگه هرمز مشاهده نشده است.
 نتانیاهو از رقیبش عقب افتاد
روزنامه آرمان امروز

نتانیاهو از رقیبش عقب افتاد

آرمان امروز-سرویس بین الملل: یک کانال عبری گزارش داد که حزب لیکود به رهبری نتانیاهو در جدیدترین نظرسنجی با کاهش محبوبیت مواجه شد. بر اساس نظرسنجی منتشرشده از سوی شبکه کان اسرائیل، حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با اختلافی اندک از حزب یشار به رهبری گادی آیزنکوت، رئیس پیشین ستاد ارتش، عقب [ ]
 ناتالی‌ هارپ؛ سایه پرنفوذ ترامپ
روزنامه دنیای اقتصاد

ناتالی‌ هارپ؛ سایه پرنفوذ ترامپ

دنیای اقتصاد: ناتالی‌ هارپ، دستیار ۳۵ساله دونالد ترامپ، این روزها به یکی از مرموزترین و بانفوذترین چهره‌های کاخ سفید تبدیل شده است. او هیچ‌گاه مرخصی نمی‌گیرد، حتی یکشنبه‌ها از دفتر بیضی کار می‌کند و صندلی ثابتی در بالگرد ریاست‌جمهوری دارد و حتی از طرف رئیس‌جمهور با رهبران جهان پیامک ردوبدل می‌کند.‌ هارپ که به عنوان دروازه‌بان اصلی اطلاعات ترامپ عمل می‌کند، کاملا خارج از سلسله‌مراتب معمول کاخ سفید محتوای شبکه‌های اجتماعی را به دست او می‌رساند و به دلیل همراه داشتن چاپگر قابل‌حمل، به چاپگر انسانی معروف شده است.